17.02.23, 15:33
Kierowca autobusu zlekceważył znak świetlny na strzeżonym przejeździe kolejowym i z pełną prędkością wjechał w zamykająca się zaporę. Wyłamując rogatkę kontynuował kurs, jak gdyby nic się nie stało.

Czytaj więcej na motoryzacja.interia.pl/raport-polskie-drogi/news-brawurowa-jazda-kierowcy-autobusu-wylamal-rogatki-i-popedzil,nId,6603513#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Kozak 17.02.23, 15:57
      Zwyczajnie, "test łosia" ;)
    • trypel Re: Kozak 17.02.23, 16:10
      Prawdopodobnie był to autobus marki bmw albo audi.
      Autobus marki dacia nigdy by się tak nie zachował
      • marekggg Re: Kozak 17.02.23, 16:29
        Jezeli kierowca mial kapelusz, to moze skoda.
        • agios_pneumatos Re: Kozak 17.02.23, 17:01
          marekggg napisał:

> Jezeli kierowca mial kapelusz, to moze skoda.

Nie. On nie może przeżyć czegoś innego.
          Nie wiem czemu pisze o dacii jak jeszcze sa fordy, nissany, subaru, maserati, kia i kilka innych.
          • trypel Re: Kozak 17.02.23, 17:34
            Ty wiesz o wielu rzeczach. Nawet o tych grekach co to podobno napisalem ze po turecku mówili
            A dacia to takie dokładne przeciwieństwie bmw audi itp czyli prowadzi się beznadziejnie i ma kiepskie osiągi
            Trudno wykorzystać maserati - poza tym że świszczą w nim uszczelki w drzwiach to całkiem fajne auto
            • agios_pneumatos Re: Kozak 17.02.23, 18:51
              Eeee tam. Zależy jaki harpun. W starych Subaru mi nie świszcze. W harpunie wszystko przyglusza silnik, to nie wiem.

Masz racje, że dacia to przeciwieństwo dresowozow itp. Wjedziesz nią tam gdzie dresowozem nie dasz rady.

• trypel Re: Kozak 17.02.23, 18:56
                Jechalem 3 maserati
                W każdym paskudnie powyżej 120 świstały uszczelki w tylnych drzwiach. To aż nie przystoi w tak fajnym aucie

W subaru nic mi nie swiszczalo

A co do odkrycia ze auto z prześwitem 17 czy 18 cm wjedzie tam gdzie nie wjedzie to co ma 12 to faktycznie coś na miarę Nobla chyba
                Ma się takie auta jakie potrzeby. Ja jeżdżę takim którym wjadę i wyjadę z każdego miejsca do którego chce wjechać.
                A jak ktoś probuje się pchać tam gdzie jego auto nie da rady to już jego problem i radość tych co go będę wyciągać
                • agios_pneumatos Re: Kozak 17.02.23, 19:23
                  trypel napisał:

> Jechalem 3 maserati
                  > W każdym paskudnie powyżej 120 świstały uszczelki w tylnych drzwiach. To aż nie
                  > przystoi w tak fajnym aucie
                  >

To dobrze, że czasami nie ma tylnych drzwi.

> W subaru nic mi nie swiszczalo
                  >

Mi też.

> A co do odkrycia ze auto z prześwitem 17 czy 18 cm wjedzie tam gdzie nie wjedzi
                  > e to co ma 12 to faktycznie coś na miarę Nobla chyba
                  > Ma się takie auta jakie potrzeby. Ja jeżdżę takim którym wjadę i wyjadę z każde
                  > go miejsca do którego chce wjechać.
                  > A jak ktoś probuje się pchać tam gdzie jego auto nie da rady to już jego proble
                  > m i radość tych co go będę wyciągać
                  >

Albo 20 cm. Dacia wjedziesz wszędzie, bo jej nie szkoda. Wzrok pajacow kiedy stoja jak peezdy w swoich dresowozach (tez w suvach), a ja se jadę jest bezcenny.

Zgadza się, że się ma to co się potrzebuje. Dlatego płace dużo OC. Dlatego też moze najpierw zdefiniuj jakie jest zadanie poszczegolnego samochodu, a nie zestawiasz dacie ze sraudi. Z dresowozem ja wtedy zestawiam harpuna i mam pelne prawo pisac, ze te dresowozy to popierdolki dla....no...
                  • trypel Re: Kozak 17.02.23, 20:16
                    Jak 12 lat temu zamawiałem kilkanaście aut dla przedstawicieli śmigających po budowach to zamówiłem fabie 1.6 tdi z zestawem na bezdroża. To było chyba że 2 cm więcej prześwitu ale ważniejszy był xds czyli proteza blokady dyfra, miały ja auta z PSA i VW. Dacia nie wiem czy ma ale na pewno nie miała wtedy
                    I było to idealnie dobrane auto do swoich zadań.
                    Skoda wjeżdżała wszędzie. Ale nikt się temu nie dziwił bo była do tego przeznaczona
                    Nie wpadłbym żeby na budowę wjechać ani xdrive ani quattro bo oba systemy w błocie grzęzna bardzo szybko. To system na mokry asfalt a nie teren.
                    Zresztą xdrive wysiada nawet na 5 cm śniegu dlatego kupiłem rwd. Bo do szybkich regularnych przejazdów autostrada na trasie 850 km jest to najekonomiczniejsze, najszybsze i najwygodniejsze rozwiązanie. Nie zauważyłem wzroku pajaców z Dacii jak ich wyprzedzam, może dlatego że nie dorabiają ideologii do posiadanego auta i nie są pajacami
                    • agios_pneumatos Re: Kozak 18.02.23, 06:45
                      trypel napisał:

> Nie zauważyłem wzroku pajaców z Dac
                      > ii jak ich wyprzedzam, może dlatego że nie dorabiają ideologii do posiadanego a
                      > uta i nie są pajacami
                      >

Czyli nie tylko założenia konstrukcyjne, a tym samym samochod, ale i uzytkownicy dacii sa na przeciwleglym biegunie wobec sraudi czy innuch dresowozow. Nie musza niczego udowadniac.
                      • trypel Re: Kozak 18.02.23, 08:02
                        Są dokladni tacy sami jak inni normalni kierowcy. Chyba że mają sraczke na widok audi i innych aut o lepszych parametrach. Wtedy są pajacami. Na dodatek biednymi.
                        • agios_pneumatos Re: Kozak 18.02.23, 20:58
                          trypel napisał:

> Są dokladni tacy sami jak inni normalni kierowcy. Chyba że mają sraczke na wido
                          > k audi i innych aut o lepszych parametrach. Wtedy są pajacami. Na dodatek biedn
                          > ymi.
                          >

Biednymi?
                          • trypel Re: Kozak 18.02.23, 20:59
                            Ci co mają sraczke na widok dłuższego auta? Tak. Biednymi.
                            • trypel Re: Kozak 18.02.23, 20:59
                              Droższego
                              • agios_pneumatos Re: Kozak 18.02.23, 22:24
                                W jednym poście piszesz, że kiedy kierownika dacii wyprzedza droższy samochód to nie dorabiają ideologii do posiadanego auta i nie są pajacami.

W następnym poście że mają sraczke na widok audi i innych aut o lepszych parametrach. Wtedy są pajacami. Na dodatek biednymi.

Ja juz sam nie wiem czy jesteś bardziej śmieszny kiedy przeczysz samemu sobie czy kiedy kłamiesz.

A teraz uważaj. Nie zauważyłem, żeby kierowcy dacii mieli sraczke kiedy ich wyprzedzam jednym z samochodów typowo dla przyjemności (podobnie jak kierowcy perzo, reno, sitroeu, hyundai, kia, fordow, fiatow, opli, volvo...(...). Zgadnij za to kierowcy jakich marek mają sraczke głównie. Jedno się zgadza. Mają tańsze samochody.
                                • trypel Re: Kozak 18.02.23, 22:37
                                  Ty chyba masz problemy z czytaniem albo z interpretacja tekstu
                                  • trypel Re: Kozak 18.02.23, 22:40
                                    Zapomniałem- ty znow kłamiesz przeinaczając to co napisałem. Taki styl
                                    • agios_pneumatos Re: Kozak 19.02.23, 08:33
                                      trypel napisał:

> Zapomniałem- ty znow kłamiesz przeinaczając to co napisałem. Taki styl
                                      >

Zwlaszcza, że dokładnie wpasowalem twoje cytaty w mój post.

Uroczo brzmi 'znow klamiesz' w twoim wykonaniu. Gdzie nie tylko ani razu nie udowodniles mi klamstwa, ale i sprytnie przemilczasz to jak ja sypie cytatami jak z rekawa obnazajac twoj dlugi nosek.

Nie zapominaj, ze czyta to całe forum.
                                      • trypel Re: Kozak 19.02.23, 10:35
                                        No jak cale forum czyta to nie zapomnij tez o cytacie jak to podobno napisalem ze mieszkancy troi mowili po turecku
                                        Ty nie cytujesz, ty specjalnie przekrecssz zeby sie dowalic, moze leczysz jakies kompleksy? Nie wiem
                                  • agios_pneumatos Re: Kozak 19.02.23, 08:28
                                    trypel napisał:

> Ty chyba masz problemy z czytaniem albo z interpretacja tekstu
                                    >
                                    >

Uściślijmy:

Zresztą xdrive wysiada nawet na 5 cm śniegu dlatego kupiłem rwd. Bo do szybkich regularnych przejazdów autostrada na trasie 850 km jest to najekonomiczniejsze, najszybsze i najwygodniejsze rozwiązanie. Nie zauważyłem wzroku pajaców z Dacii jak ich wyprzedzam, może dlatego że nie dorabiają ideologii do posiadanego auta i nie są pajacami

Jakim samochodem wyprzedzales dacie?
        • nousecomplaining Re: Kozak 17.02.23, 19:15
          > Jezeli kierowca mial kapelusz, to moze skoda.
          Coś w tym jest. W mojej okolicy jak widzę skodę z kierownikiem w kapeluszu, to włącza mi się wzmożony tryb ograniczonego zaufania. Co ciekawe, dotyczy to głównie tablic rejestracyjnych SL. Mógłby ktoś zrobić jakieś badania w tym temacie i opublikować wnioski.
          • teodor-k Re: Kozak 17.02.23, 19:43
            U mnie nie lubią tego. Rejestracja SKL. Co oznacza? "Słoneczna Kalifornia" lub "Stłuczka, Laweta, Kolizja". W Częstochowie przeważają głosy, że kierowcy z powiatu kłobuckiego nie potrafią jeździć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka