Dodaj do ulubionych

Tuning fabryczny.

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 12:22
tak sie zastanawiam czy fabryczny tuning to takze jest syf i wiocha czy moze
jest ok. prosze o wasze opinie bo mi sie wydaje, ze te autka wygladaja
zdecydowanie lepiej (optyczny) no i lepiej jezdra.za
Obserwuj wątek
    • Gość: robert pewno że wiocha IP: *.acn.pl 04.10.03, 12:23
      • Gość: Maly Re: pewno że wiocha IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 12:47
        Jak wiocha to moze chociaz napiszesz dlaczego.
    • Gość: Dennis Re: Tuning fabryczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 12:59
      Tuning zawsze będzie miał zwolenników i przeciwników (fabryczny także). To że
      fabryka wypuszcza elementy do tuningu (spojlery, zderzaki, nakładki progów,
      itp) nie oznacza, że od razu jest to dobry tuning i auto od razu wygląda
      lepiej. Wszystko zależy od tego czy przeróbki są utrzymane w tzw. dobrym
      guście, czy elementy tworzą jedną całość, czy styl zmienionych/dodanych
      elementów pasuje do danego samochodu. Oczywiście jedni wolą bardzo zaawansowane
      zmiany w wyglądzie auta (co często równa się z zerowymi zmianami pod maską i w
      układzie jezdnym), inni delikatne zmiany na zewnątrz a zaawansowane zmiany
      techniczne (zdecydowanie jestem za taką odmianą tuningu). Niestety fabryczny
      tuning ogranicza się najczęściej do nakładek na zderzaki i progi, dodaniu
      spojlerów i aluminiowych felg. Czyli wszystko zależy od tego co kto lubi i na
      co kogo stać :-)

Pozdrawiam
      • Gość: Michal Re: Tuning fabryczny. IP: *.telia.com 04.10.03, 13:12
        Zgazdzam sie z Toba Dennisie w 100%.Trzeba jeszcze dodac, ze tak zwany tuning
        optyczny
        to sa naprawde pieniadze do zgarniecia.Nie uwierzycie,ale w drugiej polowie
        lat 80 w Szwecji nastala moda na te duperele plastikowe.Po roku obliczono ze
        szwedzi bez wahania wsadzili w swoje auta aby je upiekrzyc ponad 4 miliardy
        koron.Jeden z drugim zaosczedzil na wylianie opleju ale belke plastikowa za
        grube tysiace to posiadal zamontowana.Na ulicy odroznialo sie cyganskei
        mercedesy od normalnych.Naprzyklad normalna W-124 karosa wygladala
        elegancko,ale nie dla cygana,ktory za straszne pieniadze montowal nakladki na
        drzwi,na blotniki,listwy chromowane na obrzezach blotnikow,spoiler tylni gorny
        spojler tylni dolny,to samo z przodu dolny.Te rzeczy byl orginaly Mesia BBS-
        marka kosztowalo to majatek,taki samochod po takiej przerobce wygladal tak nie
        elgancko i brzydko,mozna powiedziec kapaly z niego korony.Gdyby zalozono jeden
        spojler ,lub nakaldki na drzwi,to rzeczywiscie odroznal sie od innych ale nie
        straszyl .
        Tuning fabryczny silnika taki posiadam w mojej Camry.Odczuwa sie na
        zrywie,jest ekonomiczniejszy i silnik sie trzyma.Pzdr.Michal
    • Gość: Maly Re: Tuning fabryczny. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 21:16
      mi tez sie wydaje ze fabryczne zmiany pod maska moga wyjsc tylko na+. A jezeli
      juz optyczny to tylko drobne retusze wygladu.
    • lexus400 Re: Tuning fabryczny. 04.10.03, 22:33
      ...co to znaczy "fabryczny tuning" czy chodzi o np.AMG czy BRABUSA czy poprostu o badziewia powieszone na auto ?? z tego co ja wiem to z taśmy produkcyjnej auta schodzą normalne bez żadnych pierdół a upiększane są dopiero na życzenie klienta mniej lub bardziej rozsądnego w przystrajaniu swojego auta.
      Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka