Dodaj do ulubionych

Orlen Platinum

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 09:59
Co to za olej i gdzie można znależć dane o nim?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Orlen Platinum IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 13:13
      Taka sama chujoza jak reszta produktów Orlenu. Oleje byle jakie rozlewane w
      szopie, płyn do spryskiwaczy śmierdzi, a paliwo drogie i ochrzczone.

Zamiast dawać zarabiać cwaniaczkom z Orlenu kup lepiej Lotos 0-W40.
      (Kupiłem dzisiaj w Makro opakowanie cztery litry O W40 za 102 PLN).
      • Gość: CLin Re: Orlen Platinum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 16:35
        Lej orlen lub lotos ,a silnik sam Ci sie spier....li.Przerabiałem już to
        osobiście.Lepszy najgorszy Castrol ,niż najlepszy orlen.Podobnie z
        oponami ,niestety.Stare micheliny lepsze od nowych z Dębicy.Zdanie nie tylko
        moje ,ale tez znajomych serwisantów.
        • Gość: Kok Re: Orlen Platinum IP: 217.153.102.* 04.10.02, 07:44
          Gość portalu: CLin napisał(a):

> Lej orlen lub lotos ,a silnik sam Ci sie spier....li.Przerabiałem już to
          > osobiście.Lepszy najgorszy Castrol ,niż najlepszy orlen.Podobnie z
          > oponami ,niestety.Stare micheliny lepsze od nowych z Dębicy.Zdanie nie tylko
          > moje ,ale tez znajomych serwisantów.

Czyli: Im więcej napisów w obcym języku tym wyższa jakość?
          • Gość: Igor Re: Orlen Platinum IP: *.carcade.com.pl 04.10.02, 09:10
            Osobiscie /podkreslam/ OSOBISCIE uwazam i stosuje semisyntetyk LOTOS-a i
            przejezdzilem dosyc duzo kkm aby stwierdzic ze: moze nie jest tak dobry jak
            MOBIL 1 ale widzialem ten olej spuszczany z silnika po 15tys przebiegu ,takze
            silnik rozebrany ktorego wlasciciel zalewal LOTOSEM i nie uwazam zeby to byl
            chlam. Moze na forum jest ktos kto fachowo odpowie na zarzuty /dla mnie
            BELKOT!!/.
            Jezeli chodzi o Platinium to podejrzewam ze troche za wczesnie REKLAMA
            wyprzedzila dystrybucje i handel /Ci wasi ulubiency z KRATKA sie spoznili!!!!/
            Pozdrawiam Igor
            • Gość: robert Re: Orlen Platinum IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 04.10.02, 13:58
              Gość portalu: Igor napisał(a):

> Osobiscie /podkreslam/ OSOBISCIE uwazam i stosuje semisyntetyk LOTOS-a i
              > przejezdzilem dosyc duzo kkm aby stwierdzic ze: moze nie jest tak dobry jak
              > MOBIL 1 ale widzialem ten olej spuszczany z silnika po 15tys przebiegu ,takze
              > silnik rozebrany ktorego wlasciciel zalewal LOTOSEM i nie uwazam zeby to byl
              > chlam. Moze na forum jest ktos kto fachowo odpowie na zarzuty /dla mnie
              > BELKOT!!/.
              > Jezeli chodzi o Platinium to podejrzewam ze troche za wczesnie REKLAMA
              > wyprzedzila dystrybucje i handel /Ci wasi ulubiency z KRATKA sie spoznili!!!!/
              > Pozdrawiam Igor

Pewnie znów ich jakaś cholera blokowała na lewym pasie:-)))
        • Gość: Adam Re: Orlen Platinum IP: *.localdomain / 200.0.0.* 04.10.02, 13:45
          Chyba nie wiesz o czym piszesz. Jak można porównać nawet najgorszy olej
          syntetyczny z mineralnym, który tworzy nagary nawet najlepszej firmy.
          Czy ten najgorszy Castrol spełania wysrubowaną specyfikację MB 229.3 - Lotos
          5W40 spełnia. Sprawdziłem, że np. oleje Elf spełniają tylko trochę mniej
          rygorystyczną MB 229.1.
          Co do opon to nawet najgorsza nowa Dębica z bieżnikiem o głębokości 8mm (tyla
          mają wszystkie nowe opony do sam. os.) będzie lepiej trzymała na mokrym niż
          opona, nawet najlepsza, z bieżnikiem poniżej 4mm zwłaszcza przy jeżdzie w
          polskich koleinach wypełninych wadą.

Pozdrawiam.
          • Gość: Adam2 Re: Orlen Platinum IP: *.localdomain / 200.0.0.* 04.10.02, 14:25
            To znów ja w uzupełnieniu różnice w specyfikacjach. Mercedes-Benz 229.1 różni
            się od MB 229.3 tym, że olej musi zapewnić podczas testu w specjalnym silniku
            mniejsze zużycie jego elementów. I tak specyfikacja ta (MB 229.3) przewiduje
            max. zurzycie wałka rozrządu 28 mikrommetrów i gładzi cylindra 10 mikrommetrów
            podczas testu. Natomiast MB 229.1 odpowiednio 30 i 12 mikrometrów. Wartości te
            są określone dla trwania testu, a co jeśli samochód pokonuje tysiące kilomerów
            różnica staje się coraz wyraźniejsza.
            Ponadto MB 229.3 przewiduje mniejszą zawartość siarki i chloru.

Czy teraz ciągle uważasz, że nawet najgorszy Castrol jest lepszy od chociażby
            Lotos synthetic.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka