Dodaj do ulubionych

hondziarze co z wami ?

31.10.06, 09:52
Na tym forum co drugi ma lub zamierza/al kupic honde Accord
uznajac ze to najlepszy samochod w swojej klasie a tym czasem w/g
samar sprzedaz Accorda w Polsce za okres styczen-wrzesien wypadla
bardzo blado w porownaniu z konkurencja ledwie ponad 600szt majac
przxy tym najwiekszy spadek w porownianu z rokiem ubieglym , dla
przykladu Passata sprzedal prawie 5 tys a Avensis ponad 3.5 tys .
To samo jest na zachodzie tam Accord sprzedaje sie bardzo kiepsko i
znacznie gorzej niz rok temu to dziwne jak na podobno najlepszy
samochod w swojej klasie .Musicie hondziarze z dzialu promocji chyba
wymyslec inny sposob zeby nagonic frajerow jak widac ten ze kazdy
kupuje i zachwala honde juz nie dziala .Takie fakty.Zreszta hondy widac
tylko w warszawie w innych miastach to naprawde margines.
Obserwuj wątek
    • nowy_accord jestem! 31.10.06, 15:28
      jako posiadacz bardzo ubolewam nad tym, że Accord nadal się sprzedaje. Mojemu
      snobizmowi bardziej by odpowiadało, gdyby mój był ostatnim, jaki sprzedano w
      Polsce.
      • myrkgrav Re: jestem! 31.10.06, 15:36
        Maybachów i Jaguarów tez nie jeździ zbyt dużo ;-) J tam się cieszę, że na
        ulicach Honda nie pojawia się tak często jak te zastępy passatów, octavii,
        avensisów.. Przynajmniej człowiek się nieco oryginalniej czuje. Honda rules!
        • habudzik Re: jestem! 31.10.06, 15:40
          myrkgrav napisał:

> Maybachów i Jaguarów tez nie jeździ zbyt dużo ;-)

Tyle że z zupełnie innego powodu .
          • myrkgrav Re: jestem! 31.10.06, 15:44
            Zgadza się, to był żart oczywiście..
      • barmaley Re: jestem! 31.10.06, 15:37
        To może być spowodowane terminami dostaw. Jak pytałem w salonie Hondy o Accorda
        w wersji kombi, to mi powiedzieli że sprowadzą na kwiecień 2007. A chciałem
        standardowe wyposażenie z silnikiem benzynowym. Więc jak mają takie terminy
        dostaw to ja się nie dziwię że ludzie nie chcą czekać przez pół roku na dostawę
        auta.
        Ale za cenę Accorda w benzynie kupiłem sobie Mazdę 6 w deaslu i z o niebo
        lepszym wyposażeniem.
        • black_code Re: jestem! 31.10.06, 21:26
          barmaley napisał:

> To może być spowodowane terminami dostaw. Jak pytałem w salonie Hondy o
          Accorda
          >
          > w wersji kombi, to mi powiedzieli że sprowadzą na kwiecień 2007.

Moze tak jest z kombi ale codzien widze ogloszenie w gazetach o
          wysprzedazy Accordow z rocznika 2005' po bardzo atraskcyjnej cenie i
          caly czas naglowek ostatnia szansa .Faktem jest z e wiekszosc samochodow z
          tego segmentu to kombi z silnikiem diesla a tu Honda wypada blado
          cenowo ,moze tu m jest powod ale taki Passat tez do tanich nie nalezy a
          sprzedaje sie nieporownywalnie lepiej .

• gls1 Re: jestem! 01.11.06, 22:08
          A to dla tego, że rynek europejski to NISZA dla Hondy. Honda walczy o rynki
          Azji Australi i obu Ameryk i to im bardzo dobrze wychodzi a Europa no cóż...
          Taki skansen. A przyczyną tego, że na Accorda czy Civica czeka sie pół roku to
          nie jest przypadkiem duży popyt???
          • mis.z.wiertarka Re: jestem! 01.11.06, 22:52
            gls1 napisał:

> A to dla tego, że rynek europejski to NISZA dla Hondy. Honda walczy o rynki
            > Azji Australi i obu Ameryk i to im bardzo dobrze wychodzi a Europa no cóż...
            > Taki skansen. A przyczyną tego, że na Accorda czy Civica czeka sie pół roku
            to
            > nie jest przypadkiem duży popyt???

w stanach lubiejom resory piorowe to taka honda dopiero jest wznalazek.
            ciekawe ze w europie jedyne auta z belka skretna w klasie compact to japonce.
          • habudzik Re: jestem! 01.11.06, 23:17
            gls1 napisał:
            A przyczyną tego, że na Accorda czy Civica czeka sie pół roku to
            > nie jest przypadkiem duży popyt???

Raczej problem z podażą . Gdyby był duży popyt to zapewne Civic byłby na
            szczycie tabeli sprzedazy a on ja zamyka .
    • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 15:45
      Tez się zastanawiałem dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze . Cały świat
      zachwala , zachłystuje sie nowoczesnościa , techniką , stylizacją a tu taki
      peszek . Nikt nie chce tym ( poza podstawowymi , popularnymi modelikami ) sie
      pokazywać na ulicach . To niesprawiedliwe .
      • barmaley Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 15:58
        Można się tym zachwycać, ale jak się spojrzy w cennik hondy to troche
        odstrasza. Szczególnie jak chodzi o auta z silnikiem deasla. Np. Avensis, Mazdę
        6, Mondeo, Lagunę mozna w deaslu z przyzwoitym wyposażeniem kupić za niecała
        100 tys. Accord z podobnym wyposażeniem w deaslu kosztuje 122.000. Różnica
        ponad 20 tys. skutecznie ostudza zapał do Hondy.
        No i tak jak pisałem wcześniej, pół roczny termin dostawy na Hondę też nie
        zachęca do Hondy.
        • sum_tzw_olimpijczyk DEASEL 01.11.06, 09:28
          Co to za silnik? Gdzie go produkują? Nigdy nie widziałem samochodu z silnikiem
          Deasla.
      • logoo Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:05
        habudzik napisał:
        >>>Nikt nie chce tym ( poza podstawowymi , popularnymi modelikami ) sie
        pokazywać na ulicach

A dlaczego tak sądzisz? Przeciez w Stanach ten obraz wyglada dokladnie
        odwrotnie. Co trzeci jezdzi Acurą/Honda, a malo kto chce sie na ulicy pokazywac
        Volkswagenem, czy nawet Audi, ktorego tam sie sprzedaje tyle, ile w Europie
        Accordow. I to chyba nawet z tego samego powodu. Ktos tu pisal w innym watku,
        jak Audi "dba" w Stanach o klienta i swoj marketing. Audi ma udzialy na innych
        rynkach i dlatego wejscie na rynek, na ktorym nie ma "tradycji na Audi" to dla
        nich duze koszta. Z identycznych powodow Honda zadowala sie rynkiem
        dalekowschodnim i amerykanskim, a odpuszcza sobie Europe.

Tak juz jest, ze na swiecie, nie tylko w przemysle motoryzacyjnym, mozna
        zaobserwowac segmentacje rynkow. Marki japonskie dominuja na Dalekim Wschodzie
        i maja znaczaca pozycje w Ameryce Polnocnej. W Europie dominuja marki
        niemieckie i inne europejskie. Koszty wzajemnego odebrania sobie tych rynkow
        bylyby moze zbyt duze, dlatego Audi olewa Stany, a Honda odpuszcza Europe.

Do oceny jakosci VW i Hondy ma sie to nijak, po prostu to tak jakby twierdzic,
        ze samochody w kolorze silver metallic byly lepsze od bialych, bo przeciez
        sprzedaja sie lepiej. Popularnosc modelu nie swiadczy o tym, ze jest on
        technologicznie lepszy od modelu, ktorego sprzedaz jest mniejsza. Jezeli VW ma
        byc lepszym samochodem od Hondy tylko dlatego, ze wiecej sie go sprzedaje w
        Europie, to od Hondy lepszy jest takze Fiat, Dacia, Peugeot, Renault, Citroen,
        a pewnie i Lada/GAZ/Ziguli.

• habudzik Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:24
          Błąd . Honda nie odpuszcza sobie Europy , to Europa nie wpuszcza do siebie Hondy .
          • habbudzik Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 14:19
            przepraszam - pisalem jak zawsze same bzdury....

Polska: Kłopoty Hondy i jej dealerów
            Data publikacji: 2006-11-03 12:59:59
            Z powodu bardzo dużego popytu Honda ma kłopoty z dostarczeniem na rynek
            wystarczającej ilości samochodów.
            „Sytuacja Hondy jest w tym roku dość trudna - powiedział Takayoshi Yamaguchi,
            prezes Honda Poland. „Paradoksalnie, nie chodzi tu o spadek sprzedaży, ale o
            popyt na nowe modele naszej marki. W całej Europie przerósł on oczekiwania
            firmy. W związku z tym nasza brytyjska fabryka nie jest w stanie dostarczyć
            nam tylu samochodów, ile moglibyśmy sprzedać”.

„Na niektóre wersje Civica trzeba czekać co najmniej trzy miesiące. Z kolei
            kiedy chcemy zamówić Accorda z silnikiem Diesla lub w wersji kombi, czekamy
            nawet pół roku - wyjaśnił Jakub Wyszomirski z salonu Honda Wyszomirski z
            Siedlec.
          • black.code Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 14:22
            myliłem sie - przepraszam

Polska: Kłopoty Hondy i jej dealerów
            Data publikacji: 2006-11-03 12:59:59
            Z powodu bardzo dużego popytu Honda ma kłopoty z dostarczeniem na rynek
            wystarczającej ilości samochodów.
            „Sytuacja Hondy jest w tym roku dość trudna - powiedział Takayoshi Yamaguchi,
            prezes Honda Poland. „Paradoksalnie, nie chodzi tu o spadek sprzedaży, ale o
            popyt na nowe modele naszej marki. W całej Europie przerósł on oczekiwania
            firmy. W związku z tym nasza brytyjska fabryka nie jest w stanie dostarczyć nam
            tylu samochodów, ile moglibyśmy sprzedać”.

„Na niektóre wersje Civica trzeba czekać co najmniej trzy miesiące. Z kolei
            kiedy chcemy zamówić Accorda z silnikiem Diesla lub w wersji kombi, czekamy
            nawet pół roku - wyjaśnił Jakub Wyszomirski z salonu Honda Wyszomirski z
            Siedlec.

Źródła

• Puls Biznesu 214 (2217), 3-5 listopada 2006 (Paweł Janas)
        • odinos Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 20:43
          honda jest popularna w USA bo to typowy murzynski samochod.
        • black_code Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 21:32
          logoo napisał:

> A dlaczego tak sądzisz? Przeciez w Stanach ten obraz wyglada dokladnie
          > odwrotnie. Co trzeci jezdzi Acurą/Honda, a malo kto chce sie na ulicy
          pokazywac
          >
          > Volkswagenem, czy nawet Audi, ktorego tam sie sprzedaje tyle, ile w Europie
          > Accordow.

Tyle tylko ze ceny w Europie Passata i Accorda sa porownywalne a nawet
          Passat jest drozszy .Teraz porownaj ceny Passata w stanach i pomysl
          dslaczego to Honda tak dobrz esie sprzedaje .Samochody europejskie w
          stanach sa bardzo drogie za cene Golfa masz Camry.

I to chyba nawet z tego samego powodu. Ktos tu pisal w innym watku,
          > jak Audi "dba" w Stanach o klienta i swoj marketing. Audi ma udzialy na
          innych
          > rynkach i dlatego wejscie na rynek, na ktorym nie ma "tradycji na Audi" to
          dla
          > nich duze koszta. Z identycznych powodow Honda zadowala sie rynkiem
          > dalekowschodnim i amerykanskim, a odpuszcza sobie Europe.
          >
          To ciekawe ze odpuszcza sobie tak wielki rynek praktycznie wiekszy niz
          USA
    • foreks Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:07
      poczytaj dziecko, ile honda sprzedaje w europie wozow. podpowiem 2%. zastanow
      sie teraz, ile vw jezdzi po swiecie poza europa. masz tydzien na rozmyslania.
      • logoo Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:22
        Nie wiem, czy kolega mnie dal tydzien na rozmyslania, bo post przyczepiony jest
        do wypowiedzi zalozyciela watku. Ale tak sobie rozmyslam, choc fakt, ze jeszcze
        nie tydzien, ze nawet jesli Honda sprzedaje 2% samochodow w Europie, to
        pozostale 98% nie idzie na przemial, tylko tez gdzies znajduje nabywcow. No
        chyba ze uznamy, ze klient amerykanski to tepak i troglodyta, a europejski to
        oczywiscie wyrobiony arystokrata. To mogloby swiadczyc cos o Hondzie, ale jak
        narazie to najbardziej swiadczy o zadufanym zakompleksieniu Europejczykow.

Nawet gdyby VW sprzedawal polowe swojej produkcji poza Europa, to... wlasciwie
        czego to dowodzi? Mnie sie wydaje, ze to dowodzi tylko tego, ze VW sprzedaje
        wiecej samochodow poza Europa niz Honda w Europie. I co dalej?

• kolor Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:37
          Gdyby Honda sprzedawala w Europie i
          • kolor Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:39
            Sorry, za wczesnie...

Gdyby Honda sprzedawala w Europie i Polsce amerykanska wersje Accorda z
            silnikiem V 6 za taka cene jak w USA to i sprzedaz pewnie by byla wyzsza.
        • foreks Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 16:51
          post wlasnie skierowany jest do zalozyciela watku, a zbieznosc z Twoim wpisem
          tuz nad jest przypadkowa :) w sensie widze, ze juz ktos wczesniej moje zdanie
          przedstawil.
    • adam_cll Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 17:01
      gościu co ty gadasz; teraz za cene accorda wszytscy wola kupić w salonie
      ROOMSTERA W FULL OPCJI !
      • daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 21:31
        bravo ,kupować Roomstery
      • foreks Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 21:33
        ogolnie to niemieckie klekoty widac maja coraz wiekszy kompleks do dobrej i
        ladnej fury. accord sedan to przepiekna fura, prowadzi sie jak matka teresa, a
        taki passat to zwykle uliczne popychadlo w ksztalcie larwy muchy plujki przed
        kuracja trocinami. plus psuje sie, jak dzieci arabskich szejkow.
    • grzek Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 22:03
      Jak wcześniej ktoś zauważył Honda z accordem może mieć problem zaopatrzeniowy.
      Jeżeli komuś nie odpowiada, to co ma diler aktualnie w ofercie to trzeba czekać
      na dostawę i to nie kolejnego statku bo to juz płynie i było wcześniej zamówione
      a nastepnego. Część idzie do konkurencji. Zwłaszcza, że nie jet tak, że nie ma w
      czym wybrać.
      • devote Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 22:19
        japonce w ameryce sa popularne od momentu gdy brakowalo paliwa.wprowadzili male
        (w porownaniu do amerykanskich) samochody ktore byly o niebo
        ekonomiczne.spodobalo sie i tak juz zostalo do dzis.

ktos powiedzial ze honda olewa europe.moze to i prawda skoro widzi ze juz od
        jakiegos czasu nie jest w stanie nic zrobic.podobnie jest z vw w ameryce.co rok
        sprzedaja podobna liczbe samochodow 200-240 tys.poza tym vw nie oferuje
        polciezarowek , vana i pickup truck ktore sa popularne w usa.jeden drogi
        touareg to za malo.potrzeba malego SUV.
    • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 31.10.06, 22:23
      Europa nie bierze japońców bo ma lepsze - swoje . Ameryka bierze japońce bo ma
      kiepskie swoje . Ameryka nie bierze europejskich bo sa droższe - od "swoich" i
      japońców.
      • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 00:43
        habudzik napisał:

> Europa nie bierze japońców bo ma lepsze - swoje .

na czym polega lepsiejszosc takiego mondea, c5 czy innego zlomu nad accordem?

Ameryka bierze japońce bo ma
        > kiepskie swoje .

tak ci sie wydaje a pewnie w ameryce nigdy nie byles? ja ostatnio jezdzilem
        taka ichnia skoda fabia nazywa sie chevrolet impala - powiem jedno europa nie
        ma lepszych, a to co ma najlepsze to i tak plynie do usa

Ameryka nie bierze europejskich bo sa droższe - od "swoich" i
        > japońców.

ameryka bierze europejskie jak najbardziej ale od pewnego poziomu - wszystko
        ponizej mercedesa C 230 i bmw 325 to dla nich wozki do golfa a nie samochody to
        poco maja brac

• devote Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 00:48
          skodamoher napisał:

>ja ostatnio jezdzilem
          > taka ichnia skoda fabia nazywa sie chevrolet impala

hahaha nie kompromituj sie
          • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 00:52
            devote napisał:

> skodamoher napisał:
            >
            > >ja ostatnio jezdzilem
            > > taka ichnia skoda fabia nazywa sie chevrolet impala
            >
            >
            >
            > hahaha nie kompromituj sie

a co? kazdy tubylec o krotkiej rozmowie twierdzil ze to "cheap plastic car" a
            ja bylem zachwycony i nawet dzwignia biegow w kierze mi przestala przeszkadzac

• habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 09:56
          skodamoher napisał:

> habudzik napisał:
          >
          > > Europa nie bierze japońców bo ma lepsze - swoje .
          >
          > na czym polega lepsiejszosc takiego mondea, c5 czy innego zlomu nad accordem?

A tego to już nie wiem , trzeba zapytać tych którzy pomimo identycznych cen
          Accorda z samochodami w klasie omijaja salon Hondy. Nikt o zdrowych zmysłach nie
          kupuje celowo gorszego auta .

>
          > Ameryka bierze japońce bo ma
          > > kiepskie swoje .
          >
          > tak ci sie wydaje a pewnie w ameryce nigdy nie byles?

Byłem , byłe i bede jeszcze nie raz , słuzbowo i prywatnie.

ja ostatnio jezdzilem
          > taka ichnia skoda fabia nazywa sie chevrolet impala - powiem jedno europa nie
          > ma lepszych, a to co ma najlepsze to i tak plynie do usa

Przekrecasz moje słowa . Napisałem że Ameryka bierze japońce bo ma kiepskie
          swoje . Japońszczyzna w porównaniu z przecietnymi amerykańskimi wozidłąmi jest
          sporo lepsza i dlatego amerycy są zdziwieni że w pzrecietnym japońskim
          samochodzie nie słychac wewnątrz silnika . Wybiera więc jaońskie auta . To
          normalne .

• skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 11:58
            >Nikt o zdrowych zmysłach ni
            > e
            > kupuje celowo gorszego auta .

polemizowałbym. większość ludzi kupuje wcale nie najlepsze tylko kierując się
            subiektywnym wyborem

> Przekrecasz moje słowa . Napisałem że Ameryka bierze japońce bo ma kiepskie
            > swoje . Japońszczyzna w porównaniu z przecietnymi amerykańskimi wozidłąmi jest
            > sporo lepsza i dlatego amerycy są zdziwieni że w pzrecietnym japońskim
            > samochodzie nie słychac wewnątrz silnika . Wybiera więc jaońskie auta . To
            > normalne .

no to jeszcze raz ci mówię, widzę że tkwisz w stereotypach o amerykańskich
            wozach z lat 70/80 - słabe zawieszenie, układ kierowniczy jak w czołgu,
            dziadoskie wykonanie etc
            więc piszę
            1. amerykanie nie mają "kiepskich swoich", kiepskie ma europa (ale tych ameryka
            wogle nie sprowadza)
            2. "wozidła" jeżdżą w europie, w usa są w zasadzie tylko samochody. "przeciętne
            amerykańskie wozidło" jak piszesz to własnie wspomniany chevy impala, pontiac
            g6, chrysler sebring, 300c itd
            są to bardzo dobre wozy, w usa uznawane za przeciętniaki natomiast gdyby były
            sprowadzane do europy to by były uważane za luksusowe, poziom ich wykończenia z
            zewnątrz i w środku daleko przewyższa europejskie przeciętniaki, o napędzie to
            nawet nie wspomnę, o dziwo te najnowsze amerykańce prowadzą się świetnie
            następna twoja bzdura to o tym amerykańskim zdziwnieniu że nie słychać silnika
            w środku, otóż biorąc pod uwagę że ich przeciętniacki samochód ma silnik v6 i
            gdzieś między 2,5 a 3,5 litra to wogle go nie słychać
            amerykanina dziwi raczej że silnik słychać jak przyjedzie do europy i wypożyczy
            tutaj jakiś superzaawansowany 1.9 diesel
            ostatnia twoja bzdura to że amerykanin wybiera japońskie auta
            gdybyś tam był to byś wiedział że ogromna większośc to jednak auta
            amerykańskie, a japońskie sprzedają się bo mają coś do zaoferowania w
            amerykańskiej klasie niższej i średniej
            europa nie ma w tych dwóch klasach ameryce nic do zaoferowania bo amerykanin
            nie spojrzy na golfa czy focusa, dla niego to zabwaki a nie samochody
            tak więc europa konkuruje tam tylko w klasie wyższej bo posiada legendarne
            marki jak mercedes czy bmw
            • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:04
              skodamoher napisał:

poprosze cos madrego o dodge caliber teraz.
              • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:12
                mis.z.wiertarka napisała:

> skodamoher napisał:
                >
                > poprosze cos madrego o dodge caliber teraz.

nie jeździłem nim, nie widuje tego prawie wogle, ale to chyba najtańszy model
                dodge jaki robią, coś jak fiat panda dla fiata, cenowo dla ludzi tutaj to też
                taka panda, albo pół pandy
                • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:18
                  > nie jeździłem nim, nie widuje tego prawie wogle, ale to chyba najtańszy model
                  > dodge jaki robią, coś jak fiat panda dla fiata, cenowo dla ludzi tutaj to też
                  > taka panda, albo pół pandy

nie rozumiem. tutaj w cenie golfa.
                  czy chcesz powiedziec ze caliber w stanach kosztuje tyle co panda (sprzedaja
                  pande w USA?)
                  • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:23

> > nie jeździłem nim, nie widuje tego prawie wogle, ale to chyba najtańszy m
                    > odel
                    > > dodge jaki robią, coś jak fiat panda dla fiata, cenowo dla ludzi tutaj to
                    > też
                    > > taka panda, albo pół pandy
                    >
                    > nie rozumiem. tutaj w cenie golfa.
                    > czy chcesz powiedziec ze caliber w stanach kosztuje tyle co panda (sprzedaja
                    > pande w USA?)

nie wiem ile to kosztuje, ale podejrzewam że z 12-14k, prawie nikt nie kupuje
                    bo za nieco ponad 20k moze miec impale, impala to cos takiego o klase wyzej niz
                    passat
                  • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:24
                    www.autoefl.pl/autokatalog.asp?mark=56&family=601#cartable
                    to wyraznie wyzej od pandy. te stany to cudowny kraj.
                    • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:28

> www.autoefl.pl/autokatalog.asp?mark=56&family=601#cartable
                      > to wyraznie wyzej od pandy. te stany to cudowny kraj.

no tak ale co kogo obchodzi ile ten samochód kosztuje w polsce? a kosztuje 2
                      razy więcej niż tutaj, co do polskiej ceny mają stany?
                    • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:30
                      gdyby porownywac do pandy to caliber ok.wygrywa bez dwoch zdan.
                      tymczasem porownany do golfa we wszystkich testach dostaje po dupie.
                      a cala europa robi sobie podsmiechujki z systemu glosnikow podwieszonych pod
                      klapa bagaznika i niebieskich swiatelek wokol wnek na napoje.

chrysler crosfire. niby mercedes sl poprzedniej generacji ale nie skreca.
                      tandetne materialy w kabinie
                      chrysler 300 c - wielkie ostentacyjne auto, srednio skreca, kiepskie materialy,
                      plastikowe drewno.
                      oto co razi europejczykow. kiepska materialowka plus slabe wlasciwosci jezdne.
                      to oczywiscie wynika ze specyfiki tras w europie zupelnie innej niz w stanach.
                      tutaj ludzie odczuwaja najwieksza frajde pokonujac gorskie serpentyny.
                      widac amerykanie tego w ogole nie czuja.nawet jak przeznaczaja auto na rynek
                      europejski.
                      • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:37

> gdyby porownywac do pandy to caliber ok.wygrywa bez dwoch zdan.
                        > tymczasem porownany do golfa we wszystkich testach dostaje po dupie.
                        > a cala europa robi sobie podsmiechujki z systemu glosnikow podwieszonych pod
                        > klapa bagaznika i niebieskich swiatelek wokol wnek na napoje.
                        >
                        > chrysler crosfire. niby mercedes sl poprzedniej generacji ale nie skreca.
                        > tandetne materialy w kabinie
                        > chrysler 300 c - wielkie ostentacyjne auto, srednio skreca, kiepskie
                        materialy,
                        >
                        > plastikowe drewno.
                        > oto co razi europejczykow. kiepska materialowka plus slabe wlasciwosci jezdne.
                        > to oczywiscie wynika ze specyfiki tras w europie zupelnie innej niz w stanach.
                        > tutaj ludzie odczuwaja najwieksza frajde pokonujac gorskie serpentyny.
                        > widac amerykanie tego w ogole nie czuja.nawet jak przeznaczaja auto na rynek
                        > europejski.

same ogólniki i zasłyszane stereotypy, przyznaj się samochody o których piszesz
                        widziałeś na zdjęciu w gazetce?

a najśmieszniejsze to porównanie do ceny golfa, może u was tak, ale tutaj to
                        jest około 13k czyli na złotówki jakieś 40k, za samochód chyba jednak większy
                        niż golf

zadałem sobie trud i wszedłem na stronę VW polską, nie udało mi się
                        skonfigurować golfa poniże 60tys PLN i to była wersja 1.4, 1.4 to jest śmieszne
                        a nie crossfire jak piszesz
                        • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:43
                          > a najśmieszniejsze to porównanie do ceny golfa, może u was tak, ale tutaj to
                          > jest około 13k czyli na złotówki jakieś 40k, za samochód chyba jednak większy
                          > niż golf

z zewnatrz to on jest moze i wielki. w srodku niestety od golfa bierze mocno w
                          dupe. materialy golfa nieporownywalne.chyba ze z 300C. prowadzenie
                          nieporywnywalne. piec gwiazdek w tescie EuroNCAP.co ma przeciwstawic caliber
                          auto zaprojektowane by podbic rynek europejski?
                          chyba tylko cene i rzeczywiscie gdyby byl w cenie pandy bylby sukces.

• skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:50

> > a najśmieszniejsze to porównanie do ceny golfa, może u was tak, ale tutaj
                            > to
                            > > jest około 13k czyli na złotówki jakieś 40k, za samochód chyba jednak wię
                            > kszy
                            > > niż golf
                            >
                            > z zewnatrz to on jest moze i wielki. w srodku niestety od golfa bierze mocno
                            w
                            > dupe. materialy golfa nieporownywalne.chyba ze z 300C. prowadzenie
                            > nieporywnywalne. piec gwiazdek w tescie EuroNCAP.co ma przeciwstawic caliber
                            > auto zaprojektowane by podbic rynek europejski?
                            > chyba tylko cene i rzeczywiscie gdyby byl w cenie pandy bylby sukces.

Musisz zrozumieć że Caliber to jest tutaj jeden z najtańszych wozów który
                            przeciętny człowiek kupuje za 3 miesięczne pensje. Poniżej tego modelu jest już
                            naprawdę niewiele. Jego cena w Europie mało mnie interesuje. Zresztą tutaj też
                            mało tego jeździ. Tutaj 300C kosztuje tyle co w Polsce Golf 1.4. Jeśli uważasz
                            że Golf lepszy, twój wybór.
                            • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:01
                              www.youtube.com/watch?v=qkvPnaJV6WQ&mode=related&search=
                              > Musisz zrozumieć że Caliber to jest tutaj jeden z najtańszych wozów który
                              > przeciętny człowiek kupuje za 3 miesięczne pensje.

rozumiem. a gdy wszyscy to zrozumiemy przestaniemy sie dziwic dlaczego VW slabo
                              sie sprzedaje w USA, a amerykance w Europie. Polityka cenowa powoduje ze musza
                              rywalizowac z autami wyzszej klasy na obcym rynku.
    • skodamoher Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 00:48
      a czego sie honda spodziewa, oczeiwanie na samochod 3-5 miesiecy to przesada,
      tyle to mozna czekac na ferrari nowe jak ktos ma siano ale nie na toczydlo
      codziennego uzytku, do tego dochodzi brak wyboru silnikow i innego wyposazenia,
      sam wyglad i jakosc to nie wszystko, zeby cos sprzedac to nie tylko trzeba miec
      dobrych inzynierow ale i handlowcow i marketing, przyklad toyota, niech sie
      honda uczy jak mozna sprzedawac zwykla przecietnosc gdy sie umie
      • daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 09:43
        zamiast pisać takie bzdety zobaczcie ile kosztuje Accord w Niemczech ,to najdroższy Japończyk ,cena zbliżona do Audi A4 do tego dodajcie Niemiecki patryjotyzm i wiadomo co bedzie sie sprzedawało u Hansów .
        Nikt nikogo nie zmusza do zakupu Hondy tak jak było już tu napisane zawsze można kupić Roomstera albo ,,Passatooctavie ''czy jakieś inne wynalazki .
        Skoro ktoś jest zadowolony ze swojego samochodu to czy przejmuje się jakąś tam Hondą ??????? ktorej sprzedaz w Polsce za zeszły rok jest podobny do sprzedazy vw ?????????? tak ,tak zobaczcie liczby
        • daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 09:47
          i jeszcze jedno ,na nowego Civica ile sie czeka w Polsce ? długo a i tak się sprzedaje ,nie wspominając o zerowej promocji a teraz co daje vw w promocji ???????zobaczcie daje tyle gratisów że hohoho ????dlaczego????????
          • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 09:57
            daria.1 napisała:

> i jeszcze jedno ,na nowego Civica ile sie czeka w Polsce ? długo a i tak się sp
            > rzedaje ,nie wspominając o zerowej promocji a teraz co daje vw w promocji ?????
            > ??zobaczcie daje tyle gratisów że hohoho ????dlaczego????????

A nie napisał Ci juz ktos że można kupić Honde z 2005 roku nawet dzisiaj po
            południu ? Reklam nie widujesz ?
            • daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:00
              tak tą za 100000 tys ? po rabacie
          • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:04
            Swego czasu kolega był zainteresowany wchodzącą wtedy nową Almerą , więc
            pojechałem z nim na rekonesans po salonach i okazało sie że czas oczekiwania
            jest jakis "od czapy" . Na pytanie dlaczego tak długo trzeba czekac odpowiedź
            była taka : Czeka sie az uzbiera sie sporo zamówień żeby pojedynczo nie zwozić
            , odprawiać itd. Tak to w przyblizeniu wyjasnił sprzedawca. Nie wiem ile w tym
            prawdy .
            • daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:07
              może z Almerą tak było ale to nijak sie ma do Hondy
              • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:19
                daria.1 napisała:

> może z Almerą tak było ale to nijak sie ma do Hondy

Ma sie , ma bo nie zawsze czas oczekiwania spowodowany jest popytem
                przewyzszajacym mozliwości sprzedazy . Czasami jest wręcz odwrotnie . Mały
                popyt wymusza aby czas oczekiwania był na tyle długi by można było skompletować
                zamówienie .
                • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:22
                  Na R-R bedziesz czekał rok bo go specjalnie dla Ciebie recznie robia a na inny
                  samochód bedziesz czekał rok bo diler musi zebrać jeszcze oprócz Ciebie 100
                  frajerów by fabryce opłacało sie właczyć roboty i rozpocząc produkcje
                  • adam_cll Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:29
                    Co za kretynizm. W fabrykach gdzie produkuja japonczyki produkcja trwa non-
                    stop, tak dyzu jest popyt. Taśmy to zatrzymuja w fabrykach europejczyków albo
                    amerykanców, bo tracą oktreśloną kwote na kazdym SPRZEDANYM egzemplarzu (np.
                    golf - aczkolwiek ze wzrostem woluminy sprzedazy kwota straty oczywiscie sie
                    zmniejsza).
                    • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 10:35
                      Borku jaka ty dosłowna jesteś . To był żart z uruchamianiem produkcji . Niemniej
                      jednak nikt nie bedzie zwoził pojedynczo samochodów bo akurat ty masz ochote na
                      City , trzeba czekać aż uzbiera sie zamowień by mozna było cały pociąg do Warsaw
                      skierować z samochodami .
                      Gdyby tak duży był popyt to na ulicach byśmy widzieli zatrzesienie tych
                      samochodów a tu ani na ulicy ani w salonie a czeka się na nie długo .
                      • mis.z.wiertarka Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 11:31
                        ciekawe czy kolejny accord wroci do belki skretnej dajac wzamian wolant i
                        zegary star trek.

do pana ktory sie martwil ze kombi accorda dlugo nie widac.
                        na dzisiejszy dzien sztywniaka sie nie wyrobili, ale z pewnoscia na nastepny
                        bedziesz mial piekny karawan i zadasz szyku przy cmentarzu :-)
            • iberia30 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 12:01
              habudzik napisał:

> Swego czasu kolega był zainteresowany wchodzącą wtedy nową Almerą , więc
              > pojechałem z nim na rekonesans po salonach i okazało sie że czas oczekiwania
              > jest jakis "od czapy" . Na pytanie dlaczego tak długo trzeba czekac odpowiedź
              > była taka : Czeka sie az uzbiera sie sporo zamówień żeby pojedynczo nie zwozić
              > , odprawiać itd. Tak to w przyblizeniu wyjasnił sprzedawca. Nie wiem ile w tym
              > prawdy .

piszesz tak jakby honda byla jedynym autem, na ktore trzeba czekac.Wyobraz
              sobie, ze na MB wcale nie wycudowanego tez trzeba czekac:na sedana czekalismy
              od maja do pazdziernika, a na kombi czas oczekiwania byl....do stycznia.
              • daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:11
                może moje miasto jest jakieś dziwne ale na ulicach widac dość dużo Accordów ,crv ,nowych civiców ?????????? Jazzów i Citi ostatnio nawet złotówy kupiły na taxi citi ?????czyżby ich najlepsze vw były zawodne ?
                Habudzik ,jeśli ciebie to uszczęsliwi to niech tak bedzie ze na Hondy zbierają zamówienia bo tak mało ich się sprzedaje ,jak kiedys bedziesz miał ochotę zweryfikowac swoje przemyślenia to przyjedz do Gdyni i zobacz przy terminalu kontenerowym składy Hondy i wtedy napisz swoje wnioski .
                • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:38
                  daria.1 napisała:

> Habudzik ,jeśli ciebie to uszczęsliwi to niech tak bedzie ze na Hondy zbierają
                  > zamówienia bo tak mało ich się sprzedaje ,jak kiedys bedziesz miał ochotę zwer
                  > yfikowac swoje przemyślenia to przyjedz do Gdyni i zobacz przy terminalu konte
                  > nerowym składy Hondy i wtedy napisz swoje wnioski .

Ale gdzie te Hondy są ??? Bo na ulicac spotkać nowego Civica to trzeba mieć
                  szczęście . Jest wiele samochodów które weszły do produkcji w tym samym czasie
                  co Civic i jakoś przynajmniej w Wawie widac je na ulicy a nowy Civic i City
                  robia wrazenie ale nie wygladem tylko sama obecnością .

• swoboda_t Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 15:37
                  U mnie też nowe Hondy są widokiem częstym, jak na bryndzę w nówkach, która
                  panuje. Ale dla Habudzika pięć nowych Passatów dziennie spotkanych na ulicy to
                  dużo, a cztery CRV-ki to mało. Tak już ma :)

P.S.: Nowego Civica to wolałybm w ogóle nie widywać.
                  • gls1 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 22:38
                    Na ulicy mojego osiedla sąsiedzi kupili 2 nowe Hondy Civic, a na ulicach 3
                    Miasta widzę ich ostatnio więcej niż Golfów 5 a to dziwne co???
                    • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 23:15
                      gls1 napisał:

> Na ulicy mojego osiedla sąsiedzi kupili 2 nowe Hondy Civic, a na ulicach 3
                      > Miasta widzę ich ostatnio więcej niż Golfów 5 a to dziwne co???

No dziwne bo na ulucach Wawy ich się nie widuje więcej niż Porsze . A nawet
                      jeśli wiecej to niewiele . Nie dziwi nic .
              • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:34
                iberia30 napisała:

> piszesz tak jakby honda byla jedynym autem, na ktore trzeba czekac.Wyobraz
                > sobie, ze na MB wcale nie wycudowanego tez trzeba czekac:na sedana czekalismy
                > od maja do pazdziernika, a na kombi czas oczekiwania byl....do stycznia.

Wcale ak nie pisze ale oczekiwanie na Honde jest tłumaczone popytem a to nie
                jest prawdą . Skoro fabryki produkujace na rynek europejski pracuja 24/7 i robia
                bokami to dlaczego ich wypocin nie widać ani w salonach ani na ulicach Europy ?
                • iberia30 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:38
                  habudzik napisał:

> Wcale ak nie pisze ale oczekiwanie na Honde jest tłumaczone popytem a to nie
                  > jest prawdą . Skoro fabryki produkujace na rynek europejski pracuja 24/7 i
                  robia bokami to dlaczego ich wypocin nie widać ani w salonach ani na ulicach
                  Europy ?

Po pierwsze rozbraja mnie twoje poczucie wyzszosci MB nad kazda inna marka....
                  po drugie nie tylko fabryki hondy pracuja 24/7 inne to samo i co?Idz do
                  pierwszego lepszego salonu i kup od reki auto-powodzenia.
                  • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:43
                    iberia30 napisała:

> habudzik napisał:
                    >
                    > > Wcale ak nie pisze ale oczekiwanie na Honde jest tłumaczone popytem a to
                    > nie
                    > > jest prawdą . Skoro fabryki produkujace na rynek europejski pracuja 24/7
                    > i
                    > robia bokami to dlaczego ich wypocin nie widać ani w salonach ani na ulicach
                    > Europy ?
                    >
                    > Po pierwsze rozbraja mnie twoje poczucie wyzszosci MB nad kazda inna marka....
                    > po drugie nie tylko fabryki hondy pracuja 24/7 inne to samo i co?Idz do
                    > pierwszego lepszego salonu i kup od reki auto-powodzenia.
                    >

Ty , a gdzie ja tu napisałem cokolwiek o Mercedesie ??? Czego znowu zmyślasz ?
                    Pokaz mi w tym wątku gdzie napisałem cos o Mercedesie ?
                    Napisałem tylko że skoro tak dużo pracująw fabrykach Hondy i produkuja to gdzie
                    ich towar jest bo na ulicach europejskich miast i miasteczek ich nie uwidzisz ?
                    GDZIE ONE SA ???
                    • iberia30 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 13:53
                      habudzik napisał:

>> Ty , a gdzie ja tu napisałem cokolwiek o Mercedesie ??? Czego znowu
                      zmyślasz ?
                      > Pokaz mi w tym wątku gdzie napisałem cos o Mercedesie ?

habudzik nie wmawiaj mi dziecka w brzuch i naucz sie czytac ze
                      zrozumieniem.NIGDZIE w tym watku nie napisales, ze MB jest lepszy od Hondy, ALE
                      kazdy z forumwoiczow wie, ze:
                      habudzik jezdzi A-klasa,
                      habudzik uwielbia MB

a zatem Twoj tekst:"Skoro fabryki" -w domysle Honda -"produkujace na rynek
                      europejski pracuja 24/7 i robia bokami to dlaczego ich wypocin nie widać ani w
                      salonach ani na ulicach Europy ?"

rozumiem, ze pod haslem wypociny kryje sie honda i to mnie rozpiernicza.Twoja
                      pogarda dla aut innych niz MB.Lecz sie.

> Napisałem tylko że skoro tak dużo pracująw fabrykach Hondy i produkuja to
                      gdzie ich towar jest bo na ulicach europejskich miast i miasteczek ich nie
                      uwidzisz ? GDZIE ONE SA ???
                      to ja ci odpowiadam, ze tak samo jest z innymi modelami:tez fabryki pracuja na
                      3 zmiany a aut zbyt wiele na drogach nie ma, kapujesz czy dalej nie?Bo nie
                      zamierzam ci tego bardziej lopatologicznie tlumaczyc-szkoda mojego czasu.
                      • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 14:53
                        iberia30 napisała:

> habudzik nie wmawiaj mi dziecka w brzuch i naucz sie czytac ze
                        > zrozumieniem.NIGDZIE w tym watku nie napisales, ze MB jest lepszy od Hondy, ALE

Jakie "ale" ??? Ja nawet nie użyłem ani "MB" ani ze jest "lepszy" czy "gorszy"

> kazdy z forumwoiczow wie, ze:
                        > habudzik jezdzi A-klasa,
                        > habudzik uwielbia MB

Tak samo jak każdy wie że Ty pomykasz Fordem i nie uznajesz ASO a Laguna to byle
                        co . I co z tego ?

> a zatem Twoj tekst:"Skoro fabryki" -w domysle Honda -"produkujace na rynek
                        > europejski pracuja 24/7 i robia bokami to dlaczego ich wypocin nie widać ani w
                        > salonach ani na ulicach Europy ?"

I dokładnie takie pytanie zadałem . Skoro japończycy sa znani z tegio że maja
                        jalepsza organizacje pracy i takie tam bleblebleble to dlaczego pacujac 24/7 w
                        pocie czoła nie widac efektów ich pracy na ulicach miast europejskich ? Nie
                        umiesz odpowiedziec to nie odpowiiadaj .

> rozumiem, ze pod haslem wypociny kryje sie honda i to mnie rozpiernicza.Twoja
                        > pogarda dla aut innych niz MB.Lecz sie.

Moja pogarda absolutnie nie jest skierowana do marki ani samochodów Honda tylko
                        do ludzi którzy ciemnote chcą mi nawinąć zmyślając niestworzone rzeczy .

> > Napisałem tylko że skoro tak dużo pracująw fabrykach Hondy i produkuja to
                        >
                        > gdzie ich towar jest bo na ulicach europejskich miast i miasteczek ich nie
                        > uwidzisz ? GDZIE ONE SA ???
                        > to ja ci odpowiadam, ze tak samo jest z innymi modelami:tez fabryki pracuja na
                        > 3 zmiany a aut zbyt wiele na drogach nie ma, kapujesz czy dalej nie?

Nie , dalej nie kapje bo nie wiem o jakich fabrykach i jakich markach piszesz .
                        • iberia30 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 15:10
                          habudzik napisał:

> Jakie "ale" ??? Ja nawet nie użyłem ani "MB" ani ze jest "lepszy" czy "gorszy"

doskonale wynika z kontekstu twoich wypowiedzi, ze mb jest the best ic zepiasz
                          sie na kazdym kroku innych marek.

> Tak samo jak każdy wie że Ty pomykasz Fordem i nie uznajesz ASO a Laguna to
                          byle co . I co z tego ?
                          tyle z tego, ze nie gardze innymi markami w przeciwienstwie do ciebie.

> I dokładnie takie pytanie zadałem . Skoro japończycy sa znani z tegio że maja
                          > jalepsza organizacje pracy i takie tam bleblebleble to dlaczego pacujac 24/7 w
                          > pocie czoła nie widac efektów ich pracy na ulicach miast europejskich ?

sugeruje wizyte u okulisty.

> Nie umiesz odpowiedziec to nie odpowiiadaj .
                          to czego wymagasz od innych wymagaj najpierw od siebie.

> Moja pogarda absolutnie nie jest skierowana do marki ani samochodów Honda
                          jakos ci nie wierze i dalej upieram sie przy swoim.

>tylko do ludzi którzy ciemnote chcą mi nawinąć zmyślając niestworzone rzeczy .

no wiesz najlepiej pokonac wroga jego wlasna bronia....

> Nie , dalej nie kapje bo nie wiem o jakich fabrykach i jakich markach
                          piszesz .

Niemal kazda fabryka pracuje na 3 zmiany to mam ci tu po kolei wymieniac?
                          Naprawde dyskusja z toba jest daremna.
                          • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 16:22
                            iberia30 napisała:

> habudzik napisał:
                            >
                            > > Jakie "ale" ??? Ja nawet nie użyłem ani "MB" ani ze jest "lepszy" czy "go
                            > rszy"
                            >
                            > doskonale wynika z kontekstu twoich wypowiedzi, ze mb jest the best ic
                            zepiasz
                            > sie na kazdym kroku innych marek.

Nie wiem o jakim kontexcie tu mówisz ale ja tu nadal nie widze jakiekolwiek
                            mojej wypowiedzi na temat tego kto jest od kogo lepszy .

>
                            > > Tak samo jak każdy wie że Ty pomykasz Fordem i nie uznajesz ASO a Laguna
                            > to
                            > byle co . I co z tego ?
                            > tyle z tego, ze nie gardze innymi markami w przeciwienstwie do ciebie.

Ja też nie gardze innymi markami a najlepszy dowód na to że różnymi jeżdze .
                            Zarówno niemieckimi jak i japońskimi . Zanim kupiłem obecny samochód brałem pod
                            uwage również Honde i Nissana . W przypadku Almery to już nawet witałem się z
                            gąską więc o co Ci qrwa chodzi ?

> > I dokładnie takie pytanie zadałem . Skoro japończycy sa znani z tegio że
                            > maja
                            > > jalepsza organizacje pracy i takie tam bleblebleble to dlaczego pacujac 2
                            > 4/7 w
                            > > pocie czoła nie widac efektów ich pracy na ulicach miast europejskich ?
                            >
                            > sugeruje wizyte u okulisty.

A ja Tobie sugeruje ruszenie siedzenia z miasteczka w którym mieszkasz i
                            pojechanie sobie po Europie a zobaczysz że niewiele Hond zobaczysz .

>
                            > > Nie umiesz odpowiedziec to nie odpowiiadaj .
                            > to czego wymagasz od innych wymagaj najpierw od siebie.

TZN . co , ja mam Ci odpowiedzieć na zadane pytanie ?????

>
                            > > Moja pogarda absolutnie nie jest skierowana do marki ani samochodów Honda
                            >
                            > jakos ci nie wierze i dalej upieram sie przy swoim.

Ty mnie nie znosisz a nie nie wierzysz mi . I niech tak już zostanie .

>
                            > >tylko do ludzi którzy ciemnote chcą mi nawinąć zmyślając niestworzone rzec
                            > zy .
                            >
                            > no wiesz najlepiej pokonac wroga jego wlasna bronia....

ale ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem dać odpowiedz na zadane pytanie a Ty
                            nie .

>
                            > > Nie , dalej nie kapje bo nie wiem o jakich fabrykach i jakich markach
                            > piszesz .
                            >
                            > Niemal kazda fabryka pracuje na 3 zmiany to mam ci tu po kolei wymieniac?

Tak chce żebyś wymieniła : która europejska fabryka pracuje w pocie czoła
                            produkując na rynek europejski samochody taniej klasy a jednocześnie ich
                            produktów jest jak na lekarstwo w Europie ?

> Naprawde dyskusja z toba jest daremna.

Nie byłaby daremna gdybyś odpowiedziała na pytanie i w ten sposób udowodniła ze
                            to ja nie mam racji .
                            • iberia30 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 17:47
                              habudzik napisał:
                              >> Nie wiem o jakim kontexcie tu mówisz ale ja tu nadal nie widze jakiekolwiek
                              > mojej wypowiedzi na temat tego kto jest od kogo lepszy .

wystarczy, ze pogardliwe wypowiadasz sie o rzeczonej hondzie.

> Ja też nie gardze innymi markami

czyzby???dobre sobie :-DDDDDDD

>a najlepszy dowód na to że różnymi jeżdze .

no no jestem pod wrazeniem, wiesz mnie sie tez zdarza jezdzic MB i co?Nic,
                              dalej ta marka nie robi na mnei wrazenia, wiec nie pisz, ze jezdzisz tym czy
                              tamtym.

> Zarówno niemieckimi jak i japońskimi . Zanim kupiłem obecny samochód brałem
                              pod uwage również Honde i Nissana . W przypadku Almery to już nawet witałem się
                              z gąską więc o co Ci qrwa chodzi ?

licz sie ze slowami prostaku i albo dyskutujesz na poziomie bez obelg albo
                              spadaj na drzewo z takimi chamskimi tekstami.

> A ja Tobie sugeruje ruszenie siedzenia z miasteczka w którym mieszkasz i
                              > pojechanie sobie po Europie a zobaczysz że niewiele Hond zobaczysz .

kolejny ROTFL.....jasne.....naprawde habudzik jestes smieszny.Wyobraz sobie, ze
                              w tym roku bylam i w Niemczech i w Holandii i Irlandii tylko jakos w
                              przeciwienstwie do Ciebie nie mam schizy antyjaponskiej.Widocznie ty jezdzisz i
                              analizujesz ilosc aut europejskiej produkcji do japon skiej-ja podczas wyjazdow
                              mam ciekawsze zajecia choc nie ukrywam tez zwracam uwage jakie auta jezdza po
                              tamtejszych ulicach.

habudzik:> > > Nie umiesz odpowiedziec to nie odpowiiadaj .
                              iberia : > to czego wymagasz od innych wymagaj najpierw od siebie.
                              >
                              > TZN . co , ja mam Ci odpowiedzieć na zadane pytanie ?????

bosheeee nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem,ale wytlumacze ci
                              lopatlogicznie:jesli wymagasz ode mnie odpowiedzi to sam ich udzielaj jak
                              ciebie ktos pyta.
                              >
                              > Ty mnie nie znosisz a nie nie wierzysz mi . I niech tak już zostanie .
                              buhahahahaha

iberia: no wiesz najlepiej pokonac wroga jego wlasna bronia....
                              >
                              >habudzik:ale ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem dać odpowiedz na zadane
                              pytanie a Ty
                              > nie .

tak ci sie tylko wydaje....., ale zyj sobie w tej nieswiadomosci-tacy zyja
                              dluzej:-DDDDDD

> > Niemal kazda fabryka pracuje na 3 zmiany to mam ci tu po kolei wymieniac?
                              >
                              > Tak chce żebyś wymieniła : która europejska fabryka pracuje w pocie czoła
                              > produkując na rynek europejski samochody taniej klasy a jednocześnie ich
                              > produktów jest jak na lekarstwo w Europie ?
                              >
                              wlacz myslenie to bedziesz wiedzial jakie.Ja chce gwiazdke z nieba i tez nie
                              mam, chciec to sobie mozesz.

> Nie byłaby daremna gdybyś odpowiedziała na pytanie i w ten sposób udowodniła
                              ze to ja nie mam racji .

no wlasnie i to jest caaaaly habudzik:twoim celem w kazdej niemal dyskusji jest
                              UDOWODNIENIE interlokutorom, ze TY masz racje, dla mnie dyskusja to przede
                              wszystkim wymiana pogladow .
                              • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 18:07
                                iberia30 napisała:

> habudzik napisał:
                                > >> Nie wiem o jakim kontexcie tu mówisz ale ja tu nadal nie widze jakie
                                > kolwiek
                                > > mojej wypowiedzi na temat tego kto jest od kogo lepszy .
                                >
                                > wystarczy, ze pogardliwe wypowiadasz sie o rzeczonej hondzie.

Zarzuciłaś mi co innego .

> > Zarówno niemieckimi jak i japońskimi . Zanim kupiłem obecny samochód brał
                                > em
                                > pod uwage również Honde i Nissana . W przypadku Almery to już nawet witałem
                                się
                                >
                                > z gąską więc o co Ci qrwa chodzi ?
                                >
                                > licz sie ze slowami prostaku i albo dyskutujesz na poziomie bez obelg albo
                                > spadaj na drzewo z takimi chamskimi tekstami.

Jakimi obelgami ??????????????????????????????
                                Czego Ty chcesz ode mnie . Ani jednym słowem Cie nie obraziłem .

>
                                > > A ja Tobie sugeruje ruszenie siedzenia z miasteczka w którym mieszkasz i
                                > > pojechanie sobie po Europie a zobaczysz że niewiele Hond zobaczysz .
                                >
                                > kolejny ROTFL.....jasne.....naprawde habudzik jestes smieszny.Wyobraz sobie,
                                ze
                                >
                                > w tym roku bylam i w Niemczech i w Holandii i Irlandii tylko jakos w
                                > przeciwienstwie do Ciebie nie mam schizy antyjaponskiej.Widocznie ty jezdzisz
                                i
                                >
                                > analizujesz ilosc aut europejskiej produkcji do japon skiej-ja podczas
                                wyjazdow

A wiesz , nawet masz racje analizuje , co w tym złego ? Jeżdże dla przyjemności
                                generalnie więc mam czas na analizowanie .

> bosheeee nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem,ale wytlumacze ci
                                > lopatlogicznie:jesli wymagasz ode mnie odpowiedzi to sam ich udzielaj jak
                                > ciebie ktos pyta.

Prosze bardzo , właśnie o tym pisałem . Ja potrafie dać odpowiedź , Ty nie.
                                Jakiś jeszcze pytania masz ? Odpowiem .

>
                                > > > Niemal kazda fabryka pracuje na 3 zmiany to mam ci tu po kolei wymi
                                > eniac?
                                > >
                                > > Tak chce żebyś wymieniła : która europejska fabryka pracuje w pocie czoł
                                > a
                                > > produkując na rynek europejski samochody taniej klasy a jednocześnie ich
                                > > produktów jest jak na lekarstwo w Europie ?
                                > >
                                > wlacz myslenie to bedziesz wiedzial jakie.Ja chce gwiazdke z nieba i tez nie
                                > mam, chciec to sobie mozesz.

No ale w dalszym ciągu nie napisałeś która to fabryka i co produkuje .
                                W dalszym ciągu nie umiesz dać odpowiedzi która europejska fabryka pracuje w
                                pocie czoł
                                a
                                produkując na rynek europejski samochody taniej klasy a jednocześnie ich
                                produktów jest jak na lekarstwo w Europie ?
                                Przecież tych fabryk nie jest na tyle dużo żeby trzeba było się zastanawiać.

• iberia30 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 19:42
                                  habudzik napisał:

> Zarzuciłaś mi co innego .

nie czytaj miedzy wierszami tam gdzie nie trzeba.

habudzik: z gąską więc o co Ci qrwa chodzi ?
                                  > Jakimi obelgami ??????????????????????????????

uwazasz, ze oznaka wysokiej kultury osobistej jest wtracanie w rozmowie slow na
                                  k, h itd?Gratuluje.

> No ale w dalszym ciągu nie napisałeś która to fabryka i co produkuje .
                                  > W dalszym ciągu nie umiesz dać odpowiedzi która europejska fabryka pracuje w
                                  > pocie czoła produkując na rynek europejski samochody taniej klasy a
                                  jednocześnie ich produktów jest jak na lekarstwo w Europie ?

np.trojaczki:jakos nie zalewaja rynku europejskiego.

> Przecież tych fabryk nie jest na tyle dużo żeby trzeba było się zastanawiać.
                                  to co taki jestes madry i nie wiesz?Wlasnie sie tym tekstem osmieszyles-ale nie
                                  pierwszy i nie ostatni raz.
                                  Koncze dywagacje z toba poniewaz sa one bezproduktywne.
                                  EOT.
                                  • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 20:16
                                    iberia30 napisała:

> uwazasz, ze oznaka wysokiej kultury osobistej jest wtracanie w rozmowie slow
                                    na
                                    >
                                    > k, h itd?Gratuluje.

Nie było tam słowa na k i h tylko na " Q " a że Ty zrozumiałaś jak chciałaś to
                                    już Twoja sprawa .

> np.trojaczki:jakos nie zalewaja rynku europejskiego.

Sa sporo częstrzym widokiem nie tylko u nas ale i w Europie niż City i Jazz a
                                    fabryka ponoć jeszcze nie osiągneła 100% swych możliwości .

> > Przecież tych fabryk nie jest na tyle dużo żeby trzeba było się zastanawi
                                    > ać.
                                    > to co taki jestes madry i nie wiesz?

Wiem , wiem , nie ma takich fabryk w europie i ...

Wlasnie sie tym tekstem osmieszyles-ale nie
                                    >
                                    > pierwszy i nie ostatni raz.

... niczym się nie ośmieszam . Skoro nie możesz włąsnej opinii podeprzeć jakimś
                                    argumentem czyli podac choćby jednego przykładu to Ty się ośmieszasz . Jeśli
                                    coś mówisz to musisz to jakoś uzasadnić , podać przykład , link .
                                    • odinos Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 20:40
                                      auta japonskie sa przeznaczone dla czarnoskorych obywateli usa stad ich cena .
                                    • iberia30 epilog. 01.11.06, 20:47
                                      habudzik napisał:

> Nie było tam słowa na k i h tylko na

nic takiego nie napisalam wiec nie przekrecaj,

> " Q " a że Ty zrozumiałaś jak chciałaś to już Twoja sprawa .

wybacz ale uzycie slowa qrwa w rozmowie z kimkolwiek jest oznaka BRAKU kultury
                                      oraz szacunku do interlokutora, dotarlo???Jesli nie panujesz nad swoim jezykiem
                                      rodem spod budki z piwem to zamilcz.

> Wiem , wiem , nie ma takich fabryk w europie i ...
                                      tak, tak habudzik.

> ... niczym się nie ośmieszam . Skoro nie możesz włąsnej opinii podeprzeć
                                      jakimś argumentem czyli podac choćby jednego przykładu to Ty się ośmieszasz .

podalam.

>Jeśli coś mówisz to musisz to jakoś uzasadnić , podać przykład , link .

chlopie jedyne co ja musze to to co wszyscy :umrzec, wiec nie mow mi co ja
                                      musze.
                                      A teraz wez jeszcze skomentuj ten post-bedziesz miec ostatnie zdanie i moze
                                      bedzie ci z tego powodu dobrze.
                                      Glupszemu ustepuje-mowie pass, bo mam dosc nic-nie-wnoszacych przepychanek z
                                      toba.
                                      • habudzik Re: epilog. 01.11.06, 21:13
                                        iberia30 napisała:

> > Nie było tam słowa na k i h tylko na
                                        >
                                        > nic takiego nie napisalam wiec nie przekrecaj,

Ato nie Twoje zdanie ? Oto cyt.:
                                        "uwazasz, ze oznaka wysokiej kultury osobistej jest wtracanie w rozmowie slow
                                        na
                                        k, h itd?Gratuluje"

>
                                        > > " Q " a że Ty zrozumiałaś jak chciałaś to już Twoja sprawa .
                                        >
                                        > wybacz ale uzycie slowa qrwa w rozmowie z kimkolwiek jest oznaka BRAKU
                                        kultury
                                        > oraz szacunku do interlokutora, dotarlo???Jesli nie panujesz nad swoim
                                        jezykiem
                                        >
                                        > rodem spod budki z piwem to zamilcz.

Wysyłanie kogoś z kim rozmawiasz do okulisty czy wytykanie mu że nie umie lub
                                        nie rozumie słowa pisanego nie jest brakiem szacunku dla rozmówcy ?

>
                                        >
                                        > > Wiem , wiem , nie ma takich fabryk w europie i ...
                                        > tak, tak habudzik.

Ano nie ma , nie ma .

> > ... niczym się nie ośmieszam . Skoro nie możesz włąsnej opinii podeprzeć
                                        > jakimś argumentem czyli podac choćby jednego przykładu to Ty się ośmieszasz .

> podalam.

Podałęś niewłaściwy przykład bo trojaczki sprzedaja się dość dobrze a bedzie
                                        jeszcze lepiej.

>
                                        > >Jeśli coś mówisz to musisz to jakoś uzasadnić , podać przykład , link .
                                        >
                                        > chlopie jedyne co ja musze to to co wszyscy :umrzec, wiec nie mow mi co ja
                                        > musze.

Oczywiście że nie musisz ale wtedy wystawiasz się na pośmiewisko wygłaszajac
                                        text bez pokrycia .

> A teraz wez jeszcze skomentuj ten post-bedziesz miec ostatnie zdanie i moze
                                        > bedzie ci z tego powodu dobrze.
                                        > Glupszemu ustepuje-mowie pass, bo mam dosc nic-nie-wnoszacych przepychanek z
                                        > toba.

Może jestem głupszy ale to Ty pisałes kilka linijek wyżej o szacunku
                                        dla "inter - czegośtam" .
                                        • mobile5 Re: epilog. 01.11.06, 21:58
                                          habudzik napisał:

> iberia30 napisała:
                                          > > > Nie było tam słowa na k i h tylko na

To na "h", to co to za słowo?
                                          • mobile5 Re: epilog. 01.11.06, 22:00
                                            Aaa, już wiem, to honda. Ale żeby o hondę się obrażać?
                                            • habudzik Re: epilog. 01.11.06, 22:02
                                              Najsmieszniejsze właśnie że to słowo z mojej klawiatury nie padło .
                                              • iberia30 Re: epilog. 01.11.06, 22:03
                                                habudzik napisał:

> Najsmieszniejsze właśnie że to słowo z mojej klawiatury nie padło .

wystarczy, ze padlo inne slowo :"qrwa".
                                                • habudzik Re: epilog. 01.11.06, 22:07
                                                  iberia30 napisała:

> habudzik napisał:
                                                  >
                                                  > > Najsmieszniejsze właśnie że to słowo z mojej klawiatury nie padło .
                                                  >
                                                  > wystarczy, ze padlo inne slowo :"qrwa".

A to i owszem ale interpretacja jet już Twoja . Zrozumiałaś co chciałaś.

• mis.z.wiertarka Re: epilog. 01.11.06, 23:30
                                                  iberia30 napisała:
                                                  > wystarczy, ze padlo inne slowo :"qrwa".

podobno w narzeczu aborygenow z prazki qrwa to to samo co twinspark, a to juz
                                                  komplement
                                          • habudzik Re: epilog. 01.11.06, 22:01
                                            mobile5 napisał:

> habudzik napisał:
                                            >
                                            > > iberia30 napisała:
                                            > > > > Nie było tam słowa na k i h tylko na
                                            >
                                            > To na "h", to co to za słowo?

To które w latach 70-tych widniało na wszystkich niemal murach szkolnych w
                                            centralnej Polsce . Teraz podobno jego pisownnia się zmieniła i niedość że ma
                                            nie 3 a 4 litery to się jescze zaczyna na C a kończy na j.
    • foreks Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 21:12
      uwielbiam, jak slowo honda rozpala to forum. niech moc bedzie z Wami! :)) elo.
      • skandy5 Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 21:37
        Wlasnie! I ciekawe wlasciwie dlaczego?

Jest rzeczywiscie zdumiewajace, ze jesli na rynku jest obecnych kilkadziesiat
        roznych marek samochodow to jedna z tych marek znika w tym tlumie.

• perk Re: hondziarze co z wami ? 02.11.06, 02:07
          > Wlasnie! I ciekawe wlasciwie dlaczego?

To proste. Honda od dawna stara sie byc takim slabszym BMW dla ubogiego klienta.
          W PL klienci sa bardzo ubodzy. Na nowe BMW nikogo nie stac, ale wszyscy ambicje
          samochodowe maja wydmuchane pod niebiosa. Choc na nowa Honde tez stac niewielu,
          ale przynajmniej ten cel jest blizszy. Dowartosciowac sie wiec trzeba.
          • skandy5 Re: hondziarze co z wami ? 02.11.06, 22:08
            Jestem milosnikiem tej marki od 20tu paru lat.
            Mam civica kupionego w salonie 3 lata temu. Auto jest zgodne z oczekiwaniami -
            superfunkcjonalne i niezawodne - wymieniam tylko olej filtry itp.
            W przeciwienstwie do moich znajomych posiadaczy focusow, scenicow, vw bory
            kupowanych w tez w salonach

I powiem ci ze ta twoja psychoanaliza ze BMW itd jest g...o warta.
            • perk Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 02:31
              > I powiem ci ze ta twoja psychoanaliza ze BMW itd jest g...o warta.

Nie moja psychoanaliza jest g...warta—twoja Honda Civic jest.
              Ta niby analiza dotyczy zreszta Polakow. Szwedzi takich bzdur nie opowiadaja.
              • skandy5 Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 13:15
                Szwedem jak rozumiem nie jestes.

Chlopczyku, wez sie do jakiejs uczciwej roboty, moze za pare lat wyjdziesz na
                ludzi.
                Kupisz sobie nowy wozik jaki chcesz, VW, Toyote czy co sobie chcesz, moze sie
                nauczysz innych szanowac i nie obrazac.

Bez odbioru.

• chris62 Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 09:46
              skandy5 napisał:

> Jestem milosnikiem tej marki od 20tu paru lat.
              > Mam civica kupionego w salonie 3 lata temu. Auto jest zgodne z oczekiwaniami -
              > superfunkcjonalne i niezawodne - wymieniam tylko olej filtry itp.
              > W przeciwienstwie do moich znajomych posiadaczy focusow, scenicow, vw bory
              > kupowanych w tez w salonach

Cóż, ja jestem miłośnikiem motoryzacji jako takiej i róznych modeli aut raczej a
              nie marek. Każda marka ma jakiś udany i mniej udany model.

No i odpowiedzmy sobie na pytanie dlaczego Honda słabo się sprzedaje skoro przez
              wielu uznawana jast za dobre auto.
              Moim zdaniem przyczyna jest taka że dla wielu Honda jest za droga w stosunku do
              innych tej klasy a dla tych którzy są w stanie zapłacić więcej jest po prostu za
              słaba i dokładają do prestiżowych marek nimieckich.
              Wyjścia są 2.
              1. Albo obniży ceny do poziomu konkurencji europejskiej przy tej samej ofercie
              silnikowej i wyposażenia.
              2. Podniesie standard aut do poziomu BMW i Mercedesa.
              Przy obecnej pośredniej pozycji rynkowej jest to auto tylko dla zapalonych
              Hondziarzy.

• daria.1 Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 10:53
                nie wiem czy sprzedaż w Polsce na poziomie vw jest złym wynikiem ???może tak ,
                moim zdaniem wiele osób choć chciałoby kupić Hondę to rezygnuje ponieważ kieruje sie wyborem i radami większości .Dla wielu Honda nadal jest marką egzotyczną tak jak Mazda czy to oznacz że Mazda jest zła marką choc sprzedaż jest śladowa ? tak samo subaru ? czy to oznacza że oni mają przestoje na liniach i muszę kompletować zamówienia ? ktoś kto jest fanem motoryzacji jako całości nie pisze takich bzdur bo wie że im większ konkurencj tym lepiej dla nas klientów .Jesli ktoś jest zadowolony ze swojego samochodu a nie ma klapek na oczach to wie że to dzieki konkurencji ma w standarcie klimę ,6 poduszek ABS , esp itp.
              • skandy5 Re: hondziarze co z wami ? 03.11.06, 17:26
                Civic w podobnej wersji wyposazenia co VW Golf bedzie tanszy o ladnych pare
                tysiecy przy mocniejszym silniku i awangardowym wygladzie.
                W przeciwienstwie do Golfa V ktory w momencie wejscia do produkcji wygladal jak
                model konczacy swoj zywot na rynku.
                Szczerze mowiac mam w nosie "prestizowosc" niemieckiej marki - oferujacej auto
                drozsze, mniej niezawodne i brzydsze (oczywiscie moim zdaniem). Nie wspominajac
                tez o bandyckich praktykach (nie wiem jak teraz ale pare lat temu u VW zadano
                ode mnie kasy za przygotowanie auta do sprzedazy (!) co jest dosc oczywistym
                kosztem dealera)
                Przyczyny sa inne np.
                W poprzedniej generacji Civica nie oferowano diesla - (zdaje sie ze chodzi o
                silnik produkowany w Gliwicach)
                Honda bardzo malo wydaje na promocje.
                Np. nie bylo w TV reklam Civica tej i poprzedniej generacji, mala promocja
                Accorda (tylko gdy pojawil sie diesel) teraz City ktory jest tylko smetnym
                miejskim wozidelkiem jak wiele innych)
                Widac ze Polska dla Hondy jest malowaznym rynkiem.
                • chris62 Re: hondziarze co z wami ? 06.11.06, 09:00
                  skandy5 napisał:

> Civic w podobnej wersji wyposazenia co VW Golf bedzie tanszy o ladnych pare
                  > tysiecy przy mocniejszym silniku i awangardowym wygladzie.
                  > W przeciwienstwie do Golfa V ktory w momencie wejscia do produkcji wygladal jak
                  >
                  > model konczacy swoj zywot na rynku.
                  > Szczerze mowiac mam w nosie "prestizowosc" niemieckiej marki - oferujacej auto
                  > drozsze, mniej niezawodne i brzydsze (oczywiscie moim zdaniem). Nie wspominajac

JA PODOBNIE - w nosie mam prestiżowość VW, bezawaryjność japońców i jeżdżę
                  Scenikiem siódmy rok bo lubię a moja wersja 2,0 16V 140 KM RXI z roku 2000
                  kosztowała wówczas tyle co Golf 1,6 100 KM średnio wyposażony.

> Przyczyny sa inne np.
                  > W poprzedniej generacji Civica nie oferowano diesla

A to z kolei podniosło jej pozycję w statystykach bo firmy, które stosunkowo
                  wcześnie wprowadziły common rail zapłaciły frycowe postępu

> Honda bardzo malo wydaje na promocje.
                  > Np. nie bylo w TV reklam Civica tej i poprzedniej generacji, mala promocja
                  > Accorda (tylko gdy pojawil sie diesel) teraz City ktory jest tylko smetnym
                  > miejskim wozidelkiem jak wiele innych)
                  Wydaje wydaje - sam start w F1 to ogromny koszt a znacznie lepsza reklama niż z
                  VW typu czołgający sięfacet na stacji benzynowej pijący wodę do mycia szyb -
                  taki zrąbany po 1000km podróży Passatem albo slogan wiesz co masz itp.
                  Oczywiście cxzęsto palące sięsilniki mogą zadziałać jako antyreklama.
                  Tak czy siak 4 miejsce wstydu nie przynosi.

> Widac ze Polska dla Hondy jest malowaznym rynkiem.

A dla kogo jest?
                  Poza tym ogólnie Europa nie ceni Hondy zbyt wysoko z wyjątkiem może Anglików ale
                  to zrozumiałe tam się ją produkowało i produkuje a kiedyś Honda współpracowała z
                  Roverem.
                  Jadąc autostradą w Niemczech na 100 aut można spotkać od 1-5 Hond lub Toyot a
                  30-40 VW to o czymś świadczy (liczyłem kilkakrotnie z nudów podrózując autokarem).
                  To musi mieć wpływ również na statystyki ADAC (awarie na drodze) bo auto rzadko
                  sptykane trudniej spotkać również zepsute.
    • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 01.11.06, 21:48
      black_code napisał:

a tym czasem w/g
      > samar sprzedaz Accorda w Polsce za okres styczen-wrzesien wypadla
      > bardzo blado w porownaniu z konkurencja ledwie ponad 600szt majac
      > przxy tym najwiekszy spadek w porownianu z rokiem ubieglym ,
      > To samo jest na zachodzie tam Accord sprzedaje sie bardzo kiepsko i
      > znacznie gorzej niz rok temu to dziwne jak na podobno najlepszy
      > samochod w swojej klasie .

I natychmiast w zwiazku z tak słabą sprzedażą pojawia się w WC ( śmieszny skrot
      mi wyszedł ) Accord jako najmniej psujący się samochód a Honda jest nalepszą
      marką .
      • adam_cll Re: hondziarze co z wami ? 02.11.06, 07:42
        no popatrz, na pewno szef samaru też jest uczestnikiem japonskiego spisku bo
        kazal swoim ludziom dać ten news na stronie samar.pl akurat 31.10.2006 - jestes
        paranoikiem...
        • habudzik Re: hondziarze co z wami ? 02.11.06, 09:13
          adam_cll napisał:

> no popatrz, na pewno szef samaru też jest uczestnikiem japonskiego spisku bo
          > kazal swoim ludziom dać ten news na stronie samar.pl akurat 31.10.2006 -

Samar podał ponoc dwie wiadomości .
          • adam_cll Re: hondziarze co z wami ? 02.11.06, 10:05
            niestety, wytlumaczenie jest inne - wzieles zbyt małą dawke leków
    • niknejm Materiał dla psychologa? ;-) 03.11.06, 17:28
      Nie wiem co się dzieje... Naprawdę... Wszedłem na forum, tutaj jeden taki
      kpiący wątek o Hondzie, obok drugi (podważający wyniki badań statystycznych w
      których akurat Honda wypadła dobrze pod względem bezusterkowości). A jest tego
      więcej. Widzę kilka możliwości:
      1. Tajemniczy UKŁAD dealerów Peżo/Fiata/Alfy/... (niepotrzebne skreślić)
      próbuje dyskredytować konkurencję.
      2. Nazwa 'Honda' jest silnym alergenem wpływającym na kory mózgowe forumowiczów.
      3. Zbiorowa psychoza.
      4. Nudzące się dzieciaki wymyślają bzdurne wątki tylko po to, żeby zaistnieć na
      forum... A że nie stać ich na wymyślenie niczego oryginalnego, powielają wątki
      o Hondzie, tym bardziej, że wśród dzieci dominują instynkty stadne (różne
      głupie mody, np. kiedyś na getry do piłki nożnej koniecznie w paski biało-
      niebieskie).
      5. Sam już nie wiem :-)

Najgłupsze jest to, że takie wątki naprawdę NIC nie wnoszą... A cała grupa
      niegłupich ludzi daje się w to wszystko wciągać i toczy jałowe dyskusje ;-)))

Pzdr
      Niknejm
      • adam_cll Re: Materiał dla psychologa? ;-) 03.11.06, 17:37
        ci co dali sie wciagnąć są właśnie najgłupsi - do lustra marsz!
      • habudzik Re: Materiał dla psychologa? ;-) 03.11.06, 20:00
        Przecież to żart . Zbyt serio do tego podchodzisz , ale za to nie jest nudno .
        • adam_cll Re: Materiał dla psychologa? ;-) 03.11.06, 21:26
          to nie żart tylko przykład bredni jakie codziennie tutaj serwujesz - do lekarza
          po nowe tabletki idź!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka