trypel 23.08.18, 14:08 W Norwegii :) Cocz cola właśnie zakupiła 100 opli amper dla swoich ludzi operujących w kraju. Ciekawe czy bedą akceptować excuse typu - nie mogę zrobić zaplanowanych 17 spotkań dziennie bo wciąż mi sie ładuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samspade Re: Elektryk dla sales repa 23.08.18, 14:22 Może tam bardziej szanują siebie i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Elektryk dla sales repa 23.08.18, 14:25 mowimy o coca coli no dobra, niech bedzie 12 a nie 17 :) ok, pierwszy opel ampera mial range extender (znaczy sie silnik spalinowy :D) ale drugi ma podobno zasieg ponad 500 km (zwłąszcza przy 80/godz w Norwegii), czyli 17 wizyt na luzie i w nocy ładowanie, nie muszą szanować ludzi jednak Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Elektryk dla sales repa 23.08.18, 17:58 Do takich patologicznych decyzji nawet w prywatnych firmach doprowadzają wszelakie dotacje do elektryków i inne wymysły prymitywnych socjalistów :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 23.08.18, 18:10 dbalosc o srodowisko rzeczywiscie moze wydawac sie czyms patologicznym na wschodzie ale ludzie na wyzszym poziomie rozwoju zaczynaja to dostrzegac (nie piszcie mi o utylizacji baterii , pradzie z wegla i tego typu belkotu) w norwegii 97% elektrycznosci pochodzi z hydroelektrowni Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 23.08.18, 23:48 Chciałem skomentować, ale forum chwilowo się wykoleiło. Powtórzę w skrócie: Zdanie zaczynamy wielką literą, tak samo nazwy krajów - tego też tobie nie możemy wypomnieć na "patologicznym wschodzie"? Drugie - poczekam na bardziej wydajne ogniwa. One już nadchodzą i nie będą oparte na licie, a na dużo bardziej rozpowszechnionym pierwiastku. Tj. "bye, bye li-ion". Może to kwestia dekady, może pół. Ale stanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 01:28 Poczekasz smrodzac dieslem dookola , no ekstra, nowa dostawa wycofywanego szrotu z niemiec juz jedzie to moze nawet w f10 520d wskoczysz. Natomiast To co piszesz o bateriach natchnelo mnie do refleksji nad bezdenna glupota narodu polskiego, bo pomyslmy, do baterii potrzebne sa rozne dziwne mineraly , a gdzie one sa , ano sobie siedza spokojnie w korei polnocnej i co sie dzieje ostatnio , wszyscy chca fajnie sie do gadac z kim unem grubasem nawet pomaranczowy zwachal interes bo elektryki beda wypierac spalinowce ale to nie tylko ,buduja juz duze baterie do zasilania calych osiedli, miast, w dzien sie laduje od slonca a w nocy jest prad ,wracajac do glupoty, polska jako jeden z nie licznych w miare rozwinietych krajow jest w korei obecna od lat i zamiast z nimi cos na boku kombinowac zeby w przyszlosc wejsc z przytupem i zarobic gruby hajs to mamy co mamy czyli oglednie mowiac dupe Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 10:01 Bo mój dwuletni diesel spełniający (lub nie, w końcu to Volkswagen ;) ) normę Euro 6 smrodzi zdecydowanie bardziej, niż prawie pełnoletnie X5 spełniające (kiedyś) ledwie wymogi Euro 3. Doczytaj sobie te normy. Co do tego, że samochody elektryczne to przyszłość nie mam najmniejszej wątpliwości. Tyle tylko, że to jeszcze relatywnie odległa przyszłość. Przed nami jeszcze z dekada pod znakiem silników spalinowych. A na lizaniu jajec Kimowi i spółce dobrze wyjdzie tylko Kim i spółka - jeszcze te słowa sobie przypomnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 10:14 Stare silniki wraz z instalacjami odprowadzania spalin sa ... lepsze/czystsze od nowych, paradoksalnie, ale tak jest: www.swr.de/marktcheck/warum-manche-neue-diesel-pkw-schmutziger-sind-als-alte-das-dilemma-mit-co2-und-schadstoffen/-/id=100834/did=19292740/nid=100834/1vt5gnn/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 10:17 Niedawno z ciekawości sprawdziłem stan czystości powietrza u mnie na wsi. Cuda panie. Diesle przestały jeździć i powietrze jest czyste. Właściciele diesle czekają na początek sezonu grzewczego żeby swoje tedeiki uruchomić. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 10:32 No pacz Pan u mnie to samo. Filtr w rekuperacji od końca sezonu grzewczego nie wymieniany. Zaglądałem 2x ale wciąż jak nowy. A w zimie te diesle tak dymią ze co miesiąc wymieniać trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 10:49 Pamiętam jak w zimę było kilka dni że z okien widać było niewiele. Tak diesle dymiły. Wczoraj i dzisiaj widzę ćwiczące F16 jakieś 3 kilometry od domu. Wredne te diesle. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 10:57 Chyba widziałeś jak na twarzoksiążkę wrzucałem ubiegłej zimy zdjęcia tego, jak strasznie diesle u nas (stare, gęsto upchane osiedle domów jednorodzinnych)? Normalnie tak te diesle dają, że wracasz ze spaceru z psem, a kurtka śmierdzi jak twój płaszcz na studiach... po wizycie w tłocznej palarni i dwóch fajkach na szybko w przerwie między wykładami... a, że od tego czasu udało się tobie rzucić palenie, to nic. To wszystko diesle i palenie bierne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 12:35 znaczy co chlopaki , jak pyl nie wlazi w oczy to powietrze jest fajne i czyste bo porownujecie to do palenia smieci zima i zanieczyszczenia na poziomie najwyzszym w europie no to ok , zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 13:05 Znaczy się masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu. Nie wyczuwasz ironii. Nie widzisz udawanych działań władz w kwestii czystego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 13:13 to troche ta ironie musisz uwypuklic bo gdzies za bardzo ja ukryles Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 13:19 Jeszcze bardziej? Pomoże ci tylko kopnięcie w zad przez nią. A może i to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 12:42 między wykładami... a, że od tego czasu udało się tobie rzucić palenie, to nic. To wszystko diesle i palenie bierne ;) az sobie wrzucilem wlasnie w google lublin air quality to macie teraz Unhealthy for sensitive groups Main pollutant:PM 10 wartosc 72 cokolwiek to znaczy wrzucilem swoje miasteczko na tym glupim zachodzie Excellent Main pollutant:Ozone wartosc 15 Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 13:16 Tymczasem ze strony gdzie na bieżąco podają wyniki. Dane z Lublina: Wspaniałe powietrze! Idealny dzień na aktywność na świeżym powietrzu. PM 2.5 - 13 PM 10 - 17 U mnie na wsi podobne wyniki. Z ciekawości prześledziłem ostatnie 24 godziny. Wzrost pm w okolicach 20 i 5 czy 6 rano. W końcu zimną wodą słabo się myje. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 13:24 Wspaniałe powietrze! Idealny dzień na aktywność na świeżym powietrzu. to teraz ta wspanalosc odnies do norm europejskich energetyka.wnp.pl/polskie-normy-ws-czystosci-powietrza-lagodniejsze-niz-w-ue,264295_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 13:27 Przeczytaj tekst który podałeś. Potem prawdziwe dane z pomiarów powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 14:08 No ok ale nadal nie lapie ironi czy nie wiem czego, skoro glowny syf idzie z ogrzewania do syf z diesli mozna pominac czy co chcesz przekaxac bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 14:37 bigzaganiacz napisał(a): > No ok ale nadal nie lapie ironi To twój problem. Manipulowanie z twojej strony nic tu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 14:49 nie, to nie jest dla mnie zaden problem a rada dla ciebie wyrazaj sie mniej ironicznie zeby rozmowca mogl zrozumiec twoje pokretne wielowymiarowe wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 15:00 Ależ moja wypowiedź jest jednoznaczna. Przytoczone przez ciebie dane są nieprawdziwe. W rzeczywistości zanieczyszczenie powietrza jest 5 krotnie mniejsze niż podałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 16:05 a nie, widzisz wystarczylo wpisac w google to co napisalem to bys widzial jakis wykresik, dane sa prawdziwe tyle ze wyrazone w jakiejs dziwnej skali Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 16:23 Wystarczyło sprawdzić na stronie gdzie podają wyniki pomiarów zamiast pytać sie googla. Prawda jest inna nkz pisałes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 17:15 no i h, gadaj z dupa to cie osra Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 17:41 Nie denerwuj się. To ty wyskoczyłes z tym co google podał zamiast z prawdziwymi danymi. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 17:52 Nawet jeżeli ten twój gugle podawał w dziwnych jednostkach zamiast w ogólnie przyjętych nie zmienia to faktu że w ciagu dnia najbardziej na powietrze wpływał ozon. Nawet w twoich jednostkach. Krótko mówiąc powietrze było/jest bardzo dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 17:54 www.eea.europa.eu/data-and-maps/explore-interactive-maps/up-to-date-air-quality-data no to nie wiem , moze dane z europejskiej agencji srodowiska cie przekonaja pm 2,5 polecam Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 18:41 bigzaganiacz napisał(a): > no to nie wiem To już wiemy , moze dane z europejskiej agencji srodowiska cie przekonaja > pm 2,5 polecam Sam zobacz co linkujesz. Sprawdziłem swoją wieś. Dane takie same jak tu powietrze.gios.gov.pl/pjp/current Dziwna sprawa. Największe skoki pm10 i 2,5 są wieczorem i wczesnym ranem. W ciągu dnia spada. A ciekawe jest też to że w danych europejskich wcale nie bardzo nie odstajemy od niemieckich wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 19:36 Fajnie tylko ppmijasz jeden istotny szczegol Ludzie nie chodza przy stacji pomiarowej tylko po ulicy gdzie metr od ich nosa diesel wali pelna paleta niezbyt ciekawych zwiazkow, Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 20:59 Zamiast miotać się mogłeś się przyznać że przytoczyłeś złe dane. Zamiast tego brniesz dalej zaraz po tym gdy przedstawiłeś link do strony potwierdzajacej to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 22:01 Moj blad ,przyznaje sie , dane byly zmanipulowane i macie w polsce najlepszej jakosci powietrze na swiecie, codziennie ci zazdroszcze ze mozrsz wdychac ten nektar dobroci wszelakiej Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 22:31 Już wystarczająco zrobiłeś z siebie debila. Ale nie krępuj się i brnij dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 19:38 A ciekawe jest też to że w danych europejskich wcale nie bardzo nie odstajemy od niemieckich wyników. To chyba patrzyles na inna mape bo polska poludniowa i slowacja to w sumie najgorzej w europie Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 20:57 Lublin i moja wieś to Polska poludniowa i Słowacja. Ciekawe rzeczy. Czym jeszcze nas zaskoczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 11:37 qqbek napisał: > Bo mój dwuletni diesel spełniający (lub nie, w końcu to Volkswagen ;) ) normę E > uro 6 smrodzi zdecydowanie bardziej, niż prawie pełnoletnie X5 spełniające (kie > dyś) ledwie wymogi Euro 3. > Doczytaj sobie te normy. > > Co do tego, że samochody elektryczne to przyszłość nie mam najmniejszej wątpliw > ości. Tyle tylko, że to jeszcze relatywnie odległa przyszłość. Przed nami jeszc > ze z dekada pod znakiem silników spalinowych. > > A na lizaniu jajec Kimowi i spółce dobrze wyjdzie tylko Kim i spółka - jeszcze > te słowa sobie przypomnisz. > ależ masz te swoje próby usprawiedliwienia się pokrętne...to tak jakby pijak tłumaczył się z picia że on pije mało bo "tylko" jedną flaszkę czystej dziennie a jego sąsiad aż 4 piwa dziennie haha ... ale Diesel emituje tlenek węgla (sadzę,popioły) których benzyna a gaz LPG tym bardziej emituje mniej albo wcale :) Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 12:32 Akurat ty jako truciciel powinieneś zamilknąć. Hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 15:13 Ja misiowi już raz proponowałem, żeby wkleił fotkę wnętrza swojej rury wydechowej (przy czym rzecz jasna wkleiłem fotkę swojej) a potem porównał sobie dopuszczalne emisje dla Euro 3 (jego trolo) i Euro 6 (mój sweter). Ale ten tępy młot jak zwykle wrzuci ten sam komentarz, nie zadając sobie nawet trudu, żeby przeczytać ze zrozumieniem kilka moich poprzednich odpowiedzi na podobne zaczepki. Stąd też bardzo zwięzłe podsumowanie osoby futrzastego powyżej (z resztą pisałem z telefonu, to mi się nie chciało rozpisywać). Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 15:42 Zastanawia mnie czy on rzeczywiście jest tak głupi. Raczej to troll Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 12:29 tylko, że to jeszcze relatywnie odległa przyszłość. Przed nami jeszcze z dekada pod znakiem silników spalinowych. jak piszesz to z perspektywy polskiej to nie dekada a bardziej kilka dekad A na lizaniu jajec Kimowi i spółce dobrze wyjdzie tylko Kim i spółka - jeszcze te słowa sobie przypomnisz. szacunki sa ze maja zakopane $10 trillion dolarow nawet nie wiem ile to jest , kanadyjczycy chinczycy poludniowa korea jakos sie nie brzydza , tort jest duzy dla kazdego starczy Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 12:37 Bo mój dwuletni diesel spełniający (lub nie, w końcu to Volkswagen ;) ) normę Euro 6 smrodzi zdecydowanie bardziej, niż prawie pełnoletnie X5 spełniające (kiedyś) ledwie wymogi Euro 3. ty sobie doczytaj co te normy mierza byla wielka panika w zwiazku z co2 to idziemy w diesle a ze emituja nox i inne scierwa no to przeciez w normie nie musimy tego umieszczac Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 15:20 Euro 3 (Benzyna) - dopuszczalny poziom emisji NOx = 0,15 g/km Euro 6 (Diesel) - 0,08 g/km Tlenek węgla? Proszę bardzo: Euro 3 - 2,3 g/km Euro 6 - 0,5 g/km Węglowodory (to najbardziej rakotwórcze ze wszystkiego): Euro 3 - 0,2 g/km Euro 6 - 0,05 g/km Czy ja muszę tobie jak niedorobionemu futrzastemu tłumaczyć? Benzynowy silnik z przełomu wieków jest dużo "brudniejszy" niż spełniający najnowsze normy diesel. Spełniający najnowsze normy diesel truje bardziej niż spełniające najnowsze normy benzyniak tylko w punkcie pt. "tlenki azotu" bo w Euro 6 diesel może emitować "aż" 0,08 g/km, a benzyna "tylko" 0,06 g/km. Kropka. Wystarczy dbać o to, żeby ludzie filtrów nie wycinali, to okaże się, że nie taki diesel straszny, jak go malują. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 16:09 Benzynowy silnik z przełomu wieków jest dużo "brudniejszy" niż spełniający najnowsze normy diesel. oczywiscie afera z niespelniajacymi norm dieslami wziela sie z dupy? mieszasz to co jest niby na papierze z rzeczywistym wypustem z twojej czysciutkiej euro 6 rury wydechowej Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 16:17 Afera wzięła się z wyżylowanych norm amerykańskich, które chciał (z chciwości) na siłę spełnić Volkswagen. Normy europejskie są mniej restrykcyjne i wszystkie diesle na rynku je spełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 17:20 są mniej restrykcyjne i wszystkie diesle na rynku je spełniają. to jest interesujace co piszesz www.reuters.com/article/us-volkswagen-emissions-dieselgate/vw-fined-one-billion-euro-by-german-prosecutors-over-dieselgate-idUSKBN1J92AI?feedType=RSS&feedName=topNews BERLIN (Reuters) - Volkswagen (VOWG_p.DE) was fined one billion euros ($1.18 billion) over diesel emissions cheating in what amounts to one of the highest ever fines imposed by German authorities against a company Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 17:39 www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volkswagen-tops-real-world-nox-emissions-tests a Euro 6 diesel - the 89bhp VW Polo powered by a 89bhp 1.4-litre engine - was rated only as an 'F', indicating it wouldn't meet any former Euro standards, and emits six to eight times the amount of NOx allowable in today's Euro 6 tests. ups, nie lapia sie w zadne normy, no ale jezdzij na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 21:17 I cytat z artykułu: "However, some manufacturers have questioned the veracity of the assessments. A spokesman for Fiat said: "This is a test devised by Emissions Analytics itself. We don't know how it was conducted or if it is repeatable. We are 100% behind real-world testing, but in the meantime we will work to regulations which provide us with consistent and repeatable tests. We do not think it is fair to be judged on this one result."" A - ja mam 1,6, 110KM, ten który we wszystkich dotychczasowych doniesieniach był pomijany przy okazji "niespełniania" :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 21:57 Znaczy producenci samochodow maja jakies objekcje no nie wierze , poza tym to chyba fiat akurat nie jest w tym umovzony A tak na serio mam nadzieje ze sue ze mna zgodzisz ale testy emisji prowadzone przez producentow maja tyle samo wspolnego z rzeczywistoscia co testy spalania co po czesci sie ze soba wiąże Co do 1,6 to warto by bylo wiedziec ile tego wypuscili jesli wiecej niz innych no to moze warto bylo pomonac jesli mniej to nie waro bylo soe tym zajmowac Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 07:50 jedna z alternatyw: aiomag.de/batterien-fuer-elektroautos-neue-alternative-zur-lithium-batterie-7546 Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 11:28 qqbek napisał: > Chciałem skomentować, ale forum chwilowo się wykoleiło. > Powtórzę w skrócie: > Zdanie zaczynamy wielką literą, tak samo nazwy krajów - tego też tobie nie może > my wypomnieć na "patologicznym wschodzie"? > Drugie - poczekam na bardziej wydajne ogniwa. One już nadchodzą i nie będą opar > te na licie, a na dużo bardziej rozpowszechnionym pierwiastku. Tj. "bye, bye li > -ion". Może to kwestia dekady, może pół. Ale stanie się. > Chciałbym to zobaczyć na własne oczyska - jeśli to zrobisz to obiecuję że tej zacznę wyznawać tą ekologiczną religię - sprzedam stary piec węglowy i kupię gazowy, na dachu zamontuję panele słoneczne a stare Polo zezłomuję i będę jeździł rowerem(przynajmniej w lecie) :)... Nie mogę uwierzyć:) Qubuś który niedawno kupił trującego Diesla przesiada się z niego na ekologicznego elektryka - cóż za zmiana poglądów - czyżby sumienie i świadomość ekologiczna dojrzały czy to kwestia technicznych nowinek(pojemniejszych baterii) lub ekonomii(za dekade elektryki powinny stanieć)...jakkolwiek - biję brawo,oddaję wirtualny pokłon i szacun Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 19:16 Te! Bralczyk! 😀 www.gazetawroclawska.pl/artykul/704179,jan-miodek-nonsensowne-wielkie-litery,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 22:09 Nie, żeby było to moje, ale uznałem za pocieszne i kradnąc wklejam tutaj: Zasady poprawnego pisania: 1. Unikaj literuwek 2. Nie korzystaj z uproszczeń, skrótów, itp. 3. Nie korzystaj z nawiasów (chyba, że będzie to absolutnie niezbędne), 4. wpychanie obcego języka do naszego naprawdę nie jest jazzy, 5. nigdy nie uogólniaj (generalizuj), 6. porównania są głupie jak futrzasty, 7. metafory też, 8. wulgaryzmy są do dupy, 9. niedopowiedzenia nie są, no wiesz, 10. wyolbrzymienie jest pierdylion razy gorsze niż generalizacja. 11. Równoważnik zdania? Wywal! 12. Strona bierna winna być pomijana. 13. Na co komu pytania retoryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:18 A tu sie pisze czy tez sie "gada" ? Myslalem ze fora spolcznosciowe rzdza sie innymi prawami - tzn panuje bezprawie..... gdzie sie pisze WTF. 4U, U2 i wszyscy wiedza..w cziom dielo. "1. Unikaj literuwek" Co to sas literufki? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:23 engine8 napisał(a): > A tu sie pisze czy tez sie "gada" ? > > Myslalem ze fora spolcznosciowe rzdza sie innymi prawami - tzn panuje bezprawie > ..... gdzie sie pisze WTF. 4U, U2 i wszyscy wiedza..w cziom dielo. > > "1. Unikaj literuwek" Co to sas literufki? Tu się gada. Ale jak ktoś wali znaki interpunkcyjne, to oczekujesz też wielkich liter po nich :) Tak dla zasady. Żeby na skończonego analfabetę nie wyjść... albo innego wrzaskuna BIMOTĘ. Tak więc (przynajmniej ja) oczekuję przynajmniej minimum. Minimum gramatyki i interpunkcji. Chvj z 100% poprawnością pod kątem leksykalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:32 Albo forum zyje albo zdycha i pojawia sie pinc postow na tydzien pisanych piekna polszczyzna. To forum to akurat ostatnie z zyjacych na gazetce glupio byloby to zabijac wybujalymi oczekiwaniami gramatyczno interpunkcyjno stylistycznymi Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:42 Ja sie zas ciesze kiedy dostane albo osiagne chociaz polowe tego co oczekuje :) Cokolwiek wiecej to juz bonus Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:20 Ja bym punkt pierwszy poprawil na unikaj litrówek. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:29 No to idzmy na kompromis, unikaj tirowek po litrówce. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:39 Jak dla mnie to trzeba przyjac litra zeby zainyeresoeac sie tirowka.ale musze powiedziec widze postep ostatnio bylem w polsce i widzialem grzybiarke rozkraczajaca sie na swojej furze Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 23:47 Ze to grzybiarka byla okazalo sie jak doktor powiedzial Ci ze nabyles grzybice? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 00:30 No nie, widze ze oblatany jestes to moze kojarzysz zajazd europa na drodze 92 ,mieszkalem swego czasu w okolicy i ku...szcza poznam z kilometra nie musze lapac grzyba zeby wiedziec ze to grzybiarka Odpowiedz Link Zgłoś
jestklawo Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 14:43 bigzaganiacz napisał: > nie piszcie mi o utylizacji baterii , pradzie z wegla i tego typu belkotu a dlaczego nie? Coś się w tym względzie zmieniło? Akumulatory przestały być małymi Czarnobylami? Środowisko już nie kwiczy ze szczęścia obciążone produkcją dodatkowych akumulatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 14:55 Akumulatory przestały być małymi Czarnobylami? Środowisko już nie kwiczy ze szczęścia obciążone produkcją dodatkowych akumulatorów? ja nie wiem czy srodowisko kwiczy czy nie kwiczy od produkcji akumulatorow wiem ze kwiczy od wycieku ropy w zatoce meksykanskiej ktory to wplynol nawet na golfstrom i sytuacje klimatyczna na swiecie pomniejszych ciaglych wyciekow ropy to nawet nie ma co komentowac takze obecna sytuacja tez nie jest rewelacyjna i przyjazna srodowisku Odpowiedz Link Zgłoś
bunkum Re: Elektryk dla sales repa 23.08.18, 23:00 > Ciekawe czy bedą akceptować excuse typu... tlumaczen, usprawiedliwien, wyjasnien... matolku. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 06:44 Juz moglby napisac excuses jezeli musi. Ale w temacie, czy samochod elektryczny w Norwegii to taki dobry pomysl? Przez okres zimowy musi byc jakies podgrzewanie szyb/lusterek, zapalone swiatla, nie mowiac o takich luksusach jak ocieplane wnetrze albo ocieplany fotel i kierownica. Czy to nie zzera zasiegu? Czy sama temperatura akumulatorow nie ma wplywu na ich pojemnosc? Norwedzy ktorych znam to "twardzi ludzie" wiec pewnie i to wytrzymaja, zwlaszcza jezeli trzeba w lutym sprzedac napoj chlodzacy, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 07:10 A po co używać liczby mnogiej jesli wymieniłem jedno excuse? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 07:34 > A po co To sie nogi noco poco. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 07:48 Widzę ze chodziliśmy do tego samego przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 08:00 > Widzę ze chodziliśmy do tego samego przedszkola To chyba prawda, bo ja chodzilem, wiec prawdopodobnie i Ty, do tego samego przedszkola, na Twardowskiej na Starych Bielanach, CO OBA KACZYNSKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 08:16 taka kupa w życiorysie musi Ci mocno ciążyć Ale radzisz sobie? Czy potrzebujesz wsparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 08:25 Bylismy mlodzi i wtedy chodzac z Tryplem po placu zabaw nie wiedzialem z kim chodze/sie hustam, az teraz sie okazalo! "taka kupa w życiorysie" to jest kupa w zyciorysie kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 08:41 Teraz jasne, kto ci leb zrujnowal. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 16:43 bunkum napisała: > > Ciekawe czy bedą akceptować excuse typu... > > tlumaczen, usprawiedliwien, wyjasnien... matolku. Widać, że po całym świecie nie latasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bunkum Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 00:55 > Widać, że po całym świecie nie latasz ;) Wy, swiatowa wasza mac, latajacy po calym polskim swiecie, piszcze wiec po angielskiemu, ale wszystkie wyrazy w zdaniu. Od podmiotu przez orzeczenie, do wszystkich okreslen wlacznie. Ale wy ani be ani me w zadnym obcym, choc w korpo od lat. (W korpo tylko? W partnerszipie juz nie?) Sales repy, mangery, i inne surfas klinery...latajace po swiecie bez znajomosci zadnego jezyka, polskiego tez. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 17:25 No i co z tego. Nie trzeba być poliglotą, żeby być szczęśliwym i zamożnym człowiekiem. Aristotelis Onasis, największy armator świata w swoim okresie, był półanalfabetą. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Elektryk dla sales repa 24.08.18, 18:53 Żeby od razu matołku... Jakbyś zasuwał latami w korpo, to też byś zaciągał polgliszem. Odpowiedz Link Zgłoś
bunkum Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 01:12 Jakbyś zasuwał latami w korpo, to też byś zaciągał polgliszem. To nie jest zaciaganie polglishem, to jest najgorszy szyt (a nie shit, jak ci sie wydaje) budowany na pretensjach do swiatowosci. Ile ty masz lat w tej korpo, koles? (w firmie, w pracy... dzwoncu) Polak ktory uczyl sie jezyka od matki bedac dzieckiem, gdzies na krancach swiata, chodzil do angielsko-jezycznych szkol, zyl i przcowal tam przez pol wieku moze miec braki stownictwa i gramatyka porabana, ale nie wy, repy niezatrudnialne w zadnym obcym kraju, chocby z powody nieznajomosci obcego jezka. Dlatego zasuwacie w waszej polskiej niby korpo za grosze. I trzeba jakos kompensowac, wiec zaciagacie polgliszem, bo trzeba sobie dodac. Jak wasz czytam, to zal dupe sciska. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 07:44 To po co czytasz matołku? Zrób cos przyjemniejszego niż ściskanie sobie dupy Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 08:05 Bunkum tylko to potrafi. No i boi sie ,zeby go szef-ped. znow w jakims kacie magazynu nie dopadl. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 08:09 ...zapomnialem dodac: taki bunkum jak jego partnerszip... Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 08:15 "ściskanie sobie dupy" pojawilo sie na wpisach I Nazi wyskakuje na czuly i znany sobie temat. Widocznie szef dopadl Naziego kiedys w kacie magazynu. Nazi, napisz czego to jest magazyn w ktorym pracujesz, meskich manekinow? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 08:28 waga - znow pijesz z samego rana w magazynie lopat? To byla pulapka na ciebie! Z gory wiedzialem, kto sie natychmiast obudzi. Spoko, przetrwasz dzisiejszy dzien, tylko odstaw flache. PS Zapytaj bunkum, on wie przed kim sciska. A moze nawet wymienicie sie mailami i bedzie prawdziwy partnerszit. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 08:41 Rozne rzeczy widzialem w zyciu, ale to jest pierwszy raz kiedy zlapana przeze mnie w pulapke mysza mowi do mnie Widzisz, zlapalam cie w pulapke. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 08:48 Z powodu przepicia przeceniasz swoj watly od chlania intelekt (a wlasciwie jakas jego szczatkowa namiastke). PS Jak nie przestanisz chlac, to zobaczysz cala mysia rodzine i wszystki beda biale. /adres przychodni znasz/. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Elektryk dla sales repa 25.08.18, 17:31 Akurat trypel jest zatrudniony bezpośrednio w Beneluksie i pracuje międzynarodowo, więc raczej pudło, snobiku. Odpowiedz Link Zgłoś