Dodaj do ulubionych

wymiana oleju

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 15:08
gdzie w Wawie wymienic szybko i tanio olej?
do tej pory mialem Shell syntetyk no i chcialbym wymienic na taki sam

Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: wymiana oleju IP: *.acn.pl 18.08.03, 19:20
      Chlopie...w kazdym warsztacie! Wybierz taki, w ktorym nie placisz za wymiane,
      jesli bierzesz u nich olej. Zaopatrz sie w filtr oleju (polecam Filtron) i po
      klopocie. Mechanicy zrobia reszte.

A najlepiej wymieniac olej samodzielnie (jest tylko problem co zrobic ze
      zuzytym olejem...)

pzdr
      Greg
      • Gość: kotek Re: wymiana oleju IP: *.crowley.pl 20.08.03, 06:16
        Ostatnio słyszałem pogłoskę, że każda stacja benzynowa jest zobowiązana do
        przyjęcia zurzutego oleju, ale nie sprawdzałem.

Pozdrawiam
    • Gość: ckm Re: wymiana oleju IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 08:29
      stara miłosna stacja cpn quaker state 5w40 sl/cf full syntetic 21pln/za litr
      • Gość: mala Re: wymiana oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 21:44
        To pewnie jest olej z beczki wiec moga kantowac.!!!
        • Gość: ckm Re: wymiana oleju IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 10:10
          Nie kantują, to sprawdzone a swoją drogą to myślisz że jak kupisz w sklepie w
          butelce to nie ma możliwości kantu? Tam jest sprawdzone kantu nie ma.
          • Gość: mala Re: wymiana oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 18:21
            Gość portalu: ckm napisał(a):

> Nie kantują, to sprawdzone a swoją drogą to myślisz że jak kupisz w sklepie w
            > butelce to nie ma możliwości kantu? Tam jest sprawdzone kantu nie ma.

Nie myśle że oleju w butelkach nie kantuja. Oczywiście że jest podrabiany, ale
            przyznasz ze na oleju z beczki znacznie latwej jest sie naciac. Wystarczy wlac
            byle badziewie. I skont masz pewnosc ze ten olej nie jest trefny? Pozdrawiam
            • Gość: ckm Re: wymiana oleju IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 08:44
              Pewność jest taka że znam kierownika stacji i zależy mu na kliencie a nie na
              kancie na krótką metę, po za tym ma podpisaną umowę i kontrole sprawdzające,
              nie wszyscy na tym świecie kantują, zresztą ja robiłem ju trzy zmiany, oraz dwa
              inne auta u mnie w firmie też coś około tego i jakoś problemu nie ma.
      • al_fik Re: wymiana oleju 20.08.03, 10:30
        to prawie 2.5x taniej niz w sklepie???

• Gość: ckm Re: wymiana oleju IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:16
          ano właśnie, znajomy z wybrzeża leje taki sam za 25/litr, olej naprawdę niezły,
          sam przesiadłem się na niego po totalu 5w40, zmiana wyszła na lepsze.Podobno
          idzie jak woda, zainteresowani niech dzwonią 22 77 33 912.
    • Gość: Henry Re: wymiana oleju IP: *.telia.com 19.08.03, 09:10
      Gość portalu: Jas napisał(a):

> gdzie w Wawie wymienic szybko i tanio olej?
      > do tej pory mialem Shell syntetyk no i chcialbym wymienic na taki sam
      >
      ********************************************************************************
      regula: jezeli szybko to nie dobrze,przyklad:szybko oznacza ssanie oleju przez
      otwor bagnetu-w misce pozostaje stary zjelczaly "zenzajer"-nie dobrze dla
      silnika. Olej wlewaj taki jaki producent rekomenduje,nie mam na mysli nazwy
      produktu lecz dane wlasciwosci-wiskositet,przyczepnosc filmu do gladzi,trwalosc
      filmu (olejowego) itp.koniecznosci . Pzdr.
      ********************************************************************************
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka