cyni 02.02.06, 12:33 Czy ktoś ubezpieczał samochód OC+AC w PTU? Co to jest i czy nie utopie w tym kasy? PLS info... Link Zgłoś Obserwuj wątek
marcinc3 Re: PTU???? 02.02.06, 13:53 to dawne daewoo z oc nie z ac zawsze ryzyko koles kiedys w palme wycedzil w zime i mu odmowili ze nimy to nie mialo miejsca Link Zgłoś
cyni Re: PTU???? 02.02.06, 14:32 No to nieźle to firma która zaproponowała mi najniższe ubezpieczenie na rynku i chciałem czegoś o niej się dowiedzieć. Różnie to bywa a ubezpieczenie wolałbym aby nie było tylko poto aby móc spokojnie spać ytlko do momentu... ale i po. Link Zgłoś
marcinc3 Re: PTU???? 02.02.06, 14:54 jezeli podejzewasz ryzyko bum lub kradziezy to myle zainwestuj w pzu lub alianz jeszcze oni sa wyplacalni Link Zgłoś
cyni Re: PTU???? 02.02.06, 15:05 A czy ktoś miał problemy z uznaniem szkody i wypłaty z tej firmy? Link Zgłoś
gordon_shumway Re: PTU???? 03.02.06, 21:27 > jezeli podejzewasz ryzyko bum lub kradziezy to myle zainwestuj w pzu lub > alianz jeszcze oni sa wyplacalni "Jestem na prawie", "sie mi należy" => jak lubię takie mielenie powietrza w moździerzu => mógłbyś sympatyczny Kolego zdefiniować to Twoje "wypłacalni" hmm ... bo ja zaryzykuję twierdzenie, że na dzień dzisiejszy nie ma na polskim rynku niewypłacalnego ubezpieczyciela ;) Link Zgłoś
marcyszka Re: PTU???? 03.02.06, 10:52 Ja też planuję tam ubezpieczyć samochód - pierwsze auto, zero zniżek. MAją ofertę dużo korzystniejszą niż w PZU - o połowę niższa składka. Też szukam info na ten temat. Link Zgłoś
cyni Re: PTU???? 03.02.06, 14:41 Czy może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą? Jeśli tak niech się podzieli informacjami.... Link Zgłoś
kszyrztow Re: PTU???? 05.04.06, 14:09 bierzcie w ciemno. Firma jak najbardziej wypłacalna. A że kiedyś nazywali się Daewoo, nie ma żadnego znaczenia. www.ptu.pl Link Zgłoś
wilk11 Re: PTU???? 03.02.06, 16:20 W PTU denerwowało mnie tylko to, że byli bardzo ale to bardzo opieszali. Komisja do oględzin zbierała się długo, długo trzeba było czekać na decyzję i kosztorysy działu technicznego i papierki z jednego do drugiego pokoju wędrowały tygodniami. Samochód dwa miesiące stał w warsztacie. W międzyczasie na nich plułem, bo nie było z nimi żadnego kontaktu - nikt nigdy nie odbierał telefonu, już myślałem że to firma widmo... Ale na koniec osłodzę: zgłosiłem szkodę (AC), która w rzeczywistości przydarzyła się dużo wcześniej, a jej skutki zaczęły być dla mnie niepokojące. Nikt się nie zorientował. W sumie jestem do przodu i firmę polecam :) Link Zgłoś
jbloko Re: PTU???? 04.04.06, 16:23 Czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje / doswiadczenia z likwidacja szkody w PTU ?? musze szybko podjac decyzje miedzy Allianz a PTU, gdzie PTU jest ponad 200 zł tansze (chodzi o pakiet OC, AC, NW). dzieki za wszelkie sugestie i pozdr Link Zgłoś
marcinc3 Re: PTU???? 05.04.06, 08:31 teraz swierze informacje placa cienko kolezka mial przetarte drzwi i strasznie dlugo , zajmuje sie likwidacja firma profibiz oni jej zlecaja strasznie mozolnie Link Zgłoś
jbloko Re: PTU???? 05.04.06, 09:09 Dzieki, a jak sie odbywa rozliczenie? bezgotówkowo w ASO czy wyceniają (najniżej jak sie da), dają gotówkę i się samemu trzeba martwić gdzie to zrobić za ich pieniądze... Link Zgłoś
bytkowiak Re: PTU???? 05.04.06, 12:54 niecałe dwa lata temu likwidowałem z AC. Gość z warsztatu jak usłyszał, ze PTU nie zgodził się na bezgotówkowe rozliczenie mimo, że miałem pełną opcje AC czyli z wykupioną amortyzacją i udziałem własnym. Na oględziny czekałem ponad tydzień mimo codzinnych obiecanek, że już przyjadą. następne kilka dni na kosztorys, który był opasrty na katalogu. Rozbieżność miedzy rzeczywista naprawą na nowych podzespołach, a ich wyceną była rzędu 5-10% na moją niekorzyść. Przy naprawie ok 4.tys zł. Organizacja do d...py, przynajmniej w Katowicach. Wycena jak widać też. Link Zgłoś
mbaworek Re: PTU???? 05.04.06, 15:12 Ja ubezpieczam już 3 rok w PTU OC+AC, zaliczyłem dzwona w ubiegłym roku- naprawiałem samochód w ASO załatwiłem wszystko bezgotówkowo- jestem zadowolony, w przyszłości napewno u nich ubezpieczę. Goofy - Podkarpacie Link Zgłoś
pawlos17 Re: PTU???? 07.04.06, 20:45 Nie mam z nimi doświadczenia i nie chce mieć choć mam tam wykupione OC:) Moja rola polega na corocznym wpłacaniu składek i niech tak zostanie. Link Zgłoś