Dodaj do ulubionych

Gwarancja Citroen,kto da ktoś więcej?

IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 17.06.02, 16:16
Dodatkowa gwarancja (płatna rzecz jasna) to 24 m-ce i 50/100 tyś km albo 48 m-
cy i 60/90/120 tyś km przy czym czas jest odliczany od momentu wygaśnięcia
gwarancji fabrycznej(czyli 36 lub 60 m-cy od początku) ,natomiast przebieg jest
mierzony od początku eksploatacji samochodu.

np.VW daje tylko rok,ciekawe dlaczego?Nie ufa swoim wyrobom?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Gwarancja Citroen,kto da ktoś więcej? IP: 80.72.33.* 17.06.02, 16:27
      ... bo francuzi som glupi,
      ... bo ich auta to "guwna na kolkach",
      ... bo... a co siem bendem produkowal...

;-)))

Podr
      uzytkownik "guwna na kolkach" przedluzona gwarancja do lat pieciu/120 tys. km
    • Gość: sylas Re: Gwarancja Citroen,kto da ktoś więcej? IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 17.06.02, 19:11
      Renault przedłuża gwarancję na podobnych warunkach. To też takie "francuskie
      gówno".
      • Gość: Sławek Re: Gwarancja Citroen,kto da ktoś więcej? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 17.06.02, 19:14
        Gość portalu: sylas napisał(a):

Tak ale jeśli się nie myle to do 3 lata/100 000 km

pozdrawiam

> Renault przedłuża gwarancję na podobnych warunkach. To też takie "francuskie
        > gówno".

• Gość: sylas A jednak Renault! IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 17.06.02, 22:33
          Sprawdziłem - maksymalny wariant w Renault to gwarancja + 36 miesięcy lub do
          150 000 km! Cena - 3200 zł (dla Clio). Do 100 000 km - 1900 zł.

Je chyba sobie wykupię na wszelki wypadek przedłużenie gwarancji o 2 lata (lub
          do 60 000 km) za 1380 zł.
          • Gość: Marek Tylko Kia IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 18.06.02, 03:30
            W USA Kia daje gwarancje na 5 lat i 100 tys. km (60 tys. mil) na wszystko + 10
            lat/160 tys. km na silnik i uklad przeniesienia napedu. I to w cenie, bez
            zadnych doplat. Nadal uwazacie ze Renault gora?

P.S. Wg. opinii uzytkownikow samochodow Kia ta gwarancja to fikcja - trudno
            wymusic jakakolwiek naprawe.
            • Gość: Sławek Re: Tylko Kia IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 18.06.02, 10:29
              Gość portalu: Marek napisał(a):

Tak ale chodzi mi o rynek polski względnie europejski (ciekawe dlaczego Kia już
              nie jest tu taka hojna?)
              W Niemczech było (a może dalej jest) coś takiego jak PROTON i pamiętam,że oni
              właśnie "szaleli" z gwarancją.

pozdrawiam

> W USA Kia daje gwarancje na 5 lat i 100 tys. km (60 tys. mil) na wszystko + 10
              > lat/160 tys. km na silnik i uklad przeniesienia napedu. I to w cenie, bez
              > zadnych doplat. Nadal uwazacie ze Renault gora?
              >
              > P.S. Wg. opinii uzytkownikow samochodow Kia ta gwarancja to fikcja - trudno
              > wymusic jakakolwiek naprawe.

• Gość: piotr To nie gwarancja, a tylko ubepieczenie... IP: *.orlen.pl 18.06.02, 07:16
            ... i to z wieloma wyłączeniami! Jak ci się rozwali silnik, to naprawią,
            elektronika - też, ale reszta..., to już nieee...
            (tłumik, zawieszenie)
            Ja odpuszczam.
            • Gość: sylas Re: To nie gwarancja, a tylko ubepieczenie... IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 18.06.02, 07:27
              No ale właśnie o tę elektronikę i silnik mi głównie chodzi. Wysiądzie mi jakiś
              przekaźnik albo jakaś inna pierdoła i kto mi to naprawi? Tylko w ASO, a oni
              biorą jak za zboże.

Miesiąc temu miałem taka drobna awarię ze zwijaczem poduszki powietrznej.
              Naprawili na gwarancji, ale gdyby było już po niej, to bym wybulił jakieś 500
              zł. Nic innego co prawda jak na razie się nie dzieje, ale kto wie, co tam
              jeszcze wyskoczy.
    • Gość: obi. Re: Gwarancja Citroen,kto da ktoś więcej? IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 18.06.02, 10:10
      Dodatkową płatną gwarancę (tzw. OPG - Opcjonalnie Przedłużona Gwarancja) daje
      też Ford, i to już od dość dawna. OPG można wykupić maks. na 3 lata (4 lata w
      sumie z gwarancją fabryczną) z ograniczeniem do 100 tys. km.

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka