Gość: Andrzej Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 10.1.12.67, 193.41.231.* 30.03.01, 13:57 Wolałbym Suzuki WagonR+ pomimo tego, że jest droższy Link Zgłoś
Gość: P Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.01, 15:16 Myślałęm, że to obudowany motorower. Ludzie jak można jeżdzić czymś tak brzydkim i małym. Link Zgłoś
Gość: djstonka Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.mech.pk.edu.pl 11.04.01, 16:46 Jezdzilem takim autkiem. Niezle wnetrze - bardzo praktyczne i zaskakujaco duzo miejsca, nawet bagaznik do przyjecia. Bogate wyposazenie. Niestety, silnik 1.0 jest zdecydowanie za slaby - nawet 1.2 ledwie sobie radzi z taka masa. Zapomnij o autostradach i wyprzedzaniu na drodze. Ale do miasta calkiem niezly. Tylko uwaga na zawieszenie - bardzo nieprzyjemnie reaguje na wybrzuszenia i troche za maly skok zawieszenia, poza tym dobrze trzyma sie drogi. Bardzo dobra widocznosc we wszystkich kierunkach. Tylko czemu nie mozna kupic ubozszej wersji - czarne zderzaki, lusterka i szyby recznie sterowane itp. Bylby niezla konkurencja dla Atosa i Matiza. I w koncu najwieksza glupota Opla - kto kupi 4-osobowy samochod??? Miejsca jest dosc dla pieciu pasazerow, ale ryzykuje sie mandatem. Link Zgłoś
Gość: Lu Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 195.117.238.* 12.04.01, 10:03 Dzieki - coś jeszcze ktoś? Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.artcom.pl 22.04.01, 16:24 Lepsze Punto II lub coś w tym klimacie.Te mikrovany nie oferuja nic więcej poza miejscem na kapelusz (cylinder :)i znacznie ale to znacznie gorszym prowadzeniem,małymi pewnie 12``koleczkami,siermięznym wygladem i silnikami od kosiarek.Są to autka dla japonców gdzie obowiązuja inne realia oraz z ich wzrostem.. :)) Autka klasy B dużo lepsze. pozdro Link Zgłoś
Gość: Lu Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 195.117.238.* 23.04.01, 11:54 No, ale Punto to już kosztuje.... Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.artcom.pl 23.04.01, 15:42 Gość portalu: Lu napisał(a): Cena Punto II na podstawowym wypasie jest podobna, we Fiacie się potargujesz :-) pozdro > No, ale Punto to już kosztuje.... Link Zgłoś
Gość: Jarniz Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 22:45 Tak się składa, że od niedawna jeżdżę tym samochodem. Moim zdaniem jest świetny i spełnia swoje zadanie. Pojemny samochód, dobrze wyposażony, silnik bardzo nowoczesny. Podejżewam że większość osób któa zabrała tutaj głos nawet nie wsiadła do tego samochodu nie mówiąc o jeździe i stąd te czasami bardzo pobieżne opisy. Aha, a "kółeczka" to ma 14-ki a nie 12-ki Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 195.205.177.* 29.05.01, 13:39 Też mam Agilę i jestem zadowolony. Szkoda,że nie ma auto-klubu posiadaczy Opla Agila. pozdrówko - Mysz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 217.99.0.* 07.05.01, 11:15 wg mnie - żelaźniak, no i przede wszystkim Opel - a to nie jest dobra marka Link Zgłoś
Gość: erl Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.01, 21:55 Nie ma co ukrywać, jeżdżę sam, czasami we dwójkę, silnik fakt nie jest rewelacja jeżeli chodzi o przyspieszenie (nawet w 1.2), ale za to bardzo elastyczny. Najważniejsze wygodne siedzenie, nie lubę jak czterj pancerni lub ich pies wczoł,giwać się do tych rozpłaszczonych żab. Wyrosłem z tego. Szkoda porównywać z Atosem czy innymi, bo Atos ten dopiero jest sztywny na drodze,a z tyłu to chyba ławka kościelna. Nie mogłem znaleźć lepszego za tę cenę, Suzuki podobno jest kiepski na zakrętach (łoś), w tym bije go Agila. 110 km/h i wchodzę w taki, w który bym innym miał obawy. Nad podziw. Link Zgłoś
Gość: juby Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 217.99.20.* 29.05.01, 22:53 mam agile prawie dwa miesiace. jestem z niej bardzo zadowolony. jezeli chcesz auta o sportowym zacieciu, robiacego wrazenie na plci pieknej czy tez luksusowego...daruj sobie. jesli jednak chcesz bardzo praktyczne autko, z ogromna iloscia miejsca wewnatrz (sam mam 180cm i ponad 100kg wagi, a jezdzi mi sie nim wysmienicie), wystarczajacym bagaznikiem i dobrym silnikiem (w ofercie jest juz tylko 1.2 16V) - to dobry wybor. w miescie pali ok.7-7,5l/100km (choc nie oszczedzam gazu), wyprzedza niezle (nawet "scigantow" w cc/sc sporting), jest zwrotne i ma swietna widocznosc. jedyna wada - opony. 155/60 R14 - tragednia. trzeba zmienic na 175 (na standartowej feldze). na seryjnych przy "losiu" (a w moim wypadku psie) poslizg gwarantowany... po dalsze info zapraszam na priv - juby@plusnet.pl p.s. UWAGA! WSZYSCY POSIADACZE OPLA! OMIJAJCIE Z DALEKA SERWIS OPEL AUTO- NIVETTE! Link Zgłoś
Gość: paweł Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 23:50 Mam Agile 1,0 od sierpnia 2000. i 15 000 km. "rodzinno-firmowy" Jedyny problem jaki miałen to stuki w tylnej częsci spodu (choć może przenosi sie to od silnika)przy prędkości 40 -50 km/h i lekkich pochyłach na boki.. Chyba zawieszenie lub mocowanie tylnich drzwi (drzwi serwis robił ale to nie to nadal slychać). Czy ktoś ma ten sam problem czekam na list cc@alpha.pl Jako samochód rodzinno-firmowy spisuje sie dobrze.w mieście ok.6,8l/100, trasa Słowacja 6l/100 autostrada max 145km/100 - 4 osoby. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: A co sądicie o Oplu Agila? IP: 62.89.110.* 24.01.02, 10:32 Jeżdżę od roku Agilą 1,2. Jestem bardzo zadowolony. Uważam, że za tą cenę nie kupi się nic lepszego, a na pewno nic wygodniejszego. Wadą jest to , że w standardzie brak obrotomierza - można dokupić i zamontować nowy panel z obrotomierzem (koszt ok.700 zł z montażem)- co tez zrobiłem. Pzdr dla posiadaczy Opla Agili oraz pozostałych forumowiczów. Link Zgłoś