Gość: Wes IP: *.3miasto.net / *.vitava.net.pl 28.08.02, 11:22 Mam Hondę Civic 1,4i 5d 1996r. Rzeczywiście nie miałem jak do tej pory żadnej usterki. Jednak niedawno zauważyłem wikwit z rdzy na tylnym zderzaku. Podobno czesto sie zdarza. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Sławek Re: Honda Civic IP: *.aries.com.pl 28.08.02, 17:11 W Civicu zderzak jest z blachy??? Z uwagi na fakt stosowania od 20 lat tworzywa sztucznego przez wszystkich producentów to bardzo ciekawe... pozdrawiam Link Zgłoś
elektromonter Re: Honda Cywik 28.08.02, 17:50 Gość portalu: Wes napisał(a): > Mam Hondę Civic 1,4i 5d 1996r. Rzeczywiście nie miałem jak do > tej pory żadnej usterki. Jednak niedawno zauważyłem wikwit z > rdzy na tylnym zderzaku. Podobno czesto sie zdarza. Wes chyba chciał napisać: Mam Fiata Stilo 1,2i 2002. Rzeczywiście nie miałem jak do tej pory żadnej usterki. Jednak niedawno zauważyłem wikwit z rdzy na tylnym zderzaku. Podobno czesto sie zdarza. :))))))) Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Honda Cywik IP: *.aries.com.pl 28.08.02, 20:29 elektromonter napisał: Idiotyczne poczucie humoru. Pamiętaj,że Fiat już dawno wprowadził ocynkowane nadwozie,a dzisiaj trudno nawet o zardzewiałe CC w przeciwieństwie do np.Astry (classic) korodującej już po dwóch latach. Tak więc chyba coś ci sie popierdoliło,a do tego nie na temat. nara > Gość portalu: Wes napisał(a): > > > Mam Hondę Civic 1,4i 5d 1996r. Rzeczywiście nie miałem jak do > > tej pory żadnej usterki. Jednak niedawno zauważyłem wikwit z > > rdzy na tylnym zderzaku. Podobno czesto sie zdarza. > > > > Wes chyba chciał napisać: > Mam Fiata Stilo 1,2i 2002. Rzeczywiście nie miałem jak do > tej pory żadnej usterki. Jednak niedawno zauważyłem wikwit z > rdzy na tylnym zderzaku. Podobno czesto sie zdarza. > > :))))))) Link Zgłoś
Gość: marlesz Re: Honda Cywik IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 28.08.02, 23:50 Gość portalu: Sławek napisał(a): > elektromonter napisał: > > Idiotyczne poczucie humoru. > Pamiętaj,że Fiat już dawno wprowadził ocynkowane nadwozie,a dzisiaj trudno > nawet o zardzewiałe CC w przeciwieństwie do np.Astry (classic) korodującej już > po dwóch latach. > Tak więc chyba coś ci sie popierdoliło,a do tego nie na temat. > > nara Sławek czy Ty pracujesz w Fiacie albo masz ich jakieś udziały? Żart był całkiem niezły, mnie rozbawił - niepotrzebie sie tak denerwujesz. Fiat sobie wyrobił opinię i trochę czasu upłynie zanim ona sie zmieni. To że ta opinia może być już dzisiaj fałszywa nie zmienia faktu ze trzeba mieć trochę dystansu do życia, a zwłaszcza przedmiotów martwych. pozdr Link Zgłoś
Gość: vd Re: Honda Cywik IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 09:14 taak baardzo smieszny post, tez sie ubawilem do lez, szczegolnie ten kawalek "wes chcial napisac...", smieszniejszy jest tylko kat prosty elektromonter dawaj dalej ! Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Honda Cywik IP: *.aries.com.pl 29.08.02, 09:15 Nie,nie pracuje,nie mam udziałów,a nawet nie posiadam rzadnego Fiata.Zaczynają mnie już męczyć te powtarzające się,tendencyjne dowcipy -oto przyczyna mojej nerwowej reakcji. p.s. miałem kiedyś Punto oraz przez prawie cztery lata Brave -były ok tzn. nic się nie psuło,a ja byłem zadowolony pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ptica Re: Honda Cywik IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 29.08.02, 08:15 Nieeee, pomyłka! Astra nie rdzewieje po 2-ch latach! Astra classic zaczyna rdzewieć już po pół roku (przynajmniej model z 2000 roku - doświadczenie osobiste). Link Zgłoś
remo29 Re: Honda Cywik 26.02.03, 10:46 Słyszałem, że rdzewiała już na deskach projektantów, ale może to plotka... :) Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Honda Civic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 10:31 Rewelacyjne samochody ale mógłby być lepszy dostęp do części. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Honda Civic IP: 5.3R1D* / *.pg.com 24.09.02, 14:44 Gość portalu: Arek napisał(a): > Rewelacyjne samochody ale mógłby być lepszy dostęp do części. A czego Ci brakuje? Są 'normalne' sklepy motoryzacyjne, są internetowe. Ja nie narzekam. Wystarczy się rozejrzeć... Większość rzeczy ma zamienniki nie gorszej jakości niż oryginały, a są one dużo tańsze niż w ASO. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: vd Re: Honda Civic IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 14:52 kurde po co czesci jak japonce sie nie psuja ??? to byl zart a nie prowokacja :) pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: ja Re: Honda Civic IP: *.dyn.optonline.net 26.03.03, 01:52 Gość portalu: vd napisał(a): > kurde po co czesci jak japonce sie nie psuja ??? masz racje,podobno wyszlo szydlo z worka a normalnie to sie psuja jak kazdy inny np:VW odsylam do postu "nagonka na vw" Link Zgłoś
Gość: dzinks Re: Honda Civic IP: *.strzelce-krajenskie.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 12:37 głupie stwierdznie: poprostu sie zuzywaja Link Zgłoś
pitbull Re: Honda Civic 25.02.03, 17:24 Mam Civica z 94 roku, wyprodukowany w Japonii - są problemy z duperelami (np. skradziono mi listwę przy przedniej szybie), jak znacie jakieś tanie źródła części to wyślijcie proszę maila z góry dziękuję piter > > > Rewelacyjne samochody ale mógłby być lepszy dostęp do części. > > A czego Ci brakuje? Są 'normalne' sklepy motoryzacyjne, są internetowe. Ja nie > narzekam. Wystarczy się rozejrzeć... > Większość rzeczy ma zamienniki nie gorszej jakości niż oryginały, a są one dużo > > tańsze niż w ASO. > > Pzdr > Niknejm Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Honda Civic IP: 143.26.81.* 26.02.03, 10:22 pitbull napisał: > Mam Civica z 94 roku, wyprodukowany w Japonii - są problemy z duperelami (np. > skradziono mi listwę przy przedniej szybie), jak znacie jakieś tanie źródła > części to wyślijcie proszę maila Np. sklepy Japan Cars czy InterCars (adresy możesz wyciągnąć np. z telefonu informacyjnego o produktach i usługach) - tu możesz kupić właśnie takie rzeczy jak np. listwy itp. Mechanika, amortyzatory, łożyska, filtry, itp., to np.: www.eterna.com.pl/ Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: student Re: Honda Civic IP: 195.205.73.* 17.01.03, 16:03 pomykam civikiem 1,4 IS z 99roku i musze powiedzież w zeszłym roku ze reklamowałem rdze na prawym tylnim nadkolu. gwarancja na perforacje zadziałała i panowie z srewisu w warszawie (ul.parowcowa) zalatwili to szybko i bezboleśnie...polecam serwis... tymniemniej rdza była a nie powinna !!! Link Zgłoś
qrakki999 Rdza, Rdza... 26.02.03, 11:01 Ja słyszałem ze Ford rdzewieje po 2 latach a Opel na plakatach. Aczkowlwiek zgadzam się, że zdarzają się wykiwity na autach nie starych ale są to przypadki które liczone w jednocyfrowych procentach robią wielki 'raban' a nikt nie zauważa jeżdzących 8 - 10 letnich aut które są w doskonałym stanie. To podobnie jak z podstawową zasadą wśród dziennikarzy TV - dobra wiadomość to żadna wiadomość;) Co innego to rdza na plastikowym zderzaku:) istotnie jak w Hondzie rdzewieją plastiki to nigdy jej nie kupię! pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: KRZYCHU Re: Rdza, Rdza... IP: *.osowa.3miasto.net / 10.255.252.* 17.03.03, 20:17 JA PO 11-TU LATACH W CIVICU I PONAD 380000 KM WYMIENIALEM TYLKO PRZEGUB W I DWA LATA TEMU JEDEN RAZ SPAWALEM WYDECH, POZA TYM WSZYSTKO JAK W SZWAJCARSKIM ZEGARKU, CHOCIAZ KAZDA HONDA JAKA WIDZIALEM RDZEWIEJE W OKOLICY TYLNYCH BLOTNIKOW PO OKOLO 5-CIU LATACH OD NOWOSCI, TRZEBA TO PACYKOWAC SYSTEMATYCZNIE .TAK NIE POWINNO BYC. POZDROWIENIA Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Rdza, Rdza... IP: 143.26.81.* 18.03.03, 10:10 Gość portalu: KRZYCHU napisał(a): > JA PO 11-TU LATACH W CIVICU I PONAD 380000 KM WYMIENIALEM TYLKO > PRZEGUB W I DWA LATA TEMU JEDEN RAZ SPAWALEM WYDECH, POZA TYM > WSZYSTKO JAK W SZWAJCARSKIM ZEGARKU, CHOCIAZ KAZDA HONDA JAKA > WIDZIALEM RDZEWIEJE W OKOLICY TYLNYCH BLOTNIKOW PO OKOLO 5-CIU > LATACH OD NOWOSCI, TRZEBA TO PACYKOWAC SYSTEMATYCZNIE .TAK NIE > POWINNO BYC. POZDROWIENIA To obejrzyj moją 5D z 1997 roku ;-) Ani śladu korozji. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: zayontz Re: Rdza, Rdza... IP: 195.94.206.* 19.03.03, 10:25 A w mojej cifusi dopiero po 9 latach rdza wyszla przy tylnym nadkolu, poza tym nic, literalnie nic :) Link Zgłoś
Gość: wyborca68 Re: Honda Civic IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 01:07 U mnie honda civic zaczela rdzewiec po 2 miesiacach, nie żartuje.Kupiona w listopadzie, zauwazylem slady rdzy w okolicy zamka bagaznika pod koniec stycznia.Zamierzam w tym tygodniu udac sie do ASO.Moze dlatego, ze ją montowali Turcy?))))Ta obecna to sedan made in Turkei, poprzednio zas dwa lata jezdzilem civem made in England i nie rdzewial.To sie nazywa postęp))))) Link Zgłoś
Gość: ja Re: Honda Civic IP: *.dyn.optonline.net 26.03.03, 01:57 Gość portalu: wyborca68 napisał(a): > U mnie honda civic zaczela rdzewiec po 2 miesiacach, > made in Turkei, Tureckie maja slabe zabezpieczenie i slaby lakier bo tam nie ma zim oszczedzaja :) hehehehe Link Zgłoś
Gość: wyborca68 Re: Honda Civic IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 23:34 Musze zwrocic honor marce Honda.To co wydawalo sie rdzą wychodzącą spod zamka klapy bagaznika okazalo sie zaciekami wody, po prostu woda zalega w tym miejscu i wytracaja sie rozne sole.Ale w innych autach tego nie widzialem, czyli, ze zamek byl lepiej zamontowany, zabezpieczony..jednak. Link Zgłoś
Gość: Kloku Re: Honda Civic IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.07.03, 00:35 Posiacam HONDE CIVIC AERODECK 1.4iS i doprawdy jestem zadowolony gdyby tylko nie ich zawieszenie, ktore szybko daje o sobie znac. Pozatym samochod OK. Pozostaje tylko "lac i jezdzic"!!!! Link Zgłoś