Dodaj do ulubionych

Drogi Święty Mikołaju

29.06.21, 09:59
elektrowoz.pl/testy/nowy-mercedes-eqs-450-liderem-zasiegu-na-baterii-niemcy-najlepsze-auto-elektryczne-na-swiecie/ chcę taki 😍
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 10:12
      Drogi swiety Mikolaju, podrap sie po jaju, raz po jednym, raz po drugim, a najlepiej jeszcze po tym dlugim.
    • trypel Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 10:39
      Jeśli faktycznie przy 130 zużywa tylko 16 kWh na 100 km i ma ponad 100 kWh aku to faktycznie może sporo przejechać.
      Niezły wynik (zwłaszcza to zuzycie na autostradzie)
      www.auto-motor-und-sport.de/elektroauto/bloch-erklaert-mercedes-eqs-450plus-elektroauto-reichweite/
      • simr1979 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 10:46
        trypel napisał:

> Niezły wynik (zwłaszcza to zuzycie na autostradzie)

Przy prędkości marszowej 110-120 km/godz? Czyli w tunelach aerodynamicznych ukraińskich ciężarówek ;-)
        • trypel Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 10:48
          W linku niemieckim podali testowe zuzycie energii przy dokladnie 130 jeśli dobrze zrozumiałem
          Niewiarygodne ale jeśli tak to czapki z głów.
          Jakby mi ktoś kupił to pierwsze auto którym doejchalbym do pracy na raz :D
          Ale ładować w domu nie będę. Ni chooja
          • simr1979 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 11:01
            trypel napisał:

> W linku niemieckim podali testowe zuzycie energii przy dokladnie 130 jeśli dobr
            > ze zrozumiałem
            > Niewiarygodne ale jeśli tak to czapki z głów.

Oczywiście, że niewiarygodne - to przy 130 to tzw. zużycie przy stałej prędkości, wartość bez związku z eksploatacyjnym zużyciem energii. Ale oczywiście postęp jest.
            • tanebo001 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 11:17
              Dlatego zawsze uważałem że tylko wodór ma przyszłość
          • simr1979 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 11:15
            trypel napisał:

> Ale ładować w domu nie będę. Ni chooja

Z punktu widzenia funkcjonalności samochodu osobowego jako indywidualnego środka transportu to jedyne rozsądne rozwiązanie elektryfikacyjne. Hybryda plug-in z akumulatorem ok. 15kWh (pozwala na przejechanie po mieście 50 km z duuuużym zapasem na klimę, mróz itepe), który nawet najsłabszą ładowarkę można naładować do pełna przez noc.
    • engine8 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 18:00
      Anything for the money.:)
      But
      www.carandbike.com/news/mercedes-benz-eqs-vs-tesla-model-s-specifications-comparison-2415022
      • tanebo001 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 18:38
        Tesla odpada ze względu na kierownicę
        • engine8 Re: Drogi Święty Mikołaju 29.06.21, 21:10
          Wez pod uwage ze Tesla S jedzi po drogach juz przez 10 lat i Tesla oferuje 2x wieksza moc.
          A po 10 latach MB oferuje luxus ale poza tym nic szczegolnie "innego".
          Najlepszym EV to chyba jest Porsche Taycan dla tych co kasa nie gra roli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka