Gość: Remo IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 21.05.02, 12:17 Kłopot polega na tym, że strasznie głośno chodzi. Słychać takie bulgotanie jak w lodówce. Pytanie do użytkowników - czy ten model już tak ma, czy to jakaś lipa? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: M Re: klima w Yarisie - problem IP: *.alstom.pl 21.05.02, 13:03 A jak ci sie sprawuje wentylator? Czy nie wydaje ci się, że jest zbyt głośny na wysokich obrotach? Link Zgłoś
Gość: Remo Re: klima w Yarisie - problem IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 21.05.02, 13:06 Auto było już w paru serwisach i panowie nie ptrafią zrobić tego raz, a dobrze. Stąd pytanie postawione na forum. BTW: nie jestem właścicielem tego auta - koleżanka prosiła mnie o pomoc. Link Zgłoś
Gość: Remo Re: klima w Yarisie - problem IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 21.05.02, 15:30 No, panie i panowie, nikt nic nie wie na ten temat? Link Zgłoś
Gość: ajtam Re: klima w Yarisie - problem IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 16:12 Widocznie nikt klimy w swoim Yarisie nie posiada. Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: klima w Yarisie - problem IP: *.subnet-52.med.umich.edu 21.05.02, 16:42 Gość portalu: Remo napisał(a): > Kłopot polega na tym, że strasznie głośno chodzi. Słychać takie bulgotanie jak > w lodówce. Pytanie do użytkowników - czy ten model już tak ma, czy to jakaś > lipa? Nie mam ani klimy ani yarisa, ale moze by tak kolezanka umowila sie z jakims dilerem (sluzbowo) na jazde testowa yariskiem z klima i sama zobaczyla jak to chodzi w innym egzemplazu? Link Zgłoś
Gość: Remo Re: klima w Yarisie - problem IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 22.05.02, 09:01 > moze by tak kolezanka umowila sie z jakims > dilerem (sluzbowo) na jazde testowa yariskiem z klima i sama zobaczyla jak to > chodzi w innym egzemplazu? Sęk w tym, że panowie z serwisu sami powiedzieli, że z tą klimą jest coś nieteges. Jeżdżenie zatem innym yarisem jest bezcelowe. Moje pytanie miało na celu znalezienie kogoś, kto być może też miał takie problemy i je rozwiązał. Ale cóż - chyba nikt nie miał... pozdro Link Zgłoś
Gość: XXL Re: klima w Yarisie - problem IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 22.05.02, 11:36 Nie znam Yaria, ale daj klimę do przeglądu. Sprawdź ilość freonu, może być za mało stąd to bulgotanie i syczenie. Daj sprawdzić ciśnienie w układzie klimatyzacji. Powinno być od 16 do 25 atmosfer w zależności od temperatury otoczenia i obrotów silnika ( serwis powinien mieć odpowiednie tabele ) Sprawdź temperaturę na wylocie z nawiewu. Najlepiej włożyć czujnik bagnetowy do środka kratki ( powinno być od +3 do + 7, ta temperatura może się w krótkich cyklach wahać ) Sprawdź skąd dochodzi hałas, czy nie z okolicy sprężarki. ( jest napędzana paskiem, powinna być z lewej strony silnika ). Jeżeli pracuje głośno to jest do wymiany. Ale bywa też, że są uszkodzone rolki napinacza paska i one tak hałasują ( czy ten hałas jest tylko po włączeniu klimy ??) Napisz coś więcej skąd ten hałas......... Link Zgłoś