comando5 14.01.06, 01:14 mm auto o masie 1680kg o jakiej ładowności mogę ciągnąć przyczepę ocywiście z hamulcem mam prawojazdy b,c,e Link Zgłoś Obserwuj wątek
etom Re: jaka max.przyczepa 14.01.06, 01:56 Art. 62. 1. Rzeczywista masa całkowita przyczepy ciągniętej przez: 1) samochód osobowy, samochód ciężarowy o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t lub autobus - nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej pojazdu ciągnącego; 2) samochód ciężarowy o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t - nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej tego samochodu powiększonej o 40%; Art. 88. 1. Dokumentem stwierdzającym uprawnienie do kierowania pojazdem silnikowym jest prawo jazdy określonej kategorii. 2. Prawo jazdy uprawnia do kierowania: 3) kategorii B: a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu lub motocykla, b) pojazdem, o którym mowa w lit. a, z przyczepą o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej masy własnej pojazdu ciągnącego, o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 3,5 t, co do innych kategorii prawa jazdy - Art.88 www.kodeksdrogowy.pl/display.php?site=79 Link Zgłoś
odin-2 Re: jaka max.przyczepa 14.01.06, 10:08 comando5 14.01.06, 01:14 + odpowiedz mm auto o masie 1680kg o jakiej ładowności mogę ciągnąć przyczepę ocywiście z hamulcem mam prawojazdy b,c,e Uprawnienie "E" daje ci prawo ciagnac ciezsza przyczepe niz waga ciagnika(auta) Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: jaka max.przyczepa 14.01.06, 13:00 odin-2 napisał: > > comando5 14.01.06, 01:14 + odpowiedz > > mm auto o masie 1680kg o jakiej ładowności mogę ciągnąć przyczepę ocywiście > > z hamulcem mam prawojazdy b,c,e > > Uprawnienie "E" daje ci prawo ciagnac ciezsza przyczepe niz waga ciagnika > (auta) majac B nie mozna ciagnac np. 126P ciezszej przyczepy twierdzisz ze majac B+E mozna ??????????? Link Zgłoś