jeepwdyzlu
31.01.21, 13:40
Trasa Wrocław Berlin Berlin Szczecin pies z kulawa nogą nikogo nie kontroluje, zero patroli na granicach.
W samym Berlinie knajpy pootwierane ale sprzedają n wynos jak u nas, na ulicach połowa ludzi bez masek, ale - przed lokalami stoliki do.jedzenia na stojąco. Nie tylko streetfood zwykłe restauracje też widać restauratorzy nieco bardziej kreatywni niz u nas. Wszyscy maja menu zmodyfikowane do szybkiego podawania. Trasa Berlin Monachium duży ruch wszystkie knajpy przy dużych stacjach czynne w wielu miejscach zje się przy stolikach.
Monachium hotele wszystkie czynne spaliśmy w 4porach roku, swoją droga ceny dwa razy niższe niz zwykle 129 euro a hotel uczciwie 5 gwiazdkowy. W cenie legendarne śniadania i wypieki, kawa owoce lokalne wino, parking czy basen. Dania z karty przywożone do pokoju. Basen, spa, siłownia nawet masaże wszystko czynne. Knajpy w mieście reżim mniej restrykcyjny niz w Berlinie stoliki rzadziej rozstawione ale je się wewnątrz. Na ulicach luz w maskach może 30% kolorowi praktycznie zawsze bez.
Więc jak chcecie sie trochę oderwać od covidowej chujni to w Niemczech mimo teoretycznych restrykcji jest luźniej. Byłem też w GaPa, kolejka na Zugspitz jeździ do połowy, więc zrezygnowałem (a nart debil nie wziąłem). W miasteczku klimat wakacyjny czynne wszystko kawiarnie, cukiernie, pensjonaty, podobno tak jest od piątku rano do niedzieli wieczór..
Policjanta nie widziałem ani jednego. Nigdzie.
Ani w Bawarii ani Brandenburgii ani na granicach z PL. Za to nasi siedzą w Nyskach, znaczy Sprinterach...