Dodaj do ulubionych

Sami sobie robimy pod górkę

30.05.19, 08:05

moto.pl/MotoPL/7,88389,24840661,elektryczna-honda-e-nie-bedzie-miala-lusterek-producent-potwierdza.html#s=BoxOpCzol10
Bo jakoś nie wierzę, że lusterko jest bardziej awaryjne od kamery...
O kosztach naprawy po gwarancyjnej nie wspomne.
Czy to faktycznie takie ulatwienie zycia kierowcy, ze warto?
Obserwuj wątek
    • liczbynieklamia Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 09:39
      > Czy to faktycznie takie ulatwienie zycia kierowcy, ze warto?
      Na pewno - spore zwężenie samochodu, zredukowanie hałasu, brak martwego pola z boku, zwykłe lusterka poszerzają martwe pole słupka A.

> O kosztach naprawy po gwarancyjnej nie wspomne.
      Jeżeli mówimy tylko o kosztach awarii to tak. Ale już awarie + uszkodzenia mechaniczne to nie byłbym taki pewny.
    • samspade Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 09:41
      W sensie że droższe? Być może.
      Ale popatrz na plusy takiego rozwiązania a jest ich kilka.
      • galtomone Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 10:34
        Ale minusow tez.
        Jakos obawiam sie, ze makera moze sie zepsuc z roznych powodow.... lusterko nagle samo z siebie dzialac nie przestanie.
        • samspade Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 10:44
          Najpoważniejszy powód przestania działania kamery to pewnie brak prądu.
          Raczej wyświetlacz podda się po kilku latach.
          • galtomone Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:22
            Moje dosiwadczenia z rzeczami w aucie, ktore porzebuja pradu do dzialania wskazuje, ze duperele sie czasem psuja, bez powodu....

Jakos sceptyczny jestem, ale moze niepotrzebnie...
            • samspade Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:51
              Osobiście nie mam zdania na ten temat.Dla mnie najbardziej rzuca się w oczy wygląd. Przyzwyczajenie jednak swoje robi i jakoś dziwnie wygląda bez lusterek. Ale ja pedał jestem zwracający uwagę na wygląd. Wagino entuzjastyczny ale jednak pedał.
              • szymi_mispanda Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:56
                To jak ktos zwraca uwage na wyglada I np nie puknie zadnej panny ponizej 8/10 no moze 7.5/10 to jest pedau?
                • galtomone Świetna analogia/pytanie dla Klemensa! 30.05.19, 12:36
                  szymi_mispanda napisał(a):

> To jak ktos zwraca uwage na wyglada I np nie puknie zadnej panny ponizej 8/10 n
                  > o moze 7.5/10 to jest pedau?
              • galtomone Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 12:23
                Mnie wyglad nie przeszkadza. Zreszta z doswiadczenia wiem, ze czesto (nie zawsze) auta ktore mi sie nie podobaly, z czasem zaczynaja sie podobac.

Bardziej mi chodzi o to, ze sa rozwiazania tzw. fool proof. I jak cos jest dobre, dziala i ciezko to spieprzyc to po ki ch. ulepszac.
                Wiesz... zgodnie z zasado ze lepsze jest wrogiem dobrego ;-)

Czy tu tak jest.... nie wiem, ale zepsutego - bez "powodu" - wypadek, rozbicie, itp.. - lusterka sobie nie wyobrazam.... A kamere, bo soczewka, bo matryca, bo kabelek, bo cos innego... i owszem...
            • vogon.jeltz Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:58
              Kiedyś, jak się czepiłem bezramkowych domykanych automatycznie szyb w jakimś nowy modelu VW, to się na mnie rzuciła czereda, że to rozwiązanie spotykane od lat w różnych autach i "just works". Tak że ten...
        • dr.hayd Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 23:17
          galtomone napisał:

> Ale minusow tez.
          > Jakos obawiam sie, ze makera moze sie zepsuc z roznych powodow.... lusterko nag
          > le samo z siebie dzialac nie przestanie.
          >
          I o to chodzi. Bo przecież chodzi o to, żeby zarabiać. Również zarabiać na serwisie, naprawach i sprzedaży części. Na wiele niedziałających dupereli możesz machnąć ręką, kilku drobnych awarii możesz nawet nie zauważyć (właśnie uświadomiłem sobie, że przez całą zimę ani razu nie włączył mi się ABS - takie dobre opony czy się popsuł? ), ale jak kamera-lusterko wsteczne przestanie działać (lub tylko wyświetli tryb serwisowy) to popędzisz do serwisu i zostawisz tam pewną sumkę ;-))
    • szymi_mispanda Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 10:09
      bedom wbudowane pewnie technologiczne kurwa osiagniecie lemingowe np ze sie bedziesz mogl przegladac w takim elektronicznym lusterku I bedziesz mial uszy I wasy od kota.

kurwa dwie dziewczyny dorosle ktore znam wysylaja mi takie zdjecia - to jakas funkcja na tych jebanych smartfonach.

a tymczasem kurwa ja mam wiekszy problem bo podjechalismy dzisiaj do innego emiratu ja sie najadlem ide do kibla a tam kurde wszystkie kible na narciarza

I nie mam sie jak wysreac a mnie kreci

to jest problem a ty o jakis lusterkach
      • trypel Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:01
        kup taborecik i wytnij dziurę jak nie umiesz
        • szymi_mispanda Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:06
          I co bede wozil ze soba ten taborecik?

jeszcze dzisiaj cala grupa mielismy byc pod garniturami a ja mam fobie jakas ze jak tam w kucki walne to se obesram nachy. przeciez dupa nie jest tak bardzo wysunieta do tylu.

moze jedna nogawke sciagnac?
          • trypel Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:12
            www.jula.pl/catalog/wypoczynek/wypoczynek/namioty-i-kempingi/meble-kempingowe/taboret-000817/
            no popatrz, wycinasz i wozisz ze sobą. Jako podręczny.
            Jeszcze bedziesz kumplom pozyczał po 5 baksów za sranie
            • nazimno Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 16:15
              Termin dostawy do 5 dni roboczych.
              Moze byc za pozno...
          • bigzaganiacz Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:21
            nachy. przeciez dupa nie jest tak bardzo wysunieta do tylu.

moze jedna nogawke sciagnac

zacznij nosic suknie jak oni
            wtedy suknia w gore dupa w dol i ladujesz
      • tbernard Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:20
        Musisz koniecznie zrobić z tego fotkę.
        • galtomone Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:24
          Nie oceniam... ale jeśli wg Szymka bycie gejem to nie jest norma, to co powie o twojej prośbie o zdjęcia gdy sra?
          • szymi_mispanda Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 11:29
            I kto je zrobi?

poza tym juz nie uzywam internetu tak duzo zeby wysylac zdjecia - przyszedl mi sms ze zuzylem w tym miesiacu voice I data za 504 CHF (na prywatnym fonie)

a propos gejow, jak tam kurde? slyszalem ze Biedronka jedzie do brukseli? ciekawe czy jego chlopak sie zalapal - bo jak nie to beda teskinic za soba hehe
            • galtomone Znowu klamiesz! 30.05.19, 12:25
              szymi_mispanda napisał(a):

> poza tym juz nie uzywam internetu tak duzo zeby wysylac zdjecia

Kto na tym forum swoje zdjecia wrzuca - prawie gole?
              I swojego zarcia?

A jednoczesnie wysmiwa sie z tych lemingow co to wrzucaja do netu zdjecia jezdzenia czy swoje focie....
              • szymi_mispanda Re: Znowu klamiesz! 30.05.19, 12:50
                ja wrzucam prawdziwa I mistrzowskie
                • galtomone Re: Znowu klamiesz! 30.05.19, 12:56
                  Jak wszyscy co wrzucaja.
    • klemens1 Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 15:22
      Powinni dać możliwość montażu zwykłych lusterek i po kłopocie.
      • bigzaganiacz Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 22:33
        Przeciez mozrsz upierdolic brzeszczotem i zamontowac z malucha
        • klemens1 Re: Sami sobie robimy pod górkę 31.05.19, 11:48
          A czy to przeczy temu, co napisałem wyżej?
    • bigzaganiacz Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 16:09
      audi e tron tez ma takie
    • grzek Re: Sami sobie robimy pod górkę 30.05.19, 23:11
      Lusterko jako część odstająca od samochodu częściej jest dewastowane niż ulega awarii. Wszystkie firmy wypożyczające samochody na pewno będą zadowolone. We Włoszech, w wąskich uliczkach starych miast to lepiej ich nie mieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka