stulejka 30.04.03, 11:18 jestem zdecydowany zakupem tego autka w wersji 1,6 czy ktos z userow posiada ow wynalazek? jakies opinie na jego temat Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: obi. Re: focus x100 IP: 62.233.197.* 30.04.03, 12:01 Skoro jesteś zdecydowany, po co Ci jeszcze opinie? :))) Jeżdżę Focusem 1,6 od trzech lat i bardzo lubię to auto. Silnik jak dla mnie wystarczający, mułowaty robi się tylko przy pełnym obciążeniu (dla mnie rzadka sytuacja). Ale chętnie bym go zamienił właśnie na x100, który ma praktycznie pełne wyposażenie :)))) Na marginesie, to moim zdaniem najatrakcyjniejszy cenowo kompakt na rynku w tej chwili (pełna opcja z automatyczną klimą i podgrzewaną przednią szybą za 51500, o ile się nie mylę). Nic tylko brać. Pozdrawiam, obi. PS Być może koledzy z Ameryki wrzucą zaraz jakieś linki o typowych awariach Focusa. Tym się nie przejmuj, bo z jakiegoś powodu te problemy nie dotyczą egzemplarzy europejskich. Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Też bym wybrał focusa:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 12:17 Ale tylko Combi:) W tej klasie naprawdę najładniejszy (porywnywałem z Oplem Astrą, Octavią:)) Link Zgłoś
Gość: mariusz.wawa Re: focus x100 IP: *.tele2.pl 30.04.03, 13:39 helo. mam od trzech misiecy focusa 1.6 cofmort x ktory od wersji x 100 rozni sie tylko klima, w x 100 jest automatyczna... powiem krotko, zajebiste auto. przesiadlem sie do niego z corsy c, to wogole jakas przepasc. pelny wypas, no i na zime ta podgrzewana przednia szyba.. mistrzostwo swiata:) jak narazie przejachalem 6 tys, i poza dwoma pierwszymi dniami od wyjazdu z salonu, kiedy to po nocy nie chcial zapalac...( trzeciego dnia samo sie naprawilo..hehe) wszystko gra i buczy. i koniecznie bierz firmowe radyjo z cd, pieknie gra:) pozdro. Link Zgłoś
Gość: 54811736 Re: focus x100 IP: 62.29.253.* 30.04.03, 15:38 przesiadłem się z Megana. W czym Focus jest gorszy: 1. głośniejszy; 2. mniej miejsca z tyłu; 3. mniejszy i mniej pakowny kufer; 4. brzydka czerń w środku; 5. durny system z otwieraniem silnika, bagażnika i paliwa na kluczyk; 6. deska zaczęła telepać już po 5 tys.; 7. dziwne skoki obrotów przy hamowaniu; 8. durny system alarmów/kluczyków; 9. brak oświetlenia dla pasażerów; 10. brak kieszeni w tylnych drzwiach; 11. gorszy i głosniejszy nawiew; 12. gorsza widoczność do tyłu; 13. mniej przyjemne materiały; 14. więcej pali; 15. mniejszy zbiornik paliwa; 15. ma gorszy komputer w czym Focus jest lepszy: 1. elastyczniejszy silnik; 2. lepsza skrzynia; 3. bardziej manewrowy; 4. lepiej zorganizowana deska; 5. wydajniejsza klima (mam ręczną); 6. lepsze zawieszenie; 7. ma ogrzewanie przedniej szyby Podsumowanie: Megan bardziej mi pasował. Ale zgadzam się, że w kategorii produkt/cena Focus to w tej chwili zdecydowanie najlepsza oferta na rynku. Link Zgłoś
krakus.mp Re: focus x100 30.04.03, 17:20 Mam 1600,kombi.Powiem tylko tyle,że przez 4 lata eksploatacji,nie miałem żadnych awarii!Popieram twoją decyzję i gratuluję wyboru.Ja mam zamiar zamienić Focusa na ...Focusa II generacji (ma się pojawić w połowie 2004r.).Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Art Re: focus x100 IP: 213.158.197.* 03.05.03, 14:23 Gość portalu: 54811736 napisał(a): > przesiadłem się z Megana. > W czym Focus jest gorszy: > 4. brzydka czerń w środku Mi tam się podoba :) > 9. brak oświetlenia dla pasażerów Nie wiem jak jest w X100 ale w Ghia masz następujące oświetlenie Z przodu: pojedyńcze oświetlenie środkowe plus dwa światełka świecące na boki, Z tylu pojedyńcze swiatło. Może w innych wersjach jest inaczej Co do reszty uwag to częsci nie zaobserwowałem np. zmiana obrotów przy hamowaniu, a częsci nie jestem w stanie sprawdzić (nie jeździłem Meganką) Ale ogólnie to jestem bardzo zadawolony z pojazdu. Auto jest z 99 zrobiło już 65 tysięcy km i....prawie nic. Stabilizatory przednich wahaczy oraz tylne łożysko. Nie jest to może Toyota (cytat z listy Toyoty: "jedyne co mnie spotkało na dystansie 200.000 km to skrzypiące wycieraczki"), ale jest naprawde nieźle. Jedyne do czego można by mieć zastrzeżenia to do elastyczności silnika 1.6. Oj, redukcje są konieczne :) Polecam jednak ciut mocniejsze silniki :) No i to zawieszenie, poezja. Uwielbiam ścigać się z "tunowanymi" Lanosami na zakrętach. Tak to prują ile wlezie, a na zakrętach hamowanie. A ja sobie szybko jade dalej :) Art Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: focus x100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 18:08 Focusem benz. 1.6 przejechałem 89 000 km - bez żadnej awarii. Super auto, świetne zawieszenie, przestronne wnętrze - jak na tą klasę. Teraz jeżdżę 1.8 TDDI i jest jeszcze lepiej. Kupuj póki trwa promocja! Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi Link Zgłoś
Gość: Andre Re: focus x100 IP: *.pcplus.com.pl 30.04.03, 18:35 Też posiadam takowy. Wprawdzie po przejściach ale jest ok. Bardzo polecam. Może nawet lepszy od mojej Fabii ;-) p.s. Ale zajebisty Nick sobie wybrałeś !! Czy choć wiesz co to znaczy ??? Link Zgłoś
Gość: robert też byłem ciekaw czy znajdzie interlokutorów:)))) IP: *.acn.pl 03.05.03, 16:00 ale widać, nie było z tym problemów. uff:-))) Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: też byłem ciekaw czy znajdzie interlokutorów: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.03, 16:03 mimo że to jednak za przeproszeniem kawał fiuta Link Zgłoś
Gość: paw Re: focus x100 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 00:11 Odradzam wersję 1.8 TDCi- zdychający silnik przy ruszaniu ( b. dziwacznie poprowadzony moment obrotowy) i o dziwo spore spalanie w mieście oraz czasami praca silnika jakby się kluch najadł. Podziwiam odwagę ( lub słodką niewiedzę) przy wyborze pseudo. PG Link Zgłoś