Dodaj do ulubionych

Opony zimowe do CC

IP: 80.48.236.* 07.10.03, 17:49
Idzie zima, nie ma na to rady. Czas kupić opony zimowe do mojego autka. Jakie
opony zimowe polecacie do Cinquecento 700? Dębica, Olsztyn, a może są jakieś
inne dobre i tanie?
Obserwuj wątek
    • jetbang Janie, Dębica!!!!!! 07.10.03, 18:48
      ja mam 3-letniego sc 900 od poczatku jeżdżę (w zimie) na 2xdębica frigo
      directional rozmiar 145/70/13 (przód) i 2xpirelli P2000 (fabryczne letnie)
      taką kombinację polecił mi szef lubelskiego serwisu fiata. kombinacja dla
      ubogich ale powiem szczerze bardzo skuteczna. w żadnej zaspie nie utknąłem
      jeżdżąc codziennie po około 30 - 50 km po mieście. Teraz troszku pieniążków
      się pojawiło i dokupię drugie dwie zimówki jw. koszt w Lublinie jednej to
      około 120 pln.
      acha i oczywiście polecam od razu zakupić komplet felg u nas po 60 pln/sztuka.
      dużo to ułatwia. zmiana kółek to 15-30 minut i można to zrobić samemu.

A teraz trochu na nie. sąsiad miał samochodzik taki jak mój ale zimówki dębica
      frigo (nie kierunkowe - bez dopisku directional) patrząc z okna widziałem jak
      nie jeden raz miał problemy.

Wybór należy do Ciebie ja polecam Ci Frigo directional 145/70/13 są tanie i
      dobre a po co przepłacać!!! może inne sa lepsze ale dużo droższe.

Pozdrawiam!!! :)
      • Gość: verte Re: Janie, Dębica!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 19:06
        jetbang napisał:

> ja mam 3-letniego sc 900 od poczatku jeżdżę (w zimie) na 2xdębica frigo
        > directional rozmiar 145/70/13 (przód) i 2xpirelli P2000 (fabryczne letnie)
        > taką kombinację polecił mi szef lubelskiego serwisu fiata.

Zgroza......
        • jetbang Re: Janie, Dębica!!!!!! 07.10.03, 19:42
          zgrozą są reanimowane wraki a nie konieczna oszczędność.

Pozdrawiam!!! :)
    • Gość: cc Re: Opony zimowe do CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 20:37
      (ja nie potrzebuję opon zimowych, mam buty ;-))

a serio: kupiłem rok temu albo dwa opony Viking (Continental) ze Skandynawii.
      Są OK, a kosztowały mniej niż Tępica i Kormoran. Dają 2 lata gwarancji.
    • Gość: jasiek11 Re: Opony zimowe do CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 21:48
      Ja jezdze moim SC na oponach goodyear ultra grip 5. Fakt ze moze nie byly
      najtansze (175 pln za sztuke) ale jak porownywalismy je z kolegą w terenie do
      debic to wypadly lepiej.

pozdrawiam - jasiek
      • rafi999 Re: Opony zimowe do CC 08.10.03, 00:46
        To zależy gdzie zamierzasz nim jeździć, jak po miescie, mokrych, czasem
        zaśnieżonych ulicach, a nie trudnych wiejskich i górskich drogach, to wybierz
        jakąś niedrogą zimową oponę kierunkową np Dębice, Kormorana, itp bo po co
        przepłacać, ale jeśli jeździsz w trudniejszych warunkach, np góry,
        nieodśnieżone drogi, zaspy itp to proponuje jakieś oponki ( nie kierunkowe ) z
        agresywnym bieżnikiem np ( sam sprawdziłem) Gislawed Nord Frost i Courier
        Snowfox, też nie są drogie, a na nich nigdy się nie zakopiesz. Pozdrawiam
        • Gość: Wuzet Re: Opony zimowe do CC IP: 80.48.236.* 08.10.03, 11:49
          Troszeczkę zgłupiałem. jeżdżę często poza miastem (kopny śnieg, czasem zaspy).
          Powinienem wybrać kierunkowe czy nie? (pewnie zdecyduję się na Dębicę).

Pozdrawiam
    • Gość: zx Re: Opony zimowe do CC IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 08.10.03, 12:10
      Do tego wozu w zupełności wystarczy najzwyklejsza dębica frigo directional.

Ani nie rozwija oon jakiś olbrzymich prędkości, ani nie jest ciężki.

Dębica nie sprawdza się w ciężkich autach - deformuje się po jednym - dwóch
      sezonach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka