ebetka 10.04.07, 23:04 Czy na wydzielonym miejscu parkingowym dla niepełnosprawnego / na osiedlu/ może oprócz samochodu, stawiać coś w rodzaju motorynki? Link Zgłoś Obserwuj wątek
celicaman Re: niepełnosprawni 11.04.07, 08:26 Miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych sa często specjalnie szersze niz "normalne", zeby ułatwic niepełnosprawnym wsiadanie wysiadani (szerokie otwarcie drzwi) a nawet podjechanie z wózkiem inwalidzkim z boku auta. Postawienie tam motorynki moze uniemozliwić osobie niepełnosprawnej wejscie do auta. A pozatym miejsce dla inwalidy jak sama nazwa wskazuje jest przeznaczone dla osób niepełnosprawnych, wiec osoby "pełnosprawne" nie powinny tam niczego parkować. Link Zgłoś
ebetka Re: niepełnosprawni 11.04.07, 10:28 Dziękuję za wyrażenie mojej myśli, a robi to sąsiad z którym nie mam siły walczyć i robić zadziory. Utrudnia mi to czasem wygodne parkowanie. Link Zgłoś
habudzik Re: niepełnosprawni 11.04.07, 11:00 Nie wiem które z Was jest inwalidą ale to drugie nie może stawiać na tym miejscu niczego . Należy zadzwonić po policje tyle razy ile będzie to konieczne . Telefon na policje nic nie kosztuje a kosztować będzie osobę blokującą miejsce dla inwalidy . Link Zgłoś
habudzik Re: niepełnosprawni 11.04.07, 16:43 No to niestety Tobie stawac na tym miejscu nie wolno . Link Zgłoś