Dodaj do ulubionych

JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA???

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 21:29
Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji w jaki sposób najlepiej zwiększyć moc
Matiza??Słyszałem że ponoć zmiana wydechu na sportowy pozwala zwiększyć
moc.Ale o ile??
I ile taka lub inne modyfikacje mogą kosztować???
Z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Oozie Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.sth.shb.se 06.05.03, 12:40
      Chojnacki robi tuning silnika Matiza, zdaje się że wersja GT ma 15(???) KM
      więcej. Cena jest na jego stronie. Doradzi też w kwestii wydechu (mailem
      zapytaj). Mój kolega poprawiał u nieo Matiza i był zadowolny.
      www.chojnacki.tuning.pl
      • Gość: Znawca Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.tkdami.net / 172.16.0.* 21.05.03, 10:47
        Najlepiej wstawić silnik odrzytowy, karoserie drakstera i zawieszenie formuły
        1. To będzie droge dosyć.

Co ty myślisz? Że z matiza samochud rajdowy zrobisz? Matiz to tylko matiz i
        tyle.
        • Gość: stempel Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.waw-bro.leased-e.ids.pl 04.06.03, 15:51
          miałem matiza i powiem Ci jak za rozsądne pieniądze można troszkę przyśpieszyc
          sprint do setki. Najtańszym sposobem na podniesienie mocy jest odetkanie
          wydechu. Ja miałem zrobione to następująco: zamiast katalizatora wspawana była
          strumienica łuskowa na giełdzie Słomczyn kosztuje ok 150 PLN. Musisz wyciąć
          tłumik środkowy , a końcowy założyc lużniejszy np. Ultera nowy kosztuje ok. 350
          PLN, ale to nie wszystko w silniku musi byc zastosowana równowaga pomiędzy
          dolotem a wydechem. Wydech masz juz gotowy, a dolot wystarczy nawet wkładka np
          K&N. Osobiście miałem dołożone BRISKI, ale to tylko strata kasy, a pozatym
          musisz dobrze je dobrac ja miałem model LOR15LGS, sprawdzone silnik może trochę
          mniej palił. Taki wydech nie jest wcale głosny tylko cicho pomrukuje, ale
          rasowo jak na matiza. Nalezy pamiętać aby nigdy nie zakładać wolnego wydechu,
          co wbrew wszystkim opiniom jest dobrym sposobem na podniesienie mocy, 95%
          silników po uwolnieniu całkowicie wydechu traci moc niestety. Czasem więc nie
          znaczy że im głośniejszy tym lepszy. Jeśli kolego interesuje Cię tłumik ULTERA
          to został mi jeszcze od Matiza, sprzedam go tanio. Jeśli jakies pytania co
          Matiza to pisz. baser@poczta.onet.pl
    • Gość: opelfan Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.tel161.petrotel.pl 13.06.03, 11:31
      oj ludzie ludzie wiec dak wydech da ci ok 40 koni załorz naklejke na wlew
      paliwa + 20 koni oraz kołpaki najlepiej od lanosa + 10 koni wiec juz twój
      matiz jest nieprzecietnej mocy i bardzo efektownym wyglądzie a tak na
      powarznie to z głowna gwiazdek nie ukrecisz wiec jak chesz miec moc to
      sprzedaj te dziadostwo i kup cos innego ( bmw m3 )!!! pozdrawiam
      • Gość: Y Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: 62.233.175.* 13.06.03, 12:38
        Brutalna rzeczywistosc.
    • Gość: hip śmiać się czy płakać...(n/t) IP: *.pgi.waw.pl 13.06.03, 12:59
    • caress PO CO ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? 13.06.03, 23:52
      NIE trzeba zwiekszac!
      MATIZ TO MOC !!!
    • Gość: balzakk ZAMONTUJ PEDAŁY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 20:30
    • Gość: matiziak Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 10:45
      Do Opelfana I znawcy. Zgadnijcie czemu nie kupię sobie Merca,BMW M3,ani Subaru
      Impreza które jest moim marzeniem??? a)nie podobają mi sie te fury b)Nie chce
      mi sie wychodzic z domu żeby je kupić c)nie mam kasy ????
      Pomyślcie i odpowiedzcie.matiza kupiłem po znajomości.Wersja TOP z 2000 r za
      4500 zł to chyba niezły interes.(przebiego 10 tys..).
      Nie chce robić z niego rakiety ani gówna obwieszonego spojlerami ,chce tylko
      zwiększyć moc zeby się bezpieczniej jeździło.Znawco,Opelfanie wyprzedzaliście
      kiedys Tira Matizem??Nie jest to najprzyjemniejsza sprawa.Oczywiście nie jest
      to trudne ale wiadomo że z większą mocą łatwiej wyprzedzać i wykonywać inne
      manewry na drodze.
      • Gość: raa Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: 157.25.31.* 17.07.03, 09:20
        Nie przejmuj sie debilami. to forum jest kiepsciutkie na takie pytanie, wal na
        matiz.autokacik.pl/ tam udziela Ci konkretnej odpowiedzi. osobiscie do
        wyprzedzania tirów na trasie polecam nitro, bardzo parktyczne jest. pzdr
        • Gość: ozi Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 20.07.03, 11:12
          Olej tych debili wyjadom tyni gratami raz na miesiąc np. opel bo pali im to w
          chu.. i robiom szpane jak chcesz sie dowiedzieć coś to wal na autokoncik
          matiza tam ci doradzimy to tymczasem
    • Gość: rudolf Re: JAK ZWIĘKSZYĆ MOC MATIZA??? IP: *.acn.pl 24.07.03, 15:30
      Gość portalu: Matiziak napisał(a):

> Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji w jaki sposób najlepiej zwiększyć moc
      > Matiza??Słyszałem że ponoć zmiana wydechu na sportowy pozwala zwiększyć
      > moc.Ale o ile??
      > I ile taka lub inne modyfikacje mogą kosztować???
      > Z góry dziękuję za pomoc:)
      Sprzedać to badziewie i kupic Subaru Imprezę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka