slaiderka1 16.11.05, 09:20 prosze o porade co kupic jazz czy yaris? prosze nie oceniajcie walorów estetycznych tylko walory techniczne na których kobieta sie nie zna.będę wdzięczna za wasze uwagi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
accordeon Re: jazz czy yaris 16.11.05, 09:42 Musisz sobie zadać pytanie, czy bardziej zależy Ci na niezawodności (YARIS) czy na niezawodności, funkcjonalności, obszerniejszym wnętrzu, dużo większym bagażniku, rzadszych przeglądach, japońskim wykonaniu (Yaris jest z Francji jak Renault) i fajnym znaczku Honda na masce ;) (HONDA JAZZ). Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam. Link Zgłoś
marlowe1 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 09:48 japońskim wykonaniu (Yaris jest z Francji jak Renault) jazz jest z chin jak Landwind... Link Zgłoś
accordeon Re: jazz czy yaris 16.11.05, 09:58 No przykro mi, ale nie wygrałeś głównej nagrody w naszym konkursie - ZŁA ODPOWIEDŹ! :)) Sprzedawane w Polsce Jazzy są jak najbardziej z Japonii (przynajmniej na razie - trzeba się spieszyć) - świadczy o tym literka J na poczatku numeru nadwozia VIN. Link Zgłoś
piotrt3 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 18:32 accordeon napisał: Sprzedawane w Polsce Jazzy są jak najbardziej z Japonii potwierdzam - kupiłem Jazza 2 miesiące temu (polecam) Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: jazz czy yaris 17.11.05, 04:42 Nie dla wszystkich starczy tych ze "slusznego" kraju :-( " Fajne autko, duży bagażnik, ekonomiczny. Posiadam egzemplarz z Japoni, a obecnie sprowadzane są z Chin (a to już nie to samo)." tiny.pl/x7h9 www.chojnice.pl/?id=66&month=&year=&dzial=2&page=30 " Honda zaczęła eksport z Chin do Europy - 2005-06-26 22:06:00 Do Europy jadą już pierwsze samochody z Chin. To auta Jazz, produkowane w chińskiej fabryce japońskiego koncernu Honda " Link Zgłoś
slaiderka1 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 09:51 moge kupic jeden lub drugi samochód w porównywalnej cenia bo dostanę rabat w hondzie więc mie zalezy mi na czymś szczegolnie. Chce dokonac własciwego dobrego wyboru. Link Zgłoś
gomez29 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 10:09 Cześć wszystko zależy co ci bardziej potrzebne? Jak jesteś sama i miejskie dojazdy i zakupy to Yaris jak masz rodzinkę dzieciątko to polecam Jazza ogromna przestrzeń w środku baardzo funkcjonalna plus największy bagażnik w klasie :) . Sam posiadam Jazza i potwierdzam że narazie to autka prosto z Japonii są więc żadne tureckie chińskie czy brazylijskie wyroby :/ A samo autko kapitalne zwinne pojemne i ekonomiczne jak coś o Jazza to pytaj Pozdrawiam Gomez 3127680gg Link Zgłoś
fru.fru Re: jazz czy yaris 16.11.05, 10:05 tylko jazz, naprawde sympatyczne autko..dzaris to life in plastic... Link Zgłoś
niknejm Re: jazz czy yaris 16.11.05, 10:16 Jazz większy, ma większe możliwości kształtowania wnętrza i jest niemal równie niezawodny jak Yaris. Poza tym (jeszcze?) Made in Japan. Żona miała podobny dylemat, ale wybrała Yarisa, ponieważ wersja z automatem była wtedy w Toyocie dużo tańsza. Poza tym był to okres, kiedy na Jazza trzeba było dość długo czekać (wprowadzali nowe wersje silnikowo/wyposażeniowe). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
lanza2 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 10:38 ja właśnie dokonałam wyboru - zamówiłam mojego wymarzonego Jazz, przekonała mnie ogromna ilość miejsca, solidne wykończenie wnętrza, duża zwrotność i to że mało pali. No i to że jest oryginalnym japończykiem. Link Zgłoś
wojtek33 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 10:44 Zdecydowanie jazz, yaris jest za mała nawet na zakupy (ten "bagażnik" ma choć ze 30 cm głębokości?), w mieście prowadzić trzeba jedną ręką, bo ciągle wachlujesz dźwignią zmiany biegów, do tego brzydsza od multipli ;-) Link Zgłoś
niknejm Re: jazz czy yaris 16.11.05, 10:47 wojtek33 napisał: > Zdecydowanie jazz, yaris jest za mała nawet na zakupy (ten "bagażnik" ma choć > ze 30 cm głębokości?) Przesada, akurat mam 'w rodzinie' Yarisa. Bagażnik wbrew pozorom całkiem pakowny, bo mozna przesunąć tylną kanapę (fakt, że wtedy na tylnej kanapie trudno posadzić wtedy kogoś dużego ;-)) Ale fakt, Jazz wypada tu sporo lepiej. > w mieście prowadzić trzeba jedną ręką, bo ciągle wachlujesz Nie wiem ;-) Żona ma automat ;-)) > dźwignią zmiany biegów, do tego brzydsza od multipli ;-) Gusta bywają różne, mi się akurat podoba - sympatyczne nieduże autko :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
pocieszne Re: jazz czy yaris 17.11.05, 04:18 Yarisem czesto wachlowac ???? sam jezdze czesto na 4 a zdarza sie ze i na 5 biegu po miescie Link Zgłoś
bejrutek jazz??- raczej nie dla mnie 16.11.05, 18:47 yaris jest ladniejszy, no chyba ze jest sie pania w wieku 35 lat i wzwyz, jazz takie pudełko z ładnymi oczkami, yaris dla mnie jest bardziej sportowy (24 lata, jeszcze rodzinki nie założyłem), kształt klina. W środku w sumie remis, ktos moze powiedziec ze hondka jest bardziej jasna, kolorowa, tez sie na to poczatkowo łapałem, ale jak zobaczyłem z czego sa te wszystkie wstawki zrobione ( szorstki plastik ), to juz wole proste i nie rzucajace sie w oczy wnetrze yarisa. Jedyny argument to przestronności z tyłu na plus yazza. Mnie akurat to nie interesuje. Wiekszy wobór silnikow w yarisie... Kwestia jeszcze rozpatrzenia ceny, yazz nie jest tani... Link Zgłoś
lanza2 Re: jazz??- raczej nie dla mnie 16.11.05, 19:09 wiesz myślę że żaden z tych samochodów nie jest sportowy. Chyba czegoś innego się od tych samochodów oczekuje. JAk ktoś chce sportowego wyglądu to kupuje seata itp Link Zgłoś
bejrutek Re: jazz??- raczej nie dla mnie 16.11.05, 19:22 ale chodzi mi o porownanie akurat tych dwoch, yazz nigdy dla mnie nie bedzie miał młodzieżowego image, to wszystko. Leon, jak juz tak sie licytujemy to ja sobie wyskocze z Ferrari Enzo, albo EB Veyron... Link Zgłoś
lanza2 Re: jazz??- raczej nie dla mnie 16.11.05, 19:55 Ja sie nie licytuję tylko Seat przy dzisiejszych promocjach jest w podobnej cenie jak Yaris czy Jazz. Te dwa samochody są typowo miejskim samochodami i są wybierane ze względu na inne atuty niż sportowy wygląd Link Zgłoś
lanza2 Re: jazz czy yaris 16.11.05, 21:22 ostatnio szukałam opini o różnych samochodach i znalazłam dość ciekawą stronkę. Zobacz może Tobie też coś sie przyda z tych informacji: www.autocentrum.pl/oceny_aut/Toyota_Yaris.html www.autocentrum.pl/oceny_aut/Honda_Jazz_II.html Link Zgłoś