s_mi Re: Mondeo Bonda 15.02.07, 21:04 Mi się bardzo podoba. Teraz powinni zrobić wersję RS 4x4 450 KM i wszystkie BMW i Audi mogą iść na emeryturę :D Link Zgłoś
rasiauskas Re: Mondeo Bonda 15.02.07, 23:36 Tak, tak, a ziemia jest plaska i podtrzymywana przez zolwie. Link Zgłoś
baranowski.j Mondeo Bonda 15.02.07, 21:13 Bond schodzi na psy jeśli zaczyna jeździć fordem. Link Zgłoś
regulamin.konta Re: Mondeo Bonda 18.02.07, 21:41 niepokorny666 napisał: > Ford gó.. wort, to sie nie zmienilo. gó.. to Ty masz w głowie Link Zgłoś
javka Re: Mondeo Bonda 16.02.07, 15:07 tak bezpłciowa stylistyka jak osoby które wybierają forda zamiast np OPLA Link Zgłoś
ndacho Re: Mondeo Bonda 11.03.07, 14:18 wybierasz opla bo wiesz że nie każda morda pasuje do Forda:-)))) Link Zgłoś
chavez6 Re: Mondeo Bonda 16.02.07, 15:26 a co ciekawego ma Vectra? narysowana od linijki raczej ciekawy jak Audi A4 albo Subaru Legacy a co do jakości Forda... oni zawsze wyznawali zasadę taniej kosztem materiału, m.in. przez to rozwalili renomę Volvo. Ta taniość... ma prowadzić tylko do większego zysku, a nie do obniżenia ceny samochodu jak w Dacii. Jedna cała rodzinka - moi sąsiedzi - jeżdżą fordami... co kto lubi Link Zgłoś
kodem_pl Re: Mondeo Bonda 16.02.07, 17:55 Ja jezdze fordem, moja matka jezdzi fordem itp. Dlaczego? Popieralem wybor rodzicow, gdy kupowali nowe auto? Bo Mondeo swietnie sie prowadzi, jest atrakcyjne cenowo, niezle wyglada, wnetrze podobalo mi sie zdecydowanie bardziej niz wnetrze vectry... I tak dalej:-D Passat kosztuje chore pieniadze nie oferujac wiele w zamian, Vectra... wyglad mi sie podobal, mojej matce nie, ale wnetrze jest... przytlaczajace. Toyota... auto dla cioty, kompletnie bez wyrazu. Peugeot za ciasny. Renault... coz z nim nie tak. I tak dalej... Link Zgłoś
chavez6 Re: Mondeo Bonda 16.02.07, 19:50 Rzeczywiście Fordy mogą pochwalić się dobrym prowadzeniem, chociażby Focus. Z racji ceny Ford jest bardziej "autem dla ludu" niż VW. Najbardziej zabolało mnie,że zjechałęś Toyotę, Japończyki nie są złe, Toyota to oficjalnie najmniej awaryjny samochód w klasie którą reprezentuje, ale niektóre japońskie marki powinny wymienić stylistów np. Nissana Micra i Murano ;/ Nowy Mondeo będzie sie głównie sprzedawał z racji, że jest ładny i z sentymentu osób takich jak kodem_pl, ja kiedyś miałem sentyment do VOLVO, ale dzięki Fordowi i przejęciu przez niego tej firmy w 1999 nowe volvo to już nie to same VOLVO ;( i dlatego nigdy nie wybiorę Forda ;p Link Zgłoś
kodem_pl Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 02:13 VW nie oferuje nic wiecej niz konkurencja oprocz ceny... Toyoty... sorry, ale sa mega bezplciowe. Nissan Micra nawet daje rade, przynajmniej sie wyroznia. Murano jest super. Link Zgłoś
wowo5 Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 04:17 Fajne auto. Szkoda, ze zrezygnowali z V6. Zaleta poprzedniego modelu byla przystepna cena za V6. Zamiesza w swojej klasie. Link Zgłoś
mameja21 Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 07:47 wowo5 napisał: > Fajne auto. Szkoda, ze zrezygnowali z V6. Zaleta poprzedniego modelu byla > przystepna cena za V6. Zamiesza w swojej klasie. Przecież będzie V6. Link Zgłoś
mameja21 Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 16:23 Niewykluczone, że będzie to pierwsze Mondeo, które zdetronizuje Passata. Który i tak, przez znaczne obniżenie jakości, traci dominującą pozycję w swojej klasie. Link Zgłoś
black_code Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 16:32 mameja21 napisał: > Niewykluczone, że będzie to pierwsze Mondeo, które zdetronizuje Passata. > Który i tak, przez znaczne obniżenie jakości, traci dominującą pozycję w swojej > > klasie. A to ciekawe twierdzenie ,cos zes sie uparl na tego Passata. www.finfacts.com/irelandbusinessnews/publish/article_10008722.shtml Link Zgłoś
mameja21 Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 19:20 Odpowiadasz na : black_code napisał: > mameja21 napisał: > > > Niewykluczone, że będzie to pierwsze Mondeo, które zdetronizuje Passata. > > Który i tak, przez znaczne obniżenie jakości, traci dominującą pozycję w > swojej > > > > klasie. > > A to ciekawe twierdzenie ,cos zes sie uparl na tego Passata. > www.finfacts.com/irelandbusinessnews/publish/article_10008722.shtml Nie wiem czy auto tak źle wykonane ( skrzypiące wnętrze, akcje serwisowe ) może być liderem w klasie. Może być tak jak z Laguną - chwila euforii, ludzie kupowali, a potem malejąca sprzedaż. Link Zgłoś
black_code Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 19:46 mameja21 napisał: > Nie wiem czy auto tak źle wykonane ( skrzypiące wnętrze, akcje serwisowe ) > może być liderem w klasie. > Może być tak jak z Laguną - chwila euforii, ludzie kupowali, a potem malejąca > sprzedaż. Wskaz model samochodu ktory nie mial akcji serwisowych. Samochod jest wykonany wizualnie poprawnie -wysoka jakosc materialow , elegancka stylistyka .Technicznie wyskoczylo sporo niedorobek ale to nie przekresla atutow tego samochodu .Jedzi dobrze ,wnetrze ma obszerne ,zdobyl sporo nagrod, wygrywa wiekszosc testow porownawczych . To ze cos w nim skrzypi nie jest wynikiem kiepskiej jakosc materialow wykonczeniowych tylko zlego montazu. Jesli twierdzisz ze ma niska jakosc wnetrza to widocznie zle go ogladales, albo podaj przyklad samochodu duzo lepiej wykonczonego . Ten samochod jest 2 rok na rynku wiekszosc niedorobek wyeliminowano i jak widac wciaz sie cieszy duza popularnoscia - zdecydowanie najwieksza w tej klasie . Link Zgłoś
mameja21 Re: Mondeo Bonda 17.02.07, 23:18 black_code napisał: > To ze cos w nim skrzypi nie jest wynikiem kiepskiej jakosc materialow > wykonczeniowych tylko zlego montazu. Przecież dokładnie o to mi chodziło: o niską jakość wykonania. Należy też odróżnić "wrażenie jakości" od jakości rzeczywistej. Passat jeszcze bazuje na swojej legendzie, podobnie jak Toyota na swojej o niezawodności. Link Zgłoś
wowo5 Re: Mondeo Bonda 18.02.07, 02:51 Przeciez pisze jak wol, ze najmocniejszym silnikiem bedzie 2.5L R5 o mocy 220KM. Nie bedzie V6. Link Zgłoś
mameja21 Re: Mondeo Bonda 18.02.07, 09:00 wowo5 napisał: > Przeciez pisze jak wol, ze najmocniejszym silnikiem bedzie 2.5L R5 o mocy > 220KM. Nie bedzie V6. Najmocniejszym narazie.W wersji ST ma być V6 ( tak jak w poprzednich ST ). Oprócz tego pojawią się mocniejsze diesle np.2,2 170KM i prawdopodobnie 2,7 204KM. Link Zgłoś