Dodaj do ulubionych

FOCUSY dwa

23.02.06, 09:06
Witajcie
który z tych dwóch focusów rekomendujecie, pewnie żaden, ale proszę o cenne
uwagi Ja wiem, że ciemny był bity w koło ale podobno geometria nie ruszona,
jasny był lekko uderzony w tył, wymieniono zderzak Oba nie mają ABS co jest
według mnie dużą wadą. Ciemny za 30000 t, a jasny za 28000 - 29000
CO RADZICIE?

moto.allegro.pl/show_item.php?item=85832375
moto.allegro.pl/show_item.php?item=87008692
Obserwuj wątek
    • misiek308 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 09:36
      to co ja zauważyłem to spory ubytek płynu chłodniczego w tym ciemniejszym to
      nie musi o niczym przesądzać ale może.
      Poczekaj troche myśle ze będzie sporo cennych uwag.
      A może lepiej takiego Jeepa z kilku wątków poniżej to jest dopiero coś ! :)
      Pozdro
    • autofil Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 09:59
      Ten ciemny szary to ma dziwne zegary jak na USA... w kilometrach... ;)))

Ten drugi spoko.
    • emes-nju Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 10:14
      Jakas sciema!

Szary nie wyglada na amerykanska wersje, srebrny jest amerykanski. Dlaczego dwa auta z tego samego rocznika maja rozne przody? W Europie face lifting byl w 2002...

Brak ABS w amerykanskim aucie, to cos niepojetego - o ile dobrze pamietam od 1992 roku rejestrowane sa tam tylko auta z ABS.

Na Twoim miejscu nie napalalbym sie na nieznany w Polsce motor 2.3 i poszukal europejskiego 2.0. Moze nie bedzie mial takiego kopa, ale nie bedziesz musial miesiacami czekac na czesci jak cos sie zepsuje (np. w osprzecie). Bo druga opcja w amerykansko-europejskim aucie jest placenie za czesci tyle, ile chce dealer. A to boli!

Poszukaj europejczyka bo jest ich na rynku wtornym jak psow i roczniki 2002-2003 mozna kupic za mniej niz 30 tys. Dwa tygodnie temu ogladalem kombiaka 2.0 w wesji ghia (mial wszystkie bajery) za 27 tys. Mial jedna wade - 150 tys. przebiegu od 2003 roku.
      • frax1 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 12:12
        Co do ABSu to się mylisz, teraz nawet wiele aut tych tańszych w standarcie nie
        ma ABSu. A co do Focusa z rynku amerykańskiego: odpuść to auto, bo 90% tego co
        przywieźli do Polski (mówię o świeżych autach) to są rozbitki i to dość mocne.
        Nie opłaca się pozatym kupować auta które jest gorszym odpowiednikiem
        europejskiego! Gorsze wykonanie, materiały, wyższa awaryjność, niektóre części
        nie pasują.
        Ja bym dał spokój i poszukał europejskiego 2.0
        Pozdrawiam
    • edek40 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 10:47
      A z jakiego forda pochodzi to 2,3? To dosc wazne pytanie, zanim podejmiesz decyzje o kupnie takiego auta. Bo sprowadza sie do banalnego serwisowania. Co z tego, ze kupisz wzglednie tanio auto, ktore potem bedzie porzadnie kosztowac w serwisie. Pisze, to ja, wlasciciel amerykanskiego vana.
    • kmdr Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 12:57
      dziękuję za odpowiedzi bardziej zdecydowany nie jestem, ale mądrzejszy tak
      • edek40 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 13:35
        Patrzac na raporty o awaryjnosci, focus to fajne auto. Jezeli chcesz auto z "bajerami" kup wersje 2,0 ghia z rynku cywilizowanego. Bedziesz mial 130 KM, typowy samochod i bajery. I niekoniecznie duzo drozej.
        • frax1 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 13:39
          Dokładnie. Europejski jest dobry autem. Amerykański już nie - to auto miało
          chyba najwięcej recalli w histori! W Polsce one nie obowiązują więc jest to auto
          pełne wad.
          Pozdrawiam
    • uki145 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 14:24
      Witam! 4 cylindrowy silnik 2.3 był montowany w ostatnim Fordzie Scorpio jako
      druga jednostka napedowa.dobry ,ale paliwozerny silnik .w europejskim scorpio
      miał 145 KM.sam silnik nie jest wiec jakims niespotykanym w europie rodzynkiem
      wiec z czesciami eksploatacyjnymi nie powinno byc problemu. fakt ,ze nie był
      montowany w europejskim Focusie moze utrudnic pózniejsza odsprzedaz. moja rada
      jest taka : nie pakuj sie w auto z niewiadoma przeszłoscia wypadkowa,mało u
      nas dobrych focusów? proponuje poszukac cos od pierwszego własciciela ,kupione
      i serwisowane w Polsce ,starsze ,ale bezwypadkowe z przebiegiem rzedu 70 tys
      km .dorzucisz 1.5 tys na naprawe zawieszenia i auto bedzie dobrze słuzyc przez
      nastepne 100.000 km.Pozdrawiam Łukasz
      • emes-nju Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 14:39
        uki145 napisał:

> Witam! 4 cylindrowy silnik 2.3 był montowany w ostatnim Fordzie Scorpio jako
        > druga jednostka napedowa.dobry ,ale paliwozerny silnik .w europejskim scorpio
        > miał 145 KM.

Czyli mamy do czynienia z antykiem. Albo w Ameryce do starego silnika dorzucono nowy osprzet - wtedy to beda jajca z czesciami!
        • uki145 Re: FOCUSY dwa 23.02.06, 14:46
          Witam! pisze o ostatnim scorpio , skonczyli je robic jakies 6 lat temu.
          faktycznie ,nie wiadomo co tam amerykance pokombinowali. jest to jednak taki
          typowy amerykanski silnik z duzym zapasem momentu obrotowego . własnie mi sie
          przypomniało ,ze ten silnik jest przeciez ciagle montowany w fordzie
          Galaxy,wiec z czesciami na pewno nie bedzie problemu . z ta moca to sie chyba
          machnał sprzedajacy ,wydaje mi sie ze ma 145 KM ,ale głowy nie dam .
          www.ford.pl/ie/galaxy/-/glx_specs/-/-/-/-# Pozdrawiam Łukasz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka