Gość: RAMZES IP: 217.11.136.* 07.05.03, 10:12 Rywal Fiesty i Punto za 50k PLN - nie ma 35% cła i taka cena? Nie za duzo??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Max_Plus Re: Mazda2 IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 07.05.03, 11:40 Sorry ale za taką cenę to można kupić 2 samochody np. Punto i Seicento. Maździe dziękujemy. Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Mazda2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 11:47 Cena to jedna strona medalu. Wszyscy wiemy jakie są koszty serwisowe japońskiego auta, a zwłaszcza Mazdy w Polsce. I proszę nie pisać, że japońskie auta się nie psują - wszystkie samochody się psują. Trudno mówić tutaj o konkurencji z jeszcze jednego powodu: Fiesta i Punto to samochody bardzo popularne w Polsce, te firmy mają bardzo rozbudowaną sieć serwisową. Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 07.05.03, 13:17 Kto wpadł na nazwanie wersji wyposażenia "Core"? Ceny idiotyczne, ale skoro Micra i Fabia się sprzedają, to Mazdę 2 też kupią. Pozdrawiam Link Zgłoś
qrakki999 Re: Mazda2 07.05.03, 13:23 greenblack napisał: > Kto wpadł na nazwanie wersji wyposażenia "Core"? Ceny > idiotyczne, ale skoro Micra i Fabia się sprzedają, to Mazdę 2 > też kupią. > > > Pozdrawiam A dlaczego miałyby się niesprzedawać??? Ale cena Mazdy 2 faktycznie z lekka z kosmosu. pzdr. Q Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 07.05.03, 13:27 qrakki999 napisał: > A dlaczego miałyby się niesprzedawać??? Co, Mazdy, Fabie czy Micry? Pozdrawiam Link Zgłoś
qrakki999 Re: Mazda2 07.05.03, 13:36 Sorki za brak precyzji:) Chodzi mi o Fabie i Micry?Czemu sie dziwisz, ze się sprzedają? Bo z Mazdą i jej cena to sprawa chyba oczywista. pzdr. Q Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 07.05.03, 13:43 Fabia opłaca się tylko w bieda-wersjach. Micra też tylko z najmniejszym silnikime i wersji podstawowej. 53 tyś za taki samochód, to poważny błąd sprzedającego i jeszcze większy kupującego. Pozdrawiam Link Zgłoś
qrakki999 Re: Mazda2 07.05.03, 13:46 Ale to się tyczy chyba większości aut w tej klasie? Nie tylko Fabii i Micry. pzdr. Q Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 07.05.03, 13:49 Clio i Punto sprzedają z przyzwoitym wyposażeniem w normalnych cenach. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: greg Re: Mazda2 IP: 80.51.236.* 07.05.03, 19:13 nie dziwi mnie tak mała sprzedaż mazdy w Polsce Kto kupi ten samochód za taka cenę !!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Max Re: Mazda2 IP: *.elzab.com.pl 08.05.03, 08:28 Chyba nikt go nie kupi. Takie pieniądze za te auto to absurd. Co najmniej o 10 tysiecy za dużo za wersję podstawową. Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 08.05.03, 11:43 Gość portalu: Max napisał(a): > Chyba nikt go nie kupi. Takie pieniądze za te auto to absurd. Co > najmniej o 10 tysiecy za dużo za wersję podstawową. Kupują 2-litrową 6 z płytą i silnikiem z Mondeo za ponad 100 tyś, kupią i 2. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: links2 Re: Mazda2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.03, 12:29 greenblack napisał: > Gość portalu: Max napisał(a): > > > Chyba nikt go nie kupi. Takie pieniądze za te auto to absurd. Co > > najmniej o 10 tysiecy za dużo za wersję podstawową. > > Kupują 2-litrową 6 z płytą i silnikiem z Mondeo za ponad 100 tyś, kupią i 2. > > > Pozdrawiam kupują? gdzie? ja widziałem chyba ze 3 egzemplarze! jestem z wrocławia a nie jakiegoś popierdołowa dolnego! Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 08.05.03, 12:31 Już sam fakt, że ktoś kupił 2-litrową Mazdę za ponad 100 tyś zasługuje na uwagę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jordan Re: Mazda2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 20:46 KOlego, W Mazda6 siedzi silnik 2.0 jak najbardziej japoński i nie pierdol, że jest od Mondeo. Mondeo jak tez i Avensis czy Vectra to samochody kartony. Silnik 2.0 w Maździe jest japoński i niech mi ktoś jeszcze powie, żę on jest od Forda. Nie wiem czy jeździłes M6? Ford to tragedia dla mnie.\ Pozdr, Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 11.05.03, 21:40 Gość portalu: Jordan napisał(a): > KOlego, W Mazda6 siedzi silnik 2.0 jak najbardziej japoński i > nie pierdol, że jest od Mondeo. Silnik 2.0 w Maździe jest japoński > i niech mi ktoś jeszcze powie, żę on jest od Forda. Taki z niego "japończyk", jak z Mazdy 121. Silniki 1.8, 2.0 i 2.0 diesel są identyczne w Mazdzie 6 i Fordzie Mondeo. Pomyśl trochę, skąd są silniki w Mazdzie 2? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Mazda2 IP: *.crowley.pl 20.05.03, 15:24 W Mazdzie 2 najbardziej podoba mi się wnętrze jest najfajniejsze ze wszystkich samochodów tej klasy. Przód też niczego sobie ale już linia boczna troche za bardzo fiestowata.Cena też nie za dobra wydaje mi się że polskie przedstawicielstwo mazdy chce się nachapać za friko. Ja poczekam na Mazde 3 nową oczywiście to dopiero jest auto chyba że styliści za dużo w nim pozmieniają. Link Zgłoś
Gość: Jordan Re: Mazda2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 20:55 Jaki rywal Punto????????????????????? Punto to gówno i złom. Fiat to badziewie. Wspólczuje tym co mają Fiata wolałbym chyba Daewoo. Ale to nawiasem mówiąc. Mazda2 jest konkurencją dla Hondy Jazz i VW POlo. Dla Fiesty może i tak ale bnie do końca. Design Forda jak też i Opla jest dla mnie żałosny. To sa pudła nie samochody jakiś New Age Design Forda. Myslę, że jak przejedziesz się Mazdą2 to zmienisz zdanie. Ludzie kupią ten samochód i nie jest to masowy samochód, tak jak Yaris, w którym podobno przy jakiejkolwiek stłuczce rozwala sie cała przednia częśc samochodu. Mazda2 ma jak 6 swój styl choć żałuje, że światła tylne jak tez przednie nie są ściągnięte z 6. Odnośnie Mazdy6 to jak może wspominałem w innych opiniach jest to samochód, który ma to coś. Nie ma tego passat, czy Vectra czy mondeo. Te samochody to pudła bez stylu, tragizm. A M6 to jest samochód. Pożyjemy zobaczymy. Pozdr, Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda2 11.05.03, 21:42 Gość portalu: Jordan napisał(a): >i nie jest to masowy samochód, Tak, powinni wprowadzić ograniczenia w zakupie jak w Ferrari. Np. nie kupisz 2, jak nie masz 6. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mazda2 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.05.03, 13:34 Ceny chyba wzięte z sufitu. Link Zgłoś
Gość: west buahahaha rozwaliła mnie ta cena hehe rywal punto... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 15:52 ...nie no ludzie i ten samochód jest produkowany w Europie... Link Zgłoś