Dodaj do ulubionych

RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie?

IP: *.pp.com.pl 05.09.01, 15:56
Czy macie jakieś doświadczenie, ile można utargować kupując nowy samochód o
wartości ok. 50 tys. w salonie samochodowym?
O ile jeszcze mogą spaść ceny pod koniec roku i po 1 stycznia?
Czy może ktoś ma takie doświadczenia z Krakowa i u jakich dealerów?
Jak już wcześniej pisałem, zastanawiam się nad Peugeot 307, Renault Megane, VW
Golf lub ewentualnie coś podobnej klasy.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pewal Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie 05.09.01, 20:48
      W czerwcu tego roku zakupiłem Renault Megane Classic 1,4 16V wersja Authentic.
      Upust oferowany przez dealera wynosił 7900 (cena podstawowa 50300 + 500 za
      regulację fotela kierowcy góra, lędźwie itp.), za to, że wziąłem samochód "z
      wystawy" dostałem gratis AA (1500 i trzeba założyć u dealera bo inaczej
      stracisz gwarancję) oraz dwa dosyć porządne głośniki drzwiowe (350). Nie mogłem
      w tym momencie wybrać koloru ale rozmowa ze sprzedawcą w Auto-Nowak Renault w
      Gdyni przypominała handlowanie na bazarze w Turcji (całkiem przyjemna sprawa).
      Koniec końcem łączny upust wyniósł mi 9750 (chyba się opłacało) a że żona
      chciała czerwony a jest granatowy to kwestia 100 może 200 złotych na nowe buty
      dla niej (choć przekupstwo jest karane). Powodzenia w zakupach. Renówka jest
      super i jest naprawdę wygodna i dobrze wyposażona w wersji podstawowej.
      Pamiętaj ozasadach: 1.to ty jesteś panem bo masz pieniądze ichcesz je wydać. 2.
      to oni chcą ci sprzedać auto żeby mieć na "chleb ze szynką". 3. Idź do kilku
      dealerów i mów, że u konkurencji jest taniej. 4. Spróbuj wziąć auto, które stoi
      już w salonie bo oni już ponieśli koszty jego sprowadzenia i może coś ci
      dorzucą. 5. BĄDŹ TWARDY. Sukces gwarantowany. Powodzenia.
      • Gość: PiecPO Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.pp.com.pl 06.09.01, 10:15
        Paweł, dzieki za info.
        Wiem również, że im bliżej końca roku tym ceny niższe, a model z poprzedniego
        roku kupiony po 1 stcznia ma dodatkowe promocje. Ja liczę na te promocje przed
        końcem roku. Czy to możliwe - nie wiem.
        Co do Meganki - to wiem, że auto jest w porządku (już jedno takie auto jest w
        domu od 5 lat i spisuje się naprawdę przyzwoicie). Niestety serwis w Krakowie
        nie należy do najlepszych na świecie, co już parę razy udowodnili.
        Pozdrawiam.
        jeśli ktoś kupował ostatnio nowy samochód i wynegocjował jakieś dobre warunki -
        proszę o info!
    • Gość: Wojtas Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.pp.com.pl 07.09.01, 09:50
      Ja dostałem rabat 4.5 tys. na Golfa, ktory kosztował ok. 51 tys. oraz dodatkowo
      7% rabatu od kwoty leasingu.
    • Gość: malko Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 10:37
      W Autoresie w Rzeszowie za nowiutkiego Punto SX 80KM metalik (z placu) chcą
      32000. Cena wywoławcza 39000 + ok. 1000 za metalik. Bez targowania,
      powiedziałem tylko, że jestem zainteresowany. Sprzedaż leci na pysk i chłopaki
      robią co mogą, żeby zarobić na chlebek.
      • Gość: PiecPO Może ktoś jeszcze? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 19:41
        Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?!!!
        • Gość: Koli Re: Może ktoś jeszcze? IP: *.chello.pl 08.09.01, 20:27
          Ostatnio na nowe Clio dostałem jakieś 2kPLZ upustu i dywaniki.
          PZDR
    • Gość: Mirek Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.makolab.pl 08.09.01, 20:53
      Z moich obserwacji wynika że 3% jest już w drzwiach, lekko przcisnąć i będzie
      5%. Najwieksze upusty sa na rocznikach. A jeździ się przecież autem a nie
      rokiem produkcji.
      • Gość: Lechu Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 10:24
        Teraz Volkswagen ma nowe promocje, Na Golfa w drzwiach dostajesz 4500 zl
        rabatu. Moj znajomy ostatnio dostal dodatkowo pakiet ubezpieczeniowy i
        dodarkowo 2500 znizki. Znaczy to razem 7000 PLN oraz caly pakiet ubezpieczen na
        rok.
        I z tego co wiem, to chyba jeszcze nie jest mistrzostwo swiata w wielkosci
        rabatu.
        Pozdrawiam i zycze milego targowania.
      • Gość: Lechu Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 10:25
        Teraz Volkswagen ma nowe promocje, Na Golfa w drzwiach dostajesz 4500 zl
        rabatu. Moj znajomy ostatnio dostal dodatkowo pakiet ubezpieczeniowy i
        dodarkowo 2500 znizki. Znaczy to razem 7000 PLN oraz caly pakiet ubezpieczen na
        rok.
        I z tego co wiem, to chyba jeszcze nie jest mistrzostwo swiata w wielkosci
        rabatu.
        Pozdrawiam i zycze milego targowania.
        • Gość: P. Re: RABATY przy zakupie nowych samochodów - macie jakieś doświadczenie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 22:38
          Ja kupowałem przed końcem roku Renault Clio 1,4 16V RT (do tego ABS, 4
          poduszki) i dostałem upust 4000 ZL. Tzn. wtedy byly upusty na wszystkie
          renówki. Dostałem jescze 1000 zl rabatu na lakier metalic (czyli kosztowal de
          facto ok. 200zl). zaplacilem niecale 42.000 (czyli o 5 patykow taniej).
          Natomiast po nowym roku do Cliosa dawali 4000 upustu i ABS gratis.
    • Gość: Ziss Re: RABATY przy zakupie Peugot 307 IP: *.pp.com.pl 02.10.01, 18:03
      W salonie "Azmot" w Krakowie rabat na Peugeota 307XS 1.6 wynosił we wrzesniu:
      - caly pakiet ubezpieczen na rok (standard Peugeota)
      - dodatkowo 3750 PLN po targowaniu (tyle dostalem).

Znajomy 307 XS diesla kupil we wroclawiu o 5000PLN taniej i dodatkowo
      ubezpieczenia gratis.
      • Gość: Binokl Re: rabat na Hondę IP: *.pp.com.pl 02.11.01, 16:54
        W obecnej chwili promocja na nową Hondę Civic 5d to: klima i alarm gratis (cena
        53.900 PLN) oraz dodatkowo 1600 PLN rabatu - dane z 31 pazdiernika 2001 z
        salonu WieliCar w Krakowie.
        Mysle, ze to nie jest jeszcze szczyt ich możliwosci. Na rynku totalny dół i w
        najblizszych miesiacach nie będzie lepiej. Sam właściciel salonu przyznał, że
        kiedyś ich było 12 osób, a teraz zostało trzech sprzedawców.
        Sam jestem ciekaw kto najwięcej zbił z ceny w ostatnim czasie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka