Dodaj do ulubionych

Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;)

12.01.06, 16:56
hej..może tak w końcu poruszy cos co jest bardziej przyjemne i co łączy
wszystkich zainteresownych. Proponowałabym abyśmy tutaj zamieścili to co nam
najbardziej sie podoba na zlotach. Również mile widziane będa daty następnych
zlotów bo niestety ale bardzo się nie orientuje we wszystkich terminach.
Napiszcie Wasze uwagi i najbardziej odjechane imprezy. Może na niektórych się
spotkamy :) Mile widziane również będą fotki..możecie również pochwalic się
swoimi brykami lub osiągnięciami. Ja jestem z woj. śląskiego mam również fotki
ze zlotów. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę je przesłać. No nie powiem bo
niektóre auta wzbudziły mój respekt :). Pozdrawiam i chętnie poczytam Wasze
opinie :)
Obserwuj wątek
    • wolfgang.okrutny Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 13.01.06, 13:54
      Tak, tak, pokażcie fotki tego pijanego ćwoka, który wypadł w Toruniu przez okno
      pierdzizłoma
      I fotkę tego drugiego tjuninkowanego drecha, któremu pijana tjuninkowana
      swołocz kopyto zmiażdżyła.
      • moniasc TY BURAKU!! ZACZYNASZ MNIE WKUR****!! 13.01.06, 18:36
        weź sobie to do serca..że ta strona jest dla ludzi normalnych a nie dla
        ćwoków..nie wiem co Ty tu robisz..ale nieistotne..nie mamy ze sobą o czym gadać
        wiec po co zaczynasz ze mna rozmowe?..nie umiesz czytać?..jest tam napisane ze
        najlepsze imprezy..to że jakis mało sprytny i inteligentny człowiek zrobił to co
        zrobił to już ne Twoja sprawa..teraz możesz sie cieszyć zapalając mu znicz..co
        cieszyć sie..w końcu jednego mniej zapaleńca..i dam Ci nowy powód do
        zadowolenia..bo jak wiesz to zlikwidowano jedną z największych ŚWIATOWYCH imprez
        tuningowych..chyba nie widziałeś tych aut..tam to dopiero były bryki .. też za
        ładna cenę..ZASTANÓW SIĘ 5 RAZY ZANIM COS NAPISZESZ!!!
        • tomi_22 Moniasc 14.01.06, 18:08
          Prosze, naucz sie odrozniac tuning od tjuningu, oraz tuning zachodni od
          polskiego. Pocieszajace jest, ze tuningowcy z PL sa juz tylko troche za
          zachodem, ale mowie o tych prawdziwych tuningowcach...
    • Gość: Andrzej Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) IP: *.plusgsm.pl 14.01.06, 13:57
      W Piaskach niedaleko Lublina jest co wtorek koński targ. Przyjezdzaja tam co
      tydzień chlopy sprzedac swinie, krowy, worki zboza. Mozna kupic tez tam kantar
      dla konia, albo kolo do drabiniastego wozu. Plac jest duzy, wiec na pewno tez
      sie spokojnie zmiescicie. Z rozrywkami nie bedzie problemu, poniewaz ruski
      spirytus dostepny jest tam za pieniadze, na ktore stac nawet was tjuningowców.
      • wustyle Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 14.01.06, 21:14
        o, a dzis na drodze widzialem pana w skodzie felicji i mial naklejke imitujaca sportowy wlew paliwa
        moze jak go spotkam to mu powiem o tym targu?
        nadal by sie tam raczej... '-)
        • Gość: wredniak Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 00:35
          wustyle a Ty znowu....
          a moze np dostal naklejke od swojego dziecka i musial nakleic.....
          albo jakis debil urwal mu wlew.. kupil w innym kolorze i walnal naklejke...
          moze w srodku siedzial jakis doktor habilitowany a to wlasnie jego nowo kupiony
          samochod... i co ma zrobic z ta naklejka ?
          a moze poprostu lubi naklejki...

Zyj... i daj zyc innym...

nie znasz czlowieka... nie wiesz kim jest.. i tylko z powodu glupiej naklejki
          uwazasz ze nadaje sie na wiejski targ... a w sumie nie wiem co w tym zlego...
          bo gdyby nie ludzie pracujacy na roli.. to na sniadanie zjadalbys gazete
          wyborcza.... (bo grubsza od faktu ;)

GRATULACJE....
          mysl wustyle... MYSL !!!
          • wustyle Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 15.01.06, 18:38
            oj Wredniak
            dajze no juz spokoj
            ja tu delikatnie a Ty na mnie najezdzasz '-)
            ostatnio tak zastanawialem sie nad calym tym tuningiem i jego istota w ogole
            faktem jest, ze kilka lat temu myslalem tak:
            kupilem auto:
            -bede do niego doklejal plastiki, wydechy, naklejki, bedzie fajnie
            potem kupilem lepsze auto:
            -przerobilem uklad wydechowy, wymienilem swiece, kable wysokiego, stozek, felgi, amortyzatory
            potem stwierdzilem ze niepotrzebnie pakowalem tyle kasy, bo w momencie sprzedazy auta prawie nic
            za nie nie wzialem...
            teraz mam auto przy ktorym nie zamierzam grzebac nic a nic (tyle co dala fabryka na razie wystarczy)
            a w przyszlosci chce kupic auto ktore juz samo w sobie bedzie klasa

i teraz pytanie
            czy lepiej doklejac te wszystkie fajerwerki i probowac poprawic (z marnym skutkiem) to co dala nam
            fabryka?
            czy jezdzic tym co mamy i zbierac w tym czasie na cos naprawde fajnego (w czym bedzie mozna
            podlubac z niezlym skutkiem)?

no i tu pojawia sie kwestia naklejki wlasnie...

dac sobie spokoj kompletnie?
            przerabiac to co mamy i caly czas byc z tego srednio zadowolonym?

ja rozumiem ze wiekszosc z nas nie ma pieniedzy zeby pojsc do promotora, czopera czy vtg i
            powiedziec:
            -prosze mi zrobic to, to i to, a tu jest kasa, dowidzenia
            ale jestem prawie pewien, ze kazdy z tunerow, ktory wydaje kase na niepotrzebne rzeczy do swojego
            auta moglby poczekac, uzbierac, dorobic i probowac naprawde fajnych rzeczy na dobrych maszynach,
            czego kazdemu zycze
            • grant156 Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 15.01.06, 19:02
              Czasami tuning daje duzo frajdy, miło mieć auto z nieco podkreconym silnikiem i
              wiedzieć że każdy seryjny tego typu jest od Ciebie wolniejszy.
              Inny przypadek; bierzesz ze złomu starą WSK i robisz ja od podstaw...tego typu
              motyw wystepuje często w amerykańskich filmach (oczywiscie nie z WSK),często
              motocykle mają tam przerabiane przednie zawieszenia na dłuzsze,tuninguje się
              nawet półcięzarówki, a tych którzy tuninguja nikt raczej nie uważa za
              wiesniaków...
            • wredniaak Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 15.01.06, 20:35
              widzisz... jak sie postarasz to jestes calkiem sympatyczny ;)
              ________
              google.pl Twoim przyjacielem :D
              • wustyle Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 15.01.06, 22:27
                ale ja naprawde jestem sympatyczny i to bez starania sie '-)
                • moniasc Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 16.01.06, 15:58
                  w to akurat nie wątpie.. :) . No właśnie..styl amerykański..tam nikt się nie
                  śmieje nie wyzywa od wieśniaków bo nie mają zwyczajów zachowywać się w chamski
                  sposób. Wiadomo..ten co ma mniej kasy no to wiadomo nie ma sensu się
                  rozpisywać..fakt..lepiej byłoby przeczekać i uzbierać kase na coś lepszego tylko
                  że szkoda, że nie każdy jest tego świadom. I ja o takich modyfikacjach cały czas
                  piszę. Nie lubie przesadzonych aut..szanuje ludzi którzy robią to z pasją..i
                  sami. To jest sztuka zrobic coś samemu. Szkoda tylko, że na bazie kilku ludzi
                  pseudo tuningowców patrzy się na ogół spod byka. Hmm..może w końcu sie to zmieni.
                  • alex982 Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 18.01.06, 03:26
                    Amerykański styl motoryzacji.....kompleks własnej głupoty którą chcą
                    wyolbrzymić do granic. Nikt się nie wyzywa od wieśniaków, bo jak wieśniak
                    wyzwie od wiesniaków innego wieśniaka?? przynajmniej tyle wiedzą że to bez sensu

A ich samochody od zawsze umiały jeździć jedynie na wprost, Vmax 50mph a na
                    filmach o policjantach i złodziejach ich samochody wpadają w poślizg na każdym
                    zakręcie...dno. Na prawdę nie ma czego naśladować kobieto
                    • moniasc Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 19.01.06, 13:13
                      to pokaż co Ty potrafisz..no właśnie.. pewnie w głowie Twojej odrazu myśl
                      przyszła..po co..zatem na jaką cholerę tu zaglądasz na to forum?..czy Ty nie
                      umiesz czytać?..ZLOTY "mężczyzno"..nie możesz się nic na tym forum wypowiedzieć
                      bo nic nie wiesz..zobaczysz tylko jak ktoś wpadnie w zakręt jakimś autem którego
                      Ty nie masz (czego pewnie Ty też nie zrobisz, gdyż tu trzeba się wykazać
                      sprawnościa, a chyba co poniektórym najlepiej wychodzi stukanie..haha jeszcze w
                      klawiature). Trzeba coś robić w życiu aby móc powiedzieć, że sie żyło. Przestań
                      chować swoją piep..... dumę i sam zrób coś ze sobą. Nie zmienie zdania nawet gdy
                      tysiące buraków powie, że to głupota. Takie zdania mam szeroko i głęboko.

BĘDĄC DŁUŻEJ NA TYM FORUM WNIOSKUJE, ŻE OTACZAJ NAS WIĘCEJ GNOMÓW NIŻELI SOBIE
                      ZDAWAŁAM Z TEGO SPRAWY :|
                      • alex982 Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 22.01.06, 13:23
                        Kochanie, robie zw życiu tyle ciekawych rzeczy, że będe mógł opowiadać te
                        historie do czwartego pokolenia naprzód, bez powatarzania się. Oczywiście nie
                        znajdzie miejsca historia pt: "kupiłem fajny spojler", bo takich nie mam, a te
                        które w życiu usłyszłem dawno wymazałem z pamięci, bo nie wierze żeby ludzie
                        byli aż tak głupi. Niestety, takie zadufane w sobie tuningowe laseczki nie
                        napawają mnie optymizmem, nie chciałbym aby moi synowie choć raz w życiu
                        trafili na coś takiego, zostaje na zawsze jako synonim ogrodzenia z Brzezinki -
                        wiesz, że już nie jest pod napięciem, ale boisz się dotknąć
                        \
                        Pozdrawiam
                        • Gość: monia mężczyźni/chłopcy opamiętajcie się!! IP: *.smstv.pl 26.01.06, 18:25
                          hmm.."tuningowe laseczki" :|

czy dla was już każda laska która bedzie stała koło jakiejś bryki bedzie
                          "tuningowa laseczka"?..

czy wy już kompletnie z ch.... na rozum się wymieniliście? :|

nie mam czasu na takie schadzki..jestem zaręczona..pracuje..ucze się..i jedyną
                          rozrywką jest motoryzacja..nie powiem bo jeszcze nie jestem tak wtajemniczona
                          aby na każdy temat pisać/mówić.
                          nie lubie taniego z absolutnym brakiem gustu tuningu ale nie będę się zachowywać
                          jak jakieś bydło i nie będę ich wyzywać czy też rzucać pomidorami (taka metafora
                          <--trudny wyraz)

wyobraźcie sobie że świat się nie kręci wokół waszych koleżanek i nie każda leci
                          na rzeczy materialne

dobrze że kilka razy w miesiącu pracuje w przedszkolu..przynajmniej umiem
                          rozmawiać z dziećmi :|
                          • tomi_22 Kobieta subtelna... 26.01.06, 19:01
                            Gość portalu: monia napisał(a):

> czy wy już kompletnie z ch.... na rozum się wymieniliście? :|

Ale ty jestes delikatna? Powiedz, do narzeczonego i dzieci w przedszolu tez tak
                            mowisz?

A powiedz, narzeczony to tjuner?
                            • Gość: capik Re: Kobieta subtelna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 01:18
                              Wystarczy, że Monia jest po tjuningu... A swoją drogą to do którego przedszkola
                              w Sosnowcu ja wpuścili??!!!
                              • Gość: monia SZOWINISCI IP: *.smstv.pl 27.01.06, 11:23
                                nie mieszkam w Sosnowcu..a moniasc to zbieg okoliczności z tym miastem.
                                a to że umiem rozmawiać i z dziećmi i z palantami to już zaleta i lata praktyk

odnośnie słownictwa..ch.. was to obchodzi jak mówie..jak będzie trzeba to i ci
                                buźke obije..skończyły się czasy biednej nie pozornej kobiety..własnie przez
                                takich durni jak wy tu sie prezentujecie..
                                czepicie się dziewczyny i proste słowo "odbij" do was nie trafia.
                                dziwicie się?..nie macie czego..zresztą sami najlepiej wiecie co mam na
                                myśli..nie rozumiecie?..zatem wam napisze najprostrzym językiem..tak jak się to
                                mówi do kretynów...
                                zachowujecie się jak psy które poczują cieczke suki..nie rozumiecie kulturalnych
                                słow..do was dochodza tylko słowa przekleństw..
                                co znowu napiszecie jakieś durne teksty o tipsach?..niektóre laski noszą tipsy
                                aby wam te mordy podrapać..takie czasy..

no to tyle..jeszcze chce ktos na ten temat porozmawiac?..to przejdzmy na inne
                                forum..bo syfu większego niż jest nie chce robic :/
                                • Gość: capik Re: SZOWINISCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:48
                                  Ulala! Ale się odkrywasz Monia! Brawo! Cała prawda o Moni! Mieszkasz Monia w
                                  Sosnowcu! A może w Szczecinie??? He he he... I tyle w temacie!
                                  • Gość: monia Re: SZOWINISCI IP: *.smstv.pl 27.01.06, 11:57
                                    niech i tak będzie..teraz bedziecie robić dochodzenie gdzie
                                    mieszkam?..powodzenia życze.. :|
                                • tomi_22 Prostaczka 27.01.06, 12:00
                                  Gość portalu: monia napisał(a):

> nie mieszkam w Sosnowcu..a moniasc to zbieg okoliczności z tym miastem.
                                  > a to że umiem rozmawiać i z dziećmi i z palantami to już zaleta i lata praktyk

Mowiac "palantami" masz na mysli swojego narzeczonego?

> odnośnie słownictwa..ch.. was to obchodzi jak mówie..jak będzie trzeba to i ci
                                  > buźke obije..skończyły się czasy biednej nie pozornej kobiety..własnie przez
                                  > takich durni jak wy tu sie prezentujecie..
                                  > czepicie się dziewczyny i proste słowo "odbij" do was nie trafia.
                                  > dziwicie się?..nie macie czego..zresztą sami najlepiej wiecie co mam na
                                  > myśli..nie rozumiecie?..zatem wam napisze najprostrzym językiem..tak jak się
                                  to
                                  > mówi do kretynów...
                                  > zachowujecie się jak psy które poczują cieczke suki..nie rozumiecie
                                  kulturalnyc
                                  > h
                                  > słow..do was dochodza tylko słowa przekleństw..
                                  > co znowu napiszecie jakieś durne teksty o tipsach?..niektóre laski noszą tipsy
                                  > aby wam te mordy podrapać..takie czasy..
                                  >
                                  > no to tyle..jeszcze chce ktos na ten temat porozmawiac?..to przejdzmy na inne
                                  > forum..bo syfu większego niż jest nie chce robic :/

Co do reszty. Boze, Monia, jaka ty prosta jestes. Czy poza bluzgami nie
                                  potrafisz nic wiecej? Cierpisz na syndrom typowej tipsiary, na bialym kozaku a
                                  w dodatku bedacej kobieta jakiegos zapyzialego tjunara bez karku. Tak ostro cie
                                  traktuje, ze wylewasz swoja zlosc w postaci przeklenstw na forum pubicznym i w
                                  dodatku nie ocenzurowanym?

Monia, nerwy ci puszczaja, to widac, np po przeklenstwach - a moze to twoj
                                  normalny everyday language? Monia, troche luzu i dystansu do tego co tu a takze
                                  do zycia. Bo sie kobieto wykonczysz i tips ci sie odkleji ze zlosci.
                                  • Gość: monia pieluszke sobie zmień IP: *.smstv.pl 27.01.06, 12:13
                                    jak napisze kulturalnie..to nie rozumiecie..niestety ale tylko takie słownictwo
                                    do was dociera..prawda jest prawdą..

a wy co..czata sobie zrobiliscie?

juz się nie rób takim biednym chłopcem.. "ojjej..usłyszałem słowo na ch "
                                    tylko nie płacz..i nie mów mamusi że tu brzydkie słowa padają..
                                    • tomi_22 Re: pieluszke sobie zmień 27.01.06, 12:18
                                      Brak ci argumentow to pewne.

A tak poza tym, to... o co ci chodzi? Bo krzyczysz i nic z tego nie wynika.
                                      Choc przyznajesz pomalu ze nie lubisz burakow i pseudo-tuningu...
                                      • Gość: monia Re: pieluszke sobie zmień IP: *.smstv.pl 27.01.06, 12:32
                                        oczywiście że nie lubie...i nie lubiłam..
                                        zbyt ogólnie jest tutaj prowadzona rozmowa..u mnie na osiedlu są młodzi ludzi
                                        ktorzy..hmm..no nie napisze ze to co robią zawsze wygląda to estetycznie..ale
                                        tak własnie się uczą..
                                        kupują jakieś tanie (niekoniecznie sprawne)auto i probują wykrzesać z nigo maks.
                                        wszystko.
                                        takich ludzi nie nazwe burakami bo robią to dla siebie.
                                        czepiacie sie pseudo tutningu..ale chyba przyznacie sami że ci co maja zajebiste
                                        auta nie są zbyt rewelacyjnie mądrzy. Nawet takich jest więcej. Tacy właśnie
                                        (jak nawet i temat się pojawił) podrywaja laski na auta.
                                        No nie powiem bo mnie to wkurza jak faceci każdą laskę tak postrzegają.
                                        Zresztą tu akurat nie musze dużo pisać..bo temat myśle że jest dobrze znany.
                                        • Gość: capik znowu pudło Moniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:27
                                          Droga Moniu!
                                          =>Ci młodzi chłopcy ucząc się krzesać maksa ze swoich bryk stanowią potem
                                          zagrożenie dla zdrowej populacji na drodze. Wiem coś o tym.
                                          =>Skąd czerpiesz tak gruntowną wiedzę: "...ci co maja zajebiste auta nie są
                                          zbyt rewelacyjnie mądrzy." Mam dwie zajebiste fury, podwójnego magistra i
                                          baaardzo wysokie IQ. I mam wielu podobnych znajomych, równie jak ja przy tym
                                          bardzo szczęśliwych i zadowolonych z życia.
                                          =>Faceci postrzegają tak tylko pewną kategorię lasek, które swoim działaniem
                                          (ściągają majciory przez głowę na widok...) same do tego doprowadzają. A że są
                                          przy tym faceci którym taki pisuar nie przeszkadza? Cóż! Krakowiaczek nic nie
                                          winien: pocałował bo powinien! Krakowianka temu winna - bo pozwolić nie
                                          powinna!
                                          • Gość: monia Re: może nie do końca pudło IP: *.smstv.pl 04.02.06, 00:38
                                            otóż to..szkoda że wszędzie muszą pojawić się ludzie którzy psują dobrą renome.
                                            No cóż.taki jest już świat.. nie możemy dać się sprowokować.. :)

pozdrawiam ;]
                                • hydromanekin Re: SZOWINISCI 27.01.06, 12:21
                                  Monia, czy ty przypadkiem nie jestes bywalczynia forum pt:
                                  Majdanskieblokowiska???????
                    • grant156 Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 21.01.06, 15:44
                      Mam wrażenie że gdybyś usłyszał dzwiek silnika sześciolitrowej Corvetty
                      zmieniłbyś zdanie...
                      • alex982 Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 22.01.06, 13:28
                        Nie mam nic do V8 corvetty, ale chodziło mi o tezę, iż mogliubyśm się od
                        amerykańskiej motoryzacji wiele nauczyć. To oni powinni uczyć się od nas stylu
                        i dobrego smaku, a ktoś wywyższający AMerykanów pod względem motoryzacji, nie
                        wiele o niej wie. Później bezwiednie przejumuje ulubienie na głupawe zawody w
                        stylu wyścigów na 1/4 mili. Żenada. Chłopaki nie umieją skręcać to jeżdżą na
                        wprost
        • moniasc Re: Zloty i to co tygrysy lubia najbardziej ;) 16.01.06, 15:10
          hahaha..ja w sumie też chyba dam kilku osobą ten adres..haha..tylko trzeba
          powiedzieć ze z pustymi rękoma niech nie przychodzą..niech chociaż kupią owies
          <rotfl>..ALE TERAZ WIDAĆ KTO NIE ZDAŁ MATURY I JEST BARANEM..PAMIĘTACIE? JUŻ W
          PODSTAWÓWCE DAWALI NAM KSIĄZECZKI I MÓWILI..CZYTAJCIE ZE
          ZROZUMIENIEM..hahahaha..chyba nawjyższy czas się tego nauczyć <rotfl>...a ja nie
          pisze o tjuningu..lecz o tuningu..to nie jest pomyłka tylko tak ma być!!
    • tomi_22 Do moniasc 22.01.06, 14:04
      I jak chodzi twoj Seicento?

Aha, jak jestes fanka tjuningu to powiedz mi, sobie tez robisz tjuning? ;)))
      • Gość: morf do alexa IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 10:46
        tak apropo amerykańskich wozów, nie wiem czy to oni sie maja od nas uczyć ,
        kwestia gustu ale fakt jest tak ze jak u nas jeszcze syrenki nie jezdziły a
        czesto i gesto konie z wozami sie pałętały po czymś co nazywano ulicami to u
        nich juz montowali klime w samochodach, wiec sory moze i u nas sa wyszktałceni
        ludzie , moze oni są dziwni tam za oceanem, ale fakt jest faktem ze to polska
        jest 30 lat za nimi i tego nikt nie zmieni.
        • tomi_22 Do Morfa 23.01.06, 10:52
          A wiesz, ze Stalin tez mial klime w swoim aucie?
        • alex982 Re: do alexa 23.01.06, 10:55
          Stary, o czym Ty piszesz??
          Próbujesz porównać motoryzację doszczętnie zniszczonego II wojną światową
          kraju, kierowanego przez marionetkowy, koministyczny rząd do poziomu
          motoryzacji kraju, który dzięki tej wojnie wyrósł na największą potęge świata?
          Troche historycznej refleksji zalecam.

Jednakże nie zmienia to faktu, że poziom Polskiej motoryzacji, mimo wszystko w
          dzisiejszych czasach mógłby być lepszy. Ciężko zrozumieć decyzje kolejnych
          rządów, ich poważne błędy (zaproszenie Daewoo zamiast VolksWagena), nawet Dacia
          może mieć Logana, a my mamy Lublina który jest gorszy od Żuka, i Trucka,
          którego wstydziliby się nawet za wschodnią granicą....

Niestety myśl techniczna rodzimych tunerów nie napawa mnie optymizmem.....
          • Gość: morf Re: do alexa IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 11:43
            powiem tak masz racje wojna , itp u nich tez były wojny i co z tego kraj sie
            podnosił w zdumiewającym tepie a Polacy zawsze dali sie ruchac dupe juz za
            czasów krórlów aż po dzisiaj, w każdej ksiązce historyczniej mozna to znależć.

Pozatym tez nie lubie wiochy czyli "tunigu za 5 zł"
            bardzo podoba mi sie niemiecki tunig, poprostu jestem w jakims stopniu fanem
            motoryzacji i przeróbek ale wszystko z gustem i żeby miało ręce i nogi to
            logiczne,

ale nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego az tak bardzo atakujecie ludzi którzy
            nie maja kasy i "szpecaja sobie auta" to ich sprawa , a moze wy sie dziwnie
            ubieracie zachowujecie itp, ktos Was za to krytykuje nie !!!
            dajcie spokój bo to forum zamienia sie w smietnik

PS do Tomi_22 pytałes to ci odpowiem mam Honde civic sedan 1,5 105 KM
            sprowadzona z Ilinois, ładne alu i to wszystko oprócz sprzetu który słucham
            tylko ja a nie ludzie przy ptwartych oknach samochodu (bo to wiocha). Jezeli
            masz cos lepszego to gatulacje i szerokiej drogi
            • Gość: morf Do Tomi 22 IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 11:44
              ta info równiez do ciebie Tomi
            • alex982 Re: do alexa 23.01.06, 13:23
              Gość portalu: morf napisał(a):
              > powiem tak masz racje wojna , itp u nich tez były wojny i co z tego kraj sie
              > podnosił w zdumiewającym tepie a Polacy zawsze dali sie ruchac dupe juz za
              > czasów krórlów aż po dzisiaj, w każdej ksiązce historyczniej mozna to znależć

Ostatnia wojna jaka przetoczyła się przez ich kraj zakończyła się w 1865 roku.
              Na każdej następnej zarabiali takie pieniądze, jakich nasz budżet nigdy jeszcze
              nie zobaczył.
              Przez wiek XX niestety ru..o nas siłą, co nie oznacza że dawaliśmy się
              ru.., mieliśmy związane ręce i nogi, wazelinę na dupsku i conajmniej kilka
              kutasów w odbycie na raz. A teraz mamy Kaczyńskich, którzy ru..ą nas bez
              wazeliny, mówiąc że to tylko taka forma pieszczot

> ale nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego az tak bardzo atakujecie ludzi którzy
              > nie maja kasy i "szpecaja sobie auta" to ich sprawa , a moze wy sie dziwnie
              > ubieracie zachowujecie itp, ktos Was za to krytykuje nie !!!
              > dajcie spokój bo to forum zamienia sie w smietnik

To forum już z nazwy ma ze śmietnikiem wiele wspólnego. Owszem wasza sprawa że
              szpecicie sobie auta, ale jest naszą sprawą to krytykować i wyśmiewać w każdy
              możliwy i dostępny sposób. Poza tym często tjuninkowe ingerncje low budget w
              podzespoły auta wiążą się z poważnym zmniejszeniem bezpieczeństwa czynnego:
              - ciemne szyby pogarszają widoczność
              - pseudo ksenony lub bad look często oślepiają, a przynajmniej pogarszają
              widoczność
              - głośne audio głośno słuchane uniemożliwia usłyszenie czegokolwiek z zewnątrz
              - samoróbki silnika powodują stanie tych wraków w najróżniejszych miejscach

Można wymieniać bez końca. Logiczne myślenie takim osobnikom jest rzeczą
              całkowicie obcą, bo dla nich liczy się tylko pierwsze kiepskie wrażenie

• Gość: hydromanekin Re: do alexa IP: *.cec.eu.int 23.01.06, 13:24
              > powiem tak masz racje wojna , itp u nich tez były wojny i co z tego kraj sie
              > podnosił w zdumiewającym tepie a Polacy zawsze dali sie ruchac dupe juz za
              > czasów krórlów aż po dzisiaj, w każdej ksiązce historyczniej mozna to
              znależć.

Morf.... Moze lepiej skup sie na dyskusjach o tuningu, bo o historii to widze
              niewiele wiesz...
              • Gość: MORF Re: do alexa IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 13:29
                TY ALEX MASZ JAKIŚ KOMPLEX CZY CO??
                CO TO ZNACZY "WY" PISAŁEM ZE NIE MAM AUTA PO ZADNYM TUNINGU A TY DALEJ SWOJE
                JAK SLEPIEC NA PUSTYNI,WALI MNIE TO KIEDY I JAKA WOJNA BYŁA POLSKA TO ZACOFANY
                KRAJ I TYLE, TO JEST MOJE ZDANIE I ŻEBYM JE ZMIENIŁ DUZO SIE W TYM KRAJU MUSI
                ZMIENIC, KTOŚ TAM WYZEJ NAPISAŁ " W STANACH NIKT NIKOGO NIE KRYTYKUJE ZA WYGLĄD
                AUTA" NIE WIEM BO TAM NIE BYŁEM WIEM TYLKO JEDNO ZE MENTALNOŚĆ POLAKÓW JEST
                ZWYKLE JAK MOKRA SZMATA NA OCZACH , TY WŁASNIE SIE TAK ZACHOWUJESZ, CZEPIASZ
                SIE BYLE CZEGO I PISZESZ SWOJE WYWODY KTÓRE SĄ OBRAZILIWE I TYLE . SZKODA GADAĆ
                Z TOBĄ .
                PS. HISTORYKIEM NIE JESTEM
                • alex982 Re: do alexa 23.01.06, 13:34
                  Nie obrażaj Polaków pajacu, zaliczasz się do takich samych abnegatów jak te
                  patałaszki w swoich stjuninkowanych furach. "Po co mi znać historię?? Ważne że
                  mi się neon świeci..."

A ja nie mam żadnej mokrej szmaty na oczach, dlatego zawsze będe ganił idiotyzm
                  i ignorancję wśród moich rodaków, głównie w trosce o przyszłość moją i moich
                  dzieci

Idź sobie dalej pogadać o neonach
                • Gość: MORF DO ALEXA IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 13:37
                  Owszem wasza sprawa że
                  szpecicie sobie auta, ale jest naszą sprawą to krytykować i wyśmiewać w każdy
                  możliwy i dostępny sposób. Poza tym często tjuninkowe ingerncje low budget w
                  podzespoły auta wiążą się z poważnym zmniejszeniem bezpieczeństwa czynnego:
                  JESTES GŁUPSZY NIZ USTAWA PRZEWIDUJE!!!!!!!!!
                  KAZDY PROFESJONALNY PODKREŚLAM PROFESJONALNY TUNING POWODUJE ZE PARAMETRY AUTA
                  ZMIENIAJA SIE NA KOZYSC , BARANIE PISZESZ O KSENONACH ZE OSLEPIAJA A WNOWYCH
                  BMW CZY INNYCH DOBREJ KLASY AUTACH TEZ SĄ KSENONY I CO ŚLEPIĄ CIE?
                  PRZYCIEMNIANE SZYBY NIE DAJA WIDOCZNOŚCI ? GŁUPIS JAK KLOC , CIEMNA SZYBA TO
                  JAK LUSTRO WENECKIE SIEROTO, OD SRODKA WIDAC NORMALNIE POD WARUNKIEM ZE TO NIE
                  TAPETA !!! TYLKO Z KLASĄ PRZYCIEMNIONA SZYBA. WYMYSLASZ GŁUPOTY NIE ZNASZ SIE A
                  KRYTYKUJESZ LUDZI KTÓRZY SIE NA TYM NIE ZNAJA I WKŁADASZ DO JEDNEJ SZUFLADY!!!!
                  • Gość: MORF Re: DO ALEXA IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 13:38
                    GŁUPCZE NIE MAM ZADNYCH NEONÓW I O TYM NIE ROZMAWIAM PISZE I TYLE

STARY GŁUPI PAJAC
                  • Gość: alex982 Re: DO ALEXA IP: 80.50.21.* 23.01.06, 13:46
                    Poczytaj dokładnie i przyjrzyj się czym też na ulicy oklejają auta, to
                    zbledniesz ze strachu, mało kogo stać na przyciemnienie a la lustro weneckie,
                    odnośnie pseudoksenonów to najczęściej składają się z nakładki na żarówke, bądź
                    tjuninkowej żarówki z Allegro, co wyraźnie pogarsza sprawność światła

Odnośnie prawdziwych ksenonów to te pierwsze właśnie z luksusowych BMW, bardzo
                    oślepiały innych kierowców, i musiały zostać zmodyfikowane, zresztą z ksenonami
                    to jest tak : fajnie je mieć gorzej na nie patrzeć. I ciężko się z tym nie
                    zgodzić

Krytykuje wszystkich niemyślących głupich ludzi, ale tylko po to, by ich do
                    myślenia zachęcić. Ty jesteś zdaje mi się przypadkiem beznadziejnym, i przestań
                    wrzeszczeć po tym forum

• tomi_22 Re: DO ALEXA 23.01.06, 13:50
                      Gość portalu: alex982 napisał(a):

> to jest tak : fajnie je mieć gorzej na nie patrzeć. I ciężko się z tym nie
                      > zgodzić

Alex musze cie tu troche poprawic. Nie wiem czemu w PL ludzie narzekaja na
                      ksenony? U mnie akurat nawet Skody Fabie sa wyposarzone w ksenony i w ogole 3/4
                      aut je ma i jakos nikt nie narzeka. Tak samo jak nikt nie narzeka ze ludzie
                      stojac na czerwonym swietle maja noge na hamlucu i "swieca" po oczach.
                      • alex982 Re: DO ALEXA 23.01.06, 13:58
                        Miałem na myśli głównie te z pierwszych serii, one potrafiły na prawde dać mi
                        po oczach. Teraz sytuacja jest już o niebo lepsza, może jest to kwestia
                        przyzwyczajenia wzroku, który widzi w Polsce ksenony raz na 20 mijanych aut i
                        jest lekko oślepiony. Choć może rzeczywiście jest to bardziej kwestia
                        subiektywna i nie wszyscy muszą się z tym zgodzić, mnie to denerwuje głównie
                        przy dłuższych podróżach, lub jak są źle ustawione przez barana który w dodatku
                        siedzi na zderzaku
                        • tomi_22 Re: DO ALEXA 23.01.06, 14:18
                          I w PL sie nie podoba ze mozna zalozyc ksenony bez samopoziomowania sie, bez
                          spryskiwacza do ich oczyszczenia i bez atestu. Tak tak, moj znajomy elektryk
                          takie cos zakladal za 1250 zl za sztuke. Pytalem sie go czemu? Powiedzial ze
                          jemu to wisi, bo to nie on jezdzi na tym i nie jego problemy. Szkoda ze
                          problemow nie potrafi sie w PL zwalczac u zrodla. Np u mnie nie ma mozlwiosci
                          pseudo tjuningu. Jak masz rure pierdzaca, to masz specialna oplate, jak masz
                          szybki przyciemnione, to musi byc atest. Wszystkie dodatkowe koszty skutecznie
                          odstraszaja pseudo tjunerow...
                • tomi_22 DO MORFA 23.01.06, 13:41
                  Jakos inaczej gadasz ostatnio, kurcze trzeba nawet by ci pogratulowac...
                  normalnosci. Powiedz, czemu sie tak pieklisz i dyskutujesz o czyms a nawet
                  bronisz czegos czego jak widac jestes przeciwnikiem? Auto masz fajne, normalne,
                  zwykle, normalne, calkiem w porzadku. Ja marke Honda bardzo lubie, a zwlaszcza
                  te Hondy z Japonii i USA.

Dalej... czemu sie tak pieklisz? Czemu sie tak irytujesz? I ten krzyk na
                  forum... po co ci to? Nie lepiej porozmawiac jakos sensownie? Akurat o audio w
                  samochodzie to moge z toba porozmawiac, nawet doradzic to i owo co i jak zrobic
                  zeby bylo fajnie. Pisze doradzic, nie namawiac, nie pokazywac "wlasciwa" droge,
                  ale ot tak pogadac.

Co do twojego watku historycznego. To ze nie komentuje nie oznacza ze sie
                  zgadzam ani ze sie nie zgadzam. Po prostu, jalowa to jest dyskusja i ja w niej
                  udzialu bral nie bede.

Aha, i plis, odposc sobie wyzywanie kogos od pedalow i bioroacych psychotropy,
                  tylko dlatego ze sie z toba nie zgadza.
                  • Gość: morf tomi IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 13:48
                    Tomi luz , my sie dogadamy ale alex to koleś z klapami na oczach , Tatus z
                    dziecmi który jedzi jakims dziadem , nie wiem kolo ma komplexy czy co skacze
                    jak pajac w cyrku.
                    Tomi jak on by słuchał disco polo ( co dla mnie jest prostactwem hamującym
                    rozwój) nie wysmiewał bym sie z niego sto tysiecy razy na forum bo to smieszne
                    ech szkoda gadac
                    • tomi_22 Re: tomi 23.01.06, 13:51
                      No to sie tak nie irytuj, przemysl na spokojnie zanim mu cos odpiszesz.
                      Krzykiem i irytacja nic nie zalatwisz, a irytacja cie tylko "wkopie" :)
                    • alex982 Re: tomi 23.01.06, 14:00
                      Teraz Tomi dobry Alex zły? Koalicje chcesz zawrzeć? Wątpie czy ci się uda,
                      Kaczyńskim to ty nie jesteś. A powiedz mi co jest złego w patriotyźmie i trosce
                      o bezpieczeństwo najbliższych? K
                      iedyś do tego dojrzejesz...byleby nie było za późno
                • hydromanekin Re: do alexa 23.01.06, 13:46
                  (...) POLSKA TO ZACOFANY
                  > KRAJ I TYLE, TO JEST MOJE ZDANIE I ŻEBYM JE ZMIENIŁ DUZO SIE W TYM KRAJU MUSI
                  > ZMIENIC (...)

Jezeli na prawde tak uwazasz, to moze zamiast uzywac sluzbowego kompa do
                  obrzucania sie salwami burtowymi na forum o tuningu, wzialbys sie do roboty? Ku
                  chwale ojczyzny!!!!!
                  • Gość: morf Re: do alexa IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 13:53
                    naprawde chory koleś .
                    Ku chwale TUNINGOWI :)))))))
                    hahahah no nie nie moge
                    • hydromanekin Re: do alexa 23.01.06, 13:56
                      Oj Morf, Morf... ja do ciebie zyczliwie i bez inwektyw a ty zaraz takie
                      brzydkie rzeczy wypisujesz...
                      • Gość: MORF Re: do alexa IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 14:48
                        MASZ WADY MASZ JAK KAŻDY CZŁOWIEK WIEC DAJ WADLIWYM ŻYC BO TACY SĄ NA SWIECIE,
                        POSTRZEGASZ ICH JAKO BARANÓW TWOJA SPRAWA ZACHOWAJ TO DLA SIEBIE, BĄDZ
                        TOLERANCYJNY DLA INNYCH LUDZI BO INACZEJ DO NICZEGO W TYM KRAJU NIEDOJDZIEMY!!!
                        • alex982 Re: do alexa 23.01.06, 15:08
                          PRZESTAŃ KRZYCZEĆ BO SIĘ TEGO NIE DA CZYTAĆ

Zgodnie z maksymą : Głupi jestem, głupi umre

Ale ja ci nie pozwole, będe cię próbował czegoś nauczyć do samiutkiego końca
                          Gdybym nie był tolerancyjny, to na pewno albo bym już nie żył, albo siedziałbym
                          z długim wyrokiem...za dużo złych ludzi mam w okół
                        • hydromanekin Re: do alexa 23.01.06, 15:13
                          Morf, nie rozumem ciebie... W zadnym (podkreslam: w zadnym) poscie nie
                          napisalem nic obrazliwego ani napastliwego pod adresem zarowno tuningowcow jak
                          i "tjuningowcow". Swoje podejscie do tego typu praktyk wyjasnilem w innym watku
                          i jesli chce ci sie go poszukac to przekonasz sie, ze daleki jestem od
                          postrzegania fanow tuningu za baranow (jednoczesnie wcale nie twierdze, ze
                          tuning to cos wspanialego). W zwiazku z tym sugestia, ze nie jestm tolerancyjny
                          jest zupelnie chybiona Mr. Morf...

• Gość: morf mam dość takich dyskusji IP: *.ponar-wadowice.pl 23.01.06, 15:25
                            róbcie i mówcie co chcecie... ja to mam w dupie
      • moniasc Re: Do moniasc 24.01.06, 00:54
        to jakie mam auto jest nieistotne..i tu się różnimy..mam w D czy sie komuś to
        podoba czy nie..robie to dla siebie..właśnie dla takich buraków jak ty kocham
        szybkie auta i dobre wycieraczki ]:-> (dla wtajemniczonych nie problem odczytać
        morał)

ps. zastanów się nad znaczeniem słowa "tjuning"..i wróć tu jak zmądrzejesz..
        • moniasc ... 24.01.06, 01:14
          odnośnie do polskiego tuningu..
          myśle że od niedawna dopiero nasz kraj zasłynął w tej dziedzinie...teraz
          chociażby dobrym przykładem jest niebieska/kameleon Calibra stworzona przez
          firme LTS...
          także chyba wszystko przed nami..ciągle się rozwijamy..i co najlepsze..nasze
          fundusze również idą w górę..
          • wustyle Re: ... 24.01.06, 07:45
            oj bez urazy, ale ta kalibra paskudna jest...
            wyglada jak mebel z epoki rokokoko...
            • Gość: morf tomi IP: *.ponar-wadowice.pl 24.01.06, 08:13
              c\_/
              • tomi_22 Re: tomi 24.01.06, 11:10
                A to co to jest?
            • Gość: monia Re: ... IP: *.smstv.pl 24.01.06, 15:16
              wiesz..głownie chodzi o to..że nie przyszło nikomu do głowy ze zostało
              zmodyfikowane w Polsce. Dziwili się dlaczego go nie było w top20 francuskiego
              zlotu GTI International. Polak jak chce to potrafi.

Auto jest typową demówka...bo tak do pracy nie da rady nim jechać. ;)
              Ale nie powiem...bo chłopaki wiedzieli co robić :)
              • wustyle Re: ... 24.01.06, 19:46
                ok, ja wyrazam tylko swoje zdanie
                tuning francuski mi sie osobiscie nie podoba :-)
        • tomi_22 Re: Do moniasc 24.01.06, 11:10
          Zdefiniuj "szybkie auta" bo to pojecie bardzo szerokie...
          • Gość: morf Re: Do moniasc IP: *.ponar-wadowice.pl 24.01.06, 11:12
            kubek , nie widać?
    • tomi_22 Podbijam :) 25.01.06, 08:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka