princes99 11.09.05, 15:53 Planuję zakup auta używanego za okolo 10 tys.Które z tych aut bedzie bardziej ekonomiczne i bezawaryjne.myślę o golfie 1.4 lub 1.8 i bmw 316-318.Czy różnica w przypadku bmw w spalaniu między silnikami 1600 a 1800 jest duża? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.rocco Re: golf III czy bmw 3 11.09.05, 16:53 Nie ma wielkiej roznicy w spalaniu pomiedzy 316 a 318 , no ale to ze BMW bedzie cie wiecej kosztowac w serwisie to oczywiste. Link Zgłoś
petasz Re: golf III czy bmw 3 11.09.05, 23:17 hmm, najlepiej zaden z nich. no chyba ze lubisz zycie z ryzykiem (slynne: "stoji jeszcze przed domem czy juz zboje kradna na czesci?"). Drugi minus to taki, ze w naszym pieknym kraju pojazdy te naleza do ulubionych przez osobnikow o niskich czolach lubujacych sie w dresach.... Juz wolalbym BMW choc za 10 tys. to nie bedzie prawdziwe BMW, ale cos co kiedys nim bylo ;-) Link Zgłoś
princes99 Re: golf III czy bmw 3 12.09.05, 21:23 Wiem ,że za 10 tys. to nie mogę spodziewac sie super autka.Jeśli nie BMW i Golf to co innego polecacie w tej cenie?Te autka maja swój charakter i renome wiec tym sie sugeruje.Z góry dziekuje za podpowiedzi Link Zgłoś
sebog6 Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 05:19 Przegladalem ogloszenia i to wydaje sie ciekawe; otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C514247 Link Zgłoś
maincoon Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 13:45 Ja miałem niedawno taki sam dylemat i wybrałem Mazdę 323F, z której jestem bardzo zadowolony :-) Link Zgłoś
typson Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 15:20 akurat silniki 1.8 z bmw to raczej kupa. Ogolnie zasada jest taka, ze gdy masz malo pieniedzy to raczej przy kupnie kieruj sie stanem technicznym i kosztami ewentualnych napraw. BMW ma drogie czesci i bardziej skomplikowana konstrukcje, zawieszenie, naped. Golf jest prosty jak konstrukcja cepa. Moze pomysl o jakims aucie japonskim. Za te pieniadze kupisz ze dwa trzy lata mlozdsze odpowiedniki z tej klasy (wlasciwie klas). Do tego japonce sa raczej niechodliwe wsrod zlodziejaszkow. Link Zgłoś
knurzynski Re: golf III czy bmw 3 13.09.05, 23:15 Stan techniczny jest najważniejszy! BMW jest lepszy pod każdym względem - materiały od tapicerki po mechaniczne są trwalsze... no i serwis droższy..ale nigdy niewiesz co sie ci przytrafi....loteria....im nowszy i mniej zjeżdżpny tym lepiej ,to jest logiczne... Spalanie między 1.6 a 1.8 jest znikome góra 1-2l/100 i tez zalezy od stany technicznego pojazdu... pomysl o dieslu.... Ps do japończyków, odradzam częsci też są w tej samej cenie co do bmw...wcale nie są tanie.. stare japończyki są zadelikatne na polskie "równe" drogi Link Zgłoś
typson Re: golf III czy bmw 3 14.09.05, 00:57 > Ps do japończyków, odradzam częsci też są w tej samej cenie co do bmw...wcale > nie są tanie.. stare japończyki są zadelikatne na polskie "równe" drogi roznie to bywa. Moj zrobil 220kkm po naszych drogach. Od nowosci mial wymienione tylne amortyzatory raz, zworzen w przenim wahaczu, jakis lacznik, chyba z tylu i troche niepotrzebnie przednie gorne wahacze. Reszta oryginaly, pomimo, ze auto przy sprzedazy mialo juz 14 lat. Uwazam, ze jak na ten wiek i przebieg to niezly wynik. Link Zgłoś
odin-2 Re: golf III czy bmw 3 19.09.05, 15:48 19-18 cie lat temu,fabrycznie nowy Golf 1,6 lt. CL termostat Fritze ustawili na biegun pólnocny-nie wpadlo im do tych kwadratowych lbów ze w pld.szwecji klimat jak w pln.niemczech,-wskazówka zawsze blisko czerwonego pola lezala,czesto silnik sie przegrzwal-gdy mówilem mechaniorom z VAGu zeby termostat z nizszym otwarciem zamontowali-mówili ze skoro auto na gwarancji to niemoga zadnych zmian wprowadzic ,,, byl to drugi VW w rodzinie- puzniej nigdy juz VW . W wyniku czestych przegrzan-motor stawal , bral 1-n litr oleju tygodniowo - WIEDZIALEM CO MIALEM , i juz nigdy miec niebede. Link Zgłoś