Dodaj do ulubionych

mam poważny problem z OC...pomocy!!!!

12.09.06, 14:43
Problem polega na tym że mam 18 lat, Opla Vectre 1.8 z 96 roku
zarejestrowanego na mnie, prawo jazdy niecały miesiąc, mieszkam w
Warszawie...i OC w samopomoc.pl wyniosłaby mnie 2600 z kawałkiem a słyszałem
że tam jest najtaniej.OD razu dodam że nie mam kogo wziąc jako
współwłaściciela...nikogo więc to odpada.Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • kaqkaba Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 14:53
      No nie ma jak Ci pomóc. Códów nie ma. Pojemność silnika jest jaka jest, młody
      jesteś i niedoświadczony. Wszędzie Cię skasują za ubezpieczenie i już.
      Może tylko radą- jak zrobisz stłuczkę w ciągu tego roku to OC wyniesie Cię dużo
      więcej niż 2600, więc jedz ostrożnie i zgodnie z przepisami.
      • robert888 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 15:24
        ja moge być współwłaścicielem, tylko kup se jakies przyzwoite auto.
        • jacek666b Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:10
          jezeli dla Ciebie to auto
          www.allegro.pl/item123185334_opel_vectra_b_tuning.html
          nie jest przyzwoite to...heh.to jest właśnie moja Vectra. W ptu kosztowaloby
          mnie to ponad 3900, w samopomocy 2600 w allianzie 2003 zł.wybiorę chyba
          Allianz.A co z Pzu? podobno nawet niewarto tam dzwonić
          • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:13
            jacek666b napisał:

> W ptu kosztowaloby mnie to ponad 3900,

to Cię agent chce zapiąć na cacy :D
            P.S. Więcej do niego nawet nie zaglądaj
          • robert888 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:19
            hehe, wystarczy z silnika V6 założyć przepływomierz i już się dostaje moc jak w
            V6. W Erze ci to sprzedali?
      • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 15:29
        kaqkaba napisał:

> No nie ma jak Ci pomóc. Códów nie ma.

a może jednak? W każdym razie 35% taniej od tej oferty zakrawa na "cód". Pakiet
        mazowiecki w PTU S.A.
        • kaqkaba Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 15:56
          Na "códy" to ja mam papiery.
          A porównać ofertę różnych zakładów ubezpieczeń to powinien umieć. Telefon w
          garść i do roboty.
          Dalej jestem czerwony za te moje códy. Cud.
    • ewosia Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 15:55
      Ja miałam taki problem w grudniu - jeszcze nie miałam prawa jazdy, samochod
      1,6, starawy, ubezpieczenie w Link4: 2500, w PZU 1850, hestia 2200, Allianz 985
      pln. wybralam Allianz, jeszcze nie korzystalam.
      • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:08
        ewosia napisała:

> Ja miałam taki problem w grudniu - jeszcze nie miałam prawa jazdy, samochod
        > 1,6, starawy, ubezpieczenie w Link4: 2500, w PZU 1850, hestia 2200, Allianz
        985 pln. wybralam Allianz,

myslę, że nie taki sam, tylko "podobny" problem miałaś. Czy napewno jesteś
        zameldowana w Warszawie i masz dopiero 18 lat?

jeszcze nie korzystalam.

no i obawiam się, że nie będzie Ci dane nigdy skorzystać, co najwyżej skorzysta
        poszkodowany.
        ;)
        • zgryzliwy1 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 00:58
          kszyrztow napisał:

> jeszcze nie korzystalam.
          >
          > no i obawiam się, że nie będzie Ci dane nigdy skorzystać, co najwyżej
          > skorzysta poszkodowany.

poszkodowany ???? - widac ze nie kumasz kogo i przed czym chroni ubezpieczenie
          OC :-((
          • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 09:52
            zgryzliwy1 napisał:

> kszyrztow napisał:
            >
            > > jeszcze nie korzystalam.
            > >
            > > no i obawiam się, że nie będzie Ci dane nigdy skorzystać, co najwyżej
            > > skorzysta poszkodowany.
            >
            > poszkodowany ???? - widac ze nie kumasz kogo i przed czym chroni
            ubezpieczenie OC :-((

heh, tu błysnałeś! To wytłumacz mi w jaki sposób Ona skorzysta ze swojego OC,
            hehehe
            • zgryzliwy1 hehehe !!!! 13.09.06, 12:09
              kszyrztow napisał:

> heh, tu błysnałeś! To wytłumacz mi w jaki sposób Ona skorzysta ze swojego OC,
              > hehehe

to proste hehe!! i nie potrzeba blyskotliwosci by to zrozumiec hehe!!
              nie chce mi sie tlumaczyc oczywistosci wiec wklejam to :

" OC jest ubezpieczeniem obowiązkowym >> Twojej << odpowiedzialności cywilnej i
              dlatego prowadząc pojazd musisz posiadać przy sobie aktualną polisę.
              Jeżeli nie masz wykupionej polisy OC to >> narażasz się << na przykre sankcje
              finansowe :
              Jeżeli spowodujesz wypadek nie mając polisy OC to za wszystkie szkody na mieniu
              i zdrowiu ofiar wypadku będziesz musiał >> pokryć z własnej kieszeni <<
              (np. koszty leczenia, renty inwalidzkiej, naprawy samochodu, pogrzebu ofiary
              itd).
              Jeżeli nie będziesz miał wystarczającej ilości pieniędzy, wówczas za straty
              zapłaci Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. Następnie dzięki prawu regresu >>
              obciąży cię on wszystkimi kosztami >> "
              ubezpieczenia.elfin.pl/?
              id=ubezpieczenia/ER//wswtl.html&id_artykulu=330&strona=1

teraz juz chyba rozumiesz kogo chroni OC ?
              • zgryzliwy1 poprawny link 13.09.06, 12:11
                tiny.pl/7lt1
            • w_r_e_d_n_y Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 12:36
              kszyrztow napisał:

> heh, tu błysnałeś! To wytłumacz mi w jaki sposób Ona skorzysta ze swojego OC

bredzisz :-(
              OC placisz by chronic wlasna du...e

-
              • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 14:35
                w_r_e_d_n_y napisał:

> kszyrztow napisał:
                >
                > > heh, tu błysnałeś! To wytłumacz mi w jaki sposób Ona skorzysta ze swojego
                > OC
                >
                > bredzisz :-(
                > OC placisz by chronic wlasna du...e

pier*olisz, płacisz, bo musisz. Z twojego OC korzysta ten, którego uszkodzisz.
                Ty nie jesteś jedynie w plecy.
                • w_r_e_d_n_y tepota ^ n-tej !!! 14.09.06, 03:00
                  kszyrztow napisał:

> > bredzisz :-(
                  > > OC placisz by chronic wlasna du...e
                  >
                  > pier*olisz, płacisz, bo musisz. Z twojego OC korzysta ten, którego
                  > uszkodzisz.
                  > Ty nie jesteś jedynie w plecy.

jestes glupszy niz ustawa przewiduje - ubezpieczasz sie by innym zrobic dobrze ?
                  no to nie zaplac OC jak wielu innych ,zobaczysz na wlasnej skorze komu to sluzy

zreszta szkoda czsu na palntow
              • b_r_e_d_n_y [...] 13.09.06, 14:39
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • w_r_e_d_n_y stara ci nie daje ??????? 14.09.06, 02:55
                  b_r_e_d_n_y napisał:

> znów zaczynasz po*jebie na trzy nicki działać? Jak będziesz tak dalej
                  > od*ebywał schizolu, to założe oddzielny wątek.

a ch..j cie obchodzi ile mam nickow pos..ncu
                  nie masz nic do powiedzenia w temacie to morda w kubel
                  • b_r_e_d_n_y Re: stara ci nie daje ??????? 14.09.06, 11:50
                    w_r_e_d_n_y napisał:

> nie masz nic do powiedzenia w temacie to morda w kubel

jak na "faceta" która jeździ Yarisem (!), ty powinnaś jednak sznurować kopare.
                    Geju! Pokory trochę...
                    • w_r_e_d_n_y c......... 15.09.06, 00:16
                      b_r_e_d_n_y napisał:

> jak na "faceta" która jeździ Yarisem (!), ty powinnaś jednak sznurować kopare.
                      > Geju! Pokory trochę...

sadzac po slownictwie - niedawno wyszedles zza krat
                      a po tresci - musili ci tam brzydkie rzeczy robic, c.....
        • ewosia Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 19.09.06, 17:10
          kszyrztow napisał:

> ewosia napisała:
          >
          > > Ja miałam taki problem w grudniu - jeszcze nie miałam prawa jazdy, samoch
          > od
          > > 1,6, starawy, ubezpieczenie w Link4: 2500, w PZU 1850, hestia 2200, Allia
          > nz
          > 985 pln. wybralam Allianz,
          >
          > myslę, że nie taki sam, tylko "podobny" problem miałaś. Czy napewno jesteś
          > zameldowana w Warszawie i masz dopiero 18 lat?
          >
          > jeszcze nie korzystalam.
          >
          > no i obawiam się, że nie będzie Ci dane nigdy skorzystać, co najwyżej
          skorzysta
          >
          > poszkodowany.
          > ;)
          >
          Taki sam problem miałam, czyli pytanie, gdzie i za ile kupić OC. 18 lat miałam
          już jakiś czas temu i nie był to dla mnie nigdy nie był problem, podobnie jak
          to, że już mam więcej - czas jako zjawisko linearne nie jest przedmiotem mojej
          troski. Nigdy nie byłam zameldowana w Warszawie i to też nie jest dla mnie
          problem, cieszę się szczęśliwym życiem w Gdyni, w Warszawie bywam z rzadka,
          głownie na lotnisku. A co do tego, że korzystałam/ nie korzystałam - OC to
          ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej, czyli opartej na kodeksie
          cywilnym, który narzuca konieczność naprawienia szkody w osobie lub mieniu w
          przypadku jej wyrządzenia. Czyli jak w kogoś sieknę, to skorzystam z
          ubezpieczenia, czyli polecę ubezpieczycielowi naprawić szkodę w moim imieniu.
          Gdybym nie miała ubezpieczenia, musiałabym sama szkodę naprawić, co zresztą
          wyjaśnili już inni.
    • ramonka27 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:15
      Zawsze możesz sprzedać i kupić KOMARKA - ma niecałe 50cm3 pojemności i opłty są
      o wiele niższe. Potem po kilku latach jak będziesz miał zniżki znów kupisz
      samochód - widzisz jest wyjście z sytuacji :P:P:P
    • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:28
      napisze ostatni raz, bo kolega widać nie umie odjąć 35% od 2600 zł z kawałkiem.
      Pakiet mazowiecki w PTU 1710 zł/rok.
      • loyezoo Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:41
        Kupujesz zabytkowy (pow.25 lat samochód) np.trabanta 75r. za 100zł:) i masz 50%
        na dzień dobry zniżki.Potem idziesz rejestrować vectre i finał.Po m-cu 2-óch
        trabanta złomujesz (plstik:)) idziesz do TU i odbierasz różnicę w składce.Taki
        mały "wałek" aczkolwiek legalny.Pzdr.
        • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 16:46
          loyezoo napisał:

> Kupujesz zabytkowy (pow.25 lat samochód) np.trabanta 75r. za 100zł:) i masz
          50%
          >
          > na dzień dobry zniżki.Potem idziesz rejestrować vectre i finał.Po m-cu 2-óch
          > trabanta złomujesz (plstik:)) idziesz do TU i odbierasz różnicę w
          składce.Taki
          > mały "wałek" aczkolwiek legalny.Pzdr.

sorry, ale bzdury piszesz. Zniżkę 50% dostajesz za tzw. "weterana szos" (ddo
          tego tylko w PZU) i nie ma ona nic wspólnego ze znizką za bezszkodowość.
          • ramonka27 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 20:10
            Zgadzam się z Tobą. Na dodatek nie możesz od tak sobie wyzłomować ZABYTKOWEGO
            samochodu. Należy pamietaż, że na zabytkach łapę trzyma Konserwator Zabytków.
            Na pewno nie pozwoli ci go tak wyzłomować. Na stłuczkę też nie licz - trzeba
            bedzie zabytek odrestaurować - no możesz go później pozbyć się przez zlecenie
            kradzieży. Tylko kto ci uwierzy w kradzież KARTONU???? :P:P:P:P
          • loyezoo Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 20:37
            kszyrztow napisał:

> loyezoo napisał:
            >
            > > Kupujesz zabytkowy (pow.25 lat samochód) np.trabanta 75r. za 100zł:) i ma
            > sz
            > 50%
            > >
            > > na dzień dobry zniżki.Potem idziesz rejestrować vectre i finał.Po m-cu 2-
            > óch
            > > trabanta złomujesz (plstik:)) idziesz do TU i odbierasz różnicę w
            > składce.Taki
            > > mały "wałek" aczkolwiek legalny.Pzdr.
            >
            > sorry, ale bzdury piszesz. Zniżkę 50% dostajesz za tzw. "weterana szos" (ddo
            > tego tylko w PZU) i nie ma ona nic wspólnego ze znizką za bezszkodowość.

Bzdury piszesz ty bo ja od 8 lat robię w ubezpieczeniach.Samochód nie musi
            mieć "żółtych" tablic żeby mieć zniżkę.Zniżka jest zniżką i na drugie auto
            dostaje się taką samą (to a propos zniżek za bezszkodową jazdę) Ja podpowiadam
            jak to wygląda w "real-u" ale widze są lepsi ode mnie i wiedzą lepiej więc
            autor wątku niech moim postem nie zawraca sobie d..y i płaci ile chce.

P/S i z tego co się orientuję to PZU od tego odeszło ale są firmy które to
            honorują:)
            P/S2 wiele zależy jak się "rozmawia" z agentem (brokerem) i tyle w tej kwestii.
            • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 09:56
              loyezoo napisał:

> Bzdury piszesz ty bo ja od 8 lat robię w ubezpieczeniach.

powiedz gdzie, to cię odwiedzę -widać interesy można z tobą robić że hej!! :D

Samochód nie musi mieć "żółtych" tablic żeby mieć zniżkę.

a kto i gdzie niby tak napisał??

Zniżka jest zniżką i na drugie auto dostaje się taką samą (to a propos zniżek
              za bezszkodową jazdę)

czyli sugerujesz, że zniżka za wiek pojazdu = zniżka za bezszkodowość? O
              boszszz..

Ja podpowiadam jak to wygląda w "real-u"

conajwyżej w oszą

ale widze są lepsi ode mnie i wiedzą lepiej

nie lepsi (nie dodawaj se) tylko ci, którzy naprawdę pracują w ubezpieczeniach

> P/S i z tego co się orientuję to PZU od tego odeszło ale są firmy które to
              > honorują:)

podaj przykłady

> P/S2 wiele zależy jak się "rozmawia" z agentem (brokerem) i tyle w tej
              kwestii.

nie wiem co sugerujesz.
              • loyezoo Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 16:03
                kszyrztow napisał:
                .... Samochód nie musi mieć "żółtych" tablic żeby mieć zniżkę.
                >
                > a kto i gdzie niby tak napisał??
                Poczytaj w warunkach ogólnych firm które dają taką zniżkę.Auto na żółtych
                tablicach ma dodatkową zaletę,możesz je ubezpieczyć nawet na jeden dzień.Auto
                które ma ponad 25 lat jest weteranem szos (nie = zabytkowy) lub może mieć
                wartość kolekcjonerską.Co do interesów ze mną hmm po prostu są takie możliwości
                bez "przeginania" i tyle.
                • swoboda_t Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 19.09.06, 18:59
                  Auto nie musi mieć żółtych tablic, ale minimum 25 lat - to fakt. Ale PZU od
                  blisko roku nie ma już tej zniżki (tlyko kontynuacje starych polis), o innych
                  TU nie słyszalem, ale to całkime możliwe - często sami agenci nie wiedzą co i
                  jak naprawde wich firmie. Natomiast co do tej zniżki za trampka to nie wierzę,
                  choć bardzo bym chciał. Zniżka za bezszkodowośc to co innego, za weterana co
                  innego. Tak, jak na benzyniaka nie dostaniesz zniżki dieslowskiej z innej
                  polisy, tak za 10-latka zniżki weterana. Chyba, że masz bardzo dobre układy z
                  agentem (a on z przełożonymi) - ale to oszustwo.
      • jacek666b Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 19:18
        no to jak ja już nie rozumiem dzwoniłem do PTU i jakaś babka mi powiedziała że
        3900 albo i więcej...hmmm.A kolega co pisal o przepływomierzu w ogóle potrafi
        jeździć samochodem? nie chodzi o to że ma się V^ ale to podnosi moc...nie
        odzywaj sie człowieku nie na temat.Pozdrawiam
        • mobile5 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 12.09.06, 20:42
          jacek666b napisał:
          nie chodzi o to że ma się V^ ale to podnosi moc...nie
          > odzywaj sie człowieku nie na temat.Pozdrawiam BED LOOK

Skąd wiesz że ten inny przepływomierz podnosi moc? Też bym do mojego założył
          taki z 5-litrowego silnika. Będzie wtedy ze 300KM, co nie? Bo bad looki, spotowy
          grill i kompakta na lusterku już mam, ale różnica w mocy jest mała.
          • robert888 niech mocz będzie z wami 12.09.06, 21:46
            amen
            • mobile5 Re: niech mocz będzie z wami 12.09.06, 22:18
              Spadaj tępoto.
        • kszyrztow Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 10:59
          jacek666b napisał:

> no to jak ja już nie rozumiem dzwoniłem do PTU i jakaś babka mi powiedziała
          że 3900 albo i więcej...hmmm.

spytaj ją wprost o pakiet mazowiecki i już, bo albo baba się nie orientuje,
          albo pazerna i naiwna istota mysli że zapłacisz te 3900 hehe
    • zgryzliwy1 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 01:05
      jacek666b napisał:

> Problem polega na tym że mam 18 lat, Opla Vectre 1.8 z 96 roku
      > zarejestrowanego na mnie, prawo jazdy niecały miesiąc, mieszkam w
      > Warszawie...i OC w samopomoc.pl wyniosłaby mnie 2600 z kawałkiem

a teraz ile zaplaciles i w jakim TU ?
      • jacek666b Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 09:46
        na razie nic nie placilem bo OC ktore przeszlo razem z autem od wlasciciela
        konczy sie za dwa miesiace.a PTU to www.ptu.pl/
        A do kolegi ktory zna się tak na motoryzacji-zapraszam do Warszawy, pojedziemy
        na hamownie, sprawdzimy i może wtedy uwierzysz. Mam już wykresy z hamowni więc
        siedz cicho morda w kubeł i nie zabieraj tu czasu życzliwych ludzi.
        • mobile5 Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 15:06
          jacek666b napisał:
          Mam już wykresy z hamowni więc
          > siedz cicho morda w kubeł i nie zabieraj tu czasu życzliwych ludzi.

Spróbuj jeszcze na chamowni, tam będziesz miał jeszcze lepsze wykresy, znafco.
    • ryar Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 10:54
      sprawdź jeszcze w ptu czy łapiesz się jeszcze na pakiet oc+ac. Mi wyszło taniej
      niż za samo oc w tym towarzystwie.
      a jak nie to szukaj link4, cigna, mtu - taniej nie znajdziesz
    • golamur Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 13.09.06, 14:21
      zadzwoń pod nr (022) 750 27 58 i zapytaj o alianza :)
      • jacek666b Re: mam poważny problem z OC...pomocy!!!! 14.09.06, 08:34
        no właśnie najtaniej jak dotychczas znalazłem w www.ubezpieczenia-
        komunikacyjne.pl i jest to 1700 zł.aha i zniżki za bezszkodową jazdę dostanę
        czy tak czy siak po roku i obojętne gdzie będe sie ubezpieczał? a ludziom
        którzy piszą nie na temat dziękujemy-TEMAT JEST WYŻEJ JAK NIE UMIECIE CZYTAĆ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka