kocik1980 12.06.07, 15:01 mam pytanie odnośnie blach w oplach astra II czy maja cynkowane blach i jak u nich z korozja bo słyszałem ze są słabo zabezpieczone przed korozją. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kubik_cdti Re: blacharka w astrach II 12.06.07, 15:28 to chyba z astrą 1 pomyliłeś bo astra 2 ma blachy cynkowane obustronnie. Link Zgłoś
jtb Re: blacharka w astrach II 12.06.07, 15:53 Mam piąty rok Astrę II i jeszcze śladów korozji nie zauważyłem. Link Zgłoś
kocik1980 Re: blacharka w astrach II 12.06.07, 19:38 dzieki za odpowiedz tez tak sadzilem ale chcialem sie upewnic przed kupnem Link Zgłoś
killer-tom Re: blacharka w astrach II 13.06.07, 21:40 Witam. Mam Astrę II z 1998 roku. Niestety, ale parę miesięcy temu zauważyłem małe "bąbelki" w okolicy tylnych nadkoli. Prawdopodobnie przyczyną były zamontowane niefirmowe "chlapacze" ! Od miej więcej roku juz ich nie mam, ale kiedy były gromadził sie piach i wilgoć między blachą a plastikiem - z pewnością to przyspieszyło korozję. Na pocieszenie powiem Ci, ze używam tego samochodu do pracy i nikt o niego specjalnie nie dba (myty dośc rzadko, garażowany jedynie między lisopadem a marcem). Ale poza tym, autko sprawuje się całiem nieźle, jak na warunki w jakich pracuje. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam Link Zgłoś
kocik1980 Re: blacharka w astrach II 14.06.07, 12:54 dzieki za informacje-kazda jest cenna zeczywiscie te bombelki mogly powstac od tych chlapaczy. pozdrawiam Link Zgłoś