Dodaj do ulubionych

Car Audio - POMOCY

14.01.05, 00:26
chce zalozyc do swojej micr - nie najnowszej generacji zestaw audio ktory by
swietnie gral a nie uderzyl po kieszeni - na glosniki chce wydac max do 300zl.
sprawa wyglada tak - mam miejsce do zamontowania w drzwiach i w polce - sa
dziury na glosniki 16,5cm i nie che zmieniac (w polce) bo dobrze jest jak jest
tera, i nie wiem jak to zrobic - czy zalozyc z przodu jakies uniwersalne
trojdrozne a na tyl dwa woofery+tweetery w tylnich slupkach+zwrtonice, czy na
odwrot przod i tyl, czy tez moze dac same wofery w drzwiach i polce a we
wszystkich slupkach tweetery i wszystko pospinane na zwrotnice? czy tez moze
dac jakies midbasy? na przod, na tyl, do tego tweetery i jakies trojdrozne
odpowiednio na tyl lub przod? po prostu jaki uklad mi radzicie? bo jestm w
kropce a nie zanm sie na tyle zeby wiedziec jaki akustycznie efekt bedzie, jak
lepiej to zrobic, co gdzie umiescic zeby dzwiek byl mozliwie najlepszy...
pomorzcie bo nie mam pojecia co robic

ps. zamierzam kupic glosniki boschman - co sadzicie o tej firmie? czyba dobre
robi glosniki? nie wiecie jak z ich jakoscia dzwieku? bo zakup dosc oplacalny
i zmiescilbym sie w kosztach

piszcie szybko i duzo

z gory dzieki i pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: dark Re: Car Audio - POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:42
      głośniki za 300 PL za sztukę czy za wszystkie. Bo jeżeli za komplet to na pewno
      nie będzie to zestwa audio
      • shadi00 Re: Car Audio - POMOCY 17.01.05, 16:02
        sluchaj koles - nie planuje robic z tego autka fury demonstarcyjnej tylko
        zalozyc zwykly sprzet ktory by fajnie gral, bo nie wazne co wlozysz ale jak to
        zrobisz i jak bedziesz uzywal, mozesz sobie kupowac chocby jeden glosnik po
        2000zl i co z tego? mi az taka jakosc nie jest potrzebna, wystarczy mi dobry
        player i przyzwoite glosniki ktore beda spelniac swoja funkcje,audiofilski
        sprzet mam w domu-do samochodu nie zamierzam pakowac cudow bo mozna latwo sie
        tego pozbyc, i za 300zl jak sie wie co kupic i gdzie to mozna skompletowac
        przyzwoity zestaw audio!
        pozatym czytaj ciemniaku o co pytam - nie pytam za ile mam kupowac tylko jak
        zalozyc zeby uzyskac lepszy efefkt akustyki, ale jak ktos jest palant to i tak
        mi nie pomoze wiec sie nie wysilaj piszac na forum, juz mi znaomi pomogli...
        • kolezka1 Re: Car Audio - POMOCY 19.01.05, 04:40
          Ty jestes burak!!!!! Za 300 zł chcesz miec taki sprzet... ha ha ha Pewnie
          kupiles boschamy na gieldzie :))) Widzac twoje podesjscie to juz ja sobie
          wyobrazam jaki to masz sprzet audiofilski w domu.... Stary poprostu jesteś
          żenujący
          • shadi00 Re: Car Audio - POMOCY 19.01.05, 14:46
            zenuja ca to po prostu ty jestes "kolezanko"...
            przecztajze sobie mojego drugiego posta... ja nie rozumiem o co ci chodzi-o co
            ty sie tak podnieczasz? czytaj jak wyzej - nie twoja sprawa ile zamierzam
            przeznaczyc na zakup-nikomu poza mna nic do tego - po prostu pytam jak
            zamontowac te glosniki-gdzie dac woofery gdzie tweetry itp bo nie wiem jak
            bedzie z akustyka

ze mnie jest burak? - powiedziala co wiedziala... godne politowania - kim jestes
            ze ocenaisz ludzi zanim ich poznasz? typowa arogancja i gardzenie innymi- chyba
            nie masz kompleksow? parnter ci nie daje? (hehe o ile go masz...)

a moj sprzet domowy? - mozesz sobie pomarzyc, ale nie bede ci opowiadal bo i tak
            nie zrozumiesz o czym mowie skoro nie rozumiesz o co sie pytam w poprzednich
            postach...

ps. mam dobre serce wiec ci cos powiem od serca - zal mi cie, i pozdr dla innych
          • shadi00 Re: Car Audio - POMOCY 19.01.05, 14:48
            o sory wzielem cie za kobiete ;) hehe ale chyba nie masz nic przeciw.. ;)
            zreszta - niewiele sie pomylilem ;p
            • kolezka1 Re: Car Audio - POMOCY 27.01.05, 14:03
              No ja mam wrazenie ze ty chyba jestes Kobieta, albo osoba ktora uwaza ze sie
              zna na sprzecie audio, ale powtarzam "ktora uwaza ze sie zna"!!!!!!!!!
              Jak ty za 300 chcesz kupic zestawy odseparowane, to sorry, ale dobre to to nie
              bedzie, jak nic musisz leciec na gielde i kupic sobie boschmanki o mocy 500
              wat HAHAHAHAHHAH
              • shadi00 Re: Car Audio - POMOCY 27.01.05, 15:27
                Wiesz co koles? - moze sie i nie znam na sprzecie audio – samochodowym, nie
                uwazam sie za speca w tym temacie i zdaje sobie z tego sprawe, wiem tez ze za
                300zl nie kupie codow ale interesuje mnie jedynie zeby jakosc dzwieku byla
                lepsza niz z dziadowskich standardowych glosniczkow w dodtaku ze slabymi
                tekturowymi membranami – takie sa zamontowane standardowo w moim aktualnym
                aucie, ale czy nie wydaje ci sie ze gdyby bylo inaczej (tzn znalbym sie na tym)
                to pisalbym tu na forum proszac o rady??? no wlasnie... wiec pomyslalbys troche
                zamim cos napiszesz

a co do tych boschmanow? - nie wiem cos ty sie tak na ta gielde uparl – pewnie
                często tam bywasz... - ja nie zamierzam tam nic kupowac – pytasz gdzie cos tanio
                znajde – chocby na allegro jak sprawdzalem jest kilka zestawow po 150zl, ale ja
                i tak wole sobie przywiesc z zagranicy – nowe, nie kradzione, z gwarancja sprzedawcy

i o co ci chodzi ze jakies glosniki maja 500wat? Co malo ci? Mi nawet tyle nie
                trzeba bo nie zamierzam jezdzic z muza nastawiona na full jak jakis wiesniak...
                a ty? ;-p

i tak wogole to sie odwal od tego za ile cos kupuje tylko zamiast tego moze bys
                pomogl i mi doradzil w jakich miejscach zamontowac tweetery i woofery zeby
                fajniej brzmialo – no bo “sie nie znam”

ale oczywiscie bez laski, teraz to juz nie jest aktualna sparawa

wiec bujaj sie koles bo chyba tylko to moze bedziesz potrafil i odwal sie ode
                mnie – bo jestes dla mnie po prostu za cienki w uszach – chcialbys mi dogadac
                ale nie potrafisz i robisz sie po prostu przykry czepiajac sie jednego watku.
                • Gość: Misiek Re: Car Audio - POMOCY IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 27.01.05, 15:55
                  Dajcie chłopakowi spokuj! Boschman to super firma i bedzie ci super grało.
                  Niemalze car-audio-show. po co sie wyzywac. On tego bedzie sluchac, jemu bedzie
                  to gralo. Al jesli moge to proponuje sprzet Magnata. Pozdro!!!
                  • shadi00 Re: Car Audio - POMOCY 27.01.05, 19:52
                    OK, dzieki za rade, wreszcie sie odezwal ktos normalny i mi napisal cos
                    konkrtenego, dzieki Misiek, pozdr
    • speeddominic Re: Car Audio - POMOCY 02.02.05, 17:12
      Cześć. postaram ci sie odpowiedziec na zadane pytania bo niedawno sie tym tez
      uinteresowałem i równiez trafilem na kretynow ktorzy mysla ze rozumy pozjadali
      po tym jak sobie "czas tuningu" na TVN Turbo poogladali, a za pewne w swoich
      maluchach maja system audio wymontowany z radia Unitra po babci.
      Zatem tak:
      najskuteczniejszy system audio za nieiwelkie pieniadze [stosunkowo niewielkie]
      zrobisz:
      - po 1 i to właściwie najważniejsze - WYGŁUSZ drzwi posłużą ci do tego maty
      bitumiczne które na allegro mopzna dostac za okolo 5zł za sztuke [rozmiar
      50cmx25cm]oczywiscie APP'a. to oczywiscie wewnetrzxzne czesci zewnetrzna blache
      polecam posmarowac pasta głuszaca równiez dostepna na allegro w b rozsadnej
      cenie. jak samodzielnie wygluszyc samochod?? w internecie jest sporo stron
      traktujacych o tym zagadnieniu.
      - jeśli nie masz kasy to trudno wiadomo ze zestaw za 150 nigdy nie dorówna
      takiemu za 1500 ale nie masz wyjscia, a co jest pewne zestaw za 100zł bedzie o
      niebio lepszy od montowanego standardowo [szczególnie w starszych samochodach].
      czyli kupujesz glosniki mysle ze najlepszy za ta kase bedzie zestaw BOSCHMANNA
      2 basy + 2 tweetery + zwrotnice[jeszcze raz podkreslam ze mam swiadomosc ze nie
      jest to JL, HERTZ, czy ALPINE...] - i to na przod. z tylu proponuje
      1. wersja oszczędna - jakies glosniki 2-3 drozne
      2. wersja nieco drozsza - jakis wamak + sub [byle nie tuba ma byc poprostu
      szescian bez udziwnien]

Jeszcze raz podkreslam dla uzyskania jako takiej jakosci dziweku 1wszy krok to
      wyciszenie [nawet w najcichszym wozie] boczków drzwi - to podstawa, potem jak
      juz sie wkrecisz mozesz wygluszyc reszte wozu... ale to juz twoja sprawa
      [najczescie halasliwe najbardziej sa bagazniki ;/].

A teraz prosze wszystkich imbecyli ktorzy zabierali glos wczesniej zeby sie
      wreszcie zamkneli i pomysleli o tym jaki sprzet maja u siebie a nie jaki
      widzieli u znajomego / w tv.
      I pamietaj robisz to dla siebie i ch*j ma ich obchodzic co pakujesz do fury.
      POWODZENIA!!!!!
      jak masz jakies pytania to wal smialo na forum........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka