Gość: Robo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 09:59 Co to za olej i gdzie można znależć dane o nim? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Adam Re: Orlen Platinum IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 13:13 Taka sama chujoza jak reszta produktów Orlenu. Oleje byle jakie rozlewane w szopie, płyn do spryskiwaczy śmierdzi, a paliwo drogie i ochrzczone. Zamiast dawać zarabiać cwaniaczkom z Orlenu kup lepiej Lotos 0-W40. (Kupiłem dzisiaj w Makro opakowanie cztery litry O W40 za 102 PLN). Link Zgłoś
Gość: CLin Re: Orlen Platinum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 16:35 Lej orlen lub lotos ,a silnik sam Ci sie spier....li.Przerabiałem już to osobiście.Lepszy najgorszy Castrol ,niż najlepszy orlen.Podobnie z oponami ,niestety.Stare micheliny lepsze od nowych z Dębicy.Zdanie nie tylko moje ,ale tez znajomych serwisantów. Link Zgłoś
Gość: Kok Re: Orlen Platinum IP: 217.153.102.* 04.10.02, 07:44 Gość portalu: CLin napisał(a): > Lej orlen lub lotos ,a silnik sam Ci sie spier....li.Przerabiałem już to > osobiście.Lepszy najgorszy Castrol ,niż najlepszy orlen.Podobnie z > oponami ,niestety.Stare micheliny lepsze od nowych z Dębicy.Zdanie nie tylko > moje ,ale tez znajomych serwisantów. Czyli: Im więcej napisów w obcym języku tym wyższa jakość? Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Orlen Platinum IP: *.carcade.com.pl 04.10.02, 09:10 Osobiscie /podkreslam/ OSOBISCIE uwazam i stosuje semisyntetyk LOTOS-a i przejezdzilem dosyc duzo kkm aby stwierdzic ze: moze nie jest tak dobry jak MOBIL 1 ale widzialem ten olej spuszczany z silnika po 15tys przebiegu ,takze silnik rozebrany ktorego wlasciciel zalewal LOTOSEM i nie uwazam zeby to byl chlam. Moze na forum jest ktos kto fachowo odpowie na zarzuty /dla mnie BELKOT!!/. Jezeli chodzi o Platinium to podejrzewam ze troche za wczesnie REKLAMA wyprzedzila dystrybucje i handel /Ci wasi ulubiency z KRATKA sie spoznili!!!!/ Pozdrawiam Igor Link Zgłoś
Gość: robert Re: Orlen Platinum IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 04.10.02, 13:58 Gość portalu: Igor napisał(a): > Osobiscie /podkreslam/ OSOBISCIE uwazam i stosuje semisyntetyk LOTOS-a i > przejezdzilem dosyc duzo kkm aby stwierdzic ze: moze nie jest tak dobry jak > MOBIL 1 ale widzialem ten olej spuszczany z silnika po 15tys przebiegu ,takze > silnik rozebrany ktorego wlasciciel zalewal LOTOSEM i nie uwazam zeby to byl > chlam. Moze na forum jest ktos kto fachowo odpowie na zarzuty /dla mnie > BELKOT!!/. > Jezeli chodzi o Platinium to podejrzewam ze troche za wczesnie REKLAMA > wyprzedzila dystrybucje i handel /Ci wasi ulubiency z KRATKA sie spoznili!!!!/ > Pozdrawiam Igor Pewnie znów ich jakaś cholera blokowała na lewym pasie:-))) Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Orlen Platinum IP: *.localdomain / 200.0.0.* 04.10.02, 13:45 Chyba nie wiesz o czym piszesz. Jak można porównać nawet najgorszy olej syntetyczny z mineralnym, który tworzy nagary nawet najlepszej firmy. Czy ten najgorszy Castrol spełania wysrubowaną specyfikację MB 229.3 - Lotos 5W40 spełnia. Sprawdziłem, że np. oleje Elf spełniają tylko trochę mniej rygorystyczną MB 229.1. Co do opon to nawet najgorsza nowa Dębica z bieżnikiem o głębokości 8mm (tyla mają wszystkie nowe opony do sam. os.) będzie lepiej trzymała na mokrym niż opona, nawet najlepsza, z bieżnikiem poniżej 4mm zwłaszcza przy jeżdzie w polskich koleinach wypełninych wadą. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Adam2 Re: Orlen Platinum IP: *.localdomain / 200.0.0.* 04.10.02, 14:25 To znów ja w uzupełnieniu różnice w specyfikacjach. Mercedes-Benz 229.1 różni się od MB 229.3 tym, że olej musi zapewnić podczas testu w specjalnym silniku mniejsze zużycie jego elementów. I tak specyfikacja ta (MB 229.3) przewiduje max. zurzycie wałka rozrządu 28 mikrommetrów i gładzi cylindra 10 mikrommetrów podczas testu. Natomiast MB 229.1 odpowiednio 30 i 12 mikrometrów. Wartości te są określone dla trwania testu, a co jeśli samochód pokonuje tysiące kilomerów różnica staje się coraz wyraźniejsza. Ponadto MB 229.3 przewiduje mniejszą zawartość siarki i chloru. Czy teraz ciągle uważasz, że nawet najgorszy Castrol jest lepszy od chociażby Lotos synthetic. Pozdrawiam. Link Zgłoś