Gość: Marek IP: *.atlanta.ga.us 20.12.02, 13:00 Podobno ma miec silnik V10 z F1 o mocy dobrze ponad 500 KM. Ciekawe jak sie bedzie jezdzilo taka rakieta... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: robert ciekawe do ilu koni dojdziemy? IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 20.12.02, 13:02 autami o mocy ponad 500KM bez układów ESP praktycznie na mokrym nie da sie jeździć:))) Może do tego czasu w Polsce powstana jakieś tory wyścigowe do uzytku ogólnego. Byłoby fajnie. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ciekawe do ilu koni dojdziemy? IP: *.atlanta.ga.us 20.12.02, 13:10 Jeszcze pare lat temu 500 KM bylo praktycznie nieosiagalne w samochodzie seryjnym. Teraz Viper juz je ma, Corvette obiecuje, BMW tez, Merc tez na pewno nie bedzie gorszy. Co to sie porobilo... To samo w kompaktowych sedanach - kilka lat temu 150 KM bylo norma a 200 to byly wersje "sportowe". Teraz 200 to norma a wersja "sportowa" musi pochodzic conajmniej pod 300. Sedany full-size juz dawno 300 KM przekroczyly (BMW 540, Merc E500, Infiniti M45, Lexus LS430). Mam wrazenie ze to wlasnie BMW napedza cala koniunkture na moce silnikow. W koncu przeciez wszyscy probuja wyprodukowac "BMW-killer" od wielu lat bez powodzenia (IS300, CTS, G35, 9-3 itp.) Link Zgłoś
Gość: robert cholera jak kupowałem 3 lata temu M3 IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 20.12.02, 13:14 to myślałem, że będę jeździł sportowym autem. A teraz nic tylko założyć gaz i przerobic na taryfe:-))) Tylko te dwoje drzwi - chyba nie znajdę klientów, nie? Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: ciekawe do ilu koni dojdziemy? IP: 193.0.236.* 20.12.02, 13:28 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jeszcze pare lat temu 500 KM bylo praktycznie > nieosiagalne w samochodzie seryjnym. Teraz Viper juz je > ma, Corvette obiecuje, > BMW tez, BMW to jeszcze nie ma, dopiero nowa piatka bedzie na wiosne chyba > Merc tez na pewno nie > bedzie gorszy. Mercedes juz ma w S600 po liftingu (500KM z biturbo) > Co to sie porobilo... To samo w > kompaktowych sedanach - kilka lat temu 150 KM bylo norma > a 200 to byly wersje "sportowe". Teraz 200 to norma a > wersja "sportowa" musi pochodzic conajmniej pod 300. hyhyhy chcialbym zyc w stanach, moze sie tam przeniose? > Sedany full-size juz dawno 300 KM przekroczyly (BMW 540, > Merc E500, Infiniti M45, Lexus LS430). roznie to bywalo, kiedys dawno temu byl baleron E500 z silnikiem chyba 326 KM ale potem wprowadzili okulara i juz bylo tylko E430 z 279 KM. (mowie o seryjnych nie AMG), dopiero teraz nowy E jest w wersji 500 > Mam wrazenie ze to > wlasnie BMW napedza cala koniunkture na moce silnikow. W > koncu przeciez wszyscy probuja wyprodukowac "BMW-killer" > od wielu lat bez powodzenia (IS300, CTS, G35, 9-3 itp.) slyszalem glosy ze lexus IS jest fajniejszy w prowadzeniu ale sie nie wypowiadam bo nie jezdzilem, a co do mocy silnikow to wedlug mnie jednak to sie tak bardzo nie zmienia raz daja wiecej mocy innym razem mniej. Link Zgłoś
greenblack Re: ciekawe do ilu koni dojdziemy? 20.12.02, 13:34 Gość portalu: Szymi napisał(a): > > > Merc tez na pewno nie > > bedzie gorszy. > > Mercedes juz ma w S600 po liftingu (500KM z biturbo) S55AMG też ma 500KM, E55AMG 476KM, a Maybach 550KM. Jest już Bugatti Veyron o mocy 1001KM! Merc E500, Infiniti M45, Lexus LS430). > > roznie to bywalo, kiedys dawno temu byl baleron E500 z silnikiem chyba 326 KM > ale potem wprowadzili okulara i juz bylo tylko E430 z 279 KM. (mowie o > seryjnych nie AMG), E500 też był od AMG. POzdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ciekawe do ilu koni dojdziemy? IP: *.atlanta.ga.us 20.12.02, 13:36 > hyhyhy chcialbym zyc w stanach, moze sie tam przeniose? I bedziesz sie grzecznie toczyl 90 km/h samochodem z 500 KM? Nie. To ja wolalbym sie przeniesc do Niemiec i moc wyprobowac jak szybko sie da pojechac... > slyszalem glosy ze lexus IS jest fajniejszy w prowadzeniu ale sie nie > wypowiadam bo nie jezdzilem, a co do mocy silnikow to wedlug mnie jednak to sie > tak bardzo nie zmienia raz daja wiecej mocy innym razem mniej. W roznych testach raz IS300 wygrywa nad BMW, raz G35. Ale ludzie nadal wola BMW. Zawsze sie da tak skonstruowac test by cos innego wygralo. Zreszta ja gdybym mial wybierac to 100 razy wole G35 od BMW 325 - tansze, mocniejszy silnik. Albo Cadillac'a CTS - silnik slaby, ale samochod na drodze wyglada super. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: ciekawe do ilu koni dojdziemy? IP: 193.0.236.* 20.12.02, 13:47 Gość portalu: Marek napisał(a): > I bedziesz sie grzecznie toczyl 90 km/h samochodem z 500 > KM? Nie. To ja wolalbym sie przeniesc do Niemiec i moc > wyprobowac jak szybko sie da pojechac... Heh, lepiej w stanach zarobic na ten samochod a w niemczech go wyprobowac, ich brak ograniczenia predkosci to chyba ewentement na skale swiatowa. > W roznych testach raz IS300 wygrywa nad BMW, raz G35. Ale > ludzie nadal wola BMW. Zawsze sie da tak skonstruowac > test by cos innego wygralo. Zreszta ja gdybym mial > wybierac to 100 razy wole G35 od BMW 325 - tansze, > mocniejszy silnik. Albo Cadillac'a CTS - silnik slaby, > ale samochod na drodze wyglada super. Cadillac i Infinity sa mi zupelnie nieznane. A majac wybor tych samych wersji silnikowych BMW 3 i Lexusa IS bym sie mocno zastanawial. Za BMW przemawia wyglad, super dzwiek silnika (jesli bedzie to oczywiscie R6) i (to moj prywatny wymysl) super fajne miejsce kierowcy z szerokim tunelem srodkowym. Za lexusem, niezawodnosc i troche magia marki Lexus (chociaz BMW tez to ma ale jednak Lexusow jest znacznie mniej). Link Zgłoś
Gość: Marek CTS i G35 IP: *.atlanta.ga.us 20.12.02, 14:05 Zapraszam do obejrzenia: CTS: thecarconnection.com/index.asp?article=4815 G35: thecarconnection.com/index.asp?article=4727 G35 coupe: thecarconnection.com/index.asp?article=5395 Bardzo ciekawe samochody i szkoda ze ichsie w Europie nie sprzedaje... Link Zgłoś
greenblack Re: CTS i G35 20.12.02, 14:09 Gość portalu: Marek napisał(a): > Bardzo ciekawe samochody i szkoda ze ichsie w Europie nie > sprzedaje... Podobno CTSa mają sprzedwać w Europie. Link Zgłoś
Gość: Hiszpan CTS IP: 213.25.43.* 20.12.02, 15:16 caddy podoba mi sie najbardziej ze względu na nietypowe ostre kształty... a i apetyt na paliwko całkiem znośny... zaczynam zbierać $ :) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: CTS IP: *.atlanta.ga.us 20.12.02, 15:30 Moim marzeniem jest wersja CTSv ( z silnikiem 5.7L V8 400 KM od Corvette), ale jestem pewien ze: - cena bedzie zaporowa (dobrze ponad $40K) - moja zona i tak sie nie zgodzi, bo jej sie wnetrze nie bedzie podobalo Link Zgłoś