Dodaj do ulubionych

OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych

22.07.21, 17:46
Narzędzi
Kontynuując temat sprezynowca którego kupiłem dziecku wczoraj poruszaliśmy sprawę która może zainteresuje albo przyda się kiedyś forumowiczom
Otóż amerykańskie filmy sensacyjne kłamią was widokiem podrzynanych gardeł. Otóż standardowa pozycja - łapiemy delikwenta za łeb albo włosy i odchylamy głowę do tyłu przesuwając nóż po gardle NIE DZIALA. Możemy tak co najwyżej zrobić tracheotomie ale życia nie pozbawimy (możemy uratować jak się zakrztusi ten wasz wrog)
Dzieje się tak gdyż tętnice podczas odchylania głowy przesuwają się do tyłu i lądują w okolicy kręgosłupa. Żeby skutecznie poderżnąć gardło należy wprost przeciwnie przesunąć głowę do przodu i pochylić ją w kierunku klatki. Wtedy wszystko jest z przodu.
Nie wierzcie filmom. Nawet Rambo robił to źle.

To tak z pozdrowieniami z Pagu.
Chyba po tygodniu już nudzić się zaczynam
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 22.07.21, 20:40
      Mojemu znajomemu przypadlo kiedys zabic cielaka. Wiedzial ze trzeba go w czolo stuknac mlotkiem a jak upadnie to poderznac mu gardlo zeby sie wykrwawil. Tak tez znajomy uczynil. Po pol godzinie wrocil a cielak... stoi.
      Wiec cos z tym podrzynaniem gardla jest na rzeczy.
      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 22.07.21, 23:24
        Baaa
        W sumie chirurg z tytułem profesora to nam tłumaczył
        Cielak ma widac tak samo
        • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 22.07.21, 23:32
          Tak samo widziane na filmach podcinanie sobie zyl w rekach/przegubach w poprzek reki nie zakonczy sie zgodnie z zamiarem samobojcy. Ale jak sie "fachowo" chlastac nie powiem.
          • qqbek Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 22.07.21, 23:49
            Po "grecku" - w wannie z ciepłą wodą, z kieliszkiem w ręku ;)

A co do używania noża w bójkach to kiedyś mi ktoś poradził, żeby w razie zaistnienia takiej ostateczności walić po (swojej) lewej, pod żebra, nawet jak przeciwnika nie wyeliminuje od razu, to na pewno straci po trafieniu w wątrobę jakąkolwiek ochotę do stawiania dalszego oporu (choć i szansa zejścia spora, stąd ta "ostateczność").
            • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 00:07
              Jak chcesz kogos zadziabac na dobre to nalezy zrobic to tez inaczej niz pokazuja na filmach, nie da rady jeden cios. Trzeba dziabnac kilka a najlepiej kikanascie razy w roznych miejscach brzucha. Gdyby delikwent juz lezal rozebrany na stole operacyjnym i obok stali chirurdzy, a Ty bys go wtedy tak podziabal, to i tak juz go nie uratuja.
              Co do wanny z ciepla woda to faktycznie nie czujesz bolu. Widocznie nerw reaguje sygnalem jak krew zetknie sie z powietrzem, a jak z woda o temperaturze ciala to nie. Wiem bo kiedys na basenie patrze co to takie czerwone obok mojej stopy. A to byla moja krew. Troche wczesniej wykonalem skok z dachu nad parasolami:)
              • qqbek Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 00:13
                Tak zszedł był onegdaj mój znajomy punk, Konflikt.
                Upadł wziął był, pod celą, kilka/kilkanaście razy brzuchem na nóż.

Niefart grubszy, ale biorąc pod uwagę naturę tego człowieka - nieunikniony.
                • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 00:20
                  Naprawde niefart upasc kilkanascie razy na ten sam noz. Biedakowi Frykowskiemu w kuchni w dworku Wajdowej wystarczyly tylko trzy razy.
                  • qqbek Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 00:33
                    waga170 napisała:

> Naprawde niefart upasc kilkanascie razy na ten sam noz. Biedakowi Frykowskiemu
                    > w kuchni w dworku Wajdowej wystarczyly tylko trzy razy.

No tak.
                    Ale tamto to była "próba samobójcza", a nie nieszczęśliwy wypadek.
                    Ciekawe co by wyszło, gdyby to nasza milicja badała wypadki z 8 sierpnia 1969 roku, kiedy to zmarł stary Frykowski... pewnie by wyszło, że też miał tendencje samobójcze.
                    • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 00:44
                      Po latach opowiadal mi milicjant ktorego z milicji wywalili (po pijaku strzelal w parku do nie pamietam juz czego) i zostal celnikiem, ze po tamtych wydarzeniach w Hollywood mieli cale szkolenia i analizowali ta sprawe pod katem co robic gdyby cos takiego mialo miejsce u nas. Najprawdopodobniej najpierw by rozkradli co cenniejsze przedmioty.
          • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 10:47
            Bo trzeba wzdłuż a nie w poprzek. Wtedy już nie zszyja.
            • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 11:16
              trypel napisał:

> Bo trzeba wzdłuż a nie w poprzek. Wtedy już nie zszyja.
              >
              Kurwa jednak musial sie popisac ze wie. Bo to proste. Duzo trudniej jest swoja wiedze czy inteligencje ukryc.
              Nauczyl mnie Ojczulo jak przyjezdzaly urzedniki Wolga, w garniturach i z teczkami bo brama byla nie po tej stronie co na rysunku. Po lapowke. Pierwsza rzecz Ojczulo kazal mi sie schowac i nie wpierdalac. Po czym na pytanie Czy pan jest tu wlascicielem mowil Ja nie wiem , ja tu tylko robie. A gdzie jest wlasciciel? Ja nie wiem, ja tu tylko robie. A kiedy wlasciciel bedzie? Ja nie wiem, ja tu tylko robie. Pojechali i nigdy nie wrocili. Pamietaj synu, nie jest sztuka cos wiedziec i krzyczac a ja wiem, jak jakies baby z radio baba na lawce pod kosciolem, tylkolko wiedziec i kurwa udawac ze sie nie wie.
              • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 11:54
                Masz racje
                Ale ja nie wiedziałem
                Musiałem sie zastanowić i wydedukowałem
    • schweppes1 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 22.07.21, 23:48
      trypel napisał:

> Otóż amerykańskie filmy sensacyjne kłamią was widokiem podrzynanych gardeł.

Co robią?
    • marekggg ja pierdole 23.07.21, 04:29
      no kurwa temat auto-moto jak najbardziej przydatny.

> To tak z pozdrowieniami z Pagu.
      > Chyba po tygodniu już nudzić się zaczynam

probowlesz na pagu?
      • trypel Re: ja pierdole 23.07.21, 10:48
        Jak trafisz a wkurzającego rurkowca na bicyklu to się może wiedza przydać
        Co to znaczy probowlesz?
    • nousecomplaining Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 10:14
      > To tak z pozdrowieniami z Pagu. Chyba po tygodniu już nudzić się zaczynam
      Zazdroszczę takiej nudy. Spożywacie paskie sery z dodatkiem wina czy wino z dodatkiem paskich serów?
      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 10:50
        Chyba się starzejemy bo pierwszy raz pijemy tylko wieczorem a w ciągu dnia a to fantastyczne trasy trekkingowe. A to rower (wzialem) a to kajak jak dupa od roweru boli.
        No i wziąłem riba na 3 dni i też była zabawa.
        To jest taki aktywny urlop. Coś nowego.
        • nousecomplaining Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:00
          A jak z cenami? Głównie chodzi mi o cenę miejscówki typu na tydzień pobytu. Podrożało?
          • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:05
            tez o cenę zapytam pobytu jak i gastronomii
          • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:14
            Poza wyjątkami ceny całkiem ok
            Apartament w pierwszej linii nad morzem ( 2 pokoje, osobna kuchnia łazienka i taras z widokiem na morze ) 70 euro.
            Obiad w knajpie 60-70 euro na 4 osoby
            Piwo z beczki 18-20 kun
            Litr wina w knajpie 90kun
            Burek 15
            60 konny RIB 80 euro za dzien plus paliwo (czyli drugie tyle)
            Jakie ceny wyskoczyły w kosmos- ryby min 350 do 550 za kilo
            Paski ser powyżej 350 za kilo
            Ogólnie byłem przygotowany na gorzej
            • nousecomplaining Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:37
              > Apartament w pierwszej linii nad morzem ( 2 pokoje, osobna kuchnia łazienka i taras z widokiem na morze ) 70 euro.
              70 ojro za cały apartament za noc???
              • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 19:53
                Tak
                A mniejszy (jedna rodzina ma studio) za 50.
                I całkiem ładny widok
                • nousecomplaining Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 20:58
                  > Tak A mniejszy (jedna rodzina ma studio) za 50. I całkiem ładny widok
                  Eee, to spoko ceny.
                  A paskie sery zawsze bardzo drogie były. Piwo kilka lat temu o ile pamiętam, to tak samo - znaczy z kija Karlovacko, Ozujsko, ew. słoweńskie Lasko. Ale ryby faktycznie drogo - ale za tzw. I kategorię?
                  • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 21:27
                    Dorada zwykla 350 kun
                    Są jeszcze quality/ first class za te górne 550 kun
                    Ja jestem mało rybny wiec ogólnie luz.
                    Gdyby jeszcze Chorwatów tu nie było to już raj
            • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 19:01
              Jak byłem ongiś w Chorwacji to apartamenty na Pagu były najtańsze w całej wyprawie a znaleźliśmy je na miejscu pytając.

A Wy rezerwowaliscie je wcześniej?

Czyli koszt 4 osobowej wyprawy na 2 tygodnie ins Gesamt to jakieś 20k PLN?
              • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 19:54
                Wcześniej. Bo musieliśmy mieć miejsce razem dla 11 osób. Obok siebie.
                Ale z Google a nie z booking
                Raczej mniej niz 3 tys euro.
                • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 20:03
                  mniej niż 3000 eur wliczając dojazd i wache na miejscu? tanio
                  • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 20:08
                    Tak
                    Akurat 3000 miałem na revolucie i do dzisiaj nie skorzystałem jeszcze z żadnego innego źródła ani nie zasiliłem revoluta
                    A tam dalej wciąż coś jest
                    Tyle ze u mnie odpadają np winiety (mam roczne służbowo Cz SK i Hu )
                    • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 09:56
                      Może tez zadziałał efekt skali. 3 apartamenty po 11 osób na 2 tygodnie to można wynegocjować z Chorwatem juz niezłą cenę.
                      Negocjowaliśmy cos?
                      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 10:22
                        Nie negocjowaliśmy nic. To pierwsza cena jaka dostaliśmy. Była ok wiec po co się wygłupiać.
                • hukers Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 11:17
                  trypel napisał:

> Wcześniej. Bo musieliśmy mieć miejsce razem dla 11 osób. Obok siebie.
                  > Ale z Google a nie z booking

Z google znaczy się wrzucasz miejscowość, apartamani w google i dzwonisz po kolei?
                  • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 11:44
                    Doladnie tak :)
                    Albo pisze jak jest mail (prostsze bo szybsze- ten sam tekst)
                    A poza tym widzę na zdjeciu czy 20 M do morza to prawdziwe 20 M czy 200 dookoła i z górki
                    • hukers Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 20:26
                      trypel napisał:

> Doladnie tak :)
                      > Albo pisze jak jest mail (prostsze bo szybsze- ten sam tekst)
                      > A poza tym widzę na zdjeciu czy 20 M do morza to prawdziwe 20 M czy 200 dookoła
                      > i z górki
                      >
                      Muszę chyba poszukać tak jak Ty, bo nam wyjazd do Chorwacji wyskoczył w ostatniej chwili, jako najbezpieczniejsza opcja i znalezienie miejscówki w Zadarze (bo tam mamy bilety lotnicze) przy morzu, przez airbnb, booking, albo inny hometogo, graniczy z cudem. Zarezerwowałem niby jakiś hotel, żeby rodzina spała spokojnie, ale z takimi cenami (doba-jedno Polo Misiaczka) że wolałbym znaleźć alternatywę.
                      • nousecomplaining Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 20:38
                        > przez airbnb, booking, albo inny hometogo, graniczy z cudem
                        Od kilku lat robię tak jak Trypel. Wrzucam miejsce do google maps, powiększam na maksa i piszę/dzwonię do wszelkich miejscówek, które potencjalnie będą ok. Kiedyś, przed czasami bukinkomów (i na początku ich funkcjonowania) właściciele kwater mieli swoje stronki, lepsze czy gorsze, z bezpośrednim kontaktem. Teraz przeważnie mają podpisane umowy z bukingiem czy inną belvillą. Ale czasem nawet jak mają, to po nazwie pensjonatu/domu można znaleźć jednak kontakt bezpośredni.
                      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 21:08
                        Ale ja próbowałem przez booking i nic nie bylo a na miejscu się okazuje ze w każdym obiekcie wolne miejsca
                        Jak wypożyczasz auto to po cholere w mieście siedzieć
                        A kasę lepiej przepuścić na knajpy i wino :)
                        Żeby było jasne- ja tu nie mam 4* bo typowy Chorwacki standard to nieco siermiezne lata 80/90 ale jest czysto, wygodnie i 20 M do plaży a widoczek z tarasu masz niżej
                        • nousecomplaining Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 21:18
                          > 20 M do plaży a widoczek z tarasu masz niżej
                          Zarąbiście. Kurna, już zapomniałem jak tam fajnie.
                        • hukers Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 21:25
                          trypel napisał:

> Ale ja próbowałem przez booking i nic nie bylo a na miejscu się okazuje ze w ka
                          > żdym obiekcie wolne miejsca
                          > Jak wypożyczasz auto to po cholere w mieście siedzieć
                          > A kasę lepiej przepuścić na knajpy i wino :)
                          > Żeby było jasne- ja tu nie mam 4* bo typowy Chorwacki standard to nieco siermie
                          > zne lata 80/90 ale jest czysto, wygodnie i 20 M do plaży a widoczek z tarasu ma
                          > sz niżej
                          >

Ja wiem, że na miejscu by coś znalazł, ale jedziemy w dwie rodziny (znaczy się ja i same baby), to musi być wszystko dograne na tip-top.
                          Samochodu nie wypożyczamy, będziemy się kisić w Zadarze. Kasę na knajpy i wino na pewno przepuścimy, o to możesz być spokojny.
                          A ta Twoja miejscówka zajebista.
                          No i najważniesjsze.
                          Blisko do kościoła.
                          • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 24.07.21, 21:35
                            :D
                            Msza w niedzielę o 8 rano
                            Jedyna
                            Jutro
                            Ale my wstajemy o 6.30 i w góry o 8 jesteśmy z powrotem na śniadanie
                            My jesteśmy w 3 rodziny ale autem wiec to zupełnie inna sprawa
                            Zresztą z wroclawia to 1000 km. Start 5.00 i na miejscu byliśmy o 19.30 z normalnym obiadem po drodze
                            • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 01:14
                              trypel napisał:

> Zresztą z wroclawia to 1000 km. Start 5.00 i na miejscu byliśmy o 19.30 z normalnym obiadem po drodze

Mi pokazuje 1200 i 12h jazdy.

• trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 07:25
                                Ja jadę osemka do boboszowa
                                Jazda autostrada to głupota
                                • waga170 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 07:42
                                  trypel napisał:

> Jazda autostrada to głupota

Jak jestes na wakacjach. Ja tom prawdem odkrylem w latach 80-tych we Wloszech. Na autostradzie widzisz troche muru i troche ciezarowek. A na bocznych drozkach? Inny swiat. Tu pedza krowy, tu jedzie traktor, tu jest winnica, tu poprosisz o wode to ci przyniosa wino...
                                  • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 09:48
                                    A jak dodatkowo 200 km mniej to nawet nie ma się co zastanawiać.
                                    Poza tym jak utknę w korku na A4 to dupa. A jak się zrobi Korek na ósemce to objadę. No i droga wiedzie po czeskiej stronie przez piękne okolice
                                • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 12:59
                                  trypel napisał:

> Ja jadę osemka do boboszowa
                                  > Jazda autostrada to głupota
                                  >

wkleisz trasę z google maps?
                                  • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 13:05
                                    Wroclaw
                                    Boboszow
                                    Letenye
                                    Metajna (promem na pag)
                                    1000 km plus minus 5
                                    • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 13:36
                                      Dzięki. Zdradzisz ile prom kosztował? Sorry ze tak wypytuje ale choć byłem w tym roku juz w Polsce na urlopie to wciąż zagranica na sierpień jest rozważana (mam dużo urlopu, żona ma tydzień, wiec byśmy musieli zrobić ze ona tydzień wakacjuje a tydzień pracuje a ja wakacje 2 tyg)
                                      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 25.07.21, 13:58
                                        Ok 160 kun za auto i 4 osoby (jedna mlodsza)
                                        Pływa co godzinę
                                        Tylko nie jedz w weekend
                                        • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 27.07.21, 19:09
                                          Powrot, jakbys pytal, rownie bezproblemowy
                                          Wyjazd o 5.30 z Metajny I pierwszy prom o 6.00
                                          Potem na Letenye
                                          Stamtąd żeby nasze Panie miały przyjemność zboczyliśmy do Parndorfu
                                          Potem 30 mon korka w Bratyslawie
                                          Zjazd z autostrady bo już miałem dość męczących dróg na Velke Bilovice (skrzynka wina do bagaznika) i przez Austerlitz do Olomouca i znów fajnymi drogami do samego domu. 23.15 w domu ale z długimi zakupami i godzinna przerwa na śniadanie i taka sama na obiadokolacje
                                          Na wjeździe do Polski zero kontroli
                                          Jedyna kontrola była na wjeździe do Austrii ale po odpowiedzi ze jedziemy tranzytem kazali jechać.
                                          Uwaga w drugą stronę na wjeździe do Chorwacji byl korek na 1-2h , podobno pd Słowenii jeszcze dłuższy
                                          • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 27.07.21, 19:50
                                            dzięki Trypel
                                          • hukers Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 28.07.21, 13:08
                                            trypel napisał:

> Powrot, jakbys pytal, rownie bezproblemowy
                                            > Wyjazd o 5.30 z Metajny I pierwszy prom o 6.00
                                            > Potem na Letenye
                                            > Stamtąd żeby nasze Panie miały przyjemność zboczyliśmy do Parndorfu

A co tam w zboczonym Parndortfu za atrakcje?
                                            Murzyni na godziny ?
                                            • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 28.07.21, 13:20
                                              Kurwa piekło na ziemi
                                              Mega outlet
                                              Dziewczyny wsiąkły na 2 h i powiedziały ze chcą na 3 dni przyjechać
                                              Ja tyle że kupiłem sobie 2 pary nike'ow do biegania za śmieszna kasę.
                                              Ogólnie koszmar dla normalnego faceta
                                              • hukers Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 28.07.21, 13:32
                                                trypel napisał:

> Kurwa piekło na ziemi
                                                > Mega outlet
                                                > Dziewczyny wsiąkły na 2 h i powiedziały ze chcą na 3 dni przyjechać
                                                > Ja tyle że kupiłem sobie 2 pary nike'ow do biegania za śmieszna kasę.
                                                > Ogólnie koszmar dla normalnego faceta
                                                >
                                                Trafić do megautletu z kobietami.
                                                Piekło na ziemi.
                                                Ładnie to ująłeś.
    • hukers Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 11:35
      Wreszcie jakiś post z praktyczną wiedzą, która każdemu może przydać się na co dzień.

A na tym Pagu na plażach dużo ludzi, Trypel, czy bardziej covidowo? Bo w tamtym roku jak byłem, to raczej było luźno.
      Kumpel jest teraz w Tucepi (Makarska) i podobno ludzi najebane jak psów. Covida nie widać.
      My za dwa tygodnie do Zadaru lecimy i mam nadzieję, że jednak tłumów nie będzie.

A ten rib, co wziąłeś na trzy dni, to co to jest?
      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 12:00
        Ludzi jak psów
        Tzn jak na zadupie w którym jesteśmy- Metajna to koniec świata
        Zawsze znajdziesz miejsce na plaży ale nie ma tak ze 10 M dla Ciebie
        Obok mojego leżaka mam sąsiada 1.5 M dalej
        W knajpach w porze obiadowej tez 70-80% oblozenia
        Ale w trasie (jechaliśmy w tygdoniu) zero korków
        Rib to taki lodzioponton. Sztywna podłoga i dmuchane boki.
        Akurat tu wokół jest gdzie pływać więc zaliczyliśmy cala okolice.
        Woda ciepła. Pogoda już jak drut bo tydzień temu burze były.
        Super trasy piesze - wygugluj sobie life on Mars- Metajna
        O covidzie ani słychu. Tzn w niektórych sklepach są ludzie z maseczkami na brodzie.
        Na granicy skanowali paszporty covidowe i wpisywali miejsce docelowe
        Pytaj co chcesz
    • jeepwdyzlu Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 16:33
      Trypel fajnie żeś na urlopie a masz czas skrobnąć. I to na tak ważny temat jak podrzynanie gardeł.
      Dzięki.
      Jak wrócisz to może parę zdań o ukrywaniu zwłok?
      Przyda się na pewno...
      Baw się dobrze! Ekipa musi być zacna..
      Kto Was szkolił?
      Mossad? Grom? Specnaz?

Ciao...
      • engine8 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:28
        Moze nasze Navy Seals?
        Kiedys spotkalem takiego co siedzial w barze napity i opowiadal troche jak to podplywali lodzi podwodna na wybrzeze Chin i malym pontonem w nocy doplywali do brzegu na rekonensans.
        I kiedys natkneli sie na patrol - 4 chinczykow w gaziku co jechali w strone ich zostawianego na brzegu pontona i nie mieli wyjscia tylko ich "cicho i na zawsze uspokoic" a potem ukryc za soba slady...i spierd jak najszybciej. Makabryczne to bylo. Teraz jak slysze ze ktos byl w Seals to unikam jakichkolwiek rozmow co i jak robili.
        • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:32
          Etam
          Po prostu rozmawialiśmy o tracheotomii i czy nie ma zagrożenia krwotoku i śmierci
          No i właśnie nie ma bo krew plynie przy takiej pozycji gdzie indziej
    • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:03
      jak dojazd do Chorwacji? ktos kontrolował zaszczepienie albo testy?
      • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 18:06
        Po drodze nikt. Na granicy sprawdzili paszporty covidowe
        Zeskanowali do systemu i zapytali o miejsce docelowe
    • schweppes1 Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 23.07.21, 19:10
      Kolejny post pokazujący, że jesteś zwyrolem.
    • skitenis Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 29.07.21, 08:39
      Akurat w Chorwacji było kilku specjalistów w tym temacie ( o dziwo wykształconych przez kościół katolicki )

[i]"Jasenovac – największy z powstałych w Niepodległym Państwie Chorwackim w czasie II wojny światowej obóz koncentracyjny, założony przez faszystowskich ustaszów w sierpniu 1941.
      Od 10 maja 1942 roku komendantem był Miroslav Filipović-Majstorović, franciszkanin usunięty z zakonu w lipcu 1942, lecz nie ekskomunikowany z Kościoła katolickiego. Powszechnie nazywany był bratem szatanem. Mordował ludzi gołymi rękoma
      Dla oszczędzania kul podrzynano więźniom gardła – w zawodach urządzonych w obozie 28 sierpnia 1942 zwyciężył były franciszkanin Petar Brzica, późniejszy członek organizacji Križari (Krzyżowcy), który specjalnym nożem nazywanym srbosjek w ciągu jednej doby poderżnął gardło co najmniej 670 (sam twierdził, że 1360) nowo przybyłym więźniom "[

Ps.
      Prawdziwie wakacyjny temat
      • vogon.jeltz Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 29.07.21, 09:02
        > Akurat w Chorwacji było kilku specjalistów w tym temacie ( o dziwo wykształconych przez kościół katolicki )

Czemu "o dziwo"?
        • skitenis Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 29.07.21, 09:06
          No bo wiesz,
          franciszkanie to kojarzą się raczej z ptaszkami, zwierzątkami i miłością do wszystkiego co żyje.
      • jeepwdyzlu Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 29.07.21, 10:44
        Prawdziwie wakacyjny temat
        ---
        Własnie dlatego nie lubię Chorwatów.
        Mniejsza o II Wojnę, skończyła się 76 lat temu.
        Ale Chorwaci wszystkie grzechy z lat 90 tych zrzucili na Serbów. A sami maja ręce i noże we krwi... Ci sympatyczni 45 czy 50 letni panowie podający Wam wino mają często wiele na sumieniu. I znakomite samopoczucie...
        • trypel Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 29.07.21, 10:53
          Dokladnie taka jest też i moja opinia
          Dlatego Metajna jest super ale byłaby jeszcze lepsza gdyby nie Chorwaci
          I gadając z gościem którego nazwisko brzmiało tak samo jak jedno związane z obozem zastanawiałem się co jego tatuś nawyczynial i co on o tym wie
          I co on robił w latach 90tych
          • bywalec.hoteli Re: OT wielbicielom scyzoryków i innych ostrych 29.07.21, 12:16
            W Poznaniu 3 drużyny Euro 2012 grały swoje mecze: Irlandia: kibice się cieszyli do wszystkich i bawili na maksa przegrywając mecze, Włosi - tych kibiców przyjechało najmniej ale bez problemów i Chorwacja: kubice tłukli się w restauracjach i na starym rynku, boje się pomyśleć co się dzieje w przypadku meczu z Serbia czy Bośnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka