Dodaj do ulubionych

Grand Cherokee 4.7??

19.05.05, 00:53
Potrzebuje mocnego jeepa do dojazdow do pracy i na wakacje.
Dziennie pokonuje 30km, 30% polnych drog, 60% droga szybkiego ruchu, 10% centrum. Jezdzilem 2.7crd, podobal mi sie, ale ledwo radzil sobie z masa.
Jak sie sprawuje 4.7? Troche to auto wazy i mam obawy czy da sie tym szybko wyprzedzac i przyspieszac. Kiedys mialem Cherokee 4.0 - maszyna nie do zabicia, czy nowszy grand tez jest tak wytrzymaly, czy to tylko legenda? Obecnie mam l200 mitsubushi, ale jezdzi jak taczka i chce go zmienic.
Acha i czy istnieje jakis sposob, aby ograniczyc bujanie sie na boki tego granda? Znajomy mi mowil, ze da rade sprowadzic specjalne stabilizatory do tylnego zawieszenia. Czy to prawda?
Pozdrawiam, Adamiusz.
Obserwuj wątek
    • radomir996 Re: Grand Cherokee 4.7?? 19.05.05, 01:59
      adamiusz.d napisał:

> Potrzebuje mocnego jeepa do dojazdow do pracy i na wakacje.
      > Dziennie pokonuje 30km, 30% polnych drog, 60% droga szybkiego ruchu, 10%
      centru
      > m. Jezdzilem 2.7crd, podobal mi sie, ale ledwo radzil sobie z masa.
      > Jak sie sprawuje 4.7? Troche to auto wazy i mam obawy czy da sie tym szybko
      wyp
      > rzedzac i przyspieszac.

Jak masz kase to sobie ze stanow sprowadz najnowszy model z silnikiem hemi.
      Stare 4.7 (czyli to co w PL jest najnowszym modelem) nawet sie zbiera ok, nie
      jest to demon predkosci ale moim zdaniem wystarcza, chociaz duzo tym nie
      pojezdzilem bo raptem jedna jazde probna u dilera, ale nowy z silnikiem hemi to
      juz ma osiagi jak samochod sportowy (na prostej przynajmniej).

> Kiedys mialem Cherokee 4.0 - maszyna nie do zabicia, cz
      > y nowszy grand tez jest tak wytrzymaly

Nie.

, czy to tylko legenda? Obecnie mam l200
      > mitsubushi, ale jezdzi jak taczka i chce go zmienic.

A co ci w L200 nie pasuje? Silnik za slaby?

> Acha i czy istnieje jakis sposob, aby ograniczyc bujanie sie na boki tego
      grand
      > a? Znajomy mi mowil, ze da rade sprowadzic specjalne stabilizatory do tylnego
      z
      > awieszenia. Czy to prawda?

Terenowki sie bujaja i nie ma na to rady, jak zalozysz grubsze stabilizatory to
      bedzie sie mniej bujal ale gorzej prowadzil, mozesz ewentualnie obnizyc
      zawieszenie ale to chyba bezsensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka