Dodaj do ulubionych

Top 10 w USA

18.01.03, 00:00
najlepiej sprzedajace sie samochody w USA 2002

1. Ford Truck F Series 813,701
2. Chevrolet Silverado/CK 652,646
3. Toyota Camry 434,145
4. Ford Explorer 433,847
5. Honda Accord 398,980
6. Dodge Truck Ram 396,934
7. Honda Civic 313,159
8. Chevrolet TrailBlazer 249,568
9. Ford Focus 243,199
10. Chevrolet Cavalier 238,225

Source: Automotive Information Center

Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Top 10 w USA IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 18.01.03, 04:49
      Pokomentuje :)

> najlepiej sprzedajace sie samochody w USA 2002

> 1. Ford Truck F Series 813,701
      > 2. Chevrolet Silverado/CK 652,646

Okazuje sie ze jest wielu wiesniakow w tym kraju ktorzy musza za soba wozic
      pake. Ciekawe z czego wynika to zamilowanie do truckow?

> 3. Toyota Camry 434,145

Byla pierwsza z nowym modelem od Accorda, poza tym nowe Camry wyglada jak o
      klase wyzej a cena jest zdumiewajaco atrakcyjna.

> 4. Ford Explorer 433,847

To milosnicy SUV'ow. Zdumiewajace ze po tych wszystkich aferach Explorer sie
      nadal sprzedaje.

> 5. Honda Accord 398,980

Za pozno weszla na rynek...

> 6. Dodge Truck Ram 396,934

Ciag dalszy wiesniakow...

> 7. Honda Civic 313,159

Tylu studentow w tym kraju jest?

> 8. Chevrolet TrailBlazer 249,568

To SUV jest naprawde niezlym hitem GM - niska cena, niezla (podobno) jakosc i
      zgrabna sylwetka przypominajaca bardziej samochody importowane niz Explorero-
      podobne wyroby "made in USA".

> 9. Ford Focus 243,199

Biedni studenci to kupuja...

> 10. Chevrolet Cavalier 238,225

A to juz kompletna biedota kupuje, ktorej nie stac na "normalny" samochod.
      Jedynym wytlumaczeniem popularnosci tego pojazdu moze byc wylacznie niska cena.

>
      > Source: Automotive Information Center
      >
      >
      >
      >
      >
      • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 18.01.03, 19:06
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> > 10. Chevrolet Cavalier 238,225
        >
        > A to juz kompletna biedota kupuje, ktorej nie stac na "normalny" samochod.
        > Jedynym wytlumaczeniem popularnosci tego pojazdu moze byc wylacznie niska
        >cena

no ale ty masz ten samochod dla biedoty
        dla zonki? nie tlumacz sie :)

• Gość: Marek Re: Top 10 w USA IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 18.01.03, 23:18
          Gość portalu: ja napisał(a):
          > no ale ty masz ten samochod dla biedoty
          > dla zonki? nie tlumacz sie :)

Gorzej - ja nim sam w tygodniu sie poruszam do i z pracy.
          No i na lunche. Badziewie niesamowite, ale jako wozek to
          przemieszczania sie z punktu a do b wystarcza (Druid
          bylby zachwycony)
          • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 18.01.03, 23:26
            to twoja pani jezdzi lepszym samochodem niz ty
            widac kto w domu rzadzi :)
          • devote Re: Top 10 w USA 19.01.03, 04:25

Badziewie niesamowite, ale jako wozek to
            > przemieszczania sie z punktu a do b wystarcza (Druid
            > bylby zachwycony)

Cavalier to zeczywiscie syf jakich malo
            ale chyba Bernard tym jezdzi bo tak tego broni :)
            moja ciotka ma i jest zadowolona.co kobiecie wiecej trzeba
            jak juz pisales,na zakupy styka taki Cavalier.3 lata gwarancji jest.no nie?
      • Gość: Bernard Re: Top 10 w USA IP: proxy / *.ed.shawcable.net 19.01.03, 04:11
        Zaloze sie ze nie stac cie by umyc ktorykolwiek z tych pojazdow przyglupie
        Zazdrosc cie pozera....
        • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 04:17
          Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Zaloze sie ze nie stac cie by umyc ktorykolwiek z tych pojazdow przyglupie
          > Zazdrosc cie pozera....

do mnie mowisz pawianie?
          nie widzisz ZNAKU :)
    • Gość: polokokt Re: Top 10 w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 10:20
      Chyba musze sie wybrac do stanow, bo podoba mi sie ta amerykanska motoryzacja.
      Szczegolnie ten Trailblazer, w niektorych wersjach wyglada bardzo przyjemnie a
      do tego cena chyba nie jest jakas z kosmosu, tak mi sie wydaje. A takim pick-
      upem (Ford Truck F Series) chetnie bym sie przejechal, z ciekawosci, bo takim
      czyms jeszcze nie jezdzilem. Moze by mi sie spodobalo :)
      Pozdrawiam
      • Gość: cc Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 10:25
        To najlepiej ilustruje jaki amerykanie mają stosunek do bezpieczenstwa
        samochodów (patrz: wyniki crash-testów NHTSA >> Ford F) ;-), he he he...
        A nam się wmawia, że trzeba kupować Megane i Lagunę, bo ma 5 gwiazdek, he he...
        • Gość: polokokt Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 10:28
          tak tak, widzialem ten crash test, ale mimo wszystko przejechac bym sie
          chcial :)
          • Gość: Michal Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.telia.com 18.01.03, 11:06
            Prolokokcie!
            Jezdzilem takim dosc duzo i tutaj w Europie,chociaz wiesniakiem nie jestem,to
            spodobal sie mnie od pierwszej przejazdzki.Czujesz sie jak King of the
            Road,swietnie widac ma lepsze kopyto niz europejskie badziewie made in
            Helmut,Mona liza,Lolobrigida itp, no i bardzo dobre trzymanie sie drogi ,ale
            do 130km/h.Nastepnie zjechac z drogi zaden problem.Najlepszym walorem jest ,ze
            patrzysz na wszystkie osobowki z gory.Tym co jezdzilem byla to jakas odmiana
            Chevy.Pzdr.Michal
            P.S za Camry nigdy sie bym nie zamienil.Jako ciekawostka mialem okazje wczoraj
            jezdzic jednym z nowszych modelu Merca w wersji sport dla publicznosci.Po
            Camrze odczucie jakbym siedzial w Leopardzie 3.Piekny finisz wszystkiego ,ale
            reszta daleko za japonia.
            • wowo5 Re: Top 10 w USA - Ford F 18.01.03, 21:06
              F150 jest numerem 1 juz od 21 lat. Jest to woz nie tyle wiesniacki, co
              budowlano/rolniczy. Wszyscy budowlancy jezdza F150 albo Silverado albo Ram. W
              2003 przewiduje, ze Explorer latwo wyprzedzi Camry i zostanie nr 3. Accord,
              ktory mi sie zreszta strasznie nie podoba zewnetrznie, pewnie znow wyprzedzi
              Camry. A propos Camry, Toyota obecnie oferuje slabsze silniki niz konkurencja
              (157KM vs 160 w Accordzie, Mazdzie6 i 175KM w Altimie oraz 193KM vs 220 w
              Mazdzie6 i 240 w Accordzie i Altimie). Popularnosc Civica jest nieco dziwna
              zwazywszy, ze Accorda mozna kupic za $2000-3000 wiecej (tylko ten wyglad!).
              Cavalier to zabytek, ale tani i teraz nawet niezle wygladajacy. Taurus powinien
              byc wyzej jezeli doliczyc blizniaczy Mercury Sable. A swoja droga to ciekawe
              jak malo ta lista sie zmienia z roku na rok.
          • Gość: alek Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.tnt2.deer-park.sc.da.uu.net 18.01.03, 21:40
            Przez wiele lat jezdzilem Chevy 1500 silverado.
            TO JEST TO !!!
            V8, 6.5 litra, automatic, Klima , przedluzona kabina,pokrywa na skrzyni
            Zaden Merc mi nie zastapi tej zmiany. Jedyna wada - zuzycie paliwa- 18 m/g przy
            moich przebiegach 120 m/dzien zaczelo mnie wykanczac.
            Uwazam ze chevy jest lepszy od forda, ale to naprawde dyskusja o wyzszosci
            swiat bozego narodzenia nad swietami wielkanocnymi
          • Gość: alek Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.tnt2.deer-park.sc.da.uu.net 18.01.03, 21:41
            Przez wiele lat jezdzilem Chevy 1500 silverado.
            TO JEST TO !!!
            V8, 6.5 litra, automatic, Klima , przedluzona kabina,pokrywa na skrzyni
            Zaden Merc mi nie zastapi tej zmiany. Jedyna wada - zuzycie paliwa- 18 m/g przy
            moich przebiegach 120 m/dzien zaczelo mnie wykanczac.
            Uwazam ze chevy jest lepszy od forda, ale to naprawde dyskusja o wyzszosci
            swiat bozego narodzenia nad swietami wielkanocnymi
            • Gość: pawel Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 02:15
              ...no i widać nogi panienek w stojących obok osobówkach. A co sądzicie o
              Toyocie 4 Runner V6 3.4?
              • Gość: ja Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 02:41
                zaden samochod z tej listy nie zwrocil mojej uwagi
                szajs dla mas
                • Gość: Bernard Re: Top 10 w USA - Ford F IP: proxy / *.ed.shawcable.net 19.01.03, 04:16

> zaden samochod z tej listy nie zwrocil mojej uwagi
                  > szajs dla mas

++
                  Nie mogl zwrocic baranie bo nie stac cie na kluczyki do nich
                  Nie krytykuj tego czego nie znasz
                  pozdrawiam
                  • Gość: ja Re: Top 10 w USA - Ford F IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 04:20
                    Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Nie mogl zwrocic baranie bo nie stac cie na kluczyki do nich
                    > Nie krytykuj tego czego nie znasz
                    > pozdrawiam

a co moze Cavalier cie zachwyca? sam Marek mowi ze to badziewie
                    nie wpierdalaj sie jak rozmawiam z Markiem

nie wiedzialem ze dresy dotarly juz do Kanady
                • marekcyzio Re: Top 10 w USA - Ford F 19.01.03, 15:58
                  Oczywiscie ze to samochody masowe - luksusowe samochody z definicji nie
                  sprzedaja sie w setkach tys. sztuk. Jezeli by tak bylo to przestaly by byc
                  luksusowe a staly by sie dla mas :) (np. BMW 3-ka...)
        • Gość: cracovian Re: Top 10 w USA - Ford F IP: proxy / *.bankofamerica.com 23.01.03, 00:42
          Ja bym bez zastanowienia w czasie zderzenia wybral "beznadziejnego" Forda F-150
          niz w Magane albo inne tego typu dziadostwo. Te gwiazdki nie maja nic wspolnego
          jesli porownujemy dwa tak rozne samochody. Po osobowkach nic nie zostanie po
          zderzeniu z Fordem F-150... A truck jest fajny choc juz troche przestarzaly
          (nie tylko dla wiesniakow) - wypuszczaja jednak nowa i duzo lepsza wersje w tym
          roku.
      • Gość: Bernard Re: Top 10 w USA IP: proxy / *.ed.shawcable.net 19.01.03, 04:13
        Hey Polo..., zapraszamy
        Wez jeden na przejazdzke
        Mozna sie zakochac
        Pozdrawiam
    • Gość: Tomek Re: Top 10 w USA IP: *.oc.oc.cox.net 19.01.03, 03:44
      Marek chyba troche przesadzasz z tymi wiesniakami.
      Pick up sa popularne u mlodziezy: mozna wrzucic rower,
      motor, skidoo itp itd. Rowniez wiele osob kupuje go jako
      drugi, ewentualnie trzeci samochod do domu. Moj znajomy
      wlasnie tak zrobil gdyz znudzilo mu sie wozenie drzewek w
      bagazniku albo proszenie znajomych. Jezdzi sie tym jak
      samochodem a oprocz tego mozna zabrac kupe rzeczy.
      Mnie osobiscie pick up'y nie odpowiadaja ale jak
      najbardziej rozumiem dlaczego ludzie je kupuja.

POmijam oczywiscie tak prozaiczny aspekt (juz poruszony)
      jak popularnosc wsrod roznych kontraktorow.
      Co do Hondy Accord to uwazaj ze wyglada wysmienicie i
      sam chetnie bym ja kupil. 240 koni plus wszystkie opcje
      za 24 tysiace??? Czyz mozna taniej?
      • Gość: Marek Re: Top 10 w USA IP: *.norcross-07rh15rt.ga.dial-access.att.net 19.01.03, 15:33
        Masz racje, ale z drugiej strony widze mojego sasiada ktory kupil sobie
        Dodge'a RAM w jakiejs wersji z podwyzszonym zawieszeniem, king cab i
        przedluzony. Jak zaparkuje kolo mnie to mi sie slabo robi - ten samochod
        powoduje ze czujesz sie jak mrowka kolo walca. No i ten sasiad NIGDY nie wozi
        niczego, zawsze jezdzi sam a ma taki samochod bo wlasnie chce sie czuc gora.
        Niestety wielu kupujacych trucki to wlasnie tacy ludzie. Najlepszy przyklad to
        Ford F150 SVT Lightning lub F150 Harley Davidson edition. Po co komu 6 sekund
        do setki w ciezarowce? Z drugiej strony akurat wersje SVT to bym sam chetnie
        kupil...
        • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 15:47

Z drugiej strony akurat wersje SVT to bym sam chetnie
          > kupil...

tez chcialbys byc gora :)
          zgadzam sie,kupuja pickupy i jezdza caly czas z pusta paka.bez sensu dla
          mnie.tak samo jak kupuja SUV a nigdy nie jezdza w teren tylko jezdza po szosach
          do pracy :)
          mysla ze sa bezpieczni bo siedza wyzej.moze i tak ale jak spadnie troche sniegu
          i widac po rowach tylko SUV i Pickupy pomimo tego ze maja 4x4
          • marekcyzio Re: Top 10 w USA 19.01.03, 15:54
            > i widac po rowach tylko SUV i Pickupy pomimo tego ze maja 4x4

Wlasnie dlatego ze maja 4WD to leza w rowach. 4WD jest do jazdy w terenie a
            nie po autostradzie. Wiekszosc kierowcow SUV jak widzi snieg to wlacza naped
            na 4 kola i za chwilke robi baczka i laduje w rowie (bo jedno kolo nagle ma
            wiecej przyczepnosci niz inne i 4WD wrzuca cala moc na to kolo). Zeby sie
            trzymac drogi potrzebny jest AWD - taki jak ma np. Subaru.
          • Gość: ALTIMAT Re: Top 10 w USA IP: *.proxy.aol.com 19.01.03, 21:59
            PYTANIE DO MR."JA"-A CZYM TY W OGOLE JEZDZISZ?OSTATNIO MOWILES ZE TWOJ OJCIEC
            MA SENTRE 1,6. A TY?
            I JESZCZE JEDNO-BYLES JUZ OBEJRZEC STICKER OD ALTIMY?
            • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 22:39
              Gość portalu: ALTIMAT napisał(a):

> PYTANIE DO MR."JA"-A CZYM TY W OGOLE JEZDZISZ?OSTATNIO MOWILES ZE TWOJ OJCIEC
              > MA SENTRE 1,6. A TY?
              > I JESZCZE JEDNO-BYLES JUZ OBEJRZEC STICKER OD ALTIMY?

mam Golfa 1.8T automatic 4spd,nie tiptronic :(
              bylem ogladac Altime juz dawno jak wyszly ale nie zwracam na nie uwagi bo mi
              sie nie podobaja.a te tylne lampy w stylu "alteza" to juz pomylka
              • Gość: Marek Re: Top 10 w USA IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 19.01.03, 23:52
                A mi sie Altima podoba. Wlasnie te lampy nadaja jej uroku. Bardzo sensowna
                Alternatywa dla sterego Accorda i starej Camry. Ale w porownaniu z nowym
                Accordem, szczegolnie wersja Coupe to juz nie jestem taki pewien - Accord z V6
                ma ta samam moc, a cena nizsza.
                • devote Re: Top 10 w USA 20.01.03, 00:00
                  lepiej bedzie jak Acura zacznie sprzedawac europejski accord.tylko ciekawe ile
                  bedzie kosztowac.tylko podobno Acura nie bedzie sprzedawac modelu z V6 tylko
                  podkreca 4cyl do wiekszej mocy.podobno.
              • Gość: ALTIMAT Re: Top 10 w USA IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.01.03, 01:05

> Gość portalu: ALTIMAT napisał(a):
                >
                > > PYTANIE DO MR."JA"-A CZYM TY W OGOLE JEZDZISZ?OSTATNIO MOWILES ZE TWOJ OJC
                > IEC
                > > MA SENTRE 1,6. A TY?
                > > I JESZCZE JEDNO-BYLES JUZ OBEJRZEC STICKER OD ALTIMY?
                >
                > mam Golfa 1.8T automatic 4spd,nie tiptronic :(
                > bylem ogladac Altime juz dawno jak wyszly ale nie zwracam na nie uwagi bo mi
                > sie nie podobaja.a te tylne lampy w stylu "alteza" to juz pomylka
                CHCESZ SIE POSCIGAC NA 1/4MILI? :))
                • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 20.01.03, 01:13

> CHCESZ SIE POSCIGAC NA 1/4MILI? :))

i co sie cieszysz? myslisz ze masz szanse swoim ciezkim V6?
                  pamietaj ze turbo z automatem to dobra zecz na sprint.nie ma lagu przy zmianie
                  biegow bo boost caly czas jest wysoki.poza tym moj jest lzejszy od twojego.
                  • Gość: ALTIMAT Re: Top 10 w USA IP: *.proxy.aol.com 20.01.03, 05:38

> Gość portalu: ALTIMAT napisał(a):
                    >
                    >
                    > > CHCESZ SIE POSCIGAC NA 1/4MILI? :))
                    >
                    >
                    > i co sie cieszysz? myslisz ze masz szanse swoim ciezkim V6?
                    > pamietaj ze turbo z automatem to dobra zecz na sprint.nie ma lagu przy
                    zmianie
                    > biegow bo boost caly czas jest wysoki.poza tym moj jest lzejszy od twojego.
                    OJ CHYBA NIE WIESZ CO MOWISZ.......JESTES SWOIM AUTKIEM W STANIE WYKRECIC
                    PONIZEJ 6.5 SEK DO 60MPH ALBO 1/4 MILI W GRANICACH 14,5SEK.RACZEJ
                    NIE.SZCZEGOLNIE AUTOMATEM.A CO DO WAGI TO JESTES TYLKO 146 LB LZEJSZY OD
                    MOJEGO......3051LB GOLF 1.8T AUTO-3197LB ALTIMA 3.5SE MANUAL.

PODOBNIE MYSLAL MOJ KOLEGA KTORY MA BMW X5 4.4. NA PROBE SCIGALISMY SIE NA
                    TORZE W MICHIGAN.DWA RAZY PRZEGRAL O DLUGOSC SAMOCHODU NA 1/4 MILI MIMO ZE MIAL
                    PRZEWAGE NA STARCIE(AWD).PZDR
                    • devote Re: Top 10 w USA 21.01.03, 04:08

ɭ/4 MILI W GRANICACH 14,5 SEK.RACZEJ NIE
                      >SZCZEGOLNIE AUTOMATEM.

czemu nie? widac ze nie jestes w temacie VW.
                      ja mam 2000 Jetta VR6 automat czyli jeszcze ze starym 2 zaworowym o mocy 174hp
                      i najlepiej mialem 15.2.Nie mam szans do 1.8T w Golfie lub GTI.
                      GTI 1.8T braly mnie spokojnie o 1.5 dlugosci samochodu i mialy czasy w
                      okolicach 14s.Nie wiem jak te nowe VR6 24V bo jeszzce nie widzialem czasow.Ale
                      te 200HP w tak malym samochodzie jak Jetta to rakieta.

Roznica w wadze + reakcja + dobra trakcja(opony) + pogoda/temperatura otoczenia
                      to wszystko ma wplyw na czasy.Moge cie zapewnic ze taki Golf/GTI 1.8T bedzie
                      szybszy od Altimy pomimo tego ze ma wiecej HP.

Pamietaj tez ze dwa takie samochody moga miec inne moce.Roznica moze wynosic
                      nawet do kilku procent.Moc na papierze to nie wszystko.Wystarczy pojechac na
                      dyno.Ja w swoim nie mam tych 174 co pisze na papierach.Mam 168hp a jak
                      wyciagnalem change over valve (i tak nie wiesz co to) to spadlo do 154hp.
                      ale zato ciszej silnik pracuje.Teraz ten change over valve jest nowy zmieniony
                      bo stare wygladaly troche inaczej to podobno silnik pracuje lepiej i moc ma byc
                      tak jak w papierach fabryka pisze.Kupilem sobie ten zawor i nowy sterownik i
                      mam zamiar wymienic ale pogoda marna,zimno.

ps:
                      change over valve jest w intake i zmienia strumien powietrza do silnika.

• devote Re: Top 10 w USA 22.01.03, 01:49
                        prosze bardzo
                        jetta 1.8T i czas 13.97 @ 101 MPH in the 1/4 mi
                        www.racingflix.com/getvideo.asp?v=217
                        z calym szacunkiem dla ciebie ale twoja Altima nigdy takiego czasu nie wykreci
                        nie jestes w temacie VW to nie zabieraj glosu
                      • Gość: w Re: Top 10 w USA IP: proxy / *.vf.shawcable.net 23.01.03, 07:49
                        > change over valve jest w intake

Eh, zapominamy jak sie mowi po polskiemu, co?
                        • devote Re: Top 10 w USA 23.01.03, 22:12
                          Gość portalu: w napisał(a):

> > change over valve jest w intake
                          >
                          > Eh, zapominamy jak sie mowi po polskiemu, co?

nie zapominam tylko nie wiem jaka jest polska nazwa
                          jak znasz to mi powiedz
    • Gość: Tomek Re: Cavalier IP: *.oc.oc.cox.net 19.01.03, 03:49
      Kilka lat temu mailem Cavaliera jako wlasnie drugi
      samochod i uwazam ze bylo to doskonale auto na jazde po
      miescie czy po zakupy. Na dluzsze trasy sie nie nadawal
      to fakt. Raz zrobilem trase Toronto - Boston - Toronto
      (800km) i wiedzialem ze wiecej tego bledu nie zrobie. W
      kazdym razie 3 lata go mielismy, 75 tys km bezawaryjnie.
      Czyz mozna wiecej wymagac od samochodu na zakupy czy
      dojazd do pracy?
      • marekcyzio Re: Cavalier 19.01.03, 15:57
        Moj Cavalier ma 79 tys. mil na liczniku i z napraw:
        - nowy alternator
        - nowy akumulator
        - pompe wspomagania ktora piszczy, ale nic poza tym wiec jej nie dotykam

Jak na samochod za te pieniadze i eksploatowany w ten sposob to moim zdaniem
        zupelnie niezle. Wlasnie mial przeglad i przeszedl badanie emisji. 79 tys. mil
        i $150 za naprawy - chyba warto tak niz placic kilka tys. USD wiecej za to
        zeby miec Toyote.
        • Gość: j Re: Cavalier IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 22:44
          marekcyzio napisał:

