28.05.05, 23:22
Podczas jazdy w BMW 318 kombi na panelu nad lusterkiem wstecznym pali sie
napis AIR BAG na czerwono-czy tak powinno byc?samochód kupiłam pare dni temu
i jeszcze go nie rozkminiłam...Dzieki za pomoc.Pozdrawiam.Kicia.
Obserwuj wątek
    • elyk Re: BMW 318 i 29.05.05, 00:10
      nigdy nie mialem bmw ale kiedys tlumaczylem z niemieckiego na angielski
      znajomemu. W tamtym aucie nad lusterkiem byla cala tabliczka komunikatow
      ostrzegawczych i informujacych. Np. o oleju, swiatloch, hamulcah.
      Pewno w roznych modelach to inaczej wyglada. Jak auto ma wylacznik poduszki to
      znaczy ze np. poduszka pasazera wylaczona ale jak autko nie ma tego wylacznika
      to moze informowac ze poduszka zostala przez uklad autodiagnozy zauwazona z
      jakims problemem (malym lub duzym)
      • kicia72 Re: BMW 318 i 29.05.05, 00:16
        Bardzo Ci dziekuję-pójdę tym tropem:)tylko pytanie czy nasz samochodzik ma ten
        wyłącznik czy nie...
        • typson Re: BMW 318 i 29.05.05, 00:28
          bmw chyba nigdy nie mialy wylacznikow poduszek. Mozna je wylaczyc w serwisie na
          prosbe wlasciciela (pisemna). Tak czy inaczej jesli prawa poducha ma sie
          wylaczac, to z reguly jest to zamek (na klucz od samochodu) ulokowany w schowku.
        • radomir996 Re: BMW 318 i 29.05.05, 01:35
          A to jest nowy samochod, kupiony w salonie czy jakas uzywka z komisu, bo w tym
          drugim przypadku auto moglo byc po dzwonie i poduszki po prostu brakuje.
          • polokokt Re: BMW 318 i 29.05.05, 09:17
            jakby bylo z salonu to posiadaloby instrukcje w jezyku polskim gdzie zapewne
            pisaloby dlaczego sie swieci. To jest pewnie uzywane i takiej instrukcji nie
            posiada i stad pytanie nowego wlasciciela.
            A swiecic sie moze dlatego ze jest problem z ta poduszka albo jej poprostu nie
            ma. No chyba ze jest ten wylacznik, ale w BMW faktycznie chyba go nie bylo
            nigdy.
            Pozdrawiam
          • kicia72 Re: BMW 318 i 29.05.05, 09:18
            Samochód kupiłam od znajomego nie z komisu-nie jezdzi nim od września ,bo ma
            nowy słuzbowy-ten napis podobno tak sie pali od dłuższego czasu, jezeli nie od
            początku jak go kupił-tego dokładnie nie wiem.Czy oprócz braku poduszki
            powietrznej może byc jakaś inna przyczyna wyświetlania sie tego napisu?
            Dzieki za rady i pomoc.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka