Dodaj do ulubionych

golf III czy bmw 3

11.09.05, 15:53
Planuję zakup auta używanego za okolo 10 tys.Które z tych aut bedzie bardziej
ekonomiczne i bezawaryjne.myślę o golfie 1.4 lub 1.8 i bmw 316-318.Czy
różnica w przypadku bmw w spalaniu między silnikami 1600 a 1800 jest duża?
Obserwuj wątek
    • dr.rocco Re: golf III czy bmw 3 11.09.05, 16:53
      Nie ma wielkiej roznicy w spalaniu pomiedzy 316 a 318 , no ale to ze BMW
      bedzie cie wiecej kosztowac w serwisie to oczywiste.
    • petasz Re: golf III czy bmw 3 11.09.05, 23:17
      hmm, najlepiej zaden z nich. no chyba ze lubisz zycie z ryzykiem
      (slynne: "stoji jeszcze przed domem czy juz zboje kradna na czesci?"). Drugi
      minus to taki, ze w naszym pieknym kraju pojazdy te naleza do ulubionych przez
      osobnikow o niskich czolach lubujacych sie w dresach.... Juz wolalbym BMW choc
      za 10 tys. to nie bedzie prawdziwe BMW, ale cos co kiedys nim bylo ;-)
      • princes99 Re: golf III czy bmw 3 12.09.05, 21:23
        Wiem ,że za 10 tys. to nie mogę spodziewac sie super autka.Jeśli nie BMW i Golf
        to co innego polecacie w tej cenie?Te autka maja swój charakter i renome wiec
        tym sie sugeruje.Z góry dziekuje za podpowiedzi
        • sebog6 Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 05:19
          Przegladalem ogloszenia i to wydaje sie ciekawe;

otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C514247
          • maincoon Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 13:45
            Ja miałem niedawno taki sam dylemat i wybrałem Mazdę 323F, z której jestem
            bardzo zadowolony :-)
    • typson Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 15:20
      akurat silniki 1.8 z bmw to raczej kupa. Ogolnie zasada jest taka, ze gdy masz
      malo pieniedzy to raczej przy kupnie kieruj sie stanem technicznym i kosztami
      ewentualnych napraw. BMW ma drogie czesci i bardziej skomplikowana konstrukcje,
      zawieszenie, naped. Golf jest prosty jak konstrukcja cepa.

Moze pomysl o jakims aucie japonskim. Za te pieniadze kupisz ze dwa trzy lata
      mlozdsze odpowiedniki z tej klasy (wlasciwie klas). Do tego japonce sa raczej
      niechodliwe wsrod zlodziejaszkow.
      • knurzynski Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 23:15
        Stan techniczny jest najważniejszy!
        BMW jest lepszy pod każdym względem - materiały od tapicerki po mechaniczne są
        trwalsze... no i serwis droższy..ale nigdy niewiesz co sie ci
        przytrafi....loteria....im nowszy i mniej zjeżdżpny tym lepiej ,to jest
        logiczne...

Spalanie między 1.6 a 1.8 jest znikome góra 1-2l/100 i tez zalezy od stany
        technicznego pojazdu...

pomysl o dieslu....

Ps do japończyków, odradzam częsci też są w tej samej cenie co do bmw...wcale
        nie są tanie.. stare japończyki są zadelikatne na polskie "równe" drogi
        • typson Re: golf III czy bmw 3 14.09.05, 00:57
          > Ps do japończyków, odradzam częsci też są w tej samej cenie co do bmw...wcale
          > nie są tanie.. stare japończyki są zadelikatne na polskie "równe" drogi

roznie to bywa. Moj zrobil 220kkm po naszych drogach. Od nowosci mial wymienione
          tylne amortyzatory raz, zworzen w przenim wahaczu, jakis lacznik, chyba z tylu i
          troche niepotrzebnie przednie gorne wahacze. Reszta oryginaly, pomimo, ze auto
          przy sprzedazy mialo juz 14 lat. Uwazam, ze jak na ten wiek i przebieg to niezly
          wynik.
    • odin-2 Re: golf III czy bmw 3 19.09.05, 15:48
      19-18 cie lat temu,fabrycznie nowy Golf 1,6 lt. CL

termostat Fritze ustawili na biegun pólnocny-nie wpadlo im do tych kwadratowych
      lbów ze w pld.szwecji klimat jak w pln.niemczech,-wskazówka zawsze blisko
      czerwonego pola lezala,czesto silnik sie przegrzwal-gdy mówilem mechaniorom z
      VAGu zeby termostat z nizszym otwarciem zamontowali-mówili ze skoro auto na
      gwarancji to niemoga zadnych zmian wprowadzic ,,, byl to drugi VW w rodzinie-
      puzniej nigdy juz VW .
      W wyniku czestych przegrzan-motor stawal , bral 1-n litr oleju tygodniowo -
      WIEDZIALEM CO MIALEM , i juz nigdy miec niebede.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka