22.08.20, 10:51
Honda CivicVIII w 11 lat ktos zrobil 764 k km przebiegu. Te Japonczyki to jrdnak trwale.....
Obserwuj wątek
    • trypel Re: 764 k km 22.08.20, 11:07
      Misiak górą
      www.motofakty.pl/artykul/to-auto-pokonalo-milion-kilometrow-nigdy-nie-jechalo-na-lawecie.html
    • bruner4 Re: 764 k km 22.08.20, 22:16
      Volvo przejechało więcej, "Swięty" jeździł takim autem. Po nakręceniu filmu, aktor rzeczywiście kupił sobie takie auto: www.auto-swiat.pl/klasyki/oldtimer/amerykanin-przejechal-volvo-ponad-4-mln-km/cytgc5e
    • gzesiolek Re: 764 k km 22.08.20, 22:23
      Znam jeden przypadek Civica V kupiony w 1995 od pierwszego dealera w Polsce co zanim przerdzewiał zrobił w 21lat 1,5M km... Mój Civic VI z 1996 jak go sprzedawałem w 18lat miał niecałe 330k km, ale mechanicznie igła... Tylko ta blacha...
      • engine8 Re: 764 k km 23.08.20, 02:37
        www.hotcars.com/15-cars-with-the-highest-mileage-ever-recorded/
        • gzesiolek Re: 764 k km 23.08.20, 15:26
          W polskim zamiłowaniu do wszelkich chlorków na drogach większość tych Japończyków by jadła ruda po 10latach... Bo mechanicznie rzeczywiście auta trudne do zajechania...
          • engine8 Re: 764 k km 23.08.20, 17:38
            U nas o rdzy w samichodach sie nie slyszy.... Kiedys moze ze 20 lat temu na jednym z moich bMW pojawila sie plamka ponizej tylnej szyby.... auto bylo juz chyba 7 czy 8 letnie ale podjechalem pod dilera i pytam co mysla na ten temat.... Jeden w serwisie mowi "poczekaj tu jest gosc z BMW z Niemiec zaraz go zawolam - zobaczymy co on powie"
            Przyszedl gosc - spojrzal , zlapal sie za glowe i od razu mowi (z mocnym niemisckim akcentem oczywiscie) - zostaw to auto - my go zaraz naprawimy za darmo - nie chcemy aby to ktokolwiek widzial". i naprawili :)
      • qqbek Re: 764 k km 23.08.20, 18:19
        Dziadek, który jest prezesem spółki od której wynajmuję biuro jeździ od nowości Syfikiem VI (rzecz jasna jeszcze na czarnych tablicach).
        Jak go pytałem, jak sobie dał radę z korozją, to stwierdził, że dokładnie tak jak w Polonezie, którym jeździł wcześniej - co roku przed sezonem sprawdzenie i uzupełnienie konserwacji podwozia, regularne sprawdzanie odpływów wody w nadwoziu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka