Dodaj do ulubionych

Rysa i co dalej

IP: *.tel161.petrotel.pl 19.07.03, 17:35
Od 3 tygodni mam nowy samochód i niestety pojawiła się na nim rysa,
prawdopodobnie czyjś dowcip. Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Big Re: Rysa i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:51
      Spolerowanie moze pomoc. Odradzam wszystkie kredki do maskowania rys, to lipa.
      Pozdrawiam
    • Gość: Red Re: Rysa i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:56
      Olej to, jeśli nie dochodzi do blachy daj sobie spokój. Jeszcze nieraz zarysują
      Ci brykę albo stukną drzwiami na parkingu. Takie życie i szkoda Twojego zdrowia.
      Pozdrawiam
      • devote Re: Rysa i co dalej 19.07.03, 22:25
        tez mialem ten problem i tracilem zdrowie przy kazdym zarysowaniu i plamce.ale
        tak juz jest jak sie kupuje nowiutkie auto z salonu.wtedy dmucha i chucha sie
        na nie.z biegiem czasu przychodzi znieczulica i przestalem sie tym przejmowac a
        przyslowiowej oliwy do ognia dodal gosciu ktory mi wjechal w bagaznik.ale i tak
        moj samochod po prawie 4 latach esploatacji wyglada przyzwoicie.

rada na obicia.jak parkujesz na parkingach pod supermarketem to parkuj sobie
        nieco dalej a nie blisko.ja zawsze parkuje prawie na koncu parkingu gdzie
        prawie nikt nie parkuje.dobre to jest nawet dla zlodziei bo nie moga sie
        schowac za inne auto.widac ich jak na dloni.no ale to nie gwarancja ze nie
        ukradna.
        • tyciarek Re: Rysa i co dalej 19.07.03, 23:18
          .......................................................
          no niestety,żadna to gwarancja jak sie uprą.
          zaparkują po jednej( tej od strony marketu) lub nawet po obu stronach i ...
          taki samochód z pustego placu szybciej sie ulatnia, niż ten z zaułka, ciasno
          obstawionego samochodami.

na rysy i obstukiwanie boków - pomaga.
          i jeszcze wpływa korzystnie - w związku z dłuższym spacerem- na sylwetkę.

.......................................................
    • Gość: ptica Re: Rysa i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 13:58
      Ja kupiłem dobry wosk (No finish), którym zabezpieczam każde obicie lakieru.
      Ponadto raz na pół roku woskuję cały samochód. W miejscach, w których miałem
      lakier zdarty aż do blachy, nigdy nie pojawił się nawet ślad rdzy (po siedmiu
      latach użytkowania pojazdu).
    • Gość: Marek Re: Rysa i co dalej IP: *.atlanta.ga.us 21.07.03, 18:41
      Wbrew temu co koledzy pisza, kredka + kolorowanym
      woskiem mozna calkiem skutecznie tymczasowo zlikwidowac ryse.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka