Dodaj do ulubionych

Grabowski czy Chonacki ???

IP: 213.25.143.* 21.11.01, 14:21
Witam wszystkich użytkowników forum. Mam jedno pytanko - Jak sądzicie która z
firm wymienionych w tytule wykonuje lepszą obróbkę mechaniczną silnika.
Grabowski kusi ceną usługi ale Chonacki wśród tuningowych braci cieszy się
większym wzięciem ( tak sądzę ).
Mam na myśli wykonaie wresji GT u Chojnackiego tudzież stopień 2 u
Grabowskiego.
Pozdrawiam
M@rio
Obserwuj wątek
    • Gość: mmario Re: Grabowski czy Chonacki ??? IP: 195.205.211.* 21.11.01, 19:06
      Wejdż sobie na forum KTP: (ktp.prv.pl/) i chyba na 2 stronce Filip
      zadawał pytania na temat Grabowskiego i Chojnackiego. Odpowiadali ludzie,
      którzy osobiście mieli kontakty z tymi panami. W skrócie: Chojanacki jest OK.
      Sam u niego robiłem GT i byłem bardzo zadowolony. Przeczytaj to koniecznie.
      • Gość: Jarek Re: Grabowski czy Chojnacki ??? IP: 192.168.10.* 22.11.01, 09:44
        Ja osobiscie mialem kontakty z Panem Jackiem, wiec moge mowic o Nim w samych
        superlatywach. Natomiast Pan Grabowski nie raczyl zainteresowac sie moim
        problemem. W efekcie nawet 11-letniego Poldka mojego dziadziusia wtawiam teraz
        do Pana Jacka przed przegladem technicznym.

Pozdr
        • Gość: M@rio Re: Grabowski czy Chojnacki ??? IP: 213.25.143.* 22.11.01, 13:52
          Mario & Jarek wielkie dziękui za info. Lektura forum KTP rozwiała moje nadzieje
          w stosunku do pana "G".
          Pozdrawiam
          M@rio
    • Gość: Mariusz Re: Grabowski czy Chonacki ??? IP: 47.211.0.* 11.12.01, 16:35
      NIGDY GRABOWSKI!!!
      Miałem nieprzyjemność skorzystać z jego usług 3 lata temu. Zleciłem mu wtedy
      remont i tuning silnika FSO1500. Po tym remoncie (kosztującym tyle co u
      Chojnackiego) silnik zachowywał się źle, nierówno pracował na wolnych obrotach,
      uciekała mu gdzieś woda z układu chłodniczego (podejrzewam, że przez uszkodzoną
      uszczelkę głowicy), rozsypał się aparat zapłonowy a na końcu dwukrotnie
      wydmuchało uszczelkę spod głowicy. Dodam jeszcze, że olej lał się strumieniami
      spod przedniej uszczelki wału.
      Może nie miał bym takiego żalu, gdyby nie to, że pan Grabowski nigdy nie chciał
      mi naprawić tych uszkodzeń w ramach gwarancji. Nigdy nie dostałem także faktury
      za usługę, mimo że wielokrotnie nalegałem.
      W końcu po półrocznej męczarni sprzedałem samochód za psie pieniądze.

Powtarzam więc - nigdy Grabowski!

Mariusz
      • Gość: Jarek Ja obstaje przy Panu Jacku IP: *.unregistered.formus.pl 11.12.01, 17:16
        Przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz. Kolega swego czasu (1995/1996r.)
        probowal naprawic swojego Nissan'a Sunny u Pana G., ale zrezygnowal po trzech
        wizytach, a autko naprawil mu "gazarowy" specjalista z Buska Zdroju.

Jesli zas idzie o Pana Jacka, to w zeszlym tygodniu w poniedzialek z rana
        wstawilem Poldka dziadka do wyrychtowania - panewki, zawory, szlif walu, aparat
        zaplonowy, hamulce, przekladnia kierownicza (tego sie akurat nie udalo, bo nie
        mozna bylo kupic takiej przekladni - taka sama, jak do duzego fiata) itp. Pytam
        sie, czy wyrobi sie do soboty "Ciezko bedzie, ale postaramy sie." Pod koniec
        dnia w srode mam telefon "Panie Jarku, juz konczymy! Czy moglby Pan dzisiaj
        przyjechac, bo nie mam miejsca na placu i co chwila musze jakies auto
        przepychac." Chyba nie wymaga to komentarza.

Pozdr
      • Gość: Arters Re: Grabowski czy Chonacki ??? IP: *.radom.pl 03.03.02, 17:45
        MIalem kiedys "okazje" oddac mojego poczciwego Poloneza w rece Grabowskiego.
        Zachecila mnie stosunkowo niska cena przerobki oraz potencjalny przyrost mocy.
        Zrobilem wiec tuning silnika wraz z remontem kapitalnym. Kiedy otrzymalem
        rachunek za usluge okazalo sie ze kwota jest inna niz ustalona na poczatku.
        Podobno wymienione byly dodatkowe elementy i to kosztowalo(tylko w przypadku
        remontu kapitalnego czesci te powinny byc wliczone w cene). Oczywiscie po kilku
        dniach olej zaczal wyciekac w prawie wszystkich mozliwych miejscach,
        sdemontowalem glowice i okazalo sie ze jest nierowno splanowana!!! Musialem
        oddac ja do korekty (juz do innego zakladu). Przyrost mocy odczulem dopiero
        po "wyrownaniu" glowicy i jeszcze minimalnie ja splanowalem. Uszczelka pod
        glowica byla wymieniana min. 2 razy w roku. Nie polecam tego "tunera"...
    • auto_dzis_i_jutro Re: Grabowski czy Chonacki ??? 14.12.01, 10:20
      Witamy
      Na pewno Pan Chojnacki ma większe doświadczenie w
      sportach samochodowych i dłużej wykonuje zmiany
      mechaniczene w silniku. Ale jeżeli chodzi o nietypowe
      przeróbki wymagające eksperymentów (podtlenek azotu,
      turbo) proponujemy Pana Grabowskiego. Z klasycznymi
      modyfikacjami lepiej udać się do Pana Chojnackiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka