Dodaj do ulubionych

Czy warto kupić VOLVO ?

IP: *.dialup.warszawa.pl 20.10.02, 15:44
Chę kupic dobry samochód z silinikiem diesla. Wybrac volvo a może audi?
Jakie sa wasze doswiadczenia ? Czy volvo sprawdza sie w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: 62.233.163.* 20.10.02, 16:00
      Volvo mało się sprzedaje i niwiele ich po kraju jeżdzi.Ztąd skromna ilość ASO,
      a te,które są to zwykle małe,ubgie,zle wyposażone warsztciki,które kasują krocie
      za swoje części i usługi.Omijaj tez szerokim łukiem modele S/V 40.Audi a4 jest
      w tej klasie zdecydowanie lepszym wyborem.
      • Gość: gewant Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 16:34
        Gość portalu: verte napisał(a):

> Volvo mało się sprzedaje i niwiele ich po kraju jeżdzi.Ztąd skromna ilość ASO,
        > a te,które są to zwykle małe,ubgie,zle wyposażone warsztciki,które kasują
        kroci
        > e
        > za swoje części i usługi.Omijaj tez szerokim łukiem modele S/V 40.Audi a4 jest
        > w tej klasie zdecydowanie lepszym wyborem.

Mam zupełnie przeciwne doświadczenie!
        Parę lat jeździłem Audi, sporo kłopotów, usterki wykonania, awarie(kosztowne).
        Od dwu lat używam Volvo (second hand) i dopiero wiem teraz co to solidne
        wykonanie i trwałość nawet w naszych warunkach drogowych. Inna rzecz - kupiłem
        je od dobrego znajomego, kt. wyjeżdżał akurat do Kanady.
        • Gość: beru Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: *.dialup.warszawa.pl 20.10.02, 21:00
          Mam v70 tdi, pierwsza klasa,ponad 200 000 km bezawaryjny, oszczędny,polecam
    • eskwadrat KUPIĆ, NIE KUPIĆ.... ;-))))))))))) 21.10.02, 09:06
      No właśnie. Jeśli VOLVO to tylko modele od "60" wzwyż. Omijaj szerokim łukiem
      klepane w Holandii "S40 i V40". Nawet sami skandynawowie nie kupują tych aut
      swoim dzieciom. Ciekawe czemu ?
      Ponoć prawdziwe Volvo zaczyna się od "70". Jeśli cię stać to kup. Jeśni nie
      zainteresuj się czymś innym.

Ostatnio zmieniałem auto. I jednym z testowanych nowych było Volvo. A że stać
      mnie było na "40" to spróbowałem i pojeździłem sobie przez 2 dni testowo.
      Wrażenia ? Za prawie 100 tys. masz auto "kompaktowe" jak dla mnie (w środku
      jest tyle miejsca co w starszym Civic'u) - jestem wysoki (187) stąd może moje
      wrażenie) - fajnie wyposażone, ale nie brakuje "twardego plastiku", który mnie
      osobiście dobija w autach za taką cenę, kosztowne w serwisowaniu ale ponoć
      niezawodne. Wersja diesel to "mułowaty" i dudniący (kiepskie wytłumienie kabiny
      w "40-tce") pojazd. Jeśli musisz to benzynę. Droższe w eksploatacji, ale
      przynajmniej posłuchasz w spokoju radia. Jeśli Diesel to chyba tylko niemca.
      No i jeszcze musisz się liczyć z tym, że kupując nowe w dilerni musisz uważać,
      bo jak wejdziesz w "to" to policza ci po kursie EURO z dnia "clenia" więc jak
      będziesz miał pecha to zapłacisz nawet 5% więcej.

Pzdr
    • Gość: lamer Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 21.10.02, 16:54
      Popytaj na forum:
      www.klubvolvo.org.pl
      Pozdrawiam
      • devote Re: Czy warto kupić VOLVO ? 22.10.02, 03:03
        tez uwazam ze nie warto wydawac kasy na 40.u mnie w usa bardzo slabo to sie
        sprzedaje a drogie jak cholera w porownaniu do innych marek.w cenie 40 z 1.9T
        benzyna mozna kupic w usa audi a4 z 1.8T lub passata.
        • Gość: simic Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: 195.116.244.* 22.10.02, 14:17
          Passat a Volvo S/V 40 ?

Nie rozśmieszaj mnie tym porównaniem - VW to żadna marka !

W Volvo już od ponad miesiąca płaci się w złotówkach więc cena z dnia clenia to
          bajka ...

Nowiutkie S40 podoba mi się bardziej niż A4 i nie jest tak awaryjne jak
          niektórzy piszą !
          • Gość: metro Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: *.dialup.warszawa.pl 22.10.02, 18:16
            V70 z silnikiem diesla jest bardzo szybkie i ekonomiczne. Dużo miejsca i nie
            kradna jak niemieckie samochody.Polecam.
    • Gość: toto Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: *.dialup.warszawa.pl 22.10.02, 23:12
      Volvo zawsze sie opłaca
    • Gość: meteor Re: Czy warto kupić VOLVO ? IP: *.dialup.warszawa.pl 24.10.02, 17:48
      Mam v70 sprwadza sie .Kupuj, nie będziesz zawiedzony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka