Dodaj do ulubionych

Najbrzydsze auta ostatniej dekady ??

12.05.06, 22:15
" Najbrzydsze auta ostatniej dekady według "Automotive News Europe"
Obchodzący niedawno okrągłe dziesięciolecie od daty swojego pierwszego
wydania, prestiżowy magazyn branżowy "Automotive News Europe" zebrał listę
dziesięciu modeli, które zdaniem gazety (opinia jak najbardziej subiektywna)
można uznać za najbrzydsze spośród aut osobowych wyprodukowanych od roku
1996."
1. Smart ForFour
2. Pontiac Aztek
3. Chrysler PT Cruiser kabriolet
4. BMW Z3 coupe
5. Renault Avantime
6. Porsche Cayenne
7. Mercedes Klasy G
8. Lancia Ypsilon (szczególnie wersja z dwukolorowym lakierem)
9. Mercedes Vaneo
10. Mazda RX-8
www.samar.pl/index.html?__lang=pl&__action=sec,4&new=10395

Mozna uzupelniac :-))
Obserwuj wątek
    • wlk.brytania Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 12.05.06, 22:18
      no jesli mazda rx8 jest brzydka to szkoda ,ze nam nie powiedzieli co jest wg
      nich piekne...
      • civic_06 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 06:01
        wlk.brytania napisał:

> no jesli mazda rx8 jest brzydka to szkoda ,ze nam nie powiedzieli co jest wg
        > nich piekne...

A ja stane w obronie Mercedesa G. Jest niepowtarzalny, wyjatkowy i kultowy. Nawet kobiety wzdychaja z tesknota na jego widok...
    • iberia30 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 12.05.06, 22:31
      thalia, smart, Ssangyong Rodius, altea,multipla, siena, nowa croma.
      • devote Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 00:20
        multipla czy jakos tak
    • deflekt0r CO???? O MOJ BOZE!!! 13.05.06, 00:14
      > 1. Smart ForFour - brzydki nie jest, ale drogi i dla indywidualistow
      > 2. Pontiac Aztek - w to miejsce podobna toyota prius bardziej by pasowala
      > 3. Chrysler PT Cruiser kabriolet - no amerykanskie go.no ale do
      przelkniecia
      > 4. BMW Z3 coupe - co tu nie pasi?
      > 5. Renault Avantime - no zgadzam sie, ale za 20 lat napisza ze to auto
      wyprzedzilo postep w wygladzie.
      > 6. Porsche Cayenne - co za kretyni glosowali? jaki jest lepszy suv z taka
      marka?
      > 7. Mercedes Klasy G - to auto produkuja znacznie dluzej niz 10 lat i nawet
      w porownaniu z jakimis sangyongami bije je o pare odleglosci, jesli chodzi o
      wyglad. KKKLLLAAASSSYYYKKKAAA
      > 8. Lancia Ypsilon (szczególnie wersja z dwukolorowym lakierem) - zgadzam
      sie.
      > 9. Mercedes Vaneo - tutaj takze sie zgadzam.
      > 10. Mazda RX-8 - COOOOOO?????? to auto tutaj? jak dla mnie za 130 tys pln
      nie kupi sie ladniejszego auto, ktore by dawalo tyle emocji, radosci itd.
      > www.samar.pl/index.html?__lang=pl&__action=sec,4&new=10395
      >
      > Mozna uzupelniac :-))
      >
      • caesar_pl Re: CO???? O MOJ BOZE!!! 13.05.06, 07:43
        5 Niemcow na 10 samochodow.Chlopak chcial sie wyzyc....
    • wallenrode Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 09:02
      nie zgodzę się z tym ,że G-KLASA uznana jest za najbrzydszy samochód i znalazła
      sie w pierwszej 10 (badlist).

samochód zaprojektowany w latach 70 ,gdzie wiele duzych i znanych firm wogóle
      nie myślało by poszerzyć swoją ofertę o włąśnie takie pojazdy.
      stylistyka auta odbiega od nowoczesnych terenówek i pseudoterenówek ale właśnie
      w tym jest cała zabawa.....
      Mercedes G-klasa jest takim "stradivariusem" wśród innych .....

wiem ,że mojej kobiecie też sie nie podoba (jakaś taka kanciasta-jakiś stary
      samochód) ale ja ,,, ja bym kupił sobie "nową" G-klasę lub kilku letnią ale
      ceny skutecznie mnie odstraszają - a szkoda...

www.mercedes-benz.de/.../ equipment/g_55_amg.html

www.germancarfans.com/ print.cfm/ID/2040524.001

www.autosieger.de/Autokatalog64.html
      • iberia30 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 09:31
        czy jest chociaz jeden model MB, ktory ci sie nie podoba?
        • wallenrode Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 09:43
          owszem jest.

- I A klasa - II juz bardziej ....
          - Vaneo - nadmuchana i rozciągnięta A-kl.
          - pierwszy okular
          - poprzednia S

chodzi mi o stylistykę - pomijam rozwiązania tech.
          najładniejsze mercedesy to te do poł.95.

jestem fascynatem mercedesa i owszem i nie boję sie tego napisać (na tym forum)
          • wlk.brytania Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 12:23
            moze ja nie tutejszy,ale dlaczego mialbys sie niby bac?
          • iberia30 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 12:31
            wallenrode napisał:

> owszem jest.

uff bo juz myslalam , ze jestes bezkrytycznym wielbicielem MB :-)
            >
            > - I A klasa - II juz bardziej ....
            > - Vaneo - nadmuchana i rozciągnięta A-kl.
            > - pierwszy okular
            > - poprzednia S
            >
            > chodzi mi o stylistykę -

dokladnie o tym mowa.

>pomijam rozwiązania tech.

ja tez.

> najładniejsze mercedesy to te do poł.95.
            >
            > jestem fascynatem mercedesa i owszem i nie boję sie tego napisać (na tym
            forum)
            twoje prawo.
    • marcinc3 bo nie widzieli renaulta tali 13.05.06, 09:34
      j/w
    • sven_b Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 10:20
      Stara G-klasa byla naprawde udanym klasykiem, nie tylko stylistycznie ale i pod
      wzgledem parametrow w swojej klasie. Nie wiem co od niej chcesz?
    • 2pac8 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 10:39
      jak dla mnie auto ktorego widok przyprawia mnie o mdłości to:

Daewoo Nubira hatchback

nawet nie moge znalesc zadnej dobrej fotki , bo tak jest malo tych wersji, nic dziwnego.. Szczególnie wiodk z tyłu, ten wystający ogromny trójkątny tłumik dotykający niemal drogi.
    • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 10:48
      pocieszne napisał:
      > 1. Smart ForFour - brzydki
      > 2. Pontiac Aztek - brzydki
      > 3. Chrysler PT Cruiser kabriolet - brzydki
      > 4. BMW Z3 coupe - piekny
      > 5. Renault Avantime - piekny
      > 6. Porsche Cayenne - piekny
      > 7. Mercedes Klasy G - brzydki ale klasyk
      > 8. Lancia Ypsilon (szczególnie wersja z dwukolorowym lakierem)- piekny
      > 9. Mercedes Vaneo - brzydki
      > 10. Mazda RX-8 - wspanialy i piekny

dla mnie najbrzydsze sa nowe Audi z wielkim ryjem i tylnimi swiatlami ze
      skrzydelkami jak od podpasek. Ta wielka morda wyglada tak jakby normalny
      samochod by w czarnobylu i go napromieniowalo i morda mu sie rozrosla.
      Obrzydlistwo. Coz delikatne i awaryjne auta i tandetny wyglad ida w parze.
      • black_code Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 11:00
        irlandia_pn napisał:

> dla mnie najbrzydsze sa nowe Audi z wielkim ryjem i tylnimi swiatlami ze
        > skrzydelkami jak od podpasek. Ta wielka morda wyglada tak jakby normalny
        > samochod by w czarnobylu i go napromieniowalo i morda mu sie rozrosla.
        > Obrzydlistwo. Coz delikatne i awaryjne auta i tandetny wyglad ida w parze.

To czym ty jedzisz skoro Audi dla ciebie jest tandentne ,Bentleyem?Pochwal
        sie zebysmy wiedzieli co jest wzorem elegancji i jakosci.
        Co sie podoba jednym inny juz moze mniej ale twierdzic ze chocby ten
        samochod wyglada tandetnie to juz przesada ,dla mnie to najladniejsza
        limuzyna w tej klasie.
        www.autoblog.it/post/1768/foto-e-prezzi-della-audi-s8/
        Lepperowi tez sie wydaje ze zna sie lepiej na ekonomi niz Balcerowicz .

• mobile5 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 11:33
          black_code napisał:
          > Lepperowi tez sie wydaje ze zna sie lepiej na ekonomi niz Balcerowicz .
          >
          Zależy jak się podejdzie do tematu, czy ekonomia jest dla ludzi, czy ludzie dla
          ekonomii.
          • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 22:24
            mobile5 napisał:
            > Zależy jak się podejdzie do tematu czy ekonomia jest dla ludzi, czy ludzie dla
            > ekonomii.

ekonomia jest jedna i jako nauka scisla nie podlega dyskusjom
            tzn 2+2 musi sie rownac 4 a nie moze 5 bo ktos tak chce
            tylko niekotrym jak lepper i inne oszolomy wydaje sie ze moga z 10 zlotych
            wydac 15 zl a za reszte kupic buty
            • kajetanb52 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:03
              Ekonomia nie jest nauką ścisłą
            • mobile5 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:43
              irlandia_pn napisał:

> mobile5 napisał:
              > > Zależy jak się podejdzie do tematu czy ekonomia jest dla ludzi, czy ludzi
              > e dla
              > > ekonomii.
              >
              > ekonomia jest jedna i jako nauka scisla nie podlega dyskusjom
              > tzn 2+2 musi sie rownac 4 a nie moze 5 bo ktos tak chce
              > tylko niekotrym jak lepper i inne oszolomy wydaje sie ze moga z 10 zlotych
              > wydac 15 zl a za reszte kupic buty
              Bo gdyby nie Balcerowicz, to mielibyśmy Białoruś. Daj spokój.
              Każda nauka podlega dyskusji. Bez niej nie ma nauki.
              • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:57
                mobile5 napisał:
                > > ekonomia jest jedna i jako nauka scisla nie podlega dyskusjom
                > > tzn 2+2 musi sie rownac 4 a nie moze 5 bo ktos tak chce
                > > tylko niekotrym jak lepper i inne oszolomy wydaje sie ze moga z 10 zlotyc
                > h
                > > wydac 15 zl a za reszte kupic buty
                > Bo gdyby nie Balcerowicz, to mielibyśmy Białoruś. Daj spokój.
                > Każda nauka podlega dyskusji. Bez niej nie ma nauki.

nie no zgadza sie ze dyskusji tylko ze prawa ekonomi sa prawami przyrody
                niezaleznymi od czlowieka dlatego czasem ekonomia okreslana jest jako nauka
                scisla. tak jak w matematyce 2+2 = 4 niewazne czy z tym dyskutujesz czy nie tak
                np. w ekonomi przy towarze takiej samej jakosci ludzie wybiora tanszy i tez
                tego nie zmienisz czy jak gdy za mocno podniesiesz podatki ludzie zaczna
                uciekac w szara strefe, albo jak to ze gorszy pieniadz wypiera lepszy. tych
                praw nie zmienisz chocbysz chcial. tylko to trzeba wiedziec by byc dobrym
                ekonomista podiobnie jak nie bedziesz matematykiem nie wiedzac ze 2+2 to 4
                • mobile5 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 00:16
                  irlandia_pn napisał:
                  nie no zgadza sie ze dyskusji tylko ze prawa ekonomi sa prawami przyrody
                  > niezaleznymi od czlowieka dlatego czasem ekonomia okreslana jest jako nauka
                  > scisla. tak jak w matematyce 2+2 = 4 niewazne czy z tym dyskutujesz czy nie
                  tak
                  >
                  Matematyka jest tylko narzędziem wykorzystywanym w ekonomii. Chyba nie
                  spodziewasz się dwukrotnego wzrostu wpływów, po dwukrotnym podniesieniu stawek
                  podatkowych. To jest gra wielu czynników, prawie jak pogoda, trudno powiedzieć
                  że jest nauką stricte ścisłą.
                  • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 00:53
                    mobile5 napisał:
                    > Matematyka jest tylko narzędziem wykorzystywanym w ekonomii. Chyba nie
                    > spodziewasz się dwukrotnego wzrostu wpływów po dwukrotnym podniesieniu stawek
                    > podatkowych To jest gra wielu czynników, prawie jak pogoda, trudno powiedzieć
                    > że jest nauką stricte ścisłą.

ja mowilem o matematyce w kontekscie tego ze to inna nauka jako przyklad a nie
                    jako czesc ekonomii.
                    co do podatkow masz racje chociaz jest pewien prosty i oczywisty wzor w ekonimi
                    w kwestii podatkow - krzywa lafera - wskazuje ona mianowicie ze po podniesieniu
                    podatkow do pewnego poziomu wplywy so budzetu spadaja a nie rosna bo ludzie
                    uciekaja do szarej strefy. to tez jedno z praw ekonomi na ktore ludzie nie maja
                    wplywu. ale dlaczego o tym mowie? bo nie ma wbrew temu co mowisz wyboru
                    ekonomia dla ludzi czy ludzie dla ekonomi czy jakos tak. podobnie jak nie mozna
                    powiedziec tego o matematyce.
                    dobry nauczyciel matematyki bedzie wymagal od ciebie zebys sie nauczyl
                    tabliczki mnozenia, szarlatan powie ze nie musisz sie uczyc bo mozesz sam sobie
                    wymyslic. podobnie jest z politykami i z ekonomia, doby uczciwy powie ci prawde
                    cudow nie ma bogactwo narodu bieże się z ciezkiej pracy, oszust powie ci ze
                    moze wydac wiecej, dac ci becikowe i jeszcze zaoszczedzic.
                    czy jako dziecko w szkole nie chcialbys uslyszec ze nie musisz sie uczyc
                    tabliczki mnozenia bo "ty nie jestes dla matematyki lecz ona dla ciebie"? mozna
                    tak powiedziec lecz czy to bedzie prawda?
                    • mobile5 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 10:10
                      Zgubiłeś jedno "f" w nazwisku. Dobry nauczyciel powie, że oprócz tabliczki
                      mnożenia i systemu dziesiętnego, są również inne systemy, tak jak i dochodzenie
                      do założonych celów można realizować różnymi spospbami, różnie rozkładając
                      obciążenia i profity (to mam na myśli mówiąc ekonomia dla ludzi). Jedynie
                      słuszna droga już była przerabiana (obecny guru ekonomii i praworządności ma na
                      tym polu duże doświadczenia).
                      • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 10:41
                        mobile5 napisał:
                        > Zgubiłeś jedno "f" w nazwisku. Dobry nauczyciel powie, że oprócz tabliczki
                        > mnożenia i systemu dziesiętnego są również inne systemy, tak jak i dochodzenie
                        > do założonych celów można realizować różnymi spospbami, różnie rozkładając

tzn rozumiem ze uwazasz ze tabliczki mnozenia nie trzeba sie uczyc lecz mozna
                        wymislic swoja?

> obciążenia i profity (to mam na myśli mówiąc ekonomia dla ludzi). Jedynie
                        > słuszna droga już była przerabiana obecny guru ekonomii i praworządności ma na
                        > tym polu duże doświadczenia).

oki a jakie konkretne rozwiazania proponujesz
                        ja widze jedno tzn takie jakie proponuja monetarysci czyli m.in. balcerowicz
                        tzn ciac wydatki maksywamlnie dzieki temu likwidowac deficyt budzetowy a jak
                        pojawi sie nadywzka zwrocic ja spoleczenstwu w formie obnizek podatkow
                        zachecajac w ten sposob do inwestowania i zakupow. Obecnie to jedyna doktryna
                        ekonomiczna ktora sie sprawdzila.
                        Ale ta doktryna ma minus dla spoleczenstwa trzeba gdzies zaoszczedzic okolo 70
                        % budzetu to wydatki sztywne zaplanowane przez usatwy np. subwencje dla gmin i
                        ch minister finansow nie moze ciac. pozostaja w zasadzie wydatki socjlane
                        zasilki, waloryazjce rent itp i tam trzeba ostro ciac. Tylko ze to nie
                        populrane. Sprawa jest protsa budzet panstwa jest jak budzet domy na dluzsza
                        mete nie mozesz wydawac wiecej niz zarabiasz. Za mieszkanie musisz placic, za
                        gaz tez , na paliwo tez, wiec trzeba przyoszczedzic na chodzeniu do kina i
                        jedzeniu kawieoru.
                        Chyba ze masz inny sposb slucham?
                        • mobile5 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 11:07
                          Nie jestem geniuszem ekonomicznym, żeby kogokolwiek nauczać, jak niektórzy byli
                          wykładowcy i piewcy ekonomii politycznej socjalizmu. Wejdź na stronę UPR,
                          zgadzam się z dużą większością ich poglądów.
            • mobile5 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:54
              irlandia_pn napisał:

Mylisz ekonomię z księgowością.
            • rraaddeekk Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 22.05.06, 15:13
              irlandia_pn napisał:

I tu sie mylisz!
              To własnie w ekonomii powszechnie wykorzystuje się efekt synergii, aby uzyskać
              1+1=3
        • wlk.brytania Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 12:26
          irlandia jest milosnikiem francuskiej motoryzacji...A to jak wszyscy wiemy nie
          jest tandeta.
          • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 22:22
            wlk.brytania napisał:
            > irlandia jest milosnikiem francuskiej motoryzacji..A to jak wszyscy wiemy nie
            > jest tandeta.

ja francuskiej? cos ci sie pomylilo ja jestem wielbicielem japonskiej mysli
            technicznej. tylko ja sie do tego przyznaje a ty chwalisz dresiarskiego golfa a
            kupiles civica he he
            co do tandety audi to porownaj sobie jakosc montazu w audi i w lexusie to
            zobaczysz gdzie jest jakosc i napewno nie bedzie to audi.
            co do wygladu rzecz wzgledna ale ja uwazam ze te wielkie mordy w audi sa
            straszne
            • wlk.brytania Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 22:51
              To jest wlasnie roznica miedzy nami...Ty jestes agresywnym milosnikiem
              japonskiej motoryzacji,z typowa dla slepych fanatykow mlodego pokolenia
              niemoznoscia do trzezwej oceny sytuacji.Ja nie jestem zadnym sympatykiem,a od
              ludzi z klapkami na oczach stronie jak moge.
              Ponadto neologizmy przez Ciebie uzywane jak "dresiarski golf" czy "tandetny
              audi" swiadcza o Tobie niestety dosc jednoznacznie.Nie kompromituj sie wiec
              bardziej bo mimo ,ze masz wciaz akces do tego forum i tak widac zes prosty i
              zdziebko ograniczony w swoich ocenach...
              Kiedys zrozumiesz ze Swiat nie jest jedynie czarny i bialy.Przynajmniej mam
              taka nadzieje,ze to kiedys zauwazysz.
              Zapamietalem jak mnie kiedys zaatakowales bez pardonu tylko i wylacznie za
              to,ze jako jezdzacy japonskim samochodem powinienem podobnie jak Ty ,byc slepym
              na wszystko.Bo przeciez prawdziwy milosnik japonskiej motoryzacji musi z urzedu
              uwazac,ze co inne niz japonskie jest zle...Otoz to nie partia,to forum.A na
              forum zamieszcza sie swoje opinie.Ty powinienes sie zapisac do jakiegos
              ugrupowania mlodziezy,gdzie bedziesz mogl w wiekszej grupie utrwalac swoj
              fanatyzm.
              Mimo to wszystkiego dobrego Ci zycze.
              • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:06
                wlk.brytania napisał:
                > To jest wlasnie roznica miedzy nami...Ty jestes agresywnym milosnikiem
                > japonskiej motoryzacji,z typowa dla slepych fanatykow mlodego pokolenia
                > niemoznoscia do trzezwej oceny sytuacji.Ja nie jestem zadnym sympatykiem,a od

ja? a kto mi zarzucil ze uwielbiam francuskie w domysle ze uwielbiam gorsze bo
                taki byl sens twojej wypowiedzi nieprawdaz. gdzie merytoryczna odpowiedz w tej
                twojej wypowiedzi. gdzie w niej jest trzezwa ocena sytuacji?

> ludzi z klapkami na oczach stronie jak moge.
                > Ponadto neologizmy przez Ciebie uzywane jak "dresiarski golf" czy "tandetny
                > audi" swiadcza o Tobie niestety dosc jednoznacznie.Nie kompromituj sie wiec
                > bardziej bo mimo ,ze masz wciaz akces do tego forum i tak widac zes prosty i
                > zdziebko ograniczony w swoich ocenach...
                > Kiedys zrozumiesz ze Swiat nie jest jedynie czarny i bialy.Przynajmniej mam
                > taka nadzieje,ze to kiedys zauwazysz.

wiesz prawda jest taka ze jak porownasz trwalosc audi i trwalosc np. civica
                sprzed 3 generacji to sie zorientujesz ze mimo takiej samiej konstrukcji
                zawieszenia z ukladem wahaczy z przodu i z tylu 3 razy tanszy civic sie nie
                psuje a audi sie psuje i zawieszenie wymaga ciaglych napraw. To co nie jest
                tandetne jesli japonczyki w 3 razy tanszym aucie stosujac te same rozwiazania
                techniczne moga zrobic auto nie psujace sie a wielki vw audi nie moze. Krotkie
                pytanie swiadczy to o nizszej jakosci czy nie?

> Zapamietalem jak mnie kiedys zaatakowales bez pardonu tylko i wylacznie za
                > to,ze jako jezdzacy japonskim samochodem powinienem podobnie jak Ty byc slepym
                > na wszystkoBo przeciez prawdziwy milosnik japonskiej motoryzacji musi z urzedu
                > uwazac,ze co inne niz japonskie jest zle...Otoz to nie partia,to forum.A na
                > forum zamieszcza sie swoje opinie.Ty powinienes sie zapisac do jakiegos
                > ugrupowania mlodziezy,gdzie bedziesz mogl w wiekszej grupie utrwalac swoj
                > fanatyzm.

nie przypominam sobie bym cie atakowal jesli tak to przepraszam ale smieszy
                mnie ze jedziesz na honde chwalac vw a sam sprzedales vw i kupiles honde.

> Mimo to wszystkiego dobrego Ci zycze.

rowniez i pozdrawiam
                • wlk.brytania Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:22
                  Dobra,zeby zakonczyc caly te dyskusje.
                  Po pierwsze: Zauwazylem ,ze dla Ciebie lepsze jest to co trwalsze.Sam nam to
                  zreszta w ten sposob tlumaczysz.
                  Moze trudno to zrozumiec,ale nie dla wszyskich "najlepszy" i "najtrwalszy" to
                  synonimy...
                  Po drugie: Rozwscieczylem Cie kiedys piszac o tym,ze moja honda nie jest
                  idealnie wykonana w srodku,zwlaszcza na tle vw ktorego mialem przed nia.
                  Gdzie tutaj totalna krytyka jednego i apoteoza drugiego ?
                  Jestem rozczarowany pewnymi detalami w moim samochodzie i oczarowany innymi.Co
                  w tym zlego ? Zreszta,zakonczmy juz te smieszna dyskusje i zyczmy sobie milego
                  sobotniego wieczora.Szkoda go tracic na klotnie przy klawiaturze...
                  • irlandia_pn Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 23:58
                    wlk.brytania napisał:
                    > Dobra,zeby zakonczyc caly te dyskusje.
                    > Po pierwsze: Zauwazylem ,ze dla Ciebie lepsze jest to co trwalsze.Sam nam to
                    > zreszta w ten sposob tlumaczysz.
                    > Moze trudno to zrozumiec,ale nie dla wszyskich "najlepszy" i "najtrwalszy" to
                    > synonimy...
                    > Po drugie: Rozwscieczylem Cie kiedys piszac o tym,ze moja honda nie jest
                    > idealnie wykonana w srodku,zwlaszcza na tle vw ktorego mialem przed nia.
                    > Gdzie tutaj totalna krytyka jednego i apoteoza drugiego ?
                    > Jestem rozczarowany pewnymi detalami w moim samochodzie i oczarowany innymiCo
                    > w tym zlego? Zreszta,zakonczmy juz te smieszna dyskusje i zyczmy sobie milego
                    > sobotniego wieczora.Szkoda go tracic na klotnie przy klawiaturze...

oki masz racje pozdrawiam
                    lubie w tobie ten rozsadek
              • w_r_e_d_n_y Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 01:20
                wlk.brytania napisał:

> Ponadto neologizmy przez Ciebie uzywane jak "dresiarski golf" czy "tandetny
                > audi" swiadcza o Tobie niestety dosc jednoznacznie.

neologizmy ???
                tu juz przegiales - to nie on wymyslil,te okreslenia juz troche latek maja
                przynajmniej to pierwsze
            • waskes29 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 11:44
              irlandia_pn napisał:

> wlk.brytania napisał:
              > > irlandia jest milosnikiem francuskiej motoryzacji..A to jak wszyscy wiemy
              > nie
              > > jest tandeta.
              >
              > ja francuskiej? cos ci sie pomylilo ja jestem wielbicielem japonskiej mysli
              > technicznej. tylko ja sie do tego przyznaje a ty chwalisz dresiarskiego golfa
              a
              >
              > kupiles civica he he
              > co do tandety audi to porownaj sobie jakosc montazu w audi i w lexusie to
              > zobaczysz gdzie jest jakosc i napewno nie bedzie to audi.
              > co do wygladu rzecz wzgledna ale ja uwazam ze te wielkie mordy w audi sa
              > straszne

No to porownaj sobie inni maja jakos inne zdanie no ale moze dlatego ze nie
              mieli malucha.Oczywiscie twoja nienawisc do wszystkiego co zwiazane VW i
              tak nie spowoduje zmiany pozycji ,ale smieszy mnie wypowiedz kogos kto jest
              byc moze posiadaczem taniej Hondy(ktory jeszcze niedawno smigal maluchem)
              ze Audi to tandeta.Njzwyczajniej ciebie nie stac na audi ktore jest o
              przynajmniej polowe drozsze niz odpowiednik Hondy i nie przez przypadek
              tak tez jest.Wystarczy podjechac pod pierwszy lepszy komis swoim
              civikiem ,zdjac klapki z oczu i porownac jakosc materialow i cale
              wykonanie wnetrza z chociazby najtanszym A3 ,ba nawet z Golfem IV bo i on
              przebija Honde pod tym wzgledem.
              Tu masz porownania Lexsusa z Audi gdzie Audi jest lepsze zwlaszcza jesli
              chodzi o jakosc ,bijac rowniez BMW.Aktualnie w wiekszosci testow w klasie
              wyzszej i luksusowej Audi okazuje sie lepszym samochodem od BMW a juz
              prawie w kazdym zaznacza sie wyzsza jakosc po stronie Audi.
              www.channel4.com/4car/road-tests/A/audi/a604-/a604-.html
              www.motortrend.com/roadtests/luxury/112_0409_luxury_sedan_comparison/2004_audi_a8l.html
              • superizyda Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 13:30
                wiesiu - nie bij konia - w szrotach ktorymi jezdza tacy jak ty, syfi tak
                obrzydliwie, ze nie ma co materiałów ogladac - dobrze wygladaja tylko nowe
                samochody a nie obsrańce po niemcu
                • habudzik Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 15:33
                  A ty grubasie jak zwykle nie na temat.
                  • iz.yda Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 21:45
                    bo i tak wiadomo ze najpaskudniesze gruchoty wszechczasów to dełuuuuuuu matiz i
                    tzw. mesio tzw. klasy-a :)))))))))))
                    • habudzik Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 21:48
                      Dla mnie najważniejsze jest to że mój jest bezawaryjny i wszechstronny , a to
                      czy sie komu podoba czy nie to jego problem .
                      • iz.yda Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 21:49
                        wszechstronny....
      • anika73 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? Multipla 22.05.06, 14:11
        Dla mnie Fiat Multipla......
    • gls1 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 12:27
      Focus
      Leon
      Civic 7 generacji
      Jaguar S-type
      Nowa Mazda 6
    • przemekthor Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 12:38
      Najbrzydsze auta ostatniej dekady ??

1. aygo
      2. yaris
      3. corolla
      4. avensis

Jednym slowem faworyci rozsadnych ludzi, ktorzy rozumnie i rozwaznie dysponuja
      swoimi pieniedzmi (czytaj: zwykli frajerzy)
      • w_r_e_d_n_y Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 01:28
        przemekthor napisał:

> Jednym slowem faworyci rozsadnych ludzi, ktorzy rozumnie i rozwaznie
        > dysponuja swoimi pieniedzmi (czytaj: zwykli frajerzy)

jezeli dla takiego palanta jak ty frajerem jest ten co rozumnie i rozsadnie
        wydaje pieniadze ,to niechybnie nalezysz do tej rodziny pijakow,ktora w rok
        przepila z sasiadami 230tys. odszkodowania od policji za zabicie (przypadkowe ?)
        ich syna
        • przemekthor Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 16.05.06, 23:19
          w_r_e_d_n_y napisał:

> jezeli dla takiego palanta jak ty frajerem jest ten co rozumnie i rozsadnie
          > wydaje pieniadze ,to niechybnie nalezysz do tej rodziny pijakow,ktora w rok
          > przepila z sasiadami 230tys. odszkodowania od policji za zabicie
          (przypadkowe ?
          > )
          > ich syna

Ooo, nie am co, sprowadziles mnie do parteru, w_r_e_d_n_y skodziarzu jeden
      • misha75 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 21:48
        skoro Aygo to także C1 i P 107 - czy ich brak to przypadek czy dowod jakiejs
        toyotofobii ?
    • kaczy.pisiorek Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 13:27
      Czy oni nie widzieli Logana?
    • barracuda7110 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 13.05.06, 22:48
      1. Fiat multipla (najokropniejszy samochód wszechswiata)
      2. Wszystkie produkty Renault (szczególnie Renault megane z tyłem jak dupa J.Lo)
      3. Peugeot 206 kombi (za idiotyczne tylne światła)
      4. Jaguar S-type
      5. Dacia logan
      6. Audi TT i Nissan 350z (wyglądają jak jajo na kółkach)
    • bigt Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 07:50
      najbrzydy jest fiat multipla. to auto dla ludzi bez charakteru. nie podobaja mi
      sie szczegóły w autach, nie moge powiedziec ze nie podoba mi sie nowa avensis.
      ma poprostu tyle światła do dupy. nowe bmw z przdenimi światłami w innym
      kształcie tez byłoby "lepsze".

podsumowując: mulitipla.
    • odin-2 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 12:23
      ... auto sasiada !
      • marcinc3 pemnie wiekszosci polakow bo lepsze 14.05.06, 13:29
        dobre- BARDZO TRAFNE AUTO SASIADA
        • wowo5 Re: pemnie wiekszosci polakow bo lepsze 14.05.06, 20:35
          Pontiac Aztec
          SsangYong Rodius
          Megane II hatchback (kombi i sedan sa ladne)
          Vel Satis
          Avantime
          Multipla
          Scion bX
          Marcedes A-Klasa
          Toyota Echo
    • marejanek Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 14.05.06, 21:30
      ja bym dorzucił peugeot 407
      • odin-2 Re: Najbrzydsze auta ostatniej dekady ?? 15.05.06, 07:26
        marejanek napisał:

ja bym dorzucił peugeot 407

Pgt.407 nie jest bezposrednio brzydki,moim zdaniem jest nijaki,taki bezlpciowy
        jak wiele innych sedanów ...
    • junkier Megane, Multipla, Rodius 15.05.06, 15:47
      1. obecna edycja Megane 3d i 5d
      2. Fiat Multipla przed liftingiem
      3. SsangYong Rodius (mocny debiut !)
    • odin-2 czy tych najbrzydszych aut nie kradna ??? 17.05.06, 07:37
      • rraaddeekk Re: czy tych najbrzydszych aut nie kradna ??? 22.05.06, 15:20
        Mi się nie podobają wszelkie małe auta z których na siłę zrobiono sedany:
        Czyli: Siena/Albea, Fabia sedan, Thalia, Logan

Avantime jest jednym z najpiękniejszym aut, no i ta funkcjonalność (to mówię z
        pozycji singla, któremu wystarcza połączenie coupe z vanem, bo nie musi używać
        więcej niż 3 drzwii)
        • szymonek1 Re: czy tych najbrzydszych aut nie kradna ??? 22.05.06, 19:30
          audi a2
          fiat multipla
          fiat punto2 po fice.....
          renault II 3d i 5d
          dacia logan/skoda fabia sedan
          i wiele innych.....
          najpiekniejszy samochod na ktory moze pozwolic sobie "POLAK"-peugeot 406 coupe;)
          na inne piekne nas nie stac:(
          SPEED:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka