Dodaj do ulubionych

Renault Clio 1.5 dCi 80KM

IP: *.pt.FH-Koeln.DE 24.07.03, 10:11
Uprzejmie prosze urzytkownikow samochodu Renault Clio 1.5 dCi 80KM o opinie
na jego temat, gdyz rozwazam zakup takowego pojazdu.

Dziekuje
Obserwuj wątek
    • qrakki999 Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM 24.07.03, 10:32
      Wywołuj 'Bociana' on jeździ takim autem /chyba nie pomyliłem
      silników 'Bocianie'/?

pzdr.
      Q

PS. 'użytkowników' a nie 'urzytkowników':-)
      • Gość: bocian Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM - użytkownik IP: 213.76.133.* 24.07.03, 11:00
        qrakki999 napisał:

> Wywołuj 'Bociana' on jeździ takim autem /chyba nie pomyliłem
        > silników 'Bocianie'/?
        >
        > pzdr.
        > Q
        >
        > PS. 'użytkowników' a nie 'urzytkowników':-)

Jest i bocian. Masz absolutną racje qrakki999 - to jest to czym sie obecnie
        poruszam.
        Autko dostałem pod koniec stycznia b.r., ma obecnie blisko 30 tys km więc
        troszkę juz mogę o nim powiedzieć.
        Zewnątrz - każdy widzi, wie, itd. Mi sie osobiscie podoba (zwąłszcza w
        kolorze grafitowym metaliku który w zależnosći od światła czasem wygląda jak
        ciut fioletowy, czasem jak lekko zielony, itd).
        Wewnątrz: zakąłdajac że nei jest to olbrzym ma zupełnei przyzwoitą ilość
        miejsca dla duzych osób na przednich siedzeniach (informatyk ponad 2
        metrowiec jezdzi tym spokojnie). FOtele maja bardzo dobre trzymania boczne,
        środek jest nieżle sapsowany - w porownaiu z AR 147 - brak skrzypień,
        pisków, itd (choc czasem drobne z srodkowej konsoli). W wersji wyposażeniowej
        Priviledge, z radiem sterowanym w kierownicy i 6 głośnikami, automatyczna
        klimą (koniecznie!!! - kosztowała 600 złotych a działa naprawdę nieźle), nie
        mowiac o seryjnym ABS czy 4 poduchach, podgrzewanych elektrycznych lusterkach
        (bardzo przydatne zarówno w zimie jak i podczas deszczu - osusza lusterka
        błyskawicznie) daje duża przyjemnosć z uzytkowania.
        Silnik - bardzo udana jednostka, o mocy 80 KM i 185 NM (tyle co Laguna 1.8),
        ma świetne przyspieszenie (zwąłszcza jak sie ciągnie do 4,5 tys obrotów) i
        zupełnie wystarczajacą maksymalną (około 190 km/h). a wszystko przy nie duzym
        spalaniu: w mieście przy bardzo spokojnej jezdzie pali 5 - 5,5l przy
        normalnej, 6 - 6,5 litra, przy maksymalnym katowaniu 7,5 litra. NA trasie pali:
        90 km/h - 4l, 120 - 5 l, - 140, 6l, 160 - 7l, powyżej 170 z klimą przekracza
        8 litrów.
        Moc silnika pozwala na dynamiczną jazdę zarówno samemu jak i z 4 osobami.
        Z tego bedziesz zadowolony.
        Zawieszenie - ukąld jezdny: bardzo precyzyjny, dość twarde zawieszenie
        świetnie trzymajace sie drogi, brak nad czy podsterownosci. Jedyny problem
        tego zawieszenia ze przy zbyt aktywnej jezdzie po warszawskich dziurach po 10
        tys zaczęło doelikatnie stukać na nierównosciach. Stuka tak do dziś i wąłśnei
        umawiam się na przeggląd i maja mi zrobic zawieszenie. Ale i tak jest bez
        porówannia trwalsze niz we włochach (w Bravie wymieniałem po 17 tys km a w AR
        2 razy wymieniali mi tylen wachacze i wszystkie amorki przy przebiegu do 40
        tys km).
        Autko moje nie dociagnęło do pierwszego przeglądu (po 30 tys) ani z olejem
        (wymieniany po 15 tys km) ani z klockami (wymiana po 22 tys).
        Zalety:
        - swietny ukąld jezdny,
        - swietny silnik,
        - super wypas,
        - mimo wszystko 4 gwiazdki w NCAP,
        WAdy:
        - wielkosć autka (nie jest to gigant na tylnej kanapie a i bagażnik do zbyt
        obszernych nie należy)
        - drobne mankamenty wykończenia (drobne efekty dźwiekowe konsoli środkowej i
        zawieszenia).
        - miękkie szyby! (w firmie na 13 renowek wymienilismy juz 7 przednich szyb w
        tym roku od wiosennych robót!)

Starałem sie wyczerpujaco opisać to autko, w przypadku pytań - pisz.
        Jeśłi jesteś z W-wy lub Lublina to możemy sie kiedys umówić - podaj tylko
        numer tel. Pzdr
        • Gość: bocian Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM - użytkownik IP: 213.76.133.* 24.07.03, 11:04
          Gość portalu: bocian napisał(a):

> Starałem sie wyczerpujaco opisać to autko, w przypadku pytań - pisz.
          > Jeśłi jesteś z W-wy lub Lublina to możemy sie kiedys umówić - podaj tylko
          > numer tel. Pzdr

Sprawdziłem Twój adres IP - raczej sie nie umowimy choć będę przejeżdżal przez
          kolonię w kolejna niedzielę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka