kasiorek05 11.04.07, 19:59 witam:)mam problem:chce kupic alfe romeo 146 1,4 ale nie wiem czyto bedzie dobry zakup,prosze o opinie.pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.rocco ja mam 145 z silnikiem 1.6 boxer od 8 lat 11.04.07, 20:09 i jest ok , mam zamiar sie jej pozbyc , bo ile mozna trzymac samochod , ale przez te 8 lat mialem jedna awarie , a tak to tylko to co eksplotacyjne wymienialem , wiec nie moge powiedziec , ze to zly samochod , teraz czesci do tego sa juz w normalnych cenach , ale kiedys bylo drogo. Link Zgłoś
soner3 Re: alfa romeo 11.04.07, 20:19 tandetne i awaryjne gowno inaczej tego nie da sie podsumowac .Ten plus ze Alfa ma ogromny spadek wartosci wiec mozna nawet z najmlodszych rocznikow kupic to za grosze cenie dobrego roweru . Link Zgłoś
kkkamilw Re: alfa romeo 11.04.07, 20:43 Prawda w 100% full wypas klima skóra navi 2000 rok i 15tyś :) Mam propozycje kum sobie taką alfe nastepnie różnice cenowa między ta alfą a mercedesem z podobnego roczniak (ok 20 tyś) i odłuż ja do skarbonki na utrzymanie przez pierwsze 2 lata :P Link Zgłoś
yoka73 Re: alfa romeo 11.04.07, 20:45 Nie słuchaj opinii znawców samochodów spod budy z piwem, dla których najlepszym autem jest golf II od Niemca. Trzy lata jeździłem AR 145 1.6 boxer, teraz od czterech lat użytkuje AR 156 1.6 i jestem z tych aut bardzo zadowolony. Nie uważam się za specjalnego wyznawcę tej marki, ale wkurzają mnie stereotypy powtarzane przez frustratów dla których motoryzacja kończy się na audi 80. Alfa będzie ci służyć, jeśli kupisz sprawdzony egzemplarz z dobrego źródła, a najlepiej od świadomego użytkownika tej marki, którzy mają to do siebie, że przesadnie dbają o swoje belle. Pamiętaj o wymianach oleju co 15 tys. km, paska rozrządu co 60 tys. km, itp. Chcesz więcej poczytać o tej marce to wejdź na www.cuoresportivo.pl , dużo informacji znajdziesz też na forum GW w zakładce użytkowników AR Link Zgłoś
soner3 Re: alfa romeo 11.04.07, 21:02 Nie mow mi skad czerpie wiedzy , 2 lata sie meczylem z Alfa 146 i wiem o czym pisze .Jakosc nedzna , ciagle problemy z wariatorem ,elektronika, zawieszenie tez srednio trwale .Pewnie powiesz ze to sobie wymyslilem i nic o tym nie slyszales ? O silnikach bexer tez mozna poczytac same malo ciekawe opinie. Te samochody kosztuja dokladnie tyle ile sa warte . Dla mnie koniec tematu Link Zgłoś
nocebo Re: alfa romeo 11.04.07, 21:41 To jest dobre auto, ale dla kogoś kto zna się na mechanice i lubi grzebać przy samochodzie. Jeśli zamierzasz ograniczyć obsługę auta tylko do tankowania - to trzymaj się od tego auta z daleka. Link Zgłoś
recon4 Re: alfa romeo 11.04.07, 22:14 Ja kupiłem Alfę 156 i jestem baaaardzo zadowolony! Alfa jest piękna! Ale ja kocham swoją Włoszkę więc mnie nie słuchaj! ;-) Pozdrawiam Link Zgłoś
kasiorek05 Re: alfa romeo 11.04.07, 22:50 DZIEKUJE BARDZO:)ZARAZ POCZYTAM SOBIE O TYM AUTKU:)MYSLE ZE JA KUPIE,POZDRAWIAM Link Zgłoś
lukas.avi Re: alfa romeo 01.05.07, 16:08 witam! mam maly problem, mianowicie chcialbym kupic alfa romeo 156 ktory znajduje sie w Poznaniu a ja jestem z katowic - chcialbym prosic Was o pomoc! znajde w poznaniu jakis dobry servis albo warsztat samochodowy w ktorym bede mogl go sprawdzic? nie bede kupowal kota w worku a jakos tak wyszli, ze malo sie na tym znam! dziekuje bardzo. Link Zgłoś