prawdziwydziubdzius 25.11.08, 19:08 Zastanawiam sie nad kupnem komorki która oferuje GPS Polecacie jakąś komórke? Bo ja mysłałem o nowej Nokii N96. Link Zgłoś Obserwuj wątek
skyddad Re: GPS a komórka 25.11.08, 19:22 Jest swietna dla pieszego w nieznanym miescie.Popatrzysz i trafisz. Do samochodu sie nie nadaje,za maly ekran i nic nie widac. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
polam5 Re: GPS a komórka 25.11.08, 23:17 sa darmowe programy do komorek z GPS ktore pokazuja duze strzalki i "mowia" gdzie skrecic a wiec wielkosc ekranu nie ma az takiego znaczenia Link Zgłoś
737ng Re: GPS a komórka 25.11.08, 23:52 Mam Nokie E50 z nawigacja route66, ekran wprawdzie maly ale sympatyczna pani podpowiada jak jechac. Dobrze sie sprawdza w wynajetych samochodach - wkladam telefon w uchwyt na kubek i jazda. Mam mapy Europy i Ameryki Polnocnej, uzywam i tu i tam - mi odpowiada. K. Link Zgłoś
niknejm Re: GPS a komórka 26.11.08, 18:18 Jeśli chodzi o N96, to nie wiem, ale w N95 (poprzedniku) odbiór GPS był słaby. Nie jestem też pewien jeśli chodzi o program... Nokia oferowała swój własny program nawigacyjny, nie wiem czy dawało się coś innego instalować (zapewne tak). Osobiście polecam komórki z duzym ekranem dotykowym i Windows Mobile (i oczywiście z GPSem). Używam czegoś takiego (z zainstalowaną AutoMapą), bardzo dobrze się sprawdza. Ekran ma zwykle 2.8-3.2 cale przekątnej, a to w zupełności wystarczy. Z nowych urządzeń ciekawie wygląda np. HTC Touch Pro. Jeśli wolisz cos płaskiego i bardziej eleganckiego - nieźle wygląda Samsung Omnia (z tego co pamiętam Samsung ma GPS, ale sprawdź zanim kupisz ;-); ten HTC ma GPSa na pewno i multum innych rzeczy, włącznie z wysuwaną na bok klawiaturką QWERTY). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
skyddad Re: GPS a komórka 26.11.08, 20:26 Wedlug mnie ekran GPS-a winien byc po srodku szyby nad panelem przyrzadowym.Takie ulozenie nie powoduje odwracania glowy i rozproszenia podczas jazdy. Przyklad; dzisiaj rano musialem odwiesc starsza osobe na lotnisko do Kopenhagi.szybko zamontowalem GPS-a na szybe i jazda:Starsza pani oniemiala,jak GPs-siu wymienial ulice wokol jej domu,male i nieznane. Po odstawieniu tej pani na terminal wrocilem do auta no trzeba jechac do sklepu i kupic wina na swieta. Lotnisko Kastrup lezy daleko od miasta,okolic specjalnie nieznam.Przypomnialem sobie ze GPS-siu ma opcje handel,wcisnolem najblizszy sklep,kurcze 400m Netto.Podjechalem zakupilem antalki na swieta, bedzie duzo rodziny i gosci.Gdyby nie GPS-iu to rano niechcialo by sie jezdzic i szukac w strugach deszczu sklepu. Powod zakupu w Szwecji Wino jest drozsze o 60%. Pzdr.Sky Link Zgłoś
fioletowy_szafran Re: GPS a komórka 26.11.08, 20:31 A teraz nokia n96 oferuje nawigacje 3 miesiace gratis:D Moze warto sie skusic :) Link Zgłoś
10danek Re: GPS a komórka 26.11.08, 20:33 a co jest po trzech miesiacach? Trzeba kupic pakiet czy placic za kazda trase? Link Zgłoś
fioletowy_szafran Re: GPS a komórka 26.11.08, 20:49 Po 3 miesiącach Wykupujesz pakiet na okreslony czas z tego co pamietam :)Ale teraz możesz mieć z adarmo tę komókę bo nokia zorganizowała konkurs.... Link Zgłoś
speedone Re: GPS a komórka 26.11.08, 22:38 mam nokie e65 z tomtom6 i sobie chwale ekran jest w sam raz nie razi w nocy a dzien spokojnie starcza Link Zgłoś
czerwone_serduszko Re: GPS a komórka 27.11.08, 10:41 A ja nie kupie Nokii N96 moze wygram ja w konkursie na www.nokianxx.wp.pl :) Link Zgłoś
niknejm Re: GPS a komórka 27.11.08, 19:45 skyddad napisał: > Wedlug mnie ekran GPS-a winien byc po srodku szyby nad panelem Owszem, zgadzam się. Ale co to ma do rzeczy? Zarówno do komórek jak i standalone GPSów oferowane są uchwyty mocowane do deski rozdzielczej lub przedniej szyby. Często są wręcz w zestawie. Pzdr Niknejm Link Zgłoś