> Moj Cavalier ma 79 tys. mil na liczniku i z napraw:
          > - nowy alternator
          > - nowy akumulator
          > - pompe wspomagania ktora piszczy, ale nic poza tym wiec jej nie dotykam

to nie tak zle
          jedynie to nie podoba mi sie jego wyglad.widziales teraz po zmianie zderzakow?
          prubuja troche zmienic na wyglad sportowy.sunfire wyglada nieco lepiej.
          • Gość: Marek Re: Cavalier IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 19.01.03, 23:15
            Cavalier 2003 ma bardzo ladny przod i okropny tyl. Poza tym srodek troszke
            poprawili. Ale to ostatni rok produkcji tego samochodu - w przyszlym roku
            obiecuja cos nowego - albo ktorys z europejskich modeli Opla (mysleli o
            Astrze - nawet kiedys widzialem Chevroleta Astre na rejestracji dealera) albo
            cos ze "stajni" Daewoo. Ale juz skonczmy bo wstyd dyskutowac o tym badziewiu...
            • Gość: ja Re: Cavalier IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 23:29
              Tez kiedys czytalem ze ma byc Astra ze znakiem chevy zamiast cavaliera.Tak jak
              kiedys w USA sprzedawalo Pontiac Le Mans a to byl europejski Opel Cadet.

ebay0.ipixmedia.com/abc/M28/_EBAY_8ed97257b7ae71f2662ca62edd0ab16a/i-1.JPG

ebay0.ipixmedia.com/abc/M28/_EBAY_8ed97257b7ae71f2662ca62edd0ab16a/i-3.JPG

ebay0.ipixmedia.com/abc/M28/_EBAY_8ed97257b7ae71f2662ca62edd0ab16a/i-2.JPG

• Gość: Marek Re: Cavalier IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 19.01.03, 23:50
                Ten Pontiac Le Mans byl produkowany przez Daewoo na zlecenie GM. Co
                smieszniejsze stal sie potem samochodem Daewoo Le Mans sprzedawanym przez
                moment w komunistycznej Czechoslowacji (dla prominentow dla ktorych zabraklo
                hitu - Skody Favorit) a w koncu lekko zmieniony dotarl do Polski pod nazwa
                Daewoo Nexia.
                • devote Re: Cavalier 20.01.03, 00:07
                  najpierw byl jako Pontiac Le Mans w latach 80's a dopiero potem robiony przez
                  Daewoo w latach 90's.
                  Byl montowany nawet w Warszawie na Zeraniu.Jak sie to nazywalo? Daewoo Nexia?
    • Gość: alek Re: Top 10 w USA IP: *.tnt2.deer-park.sc.da.uu.net 19.01.03, 22:13
      Panowie, w swoim zyciu mialem i jezdzilem:
      - ?? Zastawa 1100
      - 68 Mini Cooper
      - ?? Chevy Monza
      - 84 Chevy Celebrity Combi
      - ?? Olds Omega
      - 87 Ford Aerostar
      - 93 Chevy Pick-Up Siverado
      - 93 Ford Mustang
      - 94 Mitsubishi Mirage
      - 96 Mitsubishi Montero Sport
      - 87 Mercedes Benz 300 D Turbo aktualnie
      - 01 Ford Explorer Sport Track aktualnie

Z calej tej kolekcji NIE JESTEM W STANIE obiektywnie porownac dwoch samochodow.
      Kazdy jest inny i kazdy mial zalety i wady. Moge jedynie powiedziec -Moj
      ulubiony - CHEVY SILVERADO.
      PS.
      LIsta jest po to zeby pokazac ze niejednym juz jezdzilem a NIE PO TO ZEBY SIE
      CHWALIC !!!!
      • Gość: ja Re: Top 10 w USA IP: *.dyn.optonline.net 21.01.03, 04:46

> OJ CHYBA NIE WIESZ CO MOWISZ.......JESTES SWOIM AUTKIEM W STANIE WYKRECIC
        > PONIZEJ 6.5 SEK DO 60MPH ALBO 1/4 MILI W GRANICACH 14,5SEK.RACZEJ

wiem co mowie ale nie mam zamiaru wdawac sie w polemiki typu czyj samochod jest
        szybszy,mocniejszy,lepszy.to dobry temat dla dresow.

ps: i wylacz ten cholerny CAPS wrescie
    • Gość: fs Re: Top 10 w USA IP: *.czajen.pl / 192.168.6.* 22.01.03, 10:25
      devote napisał:

> najlepiej sprzedajace sie samochody w USA 2002
      >
      >
      > 1. Ford Truck F Series 813,701
      > 2. Chevrolet Silverado/CK 652,646
      > 3. Toyota Camry 434,145
      > 4. Ford Explorer 433,847
      > 5. Honda Accord 398,980
      > 6. Dodge Truck Ram 396,934
      > 7. Honda Civic 313,159
      > 8. Chevrolet TrailBlazer 249,568
      > 9. Ford Focus 243,199
      > 10. Chevrolet Cavalier 238,225
      >
      > Source: Automotive Information Center
      >
      1.Ford F-Series-811,164
      2.Chevrolet Silverado-652,646
      3.Toyota Camry-434,145
      4.Honda Accord-398,980
      5.Dodge Ram-396,934
      6.Ford Taurus-332,690
      7.Honda Civic-313,159
      8.Ford Explorer-312,371
      9.Dodge Caravan-244,911
      10.Ford Focus-243,199
      Source: J.D. Power and Associates

• Gość: cracovian Re: do ja IP: proxy / *.bankofamerica.com 23.01.03, 00:50
      Niech sie gosc sciga (dopoki go do ciupy nie zamkna), bo poza OK silnikiem to
      na ohydnie niedopasowane wyposazenie i plastiki musi caly dzien patrzec :-(
      Wreszcie cos za cos - nie? Kupilby sobie przeciez G35 jesli by mogl....
      • Gość: ja Re: do ja IP: *.dyn.optonline.net 23.01.03, 22:17
        Gość portalu: cracovian napisał(a):

> Niech sie gosc sciga (dopoki go do ciupy nie zamkna), bo poza OK silnikiem to
        > na ohydnie niedopasowane wyposazenie i plastiki musi caly dzien patrzec :-(
        > Wreszcie cos za cos - nie? Kupilby sobie przeciez G35 jesli by mogl....

masz racje
        niech sie sciga sam tylko denerwuje mnie jak ktos rzuca cyframi a nie ma
        pojecia o niczym bo mysli ze jak ma V6 i manual skrzynke to wszystko moze

to wyzywanie na wyscigi
        powiedz sam,czy to nie jest zachowanie godne dresa?
        • Gość: cracovian Re: do ja IP: proxy / *.bankofamerica.com 23.01.03, 22:43
          Jak na torze sie sciaga i to jest jego pasja to wszystko jest OK, ale wtedy
          powinien sobie inny samochod kupic, a nie zwykly FAMILY SEDAN!!!

Jak sie sciga z kolezkami po parkingach, albo co gorsza po ulicach, to nie
          tylko tu o dresik chodzi, ale glownie o lamanie prawa i narazanie zycia innych
          i to tylko z tego powodu, ze mlodziaszek mysli, ze ma za duzo testosteronu albo
          za malego fiutka.

Widze takich gosci w piatek i kazdy weekend scigajacych sie w swoich pickapach,
          Hondach, Acuras, Camaro i Mustangach niedaleko mojego domu i noz mi sie w
          kieszeni otwiera, bo ja razem z nimi musze po tej samej ulicy wieczorem jechac.
          Troche sie ich juz na murku koscielnym za zakretem zabilo, ale ta naturalna
          selekcja dziala dosc wolno i boje sie, ze moga moja rodzine w przyszlosci ze
          soba pociagnac dlatego jestem tak na ten temat przewrazliwiony.

Wracajac do tematu Altimy to samochod jest taki jaki jest, za pieniadze jest w
          porzadku i silnik tez jest OK. Nie rzucalbym tez tu zbytnio numerami, bo te
          240KM przychodzi na bardzo wysokich obrotach i samochody o mniejszej ilosci
          koni, ale za to z lepszym momentem obrotowym prowadzi sie na co dzien lepiej i
          jeszcze w lepszym komforcie. Do BMW tez bym nigdy go nie porownywal, bo
          zawieszenie i jakosc sterowania to jest zupelnie z innego swiata.

Ale co ja tu moge mowic jesli najczesciej do pracy lubie jezdzic swoim starym
          pikapem, ktory juz sobie zyje w trzecim chyba zyciu... Nasze inne nowe
          samochody traktuje (zona tez) rowniez bardzo dobrze i zawsze staram sie je do
          co najwyzej 2900 RPM tylko doprowadzic.

Ale gdybym mial samochod na zdarcie albo bym sie spil albo gdybym nie mial
          kobiety albo bardzo malego fiutka to tez bym sie chyba poscigal :-) Tylko kurna
          nie po ulicy!!!
          • Gość: altimat odpowiedz IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.01.03, 23:15
            Gość portalu: cracovian napisał(a):

> Jak na torze sie sciaga i to jest jego pasja to wszystko jest OK, ale wtedy
            > powinien sobie inny samochod kupic, a nie zwykly FAMILY SEDAN!!!
            >
            > Jak sie sciga z kolezkami po parkingach, albo co gorsza po ulicach, to nie
            > tylko tu o dresik chodzi, ale glownie o lamanie prawa i narazanie zycia
            innych
            > i to tylko z tego powodu, ze mlodziaszek mysli, ze ma za duzo testosteronu
            albo
            >
            > za malego fiutka.
            >
            > Widze takich gosci w piatek i kazdy weekend scigajacych sie w swoich
            pickapach,
            >
            > Hondach, Acuras, Camaro i Mustangach niedaleko mojego domu i noz mi sie w
            > kieszeni otwiera, bo ja razem z nimi musze po tej samej ulicy wieczorem
            jechac.
            >
            > Troche sie ich juz na murku koscielnym za zakretem zabilo, ale ta naturalna
            > selekcja dziala dosc wolno i boje sie, ze moga moja rodzine w przyszlosci ze
            > soba pociagnac dlatego jestem tak na ten temat przewrazliwiony.
            >
            > Wracajac do tematu Altimy to samochod jest taki jaki jest, za pieniadze jest
            w
            > porzadku i silnik tez jest OK. Nie rzucalbym tez tu zbytnio numerami, bo te
            > 240KM przychodzi na bardzo wysokich obrotach i samochody o mniejszej ilosci
            > koni, ale za to z lepszym momentem obrotowym prowadzi sie na co dzien lepiej
            i
            > jeszcze w lepszym komforcie. Do BMW tez bym nigdy go nie porownywal, bo
            > zawieszenie i jakosc sterowania to jest zupelnie z innego swiata.
            >
            > Ale co ja tu moge mowic jesli najczesciej do pracy lubie jezdzic swoim starym
            > pikapem, ktory juz sobie zyje w trzecim chyba zyciu... Nasze inne nowe
            > samochody traktuje (zona tez) rowniez bardzo dobrze i zawsze staram sie je do
            > co najwyzej 2900 RPM tylko doprowadzic.
            >
            > Ale gdybym mial samochod na zdarcie albo bym sie spil albo gdybym nie mial
            > kobiety albo bardzo malego fiutka to tez bym sie chyba poscigal :-) Tylko
            kurna
            >
            > nie po ulicy!!!
            > Napisalem juz poprzednio ze scigam sie tylko i wylacznie na torze gdzie
            wszystko jest dozwolone. I tylko sporadycznie.A zaloze sie ze kazdy wlasciciel
            samochodu chce sprawdzic na co stac jego samochod.Podczs niedawnego pobytu w
            Detroit bylem na torze i przygladalem sie czym i jacy ludzie tam
            przyjezdzaja.Bylo i Ferrari 360,Bmw M5,Porsche 911GT2,Mercedes cl55.Przyjechali
            tylko zeby sprwawdzic swoje mozliwosci i mozliwosci swoich pojazdow.I nikt
            nikogo od "dresow" nie wyzywal i nikogo nie interesowalo czym kto jezdzi i z
            jakim pojazdem bedzie sie scigal. Pelna kultura. pzdr
            moj najlepszy wynik-0-60mph 6.12 sek (6.5sek z TCS) 1/4 mili 14.45
        • Gość: altimat Re: do ja IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.01.03, 22:51

> Gość portalu: cracovian napisał(a):
          >
          > > Niech sie gosc sciga (dopoki go do ciupy nie zamkna), bo poza OK silnikiem
          > to
          > > na ohydnie niedopasowane wyposazenie i plastiki musi caly dzien patrzec :-
          > (
          > > Wreszcie cos za cos - nie? Kupilby sobie przeciez G35 jesli by mogl....
          >
          >
          > masz racje
          > niech sie sciga sam tylko denerwuje mnie jak ktos rzuca cyframi a nie ma
          > pojecia o niczym bo mysli ze jak ma V6 i manual skrzynke to wszystko moze
          >
          >
          > to wyzywanie na wyscigi
          > powiedz sam,czy to nie jest zachowanie godne dresa?
          Hehehehe- po pierwsze scigam sie tylko w platnych i wyznaczonych do tego
          miejscach( sa w okolicach ny)wiec jak nie wiesz to nie zabieraj glosu. Po
          drugie w czasie gdy kupowalem altime G35 byl niedostepny(lato 2001).Po trzecie
          chodze w dresie i mam na plecach napisane Pruszkow....... Po czwarte odbieram
          dzis 350z wiec G35 mnie nie interesuje.
          A odnosnie 2003 Jetta vr6 vs. 2003 altima 3.5se poczytaj sobie w ostatnim
          numerze Motor Trend....
          Masz tu jeszcze link jak umiesz czytac po angielsku.papapapa
          www.nissanperformancemag.com/july02/project_altima_july02.php
          • Gość: ja Re: do ja IP: *.dyn.optonline.net 23.01.03, 23:03
            Gość portalu: altimat napisał(a):

> A odnosnie 2003 Jetta vr6 vs. 2003 altima 3.5se poczytaj sobie w ostatnim
            > numerze Motor Trend....

to chyba nie do mnie bo ja mowilem o 1.8T ktory jest szybszy od VR6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka