donaldte 06.06.25, 16:30 wiadomosci.wp.pl/kuriozalna-interwencja-w-bolkowie-jest-reakcja-kgp-7164759152487360a Taka sytuacja.... wiadomosci.wp.pl/kuriozalna-interwencja-w-bolkowie-jest-reakcja-kgp-7164759152487360a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 17:43 Znajoma policjantka mi mówiła, że strzela raz do roku z broni służbowej, na strzelnicy, bo trzeba. Tylko znajoma jest w kryminalnej, a ci tutaj, to sądząc po mundurkach - ZOMO, tzn. teraz to się politycznie poprawniej "prewencją" nazywa. Na miejscu tego, który mu broń za wybitą szybę wstawia (co samo w sobie jest zachętą do jej odebrania) strzeliłbym w łydkę prawej nogi. Pomysł strzelania w kierunku, w którym znajdują się ludzie, nawet pod kątem w ziemię skomentował się sam, na izbie przyjęć miejscowego szpitala. Ogólnie cała sytuacja straszna i śmieszna. Straszne jest to, jak policja boi się użyć broni, gdy użyć jej trzeba, oraz to jak nieumiejętnie jej używa. Śmieszne zaś jest to, że zawsze się znajdzie jakiś "mądry" dopingujący kulsonów "dobrym słowem", czy to będzie gość od "instrybutora", czy ten tutaj "szef podwórka". Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 18:40 W stanach gościa mogliby już zastrzelić - co nie oznacza, że to byłoby dobre by było jak w stanach - nie wolno odbierać życia z takiego błahego powodu Policjanty do przeszkolenia i tyle. Przestrzelać opon też nie powinni - bo zniszczyliby czyjąś własność Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 19:10 bywalec.hoteli napisał: > W stanach gościa mogliby już zastrzelić - co nie oznacza, że to byłoby dobre by > było jak w stanach - nie wolno odbierać życia z takiego błahego powodu > > Policjanty do przeszkolenia i tyle. > > Przestrzelać opon też nie powinni - bo zniszczyliby czyjąś własność Sroce dać pistolet. Przecież jest dobra w ośmieszaniu polskich służb. Nie postrzeli się w łydkę mam nadzieję. Biedronka w Bolkowie stała się sławna na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 18:49 qqbek napisał: > Na miejscu tego, który mu broń za wybitą szybę wstawia (co samo w sobie jest za > chętą do jej odebrania) strzeliłbym w łydkę prawej nogi. Domyslam sie ze ten ktory bron za wybita szybe wstawia to zomowiec, bo u mnie jakos owieranie filmiku przekroczylo moja cierpliwosc. Jezeli tak, to mam kilka pytan. Dlaczego w lydke i dlaczego prawej nogi? Zeby nie mogl dodac gazu czy zeby kustykal i krecil sie w kolko zamiast uciekac po prostej jak zdecyduje spierdalac na piechote? Bo ja bym w tej sytuacji strzelal w cos innego. No i pytanie dlaczego to sie nazywa "bron"? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 19:00 Otworzylem w koncu filmik. Zesralem sie ze smiechu. Skasowal czyjes auto! Zabic go! Odpowiedz Link Zgłoś
donaldte Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 19:39 Po co strzelać? To nie dziki zachód. Zabrać mu kluczyki i w ten sposób unieruchomić pojazd. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 19:49 Misiaczku, on ten pojazd uruchomil bez kluczykow. Gdybys mial samochod to bys wiedzial ze zabranie "klczykow" w tym samochodzie go nie unieruchomi tylko bedzie sobie jezdzil az kiedys sie zatrzyma z jakiegokolwiek powodu i zgasi silnik. