Dodaj do ulubionych

Kredyt samochodowy

07.08.06, 10:43
Mam Umowe o prace na czas OKREŚLONY. Chce wziac kredyt na samochód. Dodam, ze
mam regularne przelewy na konto, niezaleznie od umowy.

gdzie sie starac??? w wiekszosci bankow mnie nie chca.
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Kredyt samochodowy 07.08.06, 11:09
      surflife napisała:

> Mam Umowe o prace na czas OKREŚLONY. Chce wziac kredyt na samochód. Dodam, ze
      > mam regularne przelewy na konto, niezaleznie od umowy.

tu bym uwazala na fiskusa...., ze masz kase, a nie masz pracy...
      >
      > gdzie sie starac??? w wiekszosci bankow mnie nie chca.

dziwisz sie bankowi?bo ja nie.
      Zostaje ci chyba tylko cos a la provident itd.?
      • glide22 Re: Kredyt samochodowy 07.08.06, 12:18
        iberia, przeczytaj dobrze zanim zabierzesz glos. Kolega nie pisze ze nie ma
        pracy, tylko ze ma na czas okreslony.
        Ja takze pracuje na czas okreslony, ale sa zawody gdzie to jest norma (np.
        nauczyciele tak maja ze wzgledu na awanse zawodowe). Popytaj w GetinBanku
        (chyba wlasciwa pisownia). Maja naprawde dobra oferte. Sa takze tzw. procedury
        uproszczone jak wplacisz 30% to wymagaja tylko oswiadczenia.
        pozdrawiam
        • iberia30 Re: Kredyt samochodowy 07.08.06, 18:32
          proponuje zebys dobrze przeczytal/a moja odp, czy ja gdzies napisalam,ze on nie
          ma pracy??Malo tego pisal o wplywach na konto, ktore nie sa pensja....zatem?
          • glide22 Re: Kredyt samochodowy 09.08.06, 08:30
            cytuje : "tu bym uwazala na fiskusa...., ze masz kase, a nie masz pracy..."
            • iberia30 Re: Kredyt samochodowy 09.08.06, 09:31
              cytuję za autorem wątku: "Mam Umowe o prace na czas OKREŚLONY. (..) Dodam, ze
              mam regularne przelewy na konto, niezaleznie od umowy."

Czyli co, konczy sie umowa-skoro na czas okreslony, ale po jej skonczeniu ma
              dalej wplywy na konto-wiec w przypadku polskiego fiskusa kwalifikuje sie do
              sprawdzenia tychze dochodow.

p.s. pomijam fakt, ze dyskusja z toba nijak sie ma do pytania autora watku....

• kasiulek70 A może po prostu ktos z rodziny systematycznie go 09.08.06, 09:42
                wspomaga finansowo np alimenty czy niemożliwe?
                • computerland1 Re: A może po prostu ktos z rodziny systematyczni 09.08.06, 16:36
                  ale na alimenty musi miec wyrok, itp. wiec tez musi sie z tych wplywow
                  fiskusowi ewentualnie wytlumaczyc.
                • iberia30 Re: A może po prostu ktos z rodziny systematyczni 09.08.06, 17:22
                  o alimenty fiskus sie raczej nie rzuca :-). gorzej gdy ma ciotke w USA i ta
                  posyla kase na konto to nasz fiskus gotow zazadac podatku od wzbogacenia albo
                  cos w ten desen :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka