Gość: rp78@gazeta.pl IP: *.pt.FH-Koeln.DE 24.07.03, 10:11 Uprzejmie prosze urzytkownikow samochodu Renault Clio 1.5 dCi 80KM o opinie na jego temat, gdyz rozwazam zakup takowego pojazdu. Dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
qrakki999 Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM 24.07.03, 10:32 Wywołuj 'Bociana' on jeździ takim autem /chyba nie pomyliłem silników 'Bocianie'/? pzdr. Q PS. 'użytkowników' a nie 'urzytkowników':-) Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM - użytkownik IP: 213.76.133.* 24.07.03, 11:00 qrakki999 napisał: > Wywołuj 'Bociana' on jeździ takim autem /chyba nie pomyliłem > silników 'Bocianie'/? > > pzdr. > Q > > PS. 'użytkowników' a nie 'urzytkowników':-) Jest i bocian. Masz absolutną racje qrakki999 - to jest to czym sie obecnie poruszam. Autko dostałem pod koniec stycznia b.r., ma obecnie blisko 30 tys km więc troszkę juz mogę o nim powiedzieć. Zewnątrz - każdy widzi, wie, itd. Mi sie osobiscie podoba (zwąłszcza w kolorze grafitowym metaliku który w zależnosći od światła czasem wygląda jak ciut fioletowy, czasem jak lekko zielony, itd). Wewnątrz: zakąłdajac że nei jest to olbrzym ma zupełnei przyzwoitą ilość miejsca dla duzych osób na przednich siedzeniach (informatyk ponad 2 metrowiec jezdzi tym spokojnie). FOtele maja bardzo dobre trzymania boczne, środek jest nieżle sapsowany - w porownaiu z AR 147 - brak skrzypień, pisków, itd (choc czasem drobne z srodkowej konsoli). W wersji wyposażeniowej Priviledge, z radiem sterowanym w kierownicy i 6 głośnikami, automatyczna klimą (koniecznie!!! - kosztowała 600 złotych a działa naprawdę nieźle), nie mowiac o seryjnym ABS czy 4 poduchach, podgrzewanych elektrycznych lusterkach (bardzo przydatne zarówno w zimie jak i podczas deszczu - osusza lusterka błyskawicznie) daje duża przyjemnosć z uzytkowania. Silnik - bardzo udana jednostka, o mocy 80 KM i 185 NM (tyle co Laguna 1.8), ma świetne przyspieszenie (zwąłszcza jak sie ciągnie do 4,5 tys obrotów) i zupełnie wystarczajacą maksymalną (około 190 km/h). a wszystko przy nie duzym spalaniu: w mieście przy bardzo spokojnej jezdzie pali 5 - 5,5l przy normalnej, 6 - 6,5 litra, przy maksymalnym katowaniu 7,5 litra. NA trasie pali: 90 km/h - 4l, 120 - 5 l, - 140, 6l, 160 - 7l, powyżej 170 z klimą przekracza 8 litrów. Moc silnika pozwala na dynamiczną jazdę zarówno samemu jak i z 4 osobami. Z tego bedziesz zadowolony. Zawieszenie - ukąld jezdny: bardzo precyzyjny, dość twarde zawieszenie świetnie trzymajace sie drogi, brak nad czy podsterownosci. Jedyny problem tego zawieszenia ze przy zbyt aktywnej jezdzie po warszawskich dziurach po 10 tys zaczęło doelikatnie stukać na nierównosciach. Stuka tak do dziś i wąłśnei umawiam się na przeggląd i maja mi zrobic zawieszenie. Ale i tak jest bez porówannia trwalsze niz we włochach (w Bravie wymieniałem po 17 tys km a w AR 2 razy wymieniali mi tylen wachacze i wszystkie amorki przy przebiegu do 40 tys km). Autko moje nie dociagnęło do pierwszego przeglądu (po 30 tys) ani z olejem (wymieniany po 15 tys km) ani z klockami (wymiana po 22 tys). Zalety: - swietny ukąld jezdny, - swietny silnik, - super wypas, - mimo wszystko 4 gwiazdki w NCAP, WAdy: - wielkosć autka (nie jest to gigant na tylnej kanapie a i bagażnik do zbyt obszernych nie należy) - drobne mankamenty wykończenia (drobne efekty dźwiekowe konsoli środkowej i zawieszenia). - miękkie szyby! (w firmie na 13 renowek wymienilismy juz 7 przednich szyb w tym roku od wiosennych robót!) Starałem sie wyczerpujaco opisać to autko, w przypadku pytań - pisz. Jeśłi jesteś z W-wy lub Lublina to możemy sie kiedys umówić - podaj tylko numer tel. Pzdr Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM - użytkownik IP: 213.76.133.* 24.07.03, 11:04 Gość portalu: bocian napisał(a): > Starałem sie wyczerpujaco opisać to autko, w przypadku pytań - pisz. > Jeśłi jesteś z W-wy lub Lublina to możemy sie kiedys umówić - podaj tylko > numer tel. Pzdr Sprawdziłem Twój adres IP - raczej sie nie umowimy choć będę przejeżdżal przez kolonię w kolejna niedzielę. Link Zgłoś