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 20:55 waga170 napisała: > Dlaczego w lydke i dlaczego prawej nogi? Zeby nie mogl dodac gazu czy ze > by kustykal i krecil sie w kolko zamiast uciekac po prostej jak zdecyduje spier > dalac na piechote? Jedno, drugie i trzecie: Nawet jak był czymś naspidowany, to jak nie pierwsza, to druga kula skłoniłaby go do puszczenia tego pedału gazu w końcu (a może jakiś przebłysk pod deklem uruchomiła nawet), a po drugie może kulsony by miały jakąś szansę go dogonić wtedy, gdyby próbował dać nogę - w Lublinie ze dwa lata temu była taka akcja, że próbowali dynamicznie kibola miejscowej "Motorynki" zatrzymać na parkingu marketu. Zjechało się ich z dziesięciu, gościa odcięli w samochodzie na parkingu, a ten im pokazał kilka sekund później, że sprint to nie jest ich dyscyplina (potem zrobił z tego dwubój lekkoatletyczny, bo wskoczył do Bystrzycy i ją przepłynął, czego żaden z kulsonów nie odważył się powtórzyć - choć ta nasza "główna rzeka" jest śmiesznie mała). Dobrze, że postanowił wiać, a nie bagażnik otworzyć, bo poza dragami znaleźli potem w bagażniku Beryla i kilka magazynków do niego. A po trzecie - jak już włożył tą broń przez okno to walnięcie gościowi w łydkę obyłoby się z najmniejszym zagrożeniem dla postronnych - tylko w tamtym kierunku nikt nie stał. > Bo ja bym w tej sytuacji strzelal w cos innego. I znów historia z Lublina, jeszcze kilka lat wcześniej (sierpień 2020). Pod Parkiem Bronowickim naćpany gość atakował (fizycznie - kopał i uderzał) postronne osoby. Po tym jak skopał jakąś babcię ktoś w końcu zadzwonił po policję. Pod ręką było dwóch kryminalnych w nieoznakowanym, pojechali na interwencję. Nie bez trudu obezwładnili osobnika, ale ten im się "ugotował" (tj. zszedł na serce, bo chyba za dużo przyćpał). Pomimo sekcji, która stwierdziła tylko powierzchowne otarcia i brak śladów uduszenia nieprawomocny wyrok usłyszeli... trzy tygodnie temu. Bo prokuratora delegowano za Ziobry z jakiejś rejonówki do okręgowej i postanowił się wykazać, więc postawił policjantów w stan oskarżenia. Żaden z nich nie pracuje już w policji - ten bardziej doświadczony miał 22 lata wzorowej służby na koncie. > No i pytanie dlaczego to sie nazywa "bron"? Żeby każdy żołnierz i policjant wiedział, kiedy może użyć broni (tj. kiedy Bronia skończy 15 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 23:15 Nawiles sie jak piskorz ale mnie nie przekonales. Jedyny w calym tym filmiku gosciu kory mial cokolwiek w glowie, to ten gruby co od razu wiedzial co bedzie i krzyczal wzywajcie pogoowie. A swoja droga to dlaczego policja nie uzywa "bloczkow" pod kola od razu jak sie tylko zblizy do podejrzanego samochodu tylko zamiast pojmac delikwenta i odstawic do aresztu a potem sadu to zaraz wykonuje wyrok kary smierci? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 23:20 > Pomimo sekcji, która stwierdziła tylko powierzchowne otarcia i brak śladów uduszenia > nieprawomocny wyrok usłyszeli... trzy tygodnie temu. No ale, wiesz, milicja sama sobie jakby na takie traktowanie przez ostatnie lata zapracowała. Mieli pecha, ale w ogóle mi ich, kurwa, nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 23:23 Pamiętaj, ja jestem z Wrocławia. Miasta, w którym milicja tak się "zasłużyła", że aż musieli zmienić adres komisariatu Wrocław Stare Miasto, bo stary tak fatalnie sie kojarzył - chociaż jest on... wciąż w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 23:32 vogon.jeltz napisał: > Pamiętaj, ja jestem z Wrocławia. Miasta, w którym milicja tak się "zasłużyła", > że aż musieli zmienić adres komisariatu Wrocław Stare Miasto, bo stary tak fata > lnie sie kojarzył - chociaż jest on... wciąż w tym samym miejscu. Policjanka z filmiku to jakas glupia cipa. Powinna byla strzelic mu w prawa lydke. www.youtube.com/watch?v=Vlskp5MjKe4 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Bolek z Bolkowa 06.06.25, 18:01 Siemoniak- Nawrocki otrzymał propozycję ochrony od SOP. Byle nie tych z Bolkowa. Mój Boże. Odpowiedz Link Zgłoś