Dodaj do ulubionych

Problem z ubezpieczeniem OC

04.02.06, 18:52
Mam problem. Mój tata miał maluszka. Jakieś 2 lata temu kupił inny samochód a maluszek został dla mnie. Stał przez 2 lata, lecz niestety tatuś niezapłacił OC (cały czas był na niego). Teraz zrobiłem prawko i bym chciał jeździć nim. Jak to musimy zrobić zeby mi go sprzedał a nietrzeba było płacic zaległego OC i niebyło problemu z funduszem gwarancyjnym bo z tego co sie orietuje to kara jest 500 euro. Odpiszcie szybko bo sprawa pilna. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • piotrpilinko Re: Problem z ubezpieczeniem OC 04.02.06, 21:33
      Pilna to już taka nie jest. Zawsze karę można rozłożyć na raty - teraz euro w miarę tanie jest...
    • lewarek5 Re: Problem z ubezpieczeniem OC 04.02.06, 22:20
      www.poloniainfo.se/

Pokaż wpisy w kolejności świeże na początku
      Autor po wypadku w Szwecji na polskim ubezpieczeniu
      karolina68

Wpisów: 1506
      Od: 2004-03-02 2005-12-02 13:48
      --------------------------------------------------------------------------------
      Nie spotkalam na razie nikogo, kto majac pobyt w Szwecji i samochod na polskich
      numerach z ubezpieczeniem placonym w Polsce, mialby tutaj wypadek. Mam troche
      dosyc dyskusji w tym temacie, wszyscy piszacy za i przeciw sa fantastycznymi
      teoretykami. A dyskusja ,ktorej sie ostatnio przysluchiwalam, zeszla na to, ze
      taka osoba , moze sama sie wygrzebie finansowo, ale za leczenie poszkodowanego
      np. Szweda w koncu podatnik szwedzki zaplaci, bo polski ubezpieczyciel wypnie
      sie z placeniem zaslaniajac sie przepisami. Zasadniczo ubezpieczenie obejmuje
      wypadek spoewodowany przez Polaka mieszkajacego w POlsce a nie rezydenta tutaj.
      Wiec niech ktos, kto sam mial wypadek albo zna kogos kto mial wypadek, opisze
      co sie stalo, kto oplacil leczenie poszkodowanych osob, kto oplacil koszta
      zniszczonego samochodu. Jakies procesy byly?? Czy wszystko odbylo sie szybko
      bezproblemowo. Czy wysokosc odszkodowania byla identyczna jak w wypadku w
      ktorym obie osoby byly ubezpieczone w Szwecji?
      Zadnych teoretycznych rozwazan!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

mabr

Wpisów: 2017
      Od: 2000-09-08 2005-12-02 23:34
      Z praktyki wiadomo, że polscy ubezpieczyciele często robią wszystko, żeby
      uniknąć wypłacania odszkodowania.

Tak więc problemy są bardzo możliwe, ale też osobiście nie znam nikogo kto był
      w takiej sytuacji. Albo nikt się nie chce przyznać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka