x4x9x 18.01.22, 07:29 U mnie od dzisiaj dwie klasy na kwarantannie. Nauczycieli to nie obejmuje, bo zachowują reżim sanitarny. Sami wiecie, jak to jest z tym reżimem. Pozdrawiam jeszcze chyba zdrowa:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 07:42 To mi przypomina Dziadka co jedyny we wsi opryskiwal sliwki, zeby nie byly robaczywki. Ale byly, bo sasiedzi z prawej, lewej i od gory nie opryskiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 08:02 Uważam, że cała szkoła powinna być zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnadzidzia Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 08:11 Myślę, że wystarczyłoby zamknać gdzieś stosownych 2 ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 21:35 To u nas jest tak z ogrodowym robactwem i pajakami . Sasiedzi po jednej i po drugiej stronie maja serwisy co regularnie truja a ja nie. I u mnie tez nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 21:41 Pytanie jak u sąsiadów, bo może u Ciebie robaczki mają schron tylko na czas oprysków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 08:47 U mnie młodsza córka z zerówki ma już drugi raz kwarantannę... Ale nas (zaszczepieni) oraz starszej córki, takowa nie obowiązuje (tutaj nie wiem dlaczego). I w sumie dobrze bo starsza córka od piątku na obozie tanecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 09:11 Ja mam na piętrze dwoje covidiansow od czwartku. Oboje wytestowani pozytywnie ale zadnych zgłoszeń tradycyjnie. Posiedzą w domu i tyle. Gorzej ze mnie łapie od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 09:56 Nie zachowujesz rezimu - sams sobie winien... Chciales oszukac system :P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 10:01 W ogóle nie zachowuje Test żonie i synowi wyszedł pozytywnie Tak jak grypa. Trzymam dystans. Ale i mnie dopadło chyba. Luz Najwyżej mi penis znow zmaleje o kolejne 4 cm i zostanie już tylko 25 cm :D Odpowiedz Link Zgłoś
dynamic_pulse Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 11:24 trypel napisał: >Najwyżej mi penis znow zmaleje o kolejne 4 cm i zostanie już tylko 25 cm :D< Tak się przechwalasz jakbyś miał trąbę słonia, a tu jedynie może marne 16 cm we wzwodzie...pomniejszone o 4 cm i co Ci zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dynamic_pulse Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 08:58 W każdej szkole "dzieci" zachowują się podobnie, stąd transmisja wirusa i kwarantanny. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 18.01.22, 09:55 Od dawna zglaszam racjonalizatorski pomysl, bt y przenies szkoly do hal Amazona. Tam wiarus nie atakuje. Jak zwykle - nikt mnie nie slucha... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 11:47 Ustaliliscie juz, geniusze, o ile spadla umieralnosc po wydziabaniu polowy spoleczenstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 18:25 Z powodu szczepienia zmarło o wiele mniej osób. Gdyby uczeni nie wynaleźli szczepionek, to o wiele więcej ludzi poumierało by na pandemię. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 18:32 Do bimoty nic nie dociera, to jest debil calkowity, totalny kretyn i idiota.... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 20:20 CO NIE DOCIERA ? ZE MAMY KOLEJNE REKORDY ZGONOW ? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 08:48 bimota napisał: > CO NIE DOCIERA ? ZE MAMY KOLEJNE REKORDY ZGONOW ? Gdzie dominują osoby które nie chciały lub nie mogły się zaszczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 09:29 Pokaz te dane, bo nie slyszalem o takich statystykach. Pomijajac, ze te statystyki i tak nie maja sensu skoro osob niezaszczepionych sie w tym kraju nie leczy, tylko czeka az zdechna w poczekalni... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 12:03 bimota napisał: > Pokaz te dane, bo nie slyszalem o takich statystykach. Wszystkie kraje które mają więcej zaszczepionych to u nich jest mała skłonność do umierania na pandemię. > > Pomijajac, ze te statystyki i tak nie maja sensu skoro osob niezaszczepionych sie w tym kraju nie leczy, tylko czeka az zdechna w poczekalni... No to sam widzisz, że odmowa szczepienia skutkuje większą zdychalnością na przykład w poczekalni. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 12:15 Na plandemie moze tak, rozumiem, ze inne zgony sie nie licza... "No to sam widzisz, że odmowa szczepienia skutkuje większą zdychalnością na przykład w poczekalni." No wlasnie mimo to nie widze... Miales pokazac, a tylko gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 12:37 W PL biorąc pod uwagę ostatni kwartał rok do roku ogólnie (a nie tylko na covid) zmarło o 20tys ludzi mniej (kilkanaście %) w 2021 w stosunku do 2020... Nie mam pojęcia ile z tych 20tys dzięki samym szczepionkom, a ile dzięki temu, że po szczepieniach nieco mniej zblokowana była służba zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 14:14 I ile z tego bylo wydziabanych ? I nie kilkanascie, tylko niecale 10% - na granicy bledu statystycznego, nadal sporo ponad norme. To jaka jest skutecznosc tych dziabek ? Miala byc prawie 100% po 1 dawce... Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 19:29 Czyli co? dane w GUS są błędne? Kwartał to 3miesiace/13tygodni... i w tym okresie wg Twoich danych było grubo ponad 200tys. zgonów? Ale niezależnie od tego wg mnie więcej zabił lockdown służby zdrowia niż brak szczepionek ... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 19:35 Nie wiem skad ty masz dane... Jakie 200 tys ?? 200 tys. bylo nadmiarowych przez 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 19:56 Biorę z GUS... Zgony wg tygodni, bo wg miesięcy nie ma jeszcze 2021. Łącznie jest znacznie więcej w 2021, ale w ostatnim kwartale - ostatnich 13 tygodniach roku, jest o 20tys więcej w 2020... Nijak się to nie odnosi do nadmiarowych ofiar... Nie oceniam, ani nie uzasadniam, podaję suche liczby... Wpisz w google Zgony wg tygodni GUS... Jest tam cały folderek arkuszy danych z lat minionych... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:39 trypel napisał: > To już wolno dawać dzieciom 3 dawkę? > Danusia ma pełnoletnią tą córkę, chyba nawet mężatą. Taki typ co to dziecku nie potrafi odciąć pępowiny przed 40-tką. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:54 No to tak z ręką na sercu... Po co ją nianczysz? Jest dorosła i samodzielna... Przynajmniej powinna być... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:23 To sobie porownaj z 2019, gdzie tez byly nadmiarowe Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:32 Ostatnie 13 tygodni w zaokrągleniu do pełnych tysięcy... 2019 - 101k 2020 - 167k 2021 - 148k Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 14:45 Dziś mamusia przyjęła 3 dawkę, wczoraj córa, wszystko ok, bez powikłań, tylko ramię troszkę boli. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 18:36 Austria orf.at/corona/daten/oesterreich 30 000 zakazen, 8 zgonow Polska 30 000 zakazen, 375 zgonow Poziom zaszczepienia: Austria - 74 procent Polska - 58 procent Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 18:39 Dane sa szokujace, ale w Austrii OBOWIAZKOWO sa regularnie testowani uczniowie w szkolach, stad ogromna liczba zakazen... W PL tego sie nie robi.. Liczba zakazen faktycznie jest juz w PL ogromna......... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 16:07 Cos tak ucichl, mistrzu ? Dawaj nastepne dane, np. z Czech... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 17:36 Prosze bardzo www.idnes.cz/koronavirus/statistiky 11 zmarlo dzisiaj, przeszlo 12 000 zakazonych dzisiaj PL 268 zmarlo dzisiaj, przeszlo 36 000 zakazonych Dane z PL o zakozonych trzeba pomnozyc przez 10, wtedy beda wierygodne, tak jak w Czechach i w Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 19:37 Czyli co ? Nie ufasz oficjalnym danym ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:32 Oficjalne dane tym sie roznia od nieoficjalnych ze te pasuja do obrazka oficjeli. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:24 Ale, jak widac, niektorzy nawet te oficjalne traktoja wybiorczo. W sumie to typowe dla lewusow... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Kwarantanna 22.01.22, 12:23 bimota napisał: > Czyli co ? Nie ufasz oficjalnym danym ? :) Należy odróżnić oficjalne dane o tym ile testów dało pozytywny wynik od oficjalnych danych o zgonach. Te pierwsze u nas są w oczywisty sposób niemiarodajne z powodu małego testowania. Zaś dane o zgonach nie mogą być zafałszowane, bo zbyt łatwo dało by się to wykryć. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Kwarantanna 23.01.22, 21:57 bimota napisał: > Ale jakich zgonach ? > Miałem na myśli głównie te zakończone śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 19.01.22, 20:19 A PRZED SZCZEPIENIAMI JAK BYLO, MISTRZU ? :) MASZ STARE DANE, BARANKU. W TEJ CHWILI MAJA 100000 WYTESTOWANYCH I PONAD 50 ZGONOW, WYDZIABANIA 78%. PIEKNIE SZCZEPY DZIALAJA.. W POLSCE 15000 WYTESTOWANYCH. NIE DOSC, ZE KLAMIESZ, TO JESZCZE CIE TE ABSURDY NIE RUSZAJA... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 20.01.22, 14:58 Chcecie coś śmiesznego? Mój młody. Cała pierwsza połowa grudnia - w domu na dupie, bo COVID miał. Potem, przed Świętami, poszedł do przedszkola na 4 dni. Święta, trochę się rozsmarkał, został w domu. W Nowy Rok zaczął narzekać na ucho - dużur, zapalenie ucha, antybiotyk na dwa tygodnie, plus jeszcze tydzień rekonwalescencji. Wczoraj polazłem z nim do laryngologa, wszystko "cacy". 7:30 odstawiony dziś rano do przedszkola, pierwszy raz w styczniu... pierwszy raz od okresu przedświątecznego! Godzina 9:30 telefon z przedszkola - proszę jak najszybciej odebrać, jedno z dzieci miało "plus" i choć młody nie dostał kwarantanny (nie było go wczoraj, gdy ostatni dzień było to "plusowe" dziecko) to cała reszta grupy ma. Kilka godzin w przedszkolu, po miesiącu przerwy... i weź znów kombinuj opiekę :( Odpowiedz Link Zgłoś
simon921 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 18:24 O widzę, że nie tylko u mnie tak śmiesznie. Od 1 grudnia 6 dni w przedszkolu. Najpierw Covid mojej żony, a młody prawie 3 tygodnie kwarantanny. Miał wrócić i grupę zamknęli, bo ktoś miał plus. Potem święta, po nowym roku 3 dni i chwila przerwy bo zapalenie biodra, a jak chcieliśmy wrócić, to całe przedszkole zamknęli, bo pół kadry ma covid i jeszcze się na kwarantanna młody załapał. Podobno od poniedziałku wracamy. Zaraz albo żonę wywalą z pracy, albo ja całkiem przestanę zarabiać. Akurat nie mamy opcji, żeby nam ktoś pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 19:44 Nam trochę pomaga teściowa, ale też nie może za dużo. Skutek? Ja za grudzień w okolicach 50-60% normalnego przychodu (już nie pamiętam kiedy ostatnio tak mało zarobiłem), żona świeżo po rozmowie dyscyplinującej w robocie. Mam tylko nadzieję, że w miesiąc przejdzie ten Omikron jak tsunami po Polsce, zginie że 100000-200000 antyszczepionkowych szurów, a potem wszystko wróci do normy, bo wirus nie będzie już miał kogo zakażać. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 19:52 To jest właśnie najgorsze ta bezrefleksyjną nienawiść. Ja rozumiem utyskiwać na głupotę, ale życzyć tysiącom śmierci? Pogrzało Cię? I naprawdę uważasz, że jakby nie 40% propandemikow to już nie było by wirusa, ot tak... Wszelkie dane ze świata nie potwierdzają nic a nic takiej tezy... Największe spustoszenie mam wrażenie uczyniła nam ta pandemia w rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:21 gzesiolek napisał: > To jest właśnie najgorsze ta bezrefleksyjną nienawiść. Ja rozumiem utyskiwać na > głupotę, ale życzyć tysiącom śmierci? > Pogrzało Cię? Nie, to po prostu chłodna, skurwysyńska kalkulacja z mojego punktu widzenia. Francja - 300 tysięcy przypadków dziennie - mniej niż 100 trupków dziennie. Hiszpania - 150 tysięcy przypadków dziennie - zgony - trochę ponad 100 dziennie. Niemcy - 140 tysięcy przypadków dziennie - zgony - sto kilkadziesiąt. Polska - 30 tysięcy przypadków dziennie - zgony - kilkaset. Dość mam tego. Wielka Brytania wychodzi z restrykcji, bo mają bardziej odpowiedzialne społeczeństwo. Cała cywilizowana Europa stosuje paszporty covidowe, a w Niemczech żeby kupić gacie w H&M trzeba zrobić test, nawet jak jesteś szczepiony. Polska? Jechałem dziś do pracy MPK - połowa ryjów bez maseczek. Same takie mordy, że na pewno profesor mikrobiologii, albo przynajmniej szanowana pani wakcynolog 😆 > I naprawdę uważasz, że jakby nie 40% propandemikow to już nie było by wirusa, o > t tak... Nie byłoby tylu trupów. Propandemicy to więcej trupów. > Wszelkie dane ze świata nie potwierdzają nic a nic takiej tezy... A co z powyższą? Że propandemicy to więcej trupów? > Największe spustoszenie mam wrażenie uczyniła nam ta pandemia w rozsądku... Oj tak. Znowu jest kurwa tak, że Wolak na zagrodzie równy profesorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:36 Pinokio i kaczor ida w zaparte, falszowac liczba zakazonych, robic to na bezczelnego, na chama... Tepy, ciemny, bezdennie glupi lud, czyli elektorat kaczej partii, czyli okolo 30%, nigdy nie odkryje, ze ich robia w wala.. Zawsze i za wszystko bedzie winny Tusk plus UE Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:43 wislok1 napisał: > Pinokio i kaczor ida w zaparte, falszowac liczba zakazonych, robic to na bezcze > lnego, na chama... To, że statystyki są zaniżone 2-3 (ale nie 10-krotnie, jak twierdzisz ty) to pewne. > Tepy, ciemny, bezdennie glupi lud, czyli elektorat kaczej partii, czyli okolo 3 > 0%, nigdy nie odkryje, ze ich robia w wala.. > Zawsze i za wszystko bedzie winny Tusk plus UE Nie o to chodzi. Nawet w PiS są ludzie rozsądni, może nie powiem normalni, bo jednak trzeba mieć w sobie coś z socjopaty, żeby w czymś takim uczestniczyć, ale jednak kierujący się rozumem. Szokuje mnie to, że cała ta niby wielka partia jest zakładnikiem bardzo aktywnej grupy foliarzy, która liczy może z 10 posłów i 2-3 senatorów. I dla pozostania u koryta zgodziła się na śmierć kilkudziesięciu tysięcy Polaków więcej, bez żadnego innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:52 W kaczej partii jest na pewno spora grupa rozsadnych, ci obserwuja to wsystko z przerazeniem..... Ale to NIE SA zwykli wyborcy tej partii, to sa dzialacze, urzednicy, w skrocie inteligencja.... Jest ich moze 1% elektoratu... Np. minister zdrowia.... Ale zwykli wyborcy sa tak zaslepieni propaganda tvpis, tak przez nia oglupieni, tak zmanipulowani, ze wierza we wszystko co w telewizji pokazuja... A jak jeszcze w niedziele ksiadz na kazaniu im to samo powie... Szczepionki na wirusa roboa z abortowanych plodow - Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:55 Gdyby tvpis dzialala w III Rzeszy, to Niemcy w maju 1945 by sie dowiadywali, ze wojna jest wygrana na wszystkich frontach... Jest absolutne zwyiciestwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:02 To jest w sumie niesamowite, ze jakis dziadek z Zoliborza tak oglupil z pomoca biskupow okolo 30% wyborcow, ze ci za nim ida jak za zbawca narodu..... I wszystko, co on i jego pacholki typu pinokio gadaja.... Dla socjologa cos fascynujacego, dla reszty mieszkancow PL cos strasznego... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:09 wislok1 napisał: > Dla socjologa cos fascynujacego, dla reszty mieszkancow PL cos strasznego... Wypraszam sobie. Z wykształcenia jestem socjologiem, mam sporo znajomych pozostałych "w zawodzie" i oni też są przerażeni. Za wyjątkiem może jednego "dr hab.", który w celach naukowych ogląda, od ponad 6 lat, codziennie główne wydanie "Wiadomości". Coś czuję, że jak to wyjdzie w formie publikacji naukowej, to albo będzie miał za to "belwederskiego", albo kilkanaście lat łagru nad Morzem Białym (w zależności od tego, czy uda się tą zarazę odsunąć od władzy, czy też pozostanie ona u steru, kierując nas nadal w objęcia wujka Wowy z Moskwy). Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:32 Straszne... Ja jak wlaczam w internecie tvpis, to mam wrazenie, ze to Korea Polnocna i ze kaczor to Kim Dzong Il... ( zaraz sie telewizja Korei Polnocnej odezwie, ze az tak skiksowani nie sa i az tak nie klamia ) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:45 Ale w sumie trudno tych ludzi potepiac Ich ukszaltowali biskupi i spora grupa ksiezy... Do tego dochodzi nacjonalizm, szowinizm, rasizm, wrogosc do Niemcow i kazdego innego, co nie jest Polakiem, tvpis to non stop uprawia, non stop robi taka propagande... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:40 Z tym UK i odpowiedzialnością to za bardzo nie wyjeżdżaj Tam za bardzo nigdy w maseczkach się nie chodziło i wciąż nie są wymagane tylko zalecane Jak ostatnio robiliśmy objazd po sklepach to naprawdę spotkać kogoś w masce to rzadkość. Czyżby maseczki nie miały aż takiego znaczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:46 Może i racja. Ale jak ktoś kaszle gruźliczo na cały autobus i do tego nie ma maseczki, to jestem prawie pewien, że albo się dziś po raz kolejny spotkałem z Deltą, albo już z Omikronem. Ja na to (z racji powtarzającej się i bezskutecznej ekspozycji na tego wirusa) mam już wyjebongo... ale na miejscu pozostałych bym się jednak trochę zmartwił. No i tam naprawdę masowo się zaszczepili. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:54 Szczepią się fakt ale też mają więcej rozsadku. Nie wiem czy to ogólna zasada ale pozytywny uczeń nie powoduje przejścia klasy na zdalne. Dopiero jak jest ich powyżej 5 w klasie. Ale testują się chyba codziennie Moja pracownica jest samotna matka z dwójką dzieci więc mam codzienny update:) Na mecze (bo jest świrnięta na tym punkcie) chodzili nawet jak u nas lasy zamknęli:) Ale wyszczepieni na maxa. A co do omikrona (chyba) to jakoś strasznie szybko działa po 3 dawkach. Wczoraj rano bol głowy i mięśni, potem doszło gardło, myślałem że jak w przeziębieniu po 2 dniach będę miał katar. A tu katar zaczal się w nocy, teraz kicham co chwilę i to tak że mnie wyprosili do innego pokoju. Może dlatego że kicham i klne Ale już się dobrze czuje. W sensie poszedłem się przejść po pracy. Na spacer. I nic. Z ciekawości zrobiłem drugi raz test i dwie kreski jak złoto Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:06 No u mnie z "njusów" - córka ma kwarantannę, bo pani od techniki (która swoją drogą panicznie bała się wirusa) wyszła pozytywnie. Tak więc na chwilę obecną mam syna nie w kwarantannie (ale i tak w domu, bo przedszkole go nie przyjmie), córkę w kwarantannie... i pierdzącego psa. Żonie pogrożono "rozwiązaniem stosunku pracy z winy pracownika" bo przesiedziała 6 tygodni na chorobowym łącznie (po stwierdzonym testem PCR COVID, jak potem się okazało z późniejszymi powikłaniami, ale co by to kapitalistów obchodziło). Pięknie, kurwa pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:15 Jak tak piszesz to deceniam że zona pracuje w budżetówce, w szpitalu słowem się nikt nie odezwie niezależnie ile jesteś na tym zwolnieniu. A ja i tak z domu pracuje. Fakt ze ty masz młodsze dzieci. U mnie młody już tylko chce żeby mu obiad ugotować bo ma dwie lewe ręce w kuchni Ale pociesz się że to ostatnia albo przedostatnia fala. Za chwilę wszyscy będą po. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:41 trypel napisał: > Jak tak piszesz to deceniam że zona pracuje w budżetówce, w szpitalu słowem się > nikt nie odezwie niezależnie ile jesteś na tym zwolnieniu. A ja i tak z domu p > racuje. Żona i tak haruje za trochę ponad minimalną + premia (choć w dobry miesiąc zdarza się, że tej premii jest tyle, co zasadniczej, więc tragicznie nie jest). Ale takie podejście pracodawcy właściwie zagwarantowało mu odejście dwukrotnego "pracownika miesiąca" - żona już rozgląda się za czymś "normalniejszym". Tym bardziej, że rzeczywiście słabo to było, bo o ile COVID przechorowała dość gładko, to potem zaczęły się migreny i zapalenie ucha, które leczyła chyba 4 tygodnie łącznie, chodząc przy tym cały czas jak pijana po domu. > Fakt ze ty masz młodsze dzieci. U mnie młody już tylko chce żeby mu obiad ugoto > wać bo ma dwie lewe ręce w kuchni Fakt. Z drugiej strony, jak mam załadować zmywarkę, czy odgarnąć na tyle, żeby odkurzacz przejechał, to mogę liczyć na bezinteresowną pomoc młodego (trochę ponad 3 lata), a na młodą (10 lat z hakiem) już nie. > Ale pociesz się że to ostatnia albo przedostatnia fala. Za chwilę wszyscy będą > po. Dlatego napisałem, co napisałem powyżej. Jeżeli już żal mi ofiar pandemii, to co najwyżej tych, którzy nie dostaną się na czas do szpitala, żeby wyleczyć coś innego, a nie tych, którzy odejdą "bo nie mieli czasu się zaszczepić". Kurła fiks! Ja na "boostera" zapisałem się w miejscowej aptece, całość trwała może 10 minut... jak "nie ma czasu"? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 20:53 Chyba jednak mają, od ubiegłego piątku miałam codziennie styczność z osobami, które miały covida( nie wiedząc o tym). Na razie nie mam objawów koronawirusa. Być może 3 dawka szczepionki mnie chroni, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:52 Ale bierzesz pod uwagę to, że u nas jest tak naprawdę 10x więcej przypadków i stąd, aż taka dysproporcja? Plus gdy społeczności nie były zaszczepione u nas nadmiarowych zgonów też było znacznie więcej niż w wymienionych przez Ciebie Państwach... I nawet jeśli ilość zgonów jest zależna od ilości niezaszczepionych to naprawdę życzysz im śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:00 I nie chodzi o fałszowanie statystyk, ale zwykłe ludzkie unikanie służby zdrowia i testów... Sam narzekasz na kwarantanny, rozmowy dyscyplinujące żony, spadek przychodów... Inni w Polsce właśnie przez to nie testują się przy każdym zachorowaniu, samoleczenie, ukrywanie objawów i pracujemy... Kilka razy to było zaniżane ilości przypadków rok temu, teraz przy omikronie i po świętach/sylwestrach to spokojnie jest już 10x... Nie chcesz wierzyć to nie wierz... Mamy nową chorobę sezonową i tyle. Szczepionki plus dobra służba zdrowia i będzie jak grypa co roku... Ale, że w PL jest jak jest... To jest wojna między ludźmi a nikt nie rozlicza służby zdrowia i rządu z nadmiarowych zgonów... Pozwala się ludziom umierać a jakby co winni są mityczni foliarze... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:10 Choroba sezonowa to kilkaset, może tysiąc trupków, jak przy grypie. Sto tysięcy w dwa lata, to nie jest "choroba sezonowa". I nie - winni są foliarze. Wymienione przeze mnie państwa mają jeszcze jedną wspólną cechę (poza niższą liczbą zgonów i wyższą zakażeń) - wszystkie one mają wyższą liczbę ludności. Te skurwysyny foliarze przyczyniają się do depopulacji Polski w zastraszającym tempie. Faktyczna liczba zakażeń nie ma tu znaczenia. Ostateczne znaczenie ma liczba zgonów na COVID i zgonów nadmiarowych. Polska: 103 tysiące, ponad dwa razy liczniejsze Niemcy: 117 tysięcy, Hiszpania (która oberwała pierwszą falą jak mało który kraj a ma 10 milionów obywateli więcej) - 90 tysięcy,. Spójrz bałwanie na Izrael, z którego wszyscy foliarze mieli polewkę, bo "szczepi już na czwartą pieczątkę do zniżki na hot-doga"... 64 tysiące przypadków dzisiaj. 1 zgon (JEDEN!) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:20 A teraz podaj liczby nadmiarowych zgonów sprzed szczepień... Bo robieni z foliarzy winnych nadmiarowych zgonów z 2020 i q1 2021 to jednak przesada... Sam jestem zaszczepiony, J&J i poprawka Pfizerem... Jestem za szczepieniem, ale takiego fanatyzmu "a niech wymrą bo wszystko to ich wina" nigdy nie poprę i nie zrozumiem... Aha, jak ktoś się z Tobą nie zgadza w radości z uśmiercania foliarzy to go zwyzywasz... Osobiście wolę być bałwanem niż mieć ciągoty do uśmiercania setek tysięcy... Bo tak uważasz za słuszne... Byli tacy w czarnych mundurkach którzy też mieli słuszność po swoje stronie w ich mniemaniu... Ku przestrodze... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:28 CZlowieku... Nie dociera, ze z ubekiem dyskutujesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:38 No dobra, może trochę przeholowałem. Ale będę się upierać, że jak naród głupi, to musi dostać po dupie, bo inaczej się nie nauczy. UK i Irlandia wracają właśnie "do normy". Bo mogą. Moja babcia zmarła w tym miesiącu także dlatego, że wpierw szpital odkładał przyjęcie na badania (jesienna fala 2020), a potem babcia nie chciała do szpitala przed otrzymaniem drugiej dawki. Jak w maju 2021 pojechała na badania, to wyszło, że już "terminalnie" jest i nawet chemii jej nie dali. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:44 Przykro mi z powodu babki, ale właśnie niewydolność i chore zablokowanie systemu zdrowia w 2020 to dla mnie było przegięcie... Wtedy nie było jeszcze szczepionek, ale więcej ludzi zmarło wtedy i w kolejnych miesiącach przez brak dostępu lub utrudniony dostęp do diagnostyki, leczenia, czy niezbędnych zabiegów, niż przez sam covid i to jest skurwysyństwo o którym nikt nic nie mówi, bo wszyscy z całą służba zdrowia mają dużo na sumieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 23:15 Babcia i tak była wiekowa (92 lata, rocznik '29). Ale gdyby diagnozę postawiono na jesieni, to zakładam, że pożyłaby jeszcze 2-3 lata (miała co prawda raka trzustki, ale w maju jej powiedziano, że góra 6-8 tygodni, a ona jeszcze w grudniu siadała samodzielnie) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Kwarantanna 23.01.22, 22:18 gzesiolek napisał: > ... Wtedy nie było jeszcze szczepio > nek, ale więcej ludzi zmarło wtedy i w kolejnych miesiącach przez brak dostępu > lub utrudniony dostęp do diagnostyki, leczenia, czy niezbędnych zabiegów, niż p > rzez sam covid i to jest skurwysyństwo o którym nikt nic nie mówi, bo wszyscy z > całą służba zdrowia mają dużo na sumieniu... Nie zgadzam się. Lekarze to też ludzie i też chorują. Część z nich zmarło na pandemię. Niektórzy z przepracowania. Jak niby miała normalnie funkcjonować służba zdrowia przy dużym wysypie chorych zakaźnie? No chyba, że wszystkich chorych grypopodobnie odsyłali by do domu na przechorowanie lub zgon, aby móc zająć się innymi chorymi? Tylko co jak by chory na serce przyszedł przy okazji z covidem i to jeszcze gdy szczepionki nie było i pozarażał personel medyczny? Wtedy już chyba tylko na żywioł można by pójść ale sporo krajów co to chciało przed szczepionkami iść na żywioł musiało podkulić ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: OT Kwarantanna 24.01.22, 18:21 Jakoś w innych krajach służba zdrowia nie przestała funkcjonować i ilość nadmiarowych zgonów pozacovidowych była wielokrotnie niższa... No i decydując się na bycie lekarzem jednak składasz pewną przysięgę... Za dużo znam przypadków, gdy w Polsce ograniczono dostęp ludziom dostęp do pomocy medycznej co kosztowało ich to życie... Czyli wg Ciebie życie lekarza jest bardziej wartościowe niż życie zwykłych kmiotków? Wg mnie w zbyt wielu przypadków granicą była przekroczona... Nie zawsze i nie wszędzie...ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 24.01.22, 22:04 U mnie 5 klas na kwarantannie i kilku nauczycieli. Ja pracuję i na razie jestem zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 21:31 Wy lewackie odszczepiency to sie martwicie o swoja dupe bo przeciez chorujecie i to nie raz po dziabnieciu i zarazacie innych wiec czym do chuja sie roznicie od antyszczepionkowych? Chyba tym ze jestescie posluszni, wierzycie w "science fiction" i jestescie zadowoleni na smyczy i w kagancach ? Aha i jeszcze to ze Polak Polakowi zwykle zyczy aby mu bylo gorzej. Zdrowia zycze - tego psychicznego i braterskiego. Wszytko wroci do normy jak "starsi i madrzejsi" tak zdecyduja. Inflacja juz osiaga oczekiwane poziomy, ej=konomia leci w dol jak wkisazce pisze, Polska znizy niedlugo glowe do ziemi i pogodzi sie z byciem znow montownia germancow i swiat sie odrodzi na nowo. A wy dalej pewnie bedziecie kagancach chodzic .. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:14 W sensie ze u was maseczek nie trzeba? To fejk? tvn24.pl/swiat/usa-samolot-z-miami-do-londynu-zawrocil-po-godzinie-lotu-pasazerka-nie-chciala-zastosowac-sie-do-zasad-5568524 Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:31 W ANGLI DOPIERO OD PONIEDZIALKU BEZMASKOWOSC. DZIS TO NADAL SMIERTELNE ZAGROZENIE... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Kwarantanna 22.01.22, 00:27 Nie fejk . Linie lotnice i inne "ofcjlane" uslugi musza przstrzegac bo lewacki Biden i jego sitwa wymusza na nich posluszenstwo bo sie boja ze ich wywala z rynku bo pokaza ze jedna na samolocie sie zarazil i to dlatego ze ktos maski ni emial. A lewackie media ropuszcza geby. To tak jak w UK robia cyrk bo Johnson z kolesiami mieli party na ogrodzie. K ludzie ocipieli zupelnie. I ci kaza Johnsonowi rezygnowac - totalne optumanienie i nic innego ale polityka. U nas maski tez wszedzie w pomieszczeniach sa "obowiazkowe" tylko ze w wiekszasci nikt nie sprawdza. Jedynie budynki medyczne i duze sklepy kontroluja przy wejsciu. I wszedzie gdzie kontroluja to mowi ze jak nie masz to prosze bardzo - takie jest wymaganie. Ale nigdy mi nikt w srodku - nawet w szpitalu, jak nosilem maske na gebie a nie na nosie nie zwrocil uwagi ze nie mam maski albo ze nalezaloby ja zalozyc. A w restaracjach jest napis ze wejscie tylko z zakryta twarza i tyle na napisie sie zaczyna i konczy. W LA ponoc bardziej kontroluja ale w naszym county - joke. W gabinecie lakarskim mowie lekarce ze przez to trudno odddychac a ta - "to zdejmij - ja musze a ty jak chcesz". U fryzjera bylem - ten mnie pyta czy chce aby on zalozyl :)) A kto teraz najczesciej choruje? Z tego co slysze i widze to ci po busterach. Teraz wszystkim sla po 4 testy darmowe. Ale juz wiedza ze wiekoszosc nawet jako bedzie + to sie nie przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Kwarantanna 22.01.22, 08:42 "A kto teraz najczesciej choruje? Z tego co slysze i widze to ci po busterach." Wziąłem boostera tylko z wygody. Za 10 dni jadę na targi branżowe do Niemiec i jak przeczytałem (decyzja stricte polityczna i nie majaca nis wspólnego z jakąkolwiek logika) ze będąc zaszczepionym musiałbym i tak codziennie robić test przed wejściem do hal i restauracji to dla wygody strzeliłem 3 dawkę bo ona daje mi prawo do wszystkiego bez extra testów (idiotow również tam nie brakuje) Ale omikron jest teraz wszędzie i jak pisałem byłem chory od 3 dni. Piszę byłem bo dzisiaj wstałem i kurcze nic. Została suchość w gardle ale ani kaszlu ani kataru, poszedłem na zakupy piechota - 3 dni temu zadyszka po odśnieżaniu a dzisiaj 2 km z siatami i nic Koleżanka z firmy dla odmiany od 2 lat mocno uważała, z uwagi na pewne problemy zdrowotne nie mogła się zaszczepić. Dorwało ja tydzień temu i wciąż leży. Tylko od 3 dni już z tlenem. Ja podchodzę bardzo nieufnie do szczepionek i uważam że wszystko jest robione w skandaliczny sposób. Ale jeszcze bardziej nie ufam laboratoryjnemu amerykansko chińskiemu wirusowi który wymknął się spod kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 22.01.22, 08:54 Jak to jest, ze ten omicron "jest wszedzie" ? Co sie stalo z innymi odmianami ? Pod ziemie sie zapadly ? A tez "byly wszedzie", czyli siegnely max 10% ludzi, wg oficjalnych danych... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Kwarantanna 23.01.22, 01:07 Ale jeszcze bardziej nie ufam laboratoryjnemu amerykansko chińskiemu wirusowi który wymknął się spod kontroli. Ja to mysle ze oni celowo zostawili drzwi niedomkniete Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 23.01.22, 11:29 Siedzę w domu, nie poszłam do kościoła. Miałam kontakt z osobą zarazona( w czwartek) Na razie nie mam objawów koronawirusa poza silnym bólem głowy. Uważajcie na siebie, życzę zdrowia i udanej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: OT Kwarantanna 23.01.22, 13:48 I to jest właśnie objaw COVID 19 moja droga ☹ Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 24.01.22, 21:53 "Ja to mysle ze oni celowo zostawili drzwi niedomkniete" Kolejne bajeczki... Wszystkie te grypy ostatnio sa celowo wprowadzane... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: OT Kwarantanna 21.01.22, 22:30 czym do chuja sie roznicie od antyszczepionkowych? A TY JAKIM PRAWEM MNIE OBRAZASZ ? WSZYSTKIM SIE ROZNIMY. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 23.01.22, 14:39 Jakie są teraz objawy koronawirusa u dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT Kwarantanna 25.01.22, 22:03 Od czwartku zdalne nauczanie. Trochę późno. Odpowiedz Link Zgłoś