Dodaj do ulubionych

Obce blachy - chyba lubie

08.02.24, 13:49
Tak mi się skojarzyło btw wątku o aucie z Holandii.

Moja Corolla już przerejestrowana ale zostawiłem sobie (mnie to zwisa i po co płacić ekstra) stare blachy więc jeżdżę po Kato na numerach z Wrocławia.

Zauważam, że ZDECYDOWANIE I NIEPORÓWNYWALNIE łatwiej zmienić mi w mieście pas.
Wrzucam kierunkowskaz i od razu ktoś robi miejsce biednemu, zagubionemu z obcych stron.

Całkiem fajny, dodatkowy bonus 😂😂😂😂
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: Obce blachy - chyba lubie 08.02.24, 15:35
      tak, czasami to dziala. ja jezdze na blachcach belgijskich i jest w miare OK. ale tez nie wymuszam.
    • kreinto Re: Obce blachy - chyba lubie 08.02.24, 21:47
      galtomone napisał:

> Całkiem fajny, dodatkowy bonus
      Od zawsze tak jeżdżę bo nigdy wcześniej nie przerejestrowywałem aut. Teraz już trzeba, więc we Wro jeżdżę jako powiat strzelecko-drezdenecki. Wcześniej jako Żory a jeszcze wcześniej Białystok. Może dlatego po przeprowadzce zauważyłem, że we Wrocławiu wyjątkowo mili kierowcy? 😜
      • dodekanezowiec Re: Obce blachy - chyba lubie 08.02.24, 22:06
        We Wrocławiu wszyscy są skądś:)
        • tbernard Re: Obce blachy - chyba lubie 09.02.24, 17:57
          dodekanezowiec napisał:

> We Wrocławiu wszyscy są skądś:)

To prawda, ja na przykład z Wrocławia :)
    • bolo2002 Re: Obce blachy - chyba lubie 09.02.24, 09:45
      Ale pamietaj, ze miejscowe " psy" takiego przybysza z Wrocławia-natychmiast wywęszą, bo maja węch. I chętniej zatrzymują i szukają mandaciku bez powodu. Sprawdziłęm to-jeżdziłem na poznanskich nuumerach PO i natychmiast mnie zatrzymywali. Raz kupiłem im lody, raz herbatke góralską a raz przedstawiłem sie jako-.... agent specjalny-kiedy grzałem za duzo. Za kazdym razem byłem wolny - bez mandatu.
      • dodekanezowiec Re: Obce blachy - chyba lubie 09.02.24, 10:06
        Blachy PO - to może oni byli za PiS :)
      • only_the_godfather Re: Obce blachy - chyba lubie 09.02.24, 10:09
        kolejne bajki z mchu i paproci. Tak to może działało 20 lat temu, kiedy leasingi nie były tak powszechne a o najmie długoterminowym w Polsce mało kto słyszał. Ale dzisiaj?W dobie powszechnych leasingów, najmów długoterminowych, mobilności ludzi, to obce tablice na nikim wrażenia nie robią nawet na lokalnych policjantach.
        • dodekanezowiec Re: Obce blachy - chyba lubie 09.02.24, 11:48
          Bolo popadł w jakiś sentymentalizm. Może do 90-ki się zbliża i czasy mu się już mieszają
      • kreinto Re: Obce blachy - chyba lubie 09.02.24, 16:56
        bolo2002 napisał:

> Ale pamietaj, ze miejscowe " psy" takiego przybysza z Wrocławia-natychmiast wyw
        > ęszą, bo maja węch.
        Od 1998-go jeżdżę na obcych blachach. Najpierw służbowo, późnej prywatnie. W tym czasie zrobiłem 1,5mln. km. Zatrzymania w ogóle przez patrol policji mógłbym policzyć na palcach jednej ręki ale nie mogę bo było ich siedem. 😉
        Jakaś jest norma na rodzimych blachach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka