kochamzapachfrezji 04.07.23, 22:44 Ja lubię pracę w lesie i rąbać drewno. Wszystko robimy sami w domu, wszelkie remonty. Śmieszy mnie zarozumialstwo i wywyższanie się niektórych z was. To bractwo i dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 04.07.23, 23:39 Jedni robia wszystko sami bo lubia, inni bo musza oniewaz ich nue stac na zaplacenie innym a jeszcze inni maja na tyle aby to zlecic innym. Jest powiedzenie ze Krawiec tak kraje jak mu (materii) staje. Jednym staje dlugo innym krotko a jeszcze innym wcale. Takie jest zycie Gdzie tu zarozumialosc czy dziecinada?? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 05:11 engine8t napisał: > Jedni robia wszystko sami bo lubia, inni bo musza oniewaz ich nue stac na zapla > cenie innym a jeszcze inni maja na tyle aby to zlecic innym. > Jest powiedzenie ze > Krawiec tak kraje jak mu (materii) staje. > Jednym staje dlugo innym krotko a jeszcze innym wcale. Takie jest zycie > Gdzie tu zarozumialosc czy dziecinada?? Może być żadna praca mi się nie podoba i chciałbym zarabiać jak najwięcej .Najlepiej nic nie robić .A mieć jak najwięcej na późniejszą emeryturę ..Minęły te lata szalone .I trochę pokory by każdemu się przydało .A nie klepać na darmo gębą jak i tak nie ma z tego pożytku .Nudne to forum się robi . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 04.07.23, 23:51 A Danusia to jaką płatną pracą się "pohańbiła"? Bo ja byłem sprzątaczem w TESCO. Parkingowym w centrum handlowym przed świątami. Pomocnikiem murarzy. Pomywaczem, a potem kuchcikiem w restauracji. Nic moim zdaniem nie hańbi tak, jak haniebne poglądy, haniebne decyzje rzutujące na życie przyszłych pokoleń Polaków, a już na pewno nie praca. Danusia szanuje sprzątaczki w szkole? Bo ja sprzątaczce u mnie w biurowcu zawsze mówię "dzień dobry", a nawet chwilę porozmawiam. Szanuję jej pracę. Rąbanie drewna zwiezionego przez męża leśniczego z PiS to jeszcze nie "praca". To prace domowe. Ważne jak się zachowujemy w miejscu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 04:28 Skoro tak wszystkich szanujesz w pracy, to dlaczego na forum nie potrafisz szanować drugiego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 05:01 Waga i Kubuś dwa orły motoryzacji .We wszystkich wątkach jakie by niebyły .Młody i stary tak do pary sobie tańcują .A później się pytają gdzie ten ,czy tamten .Jak ich pogonili . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 05:29 Bo na forum nie ma ludzi ani czlowiekow - sa jakies wymyslone nicki ktorych ludzie maja po kilka i kazdy moze miec inny charakter. Forum to zupelnie inny - wirtualny i sztuczny, swiat ktory mozna i nawet trzeba inaczej traktowac a nawet wylaczyc jak sie znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 12:09 kochamzapachfrezji napisała: > Skoro tak wszystkich szanujesz w pracy, to dlaczego na forum nie potrafisz szan > ować drugiego człowieka? Człowieka? Tak. Kołtuna? Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 28.09.24, 05:59 W Twoim wykonaniu to upierdliwość, ale co tłukowi po rozumie jak swoich myśli wyrazić pozytywnie nie umie! Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 06:52 qqbek napisał: > Bo ja sprzątaczce u mnie w biurowcu zawsze mówię "dzień > dobry", a nawet chwilę porozmawiam. Szanuję jej pracę. My z tej samej szkoly. Ja kiedys od sprzataczki ktorej zawsze mowilem dzien dobry i czasem pogadalem, nauczylem sie niesamowitego przedwojennego przepisu na zupe rakowa (!).Okazalo sie ze byla dobrze sytuowana "przy mezu" al kurewskie czasy zrobily z niej wdowe i sprzataczke. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 10:29 To samo z moją prababcią. Pradziadek "miał szkoły", prababcia "nazwisko"... pradziadka Niemcy ukatrupili, prababcia pracowała kilkanaście lat jako kucharka w szkole. Nie, żeby musiała, bo dziadek miał "plecy jak szafa gdańska" i gdzieś na fikcyjny etat by ją wrzucił - po prostu nie znosiła bezczynnego siedzenia w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 18:52 qqbek napisał: > To samo z moją prababcią. > Pradziadek "miał szkoły", prababcia "nazwisko"... pradziadka Niemcy ukatrupili, > prababcia pracowała kilkanaście lat jako kucharka w szkole. > Nie, żeby musiała, bo dziadek miał "plecy jak szafa gdańska" i gdzieś na fikcyj > ny etat by ją wrzucił - po prostu nie znosiła bezczynnego siedzenia w domu. > To jak dziadek Tuska .Twój też służył w Wehrmachcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 20:03 taniarada napisał: > To jak dziadek Tuska .Twój też służył w Wehrmachcie ? Rozstrzelany za pomoc Żydom z lubelskiego getta. Podpierdolił go na gestapo zwolniony z offlagu oficer WP. Miałeś może przypadkiem jakichś oficerów przedwojennego wojska polskiego w rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 20:22 Taniagnida mysli ze Niemcy ukatrupiali za sluzenie w Wehrmachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 20:45 Ja pier... Jaki ty jestes ( niecenzuralne ) Myslisz, ze obowiazkowa sluzba wojskowa w czasie wojny to byl jakis koncert zyczen ??? Kazdy kto mial obywatelstow DE, a mial, bo jego rodzice mieli przed 1918, szedl do wojska... Nikogo sie nie pytali o zgode, czy mu sie to podoba... Odmowa to oboz koncentracyjny Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 20:56 To co kacza partia wyczynia z dziadkiem Tuska to jest juz szczyt politycznego kur.stwa, dno dna i metr mulu.... Cos O D R A Z A J A C E G O Po 1939 przywrocono niemieckie obywatelstwo dla miezkancow dawnego zaboru pruskiego i odmowa przyjecia tego dokumentu to bylo samobojstwo Sam rzad na emigracji namawial ludzi, zeby tego nie robili, czyli zeby brali volksliste... Inaczek oboz ´koncentracyjny, czyli w zasadzoe smierc Tak samo do Wehrmachti trafiali masowo Slazacy, Warmiacy, Kaszubi, Mazurzy z niemieckiej strony przed 1939 i tez odmowa to byl oboz, czyli smierc,,, Na Slasku CIeszynskim bylo troche inaczej, bo nazisci jeszcze odrozniali Czechow... I byli przybysze z Galicji Kto przed 1918 mial obywatelstwo austriackie, nie deklarowal sie jako Czech i jego przedkowie nie byli z Galicji, byli urodzeni na Slasku CIeszynskim ( wystarczylo, ze jeden z rodzicow ), teraz byl niemieckim obywatelem i konsekwencje byly te same Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 21:37 Czasem bywało tak, że ludzie zachęcali człowieka do podpisania Volkslisty (choć akurat pochodzenie miał niemieckie), a potem się cała Polska na niego wypinała, choć nie zrobił przez całe życie nic złego. Taki Wilimowski, pierwszy strzelec 4-ch bramek w 1 meczu na mundialu na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 22:26 No, w sumie to jest jakis absurdalny totalnie przzypadek.... WSZYSCY pilkarze Ruchu Chorzow voksliste podpisali, bo Auschwitz nie bylo przyjemnym miejscem W tym Wilimowski Po 1945 nikt sie nie czepial innych, tylko Wilimowskiego.... No, bo Wilimowski dostal zgloszenie do kadry Niemiec I kilka razy w niej zagral Gdyby odmowil gry e reprezentacji DE; to by go od razu zabralii na front, najlepiej na Ostfront.... Tam by zabil sporo ruskichm mozliwe, ze ruscy by do na koncu zabili.... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 23:01 wislok1 napisał: > No, w sumie to jest jakis absurdalny totalnie przzypadek.... Dlatego podałem go jako przykład. Podaj mi nazwisko drugiego polskiego piłkarza, który kiedykolwiek, w oficjalnych meczach (nawet nie meczu) strzelił Brazylii 4 bramki. Wilimowski zrobił to w jednym meczu, w 1/8 finału MŚ, w Strasburgu, w 1938 roku. A pamięta o tym może 1/10 tych, którzy pamiętają, że "Tomaszewski zatrzymał Anglię". Mistrzostwa były wtedy w systemie pucharowym rozgrywane. Brazylia doszła wtedy do meczu o III miejsce (przegrali 2:1 z Włochami w półfinale, Włosi zdobyli wtedy tytuł) i wygrała ze Szwecją 4:2. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 22:19 Oczywiscie to obywatelstwo niemiecko-austriackie przechodzilo na dzieci..... Rezultat kilkadziesiat tysiecy Cieszyniakow w Wehramchcie Bardzo duzo z nich trafilo do armii Andersa Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 23:10 wislok1 napisał: > Bardzo duzo z nich trafilo do armii Andersa Typowe. Na froncie zachodnim też dochodziło do masowych dezercji jednostek formowanych ze Ślązaków czy Kaszubów. Zdarzało się to nawet na froncie wschodnim (ale tylko gdy dezerterzy upewnili się co do tego, że mają przed sobą jednostki LWP, a nie Armii Czerwonej). Gdybym miał wojenne krzywdy rodziny wyrównywać, to najwięcej moja rodzina, rdzenni Polacy, ale przy tym ludzie przyzwoici, wycierpiała w trakcie wojny i tuż po niej od Polaków, a nie od Niemców, czy Sowietów. Pradziadka mi na Zamku Lubelskim rozstrzelano, ale po donosie Polaka (dostał potem 5 czy 8 lat za to, pewnie teraz wnuki przedstawiają go jako "wyklętego" - ale "za darmo" go z Offlagu też nie wypuścili, pewnie już wcześniej kolaborował). Brata pradziadka rozwalili "leśne", tylko dlatego, że był sołtysem (był już przed wojną). Drugiego męża babci, przedwojennego oficera artylerii, więzili "PKWN-owe", za AK w trakcie wojny, ale też za zabójstwo Żyda dokonane przez jednego z jego podkomendnych (bez rozkazów, z pobudek osobistych). Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 07:48 Pradziadkowie mojej żony byli dość majętnymi ludźmi którzy mieszkali w Kluczborku. W czasie wojny oczywiści przyszli niemcy, że mają podpisac Volksliste, ale prababka odmówiła. Oczywiście, odrazu chciano ich aresztować i rozstrzelać, uratowało ich tylko to, że raz prababka bardzo dobrze mówiła po niemiecku, dwa że było ich stać na danie łapówki i że akurat trafili na takich którzy połasili się na łapówę. Oczywiście po wszystkim musieli uciekać z Kluczborka przez co między innymi stracili majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 00:39 kochamzapachfrezji napisała: > Ja lubię pracę w lesie i rąbać drewno. We wsi znana jako Danuska ksywka "Siekiera". Albo "Motyka" bo sie porywa z motyka na Slonce. Niech to nawet bedzie Slonce Peru, bo na Ksiezyc juz nie moze. Bo dwoch takich bedac jeszcze dzieciakami juz dali rade (tania?) go ukrasc. To co ukradli jak byli dorosli? Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 07:22 Ale nie mówisz teraz o pracy zarobkowej, tylko że tak powiem hobbystycznej. Jakieś drobne prace w domy, zieleń na balkonie czy na działce robię sam. Ale większe remonty daje zarobić komuś kto się tym zajmuje zawodowo, tym bardziej, że mam dwie zaufane ekipy remontowe które wiem że robią dobrze. Samochód naprawiam u sąsiada który ma warsztat i specjalizuje się we francuzach. Sam imałem się rożnych zajęć, pracowałem jako sprzedawca w sklepie, ochroniarz w galerii handlowej a potem w hotelu. Swego czasu pracowałem też jako liczący ilość przejeżdżających samochodów. Różnymi zajęciami człowiek się zajmował na studiach. Wychodzę z założenia że na szacunek trzeba reprezentować sobą. Jak ktoś jest miły sympatyczny, zamienia słowo to i odnoszę się do niego z szacunkiem. Jak ktoś sam sobą reprezentuje brak szacunku do innych cóż, jak on traktuje innych tak ja traktuje jego. Nie mam problemu mówić dzień dobry do sprzątaczki i zamienić z nią co rano parę słów. Nie mam problemu pogadać z parkingowym na parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 07:55 Jest jeden warunek z tym rabaniem drewna-musisz mieć dobrą i ostrą siekierę-wtedy ta praca ma sens. To prawda-żadna praca nie hańbi-ja tez wszystko robię w domu i na działce, Tylko 15 brzóz/takich sporych -po 50cm średnicy/ sam przewróciłem , pociałem i porabałem i poukładałem-bo ... mam kominek. Wszystko sam robię- zadnych fachwców nie zatrudniam. Domu nie remontuję, bo od 27 lat nic sie w nim nie zepsuło-no bo pół domu razem z wykonczeniem sam zbudowałem. Ty kochasz zapach frezji- a ja Ballentinesa. Jeżeli ktoś z Was potrzebuje fachowych rad budowlańca-to gratis udzielę porad w kazdym niemal zakresie. Postawiłem w zyciu kilkaset obiektów budowlanych od domku po elektrownie jądrową . Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 08:04 Bolo srolo pierdolo, jakby cie twoja baba zaprzegla do pluga i napierdalala batem bo skrecasz to pomimo tytulu magistra nie pomyslalbys ze jednak ta praca hanbi? Wiesz kto by byl najbardziej pohanbiony? KON. Bo zapierdalal podczas gdy Bolo mogl to robic za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 08:53 Nie dasz innym dojść do głosu .Musisz zdominować to forum swoją osobą ,pan waga jest najważniejszy .Przecież ty jesteś uzależniony od neta .Daj żyć człowieku . Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 07:57 Proponuje Ci wizyte u psychiatry-bo pierdolisz jak naćpany albo nawiedzony . Nie zrozumiałes sedna przekazu, no ale ja Ciebie nie będę nawracał na normalnośc. Siedz w tym swoim przygłupim swiatku! Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 10:11 W sumie Ty też powinieneś się udać do psychiatry bo sam pierdzielisz tutaj różne mity. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 13:33 Ja mam byle jakie siekiery siekiery starego typu. Muszę do nie zamówić takie, jak ma brat. Dziś malowałam odrzwia, farba beznadziejna, za rzadka, chlapalo się. Taką szybkoschnąca. Ja mam do odnowienia cały dom, choć tego nie planowałam. Mam mały domek murowany na innej posesji do remontu. Nie mam na niego pomysłu. Podobają mu się obite drewnem ale to chyba dużo kosztuje. Ładna działka 17 arów, połowa zalesiona sosna i brzoza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 18:27 kochamzapachfrezji napisała: > Ja mam byle jakie siekiery siekiery starego typu. Muszę do nie zamówić takie, j > ak ma brat. Dziś malowałam odrzwia, Odrzwia maluje siem pyndzlem a nie siekierom. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 18:59 Odrzwia maluje się krwią baranka ( z biblii) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 18:59 kochamzapachfrezji napisała: > Ja mam byle jakie siekiery siekiery starego typu. Muszę do nie zamówić takie, j > ak ma brat. Dziś malowałam odrzwia, farba beznadziejna, za rzadka, chlapalo się > . Taką szybkoschnąca. Ja mam do odnowienia cały dom, choć tego nie planowałam. > Mam mały domek murowany na innej posesji do remontu. Nie mam na niego pomysłu. > Podobają mu się obite drewnem ale to chyba dużo kosztuje. Ładna działka 17 ar > ów, połowa zalesiona sosna i brzoza. Pozdrawiam O drewnie to zapomnij bo drogo .A świerkiem się nie opłaca .Styropian i tynk elewacyjny najtaniej .Siemka . Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 16:22 Odnosnie tego małego domku do remontu-to mogę z niego zrobić cacko-jak chcesz. Pomysł jest prosty i na dodatek zostanie tak ocieplony-ze na ogrzewanie wydasz 30 %. Zrobiłem kilka takich. Kolory do wyboru. Kładę nawet dach w wybranym kolorze i wybranym materiale. To zawsze kwestia negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 19:07 Podam Ci kiedyś wymiary tam jest wszystko do wymiany dach okna drzwi. Nie znam dokładnie wymiarów, ale to jest mały parterowy domek Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 09.07.23, 09:40 Nie dośc, ze można z niego zrobic cacko- to jeszcze... mozna go powiekszyc i to sie opłaca dla potomnosci. Sprawdziłem. Cały czas widzę-jak ludzie buduja "kurniki" albo budki dla ptaszków-a potem trzeba powiększać, bo rodzina sie powiekszyła i wnuków przybyło. Trzeba wiedziec z jakich materiałów zrobić dzieło i mieć praktyczną wizję i koncepcję. Taki drobiazg dla wszystkich zainteresowanych: jest farba do drewna, która ma 30 lat gwarancji, nie ma w niej ani grama chemii- i .. mój znajomy za granicą- jest jej dystrybutowem/ wykonana z wody, węgla, miedzi i mąki!!!!! /. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 08:26 Myślę o tym, by go rozbudować. Marzy mi się kominek, w domu nie mam. Masz dużą wiedzę na ten temat. Domek jest w okolicach Tarnobrzega. Jest możliwość na czas remontu mieszkania obok, w domu siostry.U niej też by się remonty przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 08:27 Nie wiem,czy to praca, ale pies mnie nie chcę słuchać, kopie dołki. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 13:01 Psy to mądre stworzenia. One mają instynkt stadny. Olewa cię bo czuje że w hierarchii stada stoisz niżej od niego. Zobaczysz że da ci jeszcze popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 22.07.23, 14:40 Niestety -to ode mnie 300km. Warszawa i okolice-bez problemu-jak ktoś potrzebuje.Jak mozna zrobić z ruiny-piekny drewniany i ciepły dom-zdjecia mogę pokazać. To moje dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 28.07.23, 17:45 Czy remontujesz też mieszkania w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 10:22 kochamzapachfrezji napisała: > […] Śmieszy mnie zarozumialstwo i wywyższanie się niektórych z was. To bract > wo i dziecinada. Założyłaś ten wątek tylko po to, by umieścić to zdanie. Zaczepiasz i prowokujesz użytkowników, by w następstwie ich reakcji znów ich oceniać i wykazywać im jakieś „braki”. Oceniasz i strofujesz, nie możesz wyjść poza klamry wiejskiej nauczycielki zakresu podstawowego, „ ważnej” wyłącznie swoim ciasnym środowisku i w swojej głowie. Wygaszasz i przywracasz użytkowników odtrąbiając te fakty publicznie, co jest dla ciebie systemem kar i nagród dla forumowiczow :)! To jest dopiero bufonada, zarozumiałość i wywyższanie się, by żyć w przekonaniu,że to kogokolwiek obchodzi To jest dubeltowana pycha, by pouczać obcych, dorosłych ludzi przychodząc niejako w gości na ich teren i próbować ustawiać ich w szereg pod swoje wyobrażenie. Mnie wszystkie, Danuto, twoje posty śmieszą, co do jednego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 16:28 ta napisała: > Mnie wszystkie, Danuto, twoje posty śmieszą, co do jednego :)))) Najśmieszniejsze jest to, że założyła wątek o szanowaniu każdej pracy, uważając się za doświadczoną przez życie a nie mając tymczasem o innych zajęciach bladego pojęcia. Wygląda na to, że kobieta czuje się niedoceniona w swojej robocie i tutaj wylewa swoje frustracje w zawoalowany sposób? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 04:26 Wygaszasz i przywracasz użytkowników odtrąbiając te fakty publicznie, co jest dla ciebie systemem kar i nagród dla forumowiczow. Że ciebie nikt nie zgłosił za prześladoeanie ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 04:44 taniarada napisał: (do Danusi) > Wygaszasz i przywracasz użytkowników odtrąbiając te fakty publicznie, co jest d > la ciebie systemem kar i nagród dla forumowiczow. Że ciebie nikt nie zgłosił za > prześladoeanie ludzi . A przedtem napisal w innym poscie: "Nie jesteś normalna dobrze by było ,by ktoś się przyjrzał twoim wpisom na forach ." Ja tu widze pewna taktyke: Zmniejszyc podejrzenia ze Teodorek sobie stworzyl Danusie a to jeden? stu i tych samych chujjow. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 04:56 waga173 napisał: > taniarada napisał: (do Danusi) > > > Wygaszasz i przywracasz użytkowników odtrąbiając te fakty publicznie, co > jest d > > la ciebie systemem kar i nagród dla forumowiczow. Że ciebie nikt nie zgło > sił za > > prześladoeanie ludzi . > > A przedtem napisal w innym poscie: > > "Nie jesteś normalna dobrze by było ,by ktoś się przyjrzał twoim wpisom na fora > ch ." > > Ja tu widze pewna taktyke: > > Zmniejszyc podejrzenia ze Teodorek sobie stworzyl Danusie a to jeden? stu i tyc > h samych chujjow. > Jesteś nie normalny tak jak ona ta cała Ta .Tak samo pieprzysz .Starzy ludzie ,gdyby to byli gówniarze .Z manią prześladowczą .Ile twoich postów wyleciało.na oślą i jest ten ostatni wpis .Tak podły jak ty .Poczytaj sobie co tu pisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 05:10 Gdybyś z nią nie dyskutował to by się tak nie zachowywała .Wpada obce babsko na forum i robi zadymę .I to nie pierwszy raz .Dajesz jej pożywkę bo mnie nienawidzisz .Wszystkie posty do mnie i do tej kobiety to nienawiść .Ile tu się naprodukowałeś .Tyle wpisów . Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 17:12 Zadna jak zadna...... Bycie oficerem kierujacym plutonem egzekucyjnym, ktory ma zabic niewinnych cywilow, bycie oficerem bezpieki, ktory torturuje ludzi , bycie gosciem, ktory wsypuje cyklon B do komory gazowej, itd., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 17:30 Miałam na myśli różne prace fizyczne, które nie krzywdzą nikogo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 17:35 Mój znajomy lekarz, którego stać na wszystko, kury chowa:-) Taki swój chłop, bardzo go lubię. Wykształcenie i stanowisko nie przewróciło mu w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 18:00 Księżna i książę Sussex, Meghan i Harry także chowają kury, ale przewrócone w głowach mają oboje i to nieźle :) Żaden to dowód na skromność i „ normalność”, Danuto. I zgadnij, kogo tutaj interesuje, że lubisz tego pana doktora lub kogo innego, że ktoś jest dla ciebie „ swoim chłopem” i że w twojej ocenie ma lub nie ma ten ktoś „ przewrócone w głowie”. To są tematy na ploteczki pod GS-em :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.08.23, 03:01 ta napisała: > Księżna i książę Sussex, Meghan i Harry także chowają kury, ale przewrócone w g > łowach mają oboje i to nieźle :) Żaden to dowód na skromność i „ normalność”, > Danuto. > > I zgadnij, kogo tutaj interesuje, że lubisz tego pana doktora lub kogo innego, > że ktoś jest dla ciebie „ swoim chłopem” i że w twojej ocenie ma lub nie ma ten > ktoś „ przewrócone w głowie”. To są tematy na ploteczki pod GS-em :) Pożegnanie ,przywitanie 🤣🤣🤣🤣 forum.gazeta.pl/forum/w,210,176418844,176418844,20_lat_.html > Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 19:20 wislok1 napisał: > Czemu fizyczne ? Takie z neta . Praca fizyczna poprawia kondycję fizyczną ... Praca fizyczna redukuje poziom stresu. ... Praca fizyczna poprawia samopoczucie i nastrój. ... Praca fizyczna poprawia jakość snu. ... Praca fizyczna wzmaga układ odpornościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 20:00 Praca fizyczna i po chłopie, konar nie płonie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 20:34 Zgadzam się z tym, dlatego lubię pracować fizycznie. Zresztą wychowałam się na wsi i od dziecka pracowałam fizycznie razem z rodzicami i rodzeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 06:32 kochamzapachfrezji napisała: > Zgadzam się z tym, dlatego lubię pracować fizycznie. Zresztą wychowałam się na > wsi i od dziecka pracowałam fizycznie razem z rodzicami i rodzeństwem. Co Ci może ktoś napisać jak mieszka w mieście .Jesteś siłaczką ,która niczego się nie boi .Lubisz dzieci ,znasz języki w tym francuski i już tęsknisz za szkołą .Dom wymaga teraz szczególniej uwagi .Po tym co Cię spotkało .Jesteś nie zwykle pozytywną osobą na tym forum . Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 20:56 Bardzo mozliwe.... Ale inna praca jest do d.py ? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 07:34 Jak o siodmej rano zamiast gospodarke obrabiac siedzisz na forum to kury sie nie beda niesly a krowy nie beda dawac mlika, leniwa babo zapowietrzona. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 12:55 Według zapachu każda inna praca niż tyranie na gospodarce właśnie taka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 18:25 Bycie katecheta w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.08.23, 03:10 wislok1 napisał: > Zadna jak zadna...... > > Bycie oficerem kierujacym plutonem egzekucyjnym, ktory ma zabic niewinnych cywi > low, > bycie oficerem bezpieki, ktory torturuje ludzi , > bycie gosciem, ktory wsypuje cyklon B do komory gazowej, > itd., itd. Jestem pod wrażeniem mądrości z odniesieniem się do wątku panie wislok . Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 19:02 Widać że mocarna z ciebie kobita. Chłop ci pewnie nie podskoczy. Cicho w kącie siedzi. Ale ma dobrze bo wszystko w gospodarstwie odwalisz i ma spokój chłopina. A w seksie też jesteś taka energiczna i do wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 19:13 maszkaroni napisał: > . A w seksie też jesteś taka energiczna i do wszystkiego? Przynosi siekiere, kladzie sie na tapczanie i pyta chlopa: No to kto kogo bedzie rombal? Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 19:22 Tak zachęcony to rombie do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 05.07.23, 19:31 A chlop z doswiadczenia po poprzednim rombaniu jest przygotowany. Wyjmuje spod tapczanu poniemiecki pistolet, celuje wiesz w co i mowi: Stoj bo strzelam! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 08:08 Ktoś tu pisze, ze ma stary , murowany dom do remontu i nie wie jak sie do niego zabrać Wykonałem kilkanascie takich remontów i ze starego , brzydkiego domu zrobiłem piekny, grewniany i to 2-kolorowy. 40-60 lat wytrzyma taka elewacja, jeśli co 5-8 lat bedzie odpowiednio konserwowana. robiłem to sam, co prawda 4 lub nawet 6-m-cy to trwało, ale własciciele byli zadowoleni, a ja swoje zarobiłem. Przypominam-jak nazywa sie najlepsze mieszkanie w POlsce. Najlepszym i najtańszym mieszkaniem jest własnie własny dom. Najszybciej to kupujesz stary dom do remontu i robisz z niego cacko albo kupujesz na wsi tzw. siedlisko i też robisz cacko. najtaniej i najszybciej. Wszystkim, którzy kupują mieszkania w developerów-złodziei w blokowiskach- współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 09:06 Dzięki ja mam swoje drewno,ale sosny i jeszcze rosną w lesie, nie wiem, czy się będą nadawac i za ile lat schnięcia, może się tym zajmę, ale nie w tym roku. Muszę się rozejrzeć, ile to będzie kosztować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 09:23 Świerk nie jest dobrym materiałem na obicie domu bo są żywiczne .Lepiej sosna .Ale każde drzewo trzeba zabezpieczyć i służy na lata . Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 06.07.23, 21:18 Mam drzwi sosnowe w domu, prawie 30 lat i jak nowe, tylko trochę ściemniały , wewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 08:57 Podpowiadam: w drewnie siedzę jakieś 40 lat i wiem o nim wszystko . Ale specjalizuję sie w zabezpieczaniu drewna, bo mozna postawic z drewna cos pięknego i za 5 lat przyroda je zniszczy. Polskie drewno nie za bardzo nadaje sie jako budulec na domy-a juz zupełnie nie nadaje sie drewno z południa Polski!!! Dla ciekawskich powiem, ze 30 lat temu przywiozłem cos z zagranicy i pomalowalismy nowy drewniany dom/ do obejrzenia pod Warszawa/. Od tego czasu niczym go nie konserwowalismy i .. na elewacji zrobiła sie kamienna skorupa/ nie do ruszenia/- i nic z tym drewnem nie trzeba robić.Produkt -oryginał z Danii. Jeżeli ktoś potrzebuje porady co do drewna, zabezpieczeń, budowy domu, konstrukcji dachu, rodzaju drewna, czy ociepleń, technologii uszczelnień , a nawet farby na elewacje- moja porada bedzie gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 10:08 Bez urazy Bolo .Ale moje są gratis i to od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 10:36 Mitomanie zdecyduj się bo czym to ty już się od tych 40 lat nie zajmowałeś. Ustal sam ze sobą wspólną wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 14:55 only_the_godfather napisał: > Mitomanie zdecyduj się bo czym to ty już się od tych 40 lat nie zajmowałeś. Ust > al sam ze sobą wspólną wersję. Tak się zapytam ? Czy możesz coś o sobie napisać i czym się zajmujesz .Proszę . Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 08.07.23, 16:35 Kto czyta to forum od dawna ten wie. Pisałem o tym już nie raz przy okazji innych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 08.07.23, 17:43 only_the_godfather napisał: > Kto czyta to forum od dawna ten wie. Pisałem o tym już nie raz przy okazji inny > ch dyskusji. Ja wiem ,ale napisz tu do paru nowych nicków i do Ta bo ona tu oszalała i nie wie kto z kim .Ma jakąś traumę ostatnio .Chłop ją zostawił czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 08.07.23, 18:02 Będzie odpowiednia okazja to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 12:55 Mitomania to dziedzina dla futurystów-a jestem realistą. I wszystko o czym piszę-pochodzi z zycia i jest prawdziwe. I wszystko o czym piszę to prawda. Najwyrazniej Twóje osiagniecia są zadne albo mityczne -dlatego próbujesz dyskredytować czyjeś-prawdziwe osiagniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 07.07.23, 17:52 Jeśli można to poproszę o radę co do farby na beton. Do wymalowania składzik o betonowych ścianach, suchy. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 13:03 Oto moja propozycja; jak polska farba na beton to najpierw musisz połozyć podkład. Najlepiej 2-krotnie. potem farba tez 2-krotnie: Dekoral Akrylit B-antyposlizgowa. 1-sza warstwa musi dobrze wyschnąć, Kupisz 1 puszke za 45 zeta/ 4 kolory/. Zagranicznych nie proponuje, bo tk od 100 zeta -1 puszka. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 15:09 Ona se tym ufarbuje leb, bo to pisowski beton. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 19:33 waga173 napisał: > Ona se tym ufarbuje leb, bo to pisowski beton. Ha, mylnąłeś się, to ja pytałam o farbę na beton, a jako żywo, tfu! i na pohybel z pisem NIC wspólnego nie mam :))) Mam za to składzik ze ścianami betonowymi do pomalowania. Weśśśś i licz gałęzie na drzewku, coby ci się nie omsykało niefortunnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 20:39 No tak, kwiatki sie naleza. Jak sie pojawi nowy wpis w dlugim watku to nie szukam go po calym drzewku tylko wybieram "od najnowszego" a wtedy wszystkie wpisy sa pionowo bez galezi. A nawet jak kilka osob odpowiada na ten sam wpis to drzewko szybko sie wyprostowuje. Bardzo duzo uczestnikow traci czas na wpisywanie czegos bez uzycia opcji "cytuj" bo nie wiadomo komu i na co odpowiadaja. Dobrze by bylo gdyby poprawili "od najnowszego" na gorze na "pokaz najnowszy" na drzewku ale wyrozniony innym kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 21:55 Mnie też zdarza się pogubić w gałęziach. Nie reagowałabym, bo się zdarza, ale wiesz…ten pis mnie ruszył jak mało co ;) Smacznej kawusi rankiem, bez cukru i ciasteczka. Dobranoc. Pozdrawiam. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 22:54 Najgorsze ze kaczka jest z mojego kochanego Zoliborza. Wstydze sie przyznawac do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 23:04 Oj tam, z prezesapana taki żoliborzanin jak z koziej d… patefon, nie wstydaj. Waaaadza ukradła willę spadkobiercom i podarowała jego rodzicom. Taka waaaadza była szczodra dla tej rodziny. A mojego krewnego akowca katowali kilka lat w ubeckim więzieniu… Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 04:57 ta napisała: > Mnie też zdarza się pogubić w gałęziach. > Nie reagowałabym, bo się zdarza, ale wiesz…ten pis mnie ruszył jak mało co ;) > > Smacznej kawusi rankiem, bez cukru i ciasteczka. > Dobranoc. Pozdrawiam. Smacznego. Żałosne .Ale trzeba pokazać twoje wpisy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 07:23 >Żałosne .Ale trzeba pokazać twoje wpisy innym. Do podsrywania jesteś jedyny, ale czy warto miernoto? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 09:59 friend_of_women napisał: > >Żałosne .Ale trzeba pokazać twoje wpisy innym. > > Do podsrywania jesteś jedyny, ale czy warto miernoto? Kim ty jesteś żałosny nierobie .Który lata za mną po forach .Ciemniaku co nie umie nic napisać tylko personalne wtyki jak ta stalkerka . Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 17.07.23, 10:51 Obiektywnie patrząc to friend dużo lepiej pisze niż ty taniarado. Ty to tak bełkoczesz bez ładu i składu za to z błędami. I z nienawiścią do wszystkich oprócz jednej. No i sam się kiedyś chwaliłeś że lubisz donosić i to robisz. Więc co się rzucasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 19:28 Dzięki, Bolo, notatki zrobiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 08.07.23, 04:09 bolo2002 napisał: > Podpowiadam: w drewnie siedzę jakieś 40 lat i wiem o nim wszystko . Ale specjal > izuję sie w zabezpieczaniu drewna, bo mozna postawic z drewna cos pięknego i za > 5 lat przyroda je zniszczy. Polskie drewno nie za bardzo nadaje sie jako budul > ec na domy-a juz zupełnie nie nadaje sie drewno z południa Polski!!! > Dla ciekawskich powiem, ze 30 lat temu przywiozłem cos z zagranicy i pomalowali > smy nowy drewniany dom/ do obejrzenia pod Warszawa/. Od tego czasu niczym go ni > e konserwowalismy i .. na elewacji zrobiła sie kamienna skorupa/ nie do ruszeni > a/- i nic z tym drewnem nie trzeba robić.Produkt -oryginał z Danii. > Jeżeli ktoś potrzebuje porady co do drewna, zabezpieczeń, budowy domu, konstruk > cji dachu, rodzaju drewna, czy ociepleń, technologii uszczelnień , a nawet farb > y na elewacje- moja porada bedzie gratis. Smoła drzewna lub olej do zabezpieczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 10.07.23, 15:18 Mocarna z ciebie kobieta! Praca w lesie przy wyrębie to ciężka praca, ale przy odpowiednim sprzęcie i doświadczeniu można wiele zdziałać. Byle się nie zarąbać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Żadna praca nie hanbi 28.09.24, 09:00 Są osoby-które potrafią zrobić wiele i bez pomocy fachowców a na dodatek okazuje sie , ze są zdolne . Drewna w lesie rąbać nie lubię-bo nie wolno przecież-no chyba, ze chodzi o las prywatny. Zwłaszcza dziś jest to istotne -kiedy ceny szaleją i za byle usługę "fachowca" trzeba słono płacić. Od kiedy postawiłem dom/ a to juz 28 lat/-robię i naprawiam wszystko sam. od elektryki po hydraulikę a i złoty łańcuszek naprawię. I szybciej i taniej. Zycie to wymusza. To forum byłoby bardziej pożyteczne -gdybyście zadawali konkretne pytania- a ktoś, kto ma doświadczenie i wiedzę- mógł na nie odpowiedzieć. Ja chetnie podpowiem -jeśli zapytacie. Przykład? Proszę bardzo- czym przykręcić deskę do belki- żeby nie było nic widać ? I okazuje się , ze jest na to rozwiązanie - i nie widać żadnych wkrętów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś