Dodaj do ulubionych

Toyota i gaz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 10:58
Moje pytanie jest może bez sensu, ale niekoniecznie. Ma ktoś doświadczenia
związane z eksploatacją Toyoty na gazie? Czy wystepują jakieś dodatkowe
problemy? Jaka instalacja jest najlepsza (Landi, Lovato, BRC....?)
Obserwuj wątek
    • Gość: Cargool Re: Toyota i gaz IP: *.bydgoska.krakow.pl 12.02.03, 12:24
      Cze Mam Toyote Corolle 1,6 16v z 1992 z gazikiem i chodzi jak burza. Zadnych
      problemow, no moze poza tym ze troche duzo potrafi pozrec gazu w miescie, ale
      to jest zwiazane z moja ciezka noga (no bo gaz jest tani:) ) Oczywisty jest
      spadek mocy i wzrost zuzycia paliwa. Nie oplaca sie instalowac jezeli jezdzisz
      malo i krotkie trasy (przy malych przebiegacz zwroci ci sie za 10 lat :) a co
      do krotkich tras to silnik musi sie zagrzac zanim przelaczysz na gaz Ja
      przelaczam w zimie po ok 3,4 km a to sie wiaze czasem z dojechaniem do celu (
      nie w moim przypadku). Pozdr
      Cargool
      PS jezeli chcesz wiecej info to pisz na priv
      cargool@NOSPAMbydgoska.krakow.pl
      • Gość: gmmm Re: Toyota i gaz IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 19:30
        przełączanie po 3,4 km świadczy o złym ustawieniu zestawu, umnie - silnik 1,3
        przy -20 C przełączenie następuje po ok. kilometrze. Spalanie w zimie ok 9l.
        Dynamika porównywalna. Instalacja z trójmiasta firma elpidżi taka nazwa
        fonetyczna.pozdrowienia
        • Gość: Cargool Re: Toyota i gaz IP: *.bydgoska.krakow.pl 12.02.03, 20:03
          Gość portalu: gmmm napisał(a):

> przełączanie po 3,4 km świadczy o złym ustawieniu zestawu,
          Przelaczma recznie, automat przelacza pow. 2 tys obrotow na min w twojej wersji
          masz ustawiony automat na temperature silnika pewnie 10 lub 20 stopni
          PZDR
          Cargool
    • Gość: zgazowany Re: Toyota i gaz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 20:08
      Mam Corolle 98 rok silnik 1,4 instalacja Landi dalem ponad 2200 ale oplaca sie
      bo tankuje za 30-35 zlote a przejezdzam 300 km trasa /miasto sam prosze sobie
      przelicz ,a jesli chodzi o moc , dla mnie ok toyotka teraz lepiej sie zbiera a
      i tak nie jezdze po 180 ...jedyny minus to tankowanie co 300 km bo zbiornik w
      kole ...
    • Gość: rycho Re: Toyota i gaz IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 21:11
      Mam Carine E 1.6 1997 r., założyłem instalację Latino i na razie jestem bardzo
      zadowolony. Na stacji benzynowej za 50 zł zatankuję zbiornik do pełna i ze dwa
      piwa jeszcze kupię - naprawdę frajda. Pali 9 w trasie, 11 w mieście, ale
      instalację kazałem wyregulować tak, bym tracił jak najmniej mocy. Powiem
      szczerze, że w codziennej eksploatacji różnicy naprawdę nie odczuwam. W
      zakresie prędkości maksymalnych jest może trochę wolniejsza, ale i tak 180 na
      liczniku się pojawi, a to przyznacie w naszych warunkach to i tak aż nadto.
      Jeśli robisz 20 000 - 25 000 lub więcej kilometrów rocznie to opłaci się na
      pewno (koszt ok 2300zł). Polecam!
      • Gość: pawel Re: Toyota i gaz IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 01:54
        Chyba zrobiłem błąd chcąc mieć super instalację. I mam, IGS Landi Renzo -
        6000zł. I co? Same problemy! Nikt nie potrafi ustawić tego szajsu. Dwa
        dodatkowe komputery, wielopunktowy wtrysk gazu i jedyna pociecha, że komputer
        nie odcina paliwa i mogę zamknąć licznik. Ale w mieście katastrofa, dławi się
        przy ruszaniu, potrafi zgasnąć na zakręcie gdy obroty wpadają na wolne
        (automatyczna skrzynia biegów). Przypuszczam, że gdybym założył inst. za 2000
        to byłoby o niebo lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka