acura03 09.02.03, 23:13 No ktory? pytam po raz pierwszy :-) Kurcze no nie wiem ktory wybrac?Posiadacze jednego i drugiego , czekam na Wasze opinie. pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: is300 Re: Honda Pilot czy Toyota Highlander? IP: *.dyn.optonline.net 10.02.03, 02:24 acura03 napisał(a): > No ktory? pytam po raz pierwszy :-) > Kurcze no nie wiem ktory wybrac?Posiadacze jednego i drugiego , czekam na > Wasze opinie. > > > pozdrawiam. Raczej to bym wybral Toyote 4Runner. Nowy 4Runner niezle sie prezentuje i to juz jest SUV, nie to jak Pilot i Highlander. Pilot to jest jak minivan, jest on na zawieszeniu Odysey a Highlander jest na przedluzonym zawieszeniu od Camry. Nie ogladalem Pilota dokladnie to trudno cosc mi na ten temat powiedziec, ale z zewnatrz tez mi sie nie podoba, taka skrzynia. Highlander tez mi sie zbytnio nie podoba, mimo ze troche lepiej wyglada od Pilota. Za jakim Highlanderem sie ogladasz, z V6 czy 4cyl? Radzil bym V6 jak cosc bo ta 4 to moze byc molowata na takie auto. Link Zgłoś
acura03 dzieki is300 i Marcel 10.02.03, 23:39 Gość portalu: is300 napisał(a): > acura03 napisał(a): > > > No ktory? pytam po raz pierwszy :-) > > Kurcze no nie wiem ktory wybrac?Posiadacze jednego i drugiego , czekam na > > Wasze opinie. > > > > > > pozdrawiam. > > Raczej to bym wybral Toyote 4Runner. > Nowy 4Runner niezle sie prezentuje i to juz jest SUV, nie to jak Pilot i > Highlander. Pilot to jest jak minivan, jest on na zawieszeniu Odysey a > Highlander jest na przedluzonym zawieszeniu od Camry. Nie ogladalem Pilota > dokladnie to trudno cosc mi na ten temat powiedziec, ale z zewnatrz tez mi sie > nie podoba, taka skrzynia. Highlander tez mi sie zbytnio nie podoba, mimo ze > troche lepiej wyglada od Pilota. > Za jakim Highlanderem sie ogladasz, z V6 czy 4cyl? > Radzil bym V6 jak cosc bo ta 4 to moze byc molowata na takie auto. is300 tylko i wylacznie V6 .V4 wogole sie nie dotykam ani tez nie biore pod uwage:)nigdy:-) Chodzilo mi o Highlander Limited albo Pilota EX L.Jeszcze nie wybralam , ciagle sie zastanawiam , byc moze w miedzyczasie wpadnie mi w oko zupelnie cos innego:- )) A tak na marginesie to te nowe samochody prawie wszytkie dziwnie wygladaja , trzeba sie poprostu do tych nowych wygladow przyzwyczaic :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Honda Pilot czy Toyota Highlander? IP: *.reshall.umich.edu 10.02.03, 03:19 Nie jestem posiadaczem ani jednego, ani drugiego, ale jesli do wyboru sa tylko te dwa modele, to bralbym Toyote. Bez porownania lepiej prowadzila mi sie po asfalcie (zrobilem jazdy probne jakis rok temu, ale oba modele byly dla mnie zbyt duze). Prowadzenie Pilot'a to jak jazda mini-busem. No, ale Pilot wazy prawie dwie tony, a Highlander tylko poltorej. I jak juz IS300 napisal: Highlander tylko z silnikiem 3 litrowym. Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Honda Pilot czy Toyota Highlander? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.02.03, 01:03 Czy aby na pewno testowałeś Honde Pilot a nie, Passport? O ile się nie mylę to Pilot jest na rynku od lata zeszłego roku, więc trudno byłoby nim jeździć w Lutym, chyba, że mieszkasz w Aliston w Ontario i pracujesz w Hondzie (www.canadiandriver.com/news/020514-6.htm). Z drugiej strony, Pilot jest zrobiony na bazie Acura MDX, która jest zrobiona na bazie Hondy Odysey. Ta jest uważana za jeden z najlepszych mini-van’ów, więc nie sądzę, aby to był zły wybór. Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Honda Pilot czy Toyota Highlander? IP: *.med.umich.edu 11.02.03, 01:30 Masz racje. Chyba wiek starczy mi juz doskwiera. Jako ze kupowalem swoje auto wlasnie na poczatku ubieglego roku, to zrobilem pare jazd probnych u Jeepa, Forda, Toyoty i Nissana. W Hondzie zapisalem sie na jazde Pilotem, no i kiedy pozniej zadzwonili z zaproszeniem to sie zalapalem. Podtrzymuje jednak swoja opinie, ze Pilot prowadzil sie bardzo "czolgowo". Ale moze to poprostu moj brak przyzwyczajenia do SUV'ow typu truck? Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Honda Pilot czy Toyota Highlander? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.02.03, 01:59 Osobiście też się przymierzam do podobnego zakupu, ale jeszcze nie w tym roku. Moim celem jest auto (SUV), którym mógłby ciągnąć przyczepę kempingową o wadze ok. 3500 funtów. Z tego, co zalecają osoby znające się w temacie, ważne jest, aby auto miało tzw. tylny most i napęd na tył (lub na wszystkie cztery koła). Znajomy kupił sobie Toyota Sequoia i bardzo jest zadowolony (z wyjątkiem spalania, które gwałtownie rośnie jak holuje 27-mio stopową przyczepę). Mnie się podoba nowa Toyota 4Runner V8 oraz Chevrolet Tahoe Z71. Niemniej jednak muszę jeszcze poczekać z zakupami. Link Zgłoś